Jump to content

mixtri

Members
 • Δημοσιεύσεις

  12.442
 • Εγγραφή

 • Days Won

  30
 • Αξιολογήσεις

  0%

mixtri last won the day on Οκτώβριος 2

mixtri had the most liked content!

About mixtri

 • Ημ. Γέννησης 20/10/1987

Συσκευή

 • Συσκευή
  Xiaomi mi11i

Κινητή τηλεφωνία

 • Δίκτυο κινητής
  3 - Σουηδία

Περιοχή

 • Περιοχή
  Sverige

Φύλο

 • Φύλο
  Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

mixtri's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

295

Φήμη

 1. Το ταξίδι της επιστροφής είναι από Θεσσαλονίκη άρα δε μπορώ να έχω άποψη φέτος. Είχα αρκετά drop με GSM σε περιοχές με μεικτό εξοπλισμό. Η ποιότητα της ομιλίας ήταν πολύ καλή όμως. Απλά οι κλήσεις φεύγαμε με fading 2 δευτερόλεπτα.
 2. Θεωρώ ότι θα μπει Ν78 στην περιοχή στο δεύτερο κύμα της αναβάθμισης. Πάντως κι εσείς ρε παιδιά με 3 σταθμούς και 100mhz multi sector κάνετε φοβερή προσπάθεια να το γεμίσετε το δίκτυο.
 3. Στο ΣΕΑ αλμυρού οι άλλες δεν είχαν καλό σήμα πάντως όταν είχα περάσει πέρυσι. Πες μου αν θυμάμαι σωστά. Ταχύτητες είχα 300-400 εν κινήσει. Έχει περάσει και καιρός από τότε, είχα ανεβάσει πέρυσι....
 4. mixtri

  5G NR

  Αν υπήρχε κάτι τέτοιο από πλευράς εξοπλισμού θα μας είχε τραβήξει το αυτί η DT. Όταν κάνεις intracell handover τότε παίρνεις νέο configuration από το δίκτυο. Αν δε μου στείλεις το signalling δεν έχει νόημα να μιλάμε για bugs. Μπορεί το τηλέφωνό σου να σταματάει το reporting για N78. Δεν είναι περιεργο.
 5. H cosmote εχει νέο σταθμό προς Αμαλιάπολη. Οι σταθμοί που έχω μέσα σε κύκλο είναι οι αναβαθμισμένοι. Το X3pro δεν έχει 5η γενιά αν δεν κάνω λάθος. Την τελευταία φορά που είχα περάσει από από Αλμυρό είχα πολύ καλές ταχύτητες με 5η γενιά (200 με 300mbps).
 6. Ποια συσκευή έχεις; Στον αλμυρό έχει αναβαθμιστεί ο σταθμός στο κέντρο της πόλης. Φαρσαλα επίσης η κοσμοτε έχει 2 σταθμούς και έχει τέλεια κάλυψη. Τρίκαλα δεν έχω άποψη, Λάρισα ήταν πολύ καλά.... Καρδίτσα επίσης η κοσμοτε ήταν πάρα πολύ καλή. @Notus τελικά δεν ήμουν ο μόνος με drops. Κάτι παίζει. Η Θεσσαλία είναι τεράστια βρε Μπάμπη. Τι λες κι εσύ τώρα.
 7. Η Θεσσαλία είναι πολύ μεγάλη για να μιλάμε τόσο γενικά. Θα συμφωνήσω ότι η Wind έχει πολύ καλή κάλυψη από εποχής GSM λόγω θέσεων σταθμών. Και επιβεβαιώνω κάποιες αλλαγές σε μη λειτουργική 3η γενιά. Επιπλέον, όταν κινείσαι είναι αδύνατον να κάνεις βίντεο κλήση χωρίς διακοπές παρότι το σήμα είναι καλό ή τουλάχιστον δείχνει καλό. Κάτι πάει πολύ στραβά με τα handovers και τη διαχείριση fading. Η Vodafone όπως τα λες. Έχει παντού B3/B20 και δίνει καλύτερες ταχύτητες από Wind. Ωστόσο έχει χειρότερη κάλυψη λόγω λιγότερων σταθμών αλλά και EIRP λόγω περισσότερης χωρητικότητας. Ο ήχος της ωστόσο είναι προβληματικός και έχει αρκετά drops... H cosmote τώρα... Θεωρώ ότι έχει πολύ καλή κάλυψη αλλά το δίκτυο είναι πολύ παλιό και θυμίζει τις χρυσές εποχές της 3ης γενιάς. Έχει άπειρους Β3 only σταθμούς, GSM panels που απλά βαφτίστηκαν Lte, μεγάλες απώλειες σε αγωγούς με 30 μέτρα μήκος και γενικά το δίκτυο χρειάζεται ανανέωση. Ωστόσο, όπου έχει αναβαθμίσει τουλάχιστον σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία στο Πήλιο το δίκτυο έχει αλλάξει εντελώς εικόνα με πολύ καλή κάλυψη, ταχύτητες και σταθερότητα. Επιπλεον, τώρα που χρησιμοποιώ πιο συστηματικά cosmote βλέπω ότι έχει μια πυκνότητα δικτύου που δεν την περίμενα. Επιπλέον η κοσμοτε σε αντίθεση με τις άλλες δύο χρησιμοποιεί σαν βασικό layer την Β3 κάτι που μετριαζει την εμβέλεια των χαμηλών συχνοτήτων. Ωστόσο, στην πράξη το νέο δίκτυο Β3 φαίνεται να έχει καλύτερη κάλυψη από την Β20 των άλλων καθώς τα νέα πάνελ φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερου κέρδους.
 8. mixtri

