Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τραβάει τρελά σκαλώματα το LTE της Cosmote ώρες ώρες και μόνο από band 7.

Μίλησα με το CC πρίν απο 3 μέρες που το έκανε πάλι γιατί προσπαθούσα να στείλω μεγάλο attachment σε mail και κόλλαγε και μαντέψτε...

«Μετά από έλεγχο στη γραμμή σας καθώς και στο σημείο που μας αναφέρατε δεν εντοπίσαμε κάποιο πρόβλημα».

Αντικαθίστανται άνετα από ένα IVR system. «Για να ακούσετε ότι δεν έχει πρόβλημα η γραμμή σας ή το δίκτυο πατήσετε 4».

IMG_0006.png

multiple image

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1493

• georgemv

736

• cmvr

1014

• georgebad

1099

Στις 3 σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα, band 7 σταθερά καθ'όλο το μήκος τους.

Σύνηθες ping: 35 ms

Συνήθης downloading speed: 80 mbps

Συνήθης uploading speed: 11 mbps

Μετρήσεις με GRNET server, μεταξύ 12.00 - 16.00

Επίσης, band 7 παρατηρώ και σε αρκετά μεγάλο μέρος του Βόλου, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στο ύψος της Α' ΒΙ.ΠΕ. Κυρίως σε σταθμούς που βρίσκονται σε σημεία - φιλέτα, χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια (φυσικά ή τεχνητά), καθότι άκρως κατευθυντική η συχνότητα. Και στο κέντρο της Λάρισας επίσης.

Στις 3 σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα, band 7 σταθερά καθ'όλο το μήκος τους.

Σύνηθες ping: 35 ms

Συνήθης downloading speed: 80 mbps

Συνήθης uploading speed: 11 mbps

Μετρήσεις με GRNET server, μεταξύ 12.00 - 16.00

Μέσα στα τούνελ στην επιστροφή του Πάσχα.

http://i67.tinypic.com/2gvtutl.png

http://i68.tinypic.com/2dqro1i.png

مفاجأة

Ε δεν το γράψαμε για να παραπονεθούμε:p

Άψογες οι ταχύτητες παραπάνω! Βέβαια ίσως τώρα να έχει πιο πολύ κίνηση και να μειώθηκαν γιατί πάνω από τις τιμές που σας έγραψα δεν έπιασα,αλλά και πάλι παραμένουν κορυφαίες

Οι άλλες τι εχουν στα τουνελ?

στα 2 μεγάλα τουνελ Αρτεμισίου Αρκαδιας στην Κορίνθου-Καλαμάτας μόλις πρόσφατα έβαλε 4g η κοσμοτε.

Edited by stefanos1999

Στην Εγνατία οδό πάντως στα τούνελ απο Πολύμυλο μέχρι Βέροια και γενικά σε όλη αυτή την διαδρομή και οι 3 έχουν πρόβλημα με την κοσμοτε να ειναι κάπως καλύτερα αλλά όχι άψογη

Στάλθηκε από το X5pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι άλλες τι εχουν στα τουνελ?

στα 2 μεγάλα τουνελ Αρτεμισίου Αρκαδιας στην Κορίνθου-Καλαμάτας μόλις πρόσφατα έβαλε 4g η κοσμοτε.

4g τέρμα και οι 2 άλλες στα τούνελ τα καινούργια. Δεν μέτρησα ταχύτητες όμως.

Στην Εγνατία οδό πάντως στα τούνελ απο Πολύμυλο μέχρι Βέροια και γενικά σε όλη αυτή την διαδρομή και οι 3 έχουν πρόβλημα με την κοσμοτε να ειναι κάπως καλύτερα αλλά όχι άψογη

Στάλθηκε από το X5pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξερω αν αναφερεσε για το 4g μονο αλλα η cosmote δοκιμασμενα της δυο τελευταιες φορες που πηγα θεσσαλονικη ετοιχε να εχω κληση σε ολη την διαδρομη μεσα στα τουνελ και ειχα κανονικα 4g χωρις να κληση το τηλεφωνο για ομιλια!

Η ερώτηση μου είναι και δεν είναι σχετική με το θέμα,έχω πάρει καινούργιο αριθμό στην cosmote(frog και πρωτη φορά) αλλά 4g δεν δείχνει με τίποτα,πρέπει να πάρω ή να πάω σε κατάστημα για την ενεργοποιηση του 4g;Από το κινητό μου εννοείται είναι επιλεγμένο!

Στο θέμα του δικτύου της βλέπω πολλά σκαμπανεβάσματα μεταξύ 3g και H+,δεν μένει σταθερό ούτε στο ένα ούτε στο άλλο,το οποίο όμως έχει πολύ καλή ταχυτητα!

Η ερώτηση μου είναι και δεν είναι σχετική με το θέμα,έχω πάρει καινούργιο αριθμό στην cosmote(frog και πρωτη φορά) αλλά 4g δεν δείχνει με τίποτα,πρέπει να πάρω ή να πάω σε κατάστημα για την ενεργοποιηση του 4g;Από το κινητό μου εννοείται είναι επιλεγμένο!

