Jump to content

minast

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5.210
  • Εγγραφή

  • Days Won

    1
  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by minast

  1. minast

    Xiaomi 13T

    Εξαρτάται τι χρησιμοποιείς ως τιμές αναφοράς, γιατί και το 13T είχε προτεινόμενη λιανική 700€ 🤣
  2. minast

    Xiaomi 13T

    Το ίδιο λέτε, απλά ήταν συγκρατημένος στον έπαινο 🙂
  3. Βλέπω την πιθανότητα να απομακρύνεται... Η ΔΕΗ φτιάχνει δικό της branding με το Fiber Grid, και φαίνεται να έχει αρχίσει την ίδρυση και στελέχωση διαδικασιών τηλεπικοινωνιών.
  4. Η extra SIM που κόστιζε +3€/μήνα είναι μόνο για δεδομένα, και την έχουν διακόψει στο unlimited. Η multiSIM συνεχίζει να παρέχεται στο unlimited και χρεώνεται +25€/μήνα.
  5. Αυτή τη στιγμή στην Cosmote ισχύει μόνο για πρόγραμμα με πεπερασμένα δεδομένα. Με νέο unlimited δεν δίνουν πλέον extra SIM.
  6. Εύλογες απορίες, δυστυχώς οι απαντήσεις είναι δύσκολες. Μου έχει τύχει να αποκτώ (ή να λύνω) τέτοια προβλήματα μετά από ενημέρωση στο λογισμικό του κινητού, μετά από αλλαγή access point που δίνει WiFi, ρούτερ που δίνει δίκτυο στο access point, ή χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα, οπότε ήταν καθαρά ευθύνη του παρόχου. Τυχαία σελίδα που απεικονίζει την κατάσταση: https://www.lifewire.com/fix-wi-fi-calling-on-android-7111708 που πρακτικά σου λέει να δοκιμάσεις τα πάντα. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μία κλήση στην τεχνική υποστήριξη, γιατί από την πλευρά τους έχουν περισσότερα εργαλεία και διαγνωστικά στοιχεία διαθέσιμα.
  7. Εάν θέλεις Unlimited + extra SIM, δεν παίζει τίποτα. Εάν σκοπεύεις να έχεις ένα χωριστό συμβόλαιο μόνο για το σπίτι, πάρε ένα frog με 120€ για ένα χρόνο.
  8. Το VoWiFi είναι περίπλοκο πρόβλημα, γιατί εξαρτάται από τον πάροχο κινητής, το κινητό σου, την υποδομή WiFi και τον πάροχο internet. Σίγουρα δεν ισχύει ότι χρειάζεσαι δίκτυο κινητής για να δουλέψει. Δεν είναι όμως και ώριμη υπηρεσία, γιατί οι παραπάνω συνδυασμοί δημιουργούν προβληματάκια συχνότερα απ' όσο θα θέλαμε. Εάν είσαι τυχερός, λύνονται με λειτουργία πτήσης. Καμιά φορά χρειάζεται πλήρη επανεκκίνηση του κινητού, και ενίοτε πιο... επεμβατικές λύσεις.
  9. Μόλις περιέγραψες τα περισσότερα άρθρα του συγκεκριμένου site 🙂 Πλέον έχω σταματήσει να τα ανοίγω...
  10. Δια 1000 είναι πιο εύκολο, και σχεδόν σίγουρα αυτή την πράξη κάνουν και αυτοί (βγαίνουν και περισσότερα 😉) Παρότι από παλιά είχε καθιερωθεί το 1024, το σωστό είναι: 1 ΜΒ = 1000 ΚΒ 1 ΜiB = 1024 KiB https://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix
  11. Πράγματι το συναντάς ενίοτε. Συμβαίνει γιατί τους μετράνε αρνητικά την επανεμφάνιση βλάβης που έχουν διαχειριστεί, και προτιμούν να έχουν το χρόνο να το διαγνώσουν κανονικά και όχι μόνο στα 15' ραντεβού που τους έχουν κλείσει 😉 Το πρόβλημα για αυτούς είναι ότι πολλές φορές το κάνουν στον προσωπικό τους χρόνο...
  12. Σχετικά πολλές είναι, αλλά θερμοσίφωνας και θέρμανση μπορούν με λίγη ώρα να κάνουν μεγάλη κατανάλωση... Ας φροντίζουν τουλάχιστον να μην τα ξεχνάνε αναμμένα. Μπορεί να έχει και αρκετές απώλειες ο χώρος και να ζητάει πολλή ενέργεια για θέρμανση. Ανάλογα και με το πρόγραμμα που έχουν, μπορεί να πληρώνουν αρκετά για >500KWh.
