Jump to content

minast

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5.237
  • Εγγραφή

  • Days Won

    1
  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by minast

  1. Εντάξει, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί να είναι λάθος προγραμματισμός του συστήματος.
  2. Καταγγελία μπορείς να κάνεις στην ΕΕΤΤ και αίτημα διαμεσολάβησης στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Θα βοηθήσει εάν έχεις διατηρήσει την ημερομηνία και το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου με τον οποίο μίλησες. Κατά τα άλλα, δυστυχώς η προβλεπόμενη διαδικασία είναι το συμβόλαιο να μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου με τη λήξη του και όχι να διακόπτεται.
  3. Σύμφωνοι, αλλά να επισημάνουμε ότι ο νόμος υπερτερεί του όποιου καταστατικού. Το ίδιο συμβαίνει πχ και με το φυσικό αέριο.
  4. Θα βγάλει αυτή το φίδι από την τρύπα για όλους, και θα έχετε και τον "Κέρβερο" πάνω από τον εργολάβο, για να γίνει σωστή εγκατάσταση😛 Ίσως παραείμαι αισιόδοξος βέβαια, σας εύχομαι καλή τύχη!
  5. Εδώ όλα δείχνουν ότι συνδέεται σε ΑΚ και όχι καμπίνα, οπότε δεν έχει vectoring 😉
  6. Εγώ θα πρότεινα αυτό: https://myphone.gr/forum/topic/31132/
  7. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να ρυθμίσεις το modem σου από VDSL σε ADSL, και θα ξέρεις ακριβώς την ταχύτητα που θα πιάσεις. Πρέπει να πω βέβαια ότι στην θέση σου δεν θα γυρνούσα σε ADSL. Πριν να έχω διαθεσιμότητα FTTH είχα βρεθεί στην ίδια θέση: από 12 Mbps ADSL κατάφερα με πολύ παρακαλητό και μου έδωσαν VDSL 30 Mbps, και η ποιότητα ζωής αυξήθηκε σημαντικά - και λόγω του αυξημένου upload.
  8. Από την εμπειρία μου με άλλα φόρα, το Invision υποστηρίζει και system notifications με συμβατό browser, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ρυθμισμένο στο MyPhone, γιατί δεν θυμάμαι να μου το έχει ζητήσει ποτέ. Αυτό είναι ένα αίτημα που λογικά θα έχει καλύτερη εξέλιξη από το tapatalk, αλλά μάλλον δεν είναι εδώ το πιο κατάλληλο θέμα να γίνει 🙂
  9. Όλη η πολυκατοικία ανήκει στον ίδιο; Βάσει νόμου, χρειάζεται ομόφωνα αρνητική απόφαση για να μην γίνει εγκατάταση. Εάν έστω και ένας ιδιοκτήτης θέλει, το κτίριο θα αποκτήσει υποδομή. Μετά είναι πιο... εύπεπτο να μπει στο διαμέρισμα 😉
  10. Πάνω δεξιά έχει ένα καμπανάκι. Εκεί βλέπεις όλες τις ειδοποιήσεις σου. Για να ρυθμίσεις τι θα δημιουργεί ειδοποίηση, επίλεξε το καμπανάκι -> Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.
  11. Συγγνώμη που θα στο πω ευθέως, αλλά κάνεις λάθος. Το υψίσυχνο σήμα της VDSL που έρχεται από το καλώδιο του ΟΤΕ, δεν παίρνει την "ενημέρωση" ότι δεν θέλεις να χρησιμοποιούνται οι διακλαδώσεις. Βλέπει αντανακλάσεις και χάνει SNR. Είναι σαν ποτάμι με παραπόταμους: εάν το αφήσεις συνδεδεμένο, θα πάει και εκεί και θα εξασθηνήσει περισσότερο. Θα σου πω και συγκεκριμένα νούμερα σε ένα (ακραίο) παράδειγμα. Σε γραμμή VDSL με VoIP πριν και μετά την αποσύνδεση των διακλαδώσεων 30 -> 85 Mbps.
  12. Η ταχύτητα συγχρονισμού στο VDSL εξαρτάται από τις φυσικές παραμέτρους της γραμμής. Όλοι οι πάροχοι την ίδια ταχύτητα θα σου δώσουν. Εκεί που πλεονεκτεί ο ΟΤΕ είναι ότι έχει μεγαλύτερη ευελιξία να "παίξει" με τον χαλκό, γιατί του ανήκει. Πχ εάν έχεις ένα ταλαιπωρημένο ζευγάρι καλωδίων, μπορεί να σε κουμπώσει σε ένα ελαφρώς καλύτερο.
  13. Δεν αρκεί να αλλάξεις πρίζα, ιδανικά θέλεις όταν κάνεις τη δοκιμή να έχεις αποσυνδέσει από την πρώτη πρίζα και τις διακλαδώσεις που πάνε στις υπόλοιπες. Μόνο έτσι θα έχεις μια αντιπροσωπευτική εικόνα της γραμμής σου.
  14. Επειδή το KV και το σπίτι σου δεν αλλάζουν θέση, πιο χρήσιμα συμπεράσματα θα βγάλεις μέσα από τα στατιστικά του modem. Δες πχ attenuation, SNR margin, FEC errors, CRC errors. Μαζί με το παραπάνω, έλεγξε την εσωτερική σου καλωδίωση: Σιγουρέψου ότι το modem είναι συνδεδεμένο στην πρώτη πρίζα που φτάνει το εξωτερικό καλώδιο και ότι όλες οι άλλες τηλεφωνικές πρίζες είναι αποσυνδεδεμένες (μπορείς να βάλεις διπλή πρίζα για να τις απομονώσεις εάν θέλεςι να παίζει η τηλεφωνία).
  15. Διάφοροι τρόποι. Ένας βολικός είναι να ακουθήσεις το καλώδιο που φεύγει από το σπίτι σου, και να δεις τι νούμερα γράφει το πρώτο κουτί διακλάδωσης που θα συναντήσεις. Πχ εάν γράφει 123-45 το KV σου είναι το 123. Υπάρχει και σε κάποιο συγκεντρωτικό Excel του ΟΤΕ όπου θα μπορείς να το βρεις βάσει οδού/αριθμού, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο να βρεις το κατάλληλο αρχείο. Τι χρησιμότητα θέλεις να αποκομίσεις από την πληροφορία;
  16. Όχι, είναι ο κώδικας που τρέχει o server του MyPhone. Δεν είναι αντικαταστάτης του Tapatalk.
  17. minast