  5G NR

  Με cosmote δεν το έχω δει με Χ60 στις περιοχές που κινούμαι. Το έχω δει Σουηδία αλλά με παλιότερη έκδοση λογισμικού του τηλεφώνου μου. Η baseband του σταθμού βάσης λειτουργεί βάσει report του κινητού. Επιμένω ότι αν δεν κάνει B1 or Ax report ο σταθμός βάσης δε θα μπορέσει να σε κάνει configure στη συχνότητα που θες. Υπάρχει περίπτωση το κινητό σου να μην κάνει reporting για NR αφού γίνει establish. Αλλά για αυτό μπορεί να φταίνε πολλά πχ dual sim configuration.
 9. mixtri

  5G NR

  Αν το τηλέφωνο δεν κάνει measurement report σωστά (δηλαδή ο σταθμός βάσης δε ξέρει ότι καλύπτεται από Ν78) δε θα σε βάλει εκεί. Το 99% των bugs που βλέπεις είναι λόγω των τηλεφώνων. Οι Baseband των σταθμών βάσεις λειτουργούν πάντα έτσι: αν τους στείλεις Ν78 μέτρηση θα σε βάλουν σε Ν78. Όμορφα και ωραία.
 10. mixtri

  5G NR

  Σου εγγυώμαι ότι δε θα πάθει τίποτα. Ίσα ίσα, αυτός είναι ένας τρόπος να μη γεμίζουν τα pcell, όταν δυναμικά σε συνδέει σε άλλα, λιγότερο γεμάτα. Όλα αυτά τα features περνάν stability testing καθημερινά, λες να τα έδινε η ericsson αν δε λειτουργούσαν;
 11. mixtri

  5G NR

  Το να σου κάνει dynamic pcell selection για load balancing στο uplink δεν είναι καθόλου κακό.
 12. mixtri

  5G NR

  Αυτό που έγινε σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι σε έβαλε στο δεύτερο Β3 ως pcell. Οχι, το signalling δε θα το ρίξει με τίποτα. Είναι πολύ υψηλά σε scheduling priority.
 13. mixtri

  4G LTE

  Πολύ κίνηση η cosmote. Δηλαδή το traffic curve είναι εκθετικο. Και ο παλιός εξοπλισμός δεν είναι κακός. Απλά δεν επαρκεί πλέον.
 14. mixtri

  4G LTE

  Παραλία Αγίας Κυριακής
 15. Παραλία Αγίας Κυριακής Πηλίου
×
×
 • Create New...