  13. Βάσει κανονισμού είναι πλέον το 1/4 των υπολοιπόμενων παγίων, (εφόσον δεν έχεις πάρει και επιδότηση). Επομένως στους 12 μήνες είναι 3 πάγια.
  14. Τις έκοψαν μόνο για τα Unlimited, στα προγράμματα με πεπερασμένα δεδομένα δεν άλλαξε κάτι. Αναμένουμε ανακοίνωση για το νέο καθεστώς.
  15. Είπαν ότι κάθε Φεβρουάριο θα κάνουν αναπροσαρμογή λόγω πληθωρισμού έως 3€. Βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε πόσο ευλαβικά θα το τηρήσουν, και η Vodafone είχε πει κάτι παρόμοιο για τον δεύτερο χρόνο συμβολαίου, αλλά δεν το κάνει σε όλους.
  16. Extra SIM για διαμοίραση δεδομένων δίνουν και οι άλλοι.
  17. Μπορεί να είναι κόστος επανέκδοσης κάρτας, εάν σου έληγε κάποια.
  18. Εάν είναι ανοιχτή παραπάνω από μία συσκευή με twin SIM, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κάνει ξανά register η "λάθος" και να κλέψει τη γραμμή. Διορθώνεται μεν εύκολα εάν ανοιγοκλείσεις τη λειτουργία πτήσης σε αυτή που θέλεις για να την ξανατραβήξει, αλλά υπάρχει κίνδυνος να χάσεις κλήσεις/μηνύματα που θα πάνε στην άλλη συσκευή, χωρίς να το πάρεις είδηση.
  19. Το θέμα δεν είναι το πιο κάτάλληλο για αυτή την ερώτηση 😉 Εφόσον λέει από 100, δεν έχει αλλάξει. Εν γένει ο ασφαλής τρόπος να το ελέγξεις είναι να κοιτάξεις το WAN IP από το ρούτερ, και να ανοιξεις μία οποιαδήποτε σελίδα που σου λέει την δημόσια IP σου (πχ whatismyip). Εάν ταυτίζονται, έχεις δημόσια IP. Έχε υπόψη σου ότι για να αλλάξει, θα πρέπει να γίνει μία σύντομη αποσύνδεση. Μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ ένα reboot του μόντεμ, σε περίπτωση που το άλλαξαν, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί.
  20. Από τη στιγμή που διέκοψες συμβόλαιο πριν το συμφωνημένο χρόνο, ο πάροχος χρεώνει τέλος πρόωρης διακοπής. Αυτό δεν το γλιτώνεις. Εάν θέλεις, μπορείς να περιμένεις τον εκκαθαριστικό, σε περίπτωση που έχεις κάποια μικρή πίστωση από ήδη πληρωμένα πάγια, για μετά την ημερομηνία της διακοπής.
  21. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αφήσουν μόνιμα αυτή την προσφορά 😉
  22. Όταν είσαι αορίστου είσαι φουλ προστατευμένος, γιατί μπορείς όποτε θέλεις να επιλέξεις οποιοδήποτε εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα, είτε του ίδιου παρόχου, είτε οποιουδήποτε άλλου 😉 Σοβαρά μιλώντας πάντως, όταν έχει λήξει η συμβαση, οποιοδήποτε από τα δύο μέρη μπορεί να ζητήσει οτιδήποτε. Απλά ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει...
  23. Εξαρτάται ποια είναι η προθεσμία, όταν για μετατροπή σε κάρτα της ίδιας εταιρείας δίνουν χρονοδιάγραμμα μήνα, τη στιγμή που φορητότητα σε άλλο πάροχο γίνεται σε λίγες μέρες. Πάντως οι γενικεύσεις δεν είναι ασφαλείς - και σε Cosmote μου άργησαν μετατροπή σε κάρτα και τελικά την ακύρωσαν, ενώ σε άλλο αριθμό που έγινε ταυτόχρονα προχώρησε κανονικά.
  24. Μάλλον κάτι έχει σπάσει το τελευταίο διάστημα, γιατί έχω ξαναδεί να ξεφεύγουν χρεώσεις από παροχές που κανονικά καλύπτονται από απεριόριστα. Πρέπει να το επισημάνει για να τα πιστώσουν.
×
×
  • Create New...