    4G LTE

    Το "Χανιά" αρκεί, δεν μπερδευόμαστε 😛
  18. Το Invision Community είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί πλέον αυτό το φόρουμ (και πολλά άλλα).
  19. Επιπλέον, και με τις ευλογίες της ΕΕΤΤ, στις 14 μέρες δεν γίνεται κάποια ενέργεια για την φορητότητα. Επομένως είτε απεμπολείς το αναίτιο δικαίωμα υπαναχώρησης είτε θα ξεκινήσει η φορητότητα την 15η μέρα.
  20. Το Invision είναι λίγο περίεργο στην προεπιλεγμένη απεικόνιση των ροών. Μπορείς πάντως να ρυθμίσεις τις Συνδρομές και τη Δραστηριότητα ώστε να έρθουν πολύ κοντά στις ανάγκες σου. Εγώ είχα φύγει καιρό από το Tapatalk σε όλα τα φόρα που είμαι μέλος, τόσο λόγω της περιστασιακής ασυμβατότητας, όσο και λόγω ζητημάτων ασφάλειας και ιδιωτικότητας, και για τον χρήστη και για το φόρουμ. Παρότι ερχόμουν από browser, με δυσκόλεψε στην αρχή το νέο MyPhone, όπως και άλλα IPB-based. Τώρα μου είναι δεύτερη φύση.
  21. minast

    Xiaomi 13T

    Σε άλλα Xiaomi έχω πετύχει images για άλλες χώρες με Xiaomi Dialer/Contacts, ηχογράφηση κλήσης, κλπ. Υποψιάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και για το 13T, αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει.
  22. Κι εμένα πρόσφατα για ένα Zyxel.
  23. Σε αντίθεση με τον χαλκό που γινόταν ανάθεση σε μοναδικό πάροχο, στο FTTH μπορεί όποιος θέλει να κατασκευάσει υποδομή. Φαίνεται ήδη σε περιοχές που υπάρχουν δύο πάροχοι πχ Nova+Cosmote, Cosmote+ΔΕΗ, κλπ. Μέχρι τώρα δεν έχω δει περιοχή που υπάρχουν τρεις 😛. Σημειωτέον δεν μετράω παρόχους τύπου Inalan, γιατί δεν πουλάνε χονδρικής, οπότε έχουν μόνο τους δικούς τους πελάτες. Είναι και σε διαβούλευση από την ΕΕΤΤ ο κανονισμός για διαδικασίες και κόστη ενοικίασης floorbox. Πάντως για να σκάψει κάποιος, απαιτείται άδεια από τον οικείο δήμο και να έχει περάσει κάποιο διάστημα από το προηγούμενο σκάψιμο στο ίδιο σημείο.
  24. Και η Nova (όπως και οι άλλοι πάροχοι - ακόμη και η ΔΕΗ) έχουν πάρει και χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και μόνο για αυτό οι επενδύσεις από όλους θα τρέξουν.
×
×
  • Create New...