Στο θέμα του δικτύου της βλέπω πολλά σκαμπανεβάσματα μεταξύ 3g και H+,δεν μένει σταθερό ούτε στο ένα ούτε στο άλλο,το οποίο όμως έχει πολύ καλή ταχυτητα!

Στείλε "4G" στο 1333 (δωρεάν)

Δεν ξερω αν αναφερεσε για το 4g μονο αλλα η cosmote δοκιμασμενα της δυο τελευταιες φορες που πηγα θεσσαλονικη ετοιχε να εχω κληση σε ολη την διαδρομη μεσα στα τουνελ και ειχα κανονικα 4g χωρις να κληση το τηλεφωνο για ομιλια!

Για το 4g κυρίως.Σε κάποια σημεία ειδικά μέσα στα τούνελ εμένα τουλάχιστον με ρίχνει σε 3g.

Νικόλα τεστακια από την αγαπημένη σου κεραία Βούλγαρη. Χωρίς οπτική επαφή και με οπτική επαφή. Και τα δύο band 3. 192106de66a930a02cac5d976394d7bc.jpg699b3178a26d426b2e4bb6cf3cd56fde.jpg

Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πήρα το after dark με τα 10GB, για δοκιμή.

Όπως είναι φυσιολογικό στις ώρες που παρέχει τα δεδομένα που αγόρασες δεν παρατηρώ να έχει κόφτη στο speedtest με server cosmote.

Το άλλο που ήθελα να δοκιμάσω είναι αν τυχόν επειδή έχει αγοραστεί το πακέτο βγάζει τον κόφτη και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, αλλά τελικά όχι.

15-20mbps σταθερά στο server cosmote, και 50 το βράδυ στο ίδιο σημείο. Επίσης με το 1GB από την κλήση στο 13555, και πάλι δεν έχει κόφτη. Πάντα στον cosmote.

Επιβεβαιώνω δεν υπάρχει κόφτης στα speedtest στο afterdark πακέτο, αυτό που θέλω να διαπιστώσω είναι αν μεταφέρονται τα gb εφόσον ενεργοποιηθει νέο afterdark πακέτο πριν την λήξη του προηγούμενου. Edited by stefanos1999

Είχα καιρό να μπω κέντρο Πάτρας με netmonitor on.

Σχεδόν όλο το κέντρο band 7 και ενεργοποιημένο CA.

Είχα 2 συσκευές μαζί, το 6s μου και το Nexus 6P.

Το 6s χτύπαγε σταθερά πάνω από 150mbps, προφανώς με CA. To 6P αν και θεωρητικά με πιο καινούργιο modem από το 6S είχε ταβάνι περίπου στα 50mbps.

Είχα καιρό να μπω κέντρο Πάτρας με netmonitor on.

Σχεδόν όλο το κέντρο band 7 και ενεργοποιημένο CA.

Είχα 2 συσκευές μαζί, το 6s μου και το Nexus 6P.

Το 6s χτύπαγε σταθερά πάνω από 150mbps, προφανώς με CA. To 6P αν και θεωρητικά με πιο καινούργιο modem από το 6S είχε ταβάνι περίπου στα 50mbps.

Από ότι βλέπω στο gsmarena Και το iphone 6s και το nexus 6p στη κατηγορία LTE είναι ίδια κατηγορία και πιάνουν max 300. τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται. νομίζω

Από ότι βλέπω στο gsmarena Και το iphone 6s και το nexus 6p στη κατηγορία LTE είναι ίδια κατηγορία και πιάνουν max 300. τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται. νομίζω

Το 6S έχει ένα part από το X7 family. Το 6P έχει ένα part από το X10 family.

Το modem του 6P θεωρητικά είναι CAT9, αλλά δεν έχουν ενεργοποιήσει/συνδέσει τα πάντα και το κόβουν στα 300.

Δεν παύει να είναι όμως πιο καινούργιο τσιπ.

Πάντως η Qualcomm γκρινιάζει ότι η Apple της χαντακώνει τα μόντεμ :)

Και τα 2 με τον ίδιο τύπο σύνδεσης (καρτοκινητό/συμβόλαιο);

Ένα συμβόλαιο, ένα internet on the go.

Μου κάνει εντύπωση η ταχύτητα του upload.Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον η διπλάσια.Με σαφώς υποδεέστερα κινητά απο το 6s όταν η ταχύτητα του download είναι πάνω απο 100mbps,το upload είναι πάνω απο 40 στις μετρήσεις που κάνω προσωπικά στο δίκτυο της cosmote

Νικόλα τεστακια από την αγαπημένη σου κεραία Βούλγαρη. Χωρίς οπτική επαφή και με οπτική επαφή. Και τα δύο band 3. 192106de66a930a02cac5d976394d7bc.jpg699b3178a26d426b2e4bb6cf3cd56fde.jpg

Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρα ταχυτηες για Σαββατο μεσημερι και ολη τη κινηση που εχει μια χαρα ειναι το 4G της Cosmote.

98 εχω πιασει εγω.Ολη η περιοχη ειναι σε B3 και B20 ειδικα μεσα σε σπιτια.Το 3G ειναι στα 20-27Mbps Download με αψογο σημα μεσα και εξω.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24