Jump to content

mixtri

Members
  • Δημοσιεύσεις

    14.184
  • Εγγραφή

  • Days Won

    57
  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by mixtri

  1. mixtri

    5G NR

    Ο σταθμός που αναφέρεις δεν καλύπτει την πόλη των Ιωαννίνων. Λαμβάνεις από side lobes για αυτό έχεις τόσο χαμηλό σήμα και τα προβλήματα που έχεις. Όταν αναβαθμιστεί αυτό θα αλλάξει. Απλά όπως καταλαβαίνεις δε θα πρέπει να γεμίσει η πόλη θόρυβο και η σχεδίαση θα πρέπει να γίνει σωστά.
  2. mixtri

    NOVA 5G

    Στο Πήλιο είναι copy paste οι θέσεις των σταθμών. Σε band combos είναι διαφορετικά. Από εκεί και πέρα η Nova έχει πιο δυνατό σήμα για τους γνωστούς λόγους.
  3. mixtri

    NOVA 5G

    Και όμως... Και το αντίθετο γίνεται στη Σουηδία. 😉 Κάτι έχει γίνει με τη ΝΟΒΑ, μάλλον τους διώχνει από το δίκτυο για να ανταπεξέλθει. Τους λέει "να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού".
  4. mixtri

    NOVA 5G

    Στη Ρόδο φίλος μου με Telia τον έβαλε σε ΝΟΒΑ. Συνεχώς εναλλαγές και προβλήματα με το σήμα. Όταν μπήκε σε ΚΟΣΜΟΤΕ στην αρχή είχε κολλήσει σε 2G και μετά...5G + VOLTE!
  5. Όταν είχε πάει η ξαδέλφη μου Γαύδο μου είπε ότι μόνο ΚΟΣΜΟΤΕ λειτουργούσε - πριν από 3 χρόνια.
  6. mixtri

    NOVA 5G

    Οι θέσεις των σταθμών της στετ τουλάχιστον στη Θεσσαλία δε μπορούσαν να συγκριθούν με αυτών της Παναφον. Δε ξέρω αν έλεγαν ψέμματα ή αλήθεια αλλά τουλάχιστον στην περιοχή μου ίσχυε ότι Telestet>Cosmote>Panafon. Μέχρι το 3G ~2007 η κατάσταση ήταν αυτή. Μετά άλλαξε και Cosmote>Tim>Vodafone. Κάπου το 12 που έφυγα από Ελλάδα έτσι ήταν αλλά σήμερα προφανώς Cosmote>Vodafone>Nova. Βασικά η κοσμοτε από τότε που είχε ανοίξει 900 δεν είχε κανένα θέμα. Θεσσαλία ήταν η πρώτη περιοχή με 900.
  7. mixtri

    NOVA 5G

    Ένα παλιό άρθρο για κάλυψη https://www.tanea.gr/1999/06/26/greece/kinito-apo-toys-othwnoys-ws-ti-gaydo/ τότε που η τελεστετ κυριαρχούσε στην κάλυψη.
  8. mixtri

    NOVA 5G

    Σίγουρα η Λάρισα ήταν καλύτερη από Βόλο και σε κάλυψη και σε χωρητικότητα. Στο Βόλο η ΣΤΕΤ είχε κάνει το λάθος να μη βάλει σταθμό στο κέντρο. Είχε καλή κάλυψη το 94 από περιφερειακές κεραίες και επαναπαύτηκε. Ακόμα το πληρώνει. Η Λάρισα από το 94 είχε σταθμούς μέσα στην πόλη. Με ericsson gf388 εποχές 96-97 αν θυμάμαι καλά είχα τέρμα gsm σε όλη την πόλη. Gsm 900 βέβαια και τέρμα ισχύ παντού αλλά είχαν κάνει κάλυψη τέλεια. Και στα υπόγεια στη Λάρισα είχε σήμα η Στετ
  9. mixtri

    5G NR

    Εννοείς bearer setup issue ή call drop?
  10. mixtri

    NOVA 5G

    Στη Λάρισα η Nova έχει παράδοση στην κάλυψη.
  11. mixtri

    5G NR

    Πολύ καλά! Άντε να το δούμε σε περισσότερες συσκευές. Τα ΜΤΚ λειτουργούν απίστευτα με SA...
  12. mixtri

    5G NR

    Τρύπα όχι αστεία 😂
  13. Εγώ το κρεμούσα στο παράθυρο με usb. Σαν κισσός ήταν, αναρριχώμενο…
  14. Είχα της ΤΙΜ με 3.6mbps όριο. Πήγαινε μπάλα εκεί που εμένα με Nokia 3G σταθμό βάσης. Εποχές 2006.
  15. mixtri

    Nova 4G

    Η κεραία αυτή είναι στο ξενοδοχείο Βαλις. Τίποτα το ιδιαίτερο πάντως αν σκεφτείς ότι είσαι δίπλα στο σταθμό. Από εκεί και πέρα οι αναβαθμίσεις και η αύξηση ισχύος δεν λύνουν όλα τα προβλήματα. Και να φανταστείς ότι το 97 ήταν η πρώτη που είχε κάλυψη εκεί... Gsm full.
  16. mixtri

    5G NR

    Καλά μη το λες οτι 12.31 δεν έχει κίνηση...
  17. mixtri

    5G NR

    Αν είναι 24/7 τότε άλλο είναι το πρόβλημα.
  18. mixtri

    5G NR

    Φόρτος. Για αυτό υπάρχει το 5g.
  19. mixtri

    5G NR

    Έκανες κανένα reset στα network settings?
  20. Ήταν αγκάθι η Δυτική Ελλάδα για την ΚΟΣΜΟΤΕ. Ωραία που βελτιώθηκε!
  21. mixtri

    5G NR

    Το 3500 φαίνεται να είναι /// dot. Μπορείς να βγάλεις μια πιο καθαρή φωτογραφία; Ο άλλος vendor τι είναι; Αυτά είναι κεραίες. Τα radios δε φαίνονται;;; Η κοσμοτε έχει one ran Ericsson και θα μου έκανε εντύπωση να βάλει κάτι άλλο.
  22. mixtri

    NOVA 5G

    Μπορεί να μην έχει ENDC για κάποιο λόγο ενεργοποιημένο σε αυτές τις μπάντες. Δε μπορώ να φανταστώ το λόγο...
  23. mixtri

    NOVA 5G

    Αντάρτικο!
  24. mixtri

    NOVA 5G

    Πολύ χαμηλή ταχύτητα για 3500… καλή ταχύτητα γενικά.
  25. mixtri

    5G NR

    Δεν είναι μόνο ο Έλληνας. Είναι και ο τουρίστας. Θα έπρεπε να έχει λυθεί χθες αυτό το θέμα. Είναι απαράδεκτο. Συν ότι έχουν τρελό EIRP και γεμίζουν παρεμβολή τα νησιά. Άλλο να έχεις ελάχιστο μη αξιοποιήσιμο σήμα και άλλο τέρμα σήμα. Αν είχαν ρυθμίσει το cellrange σωστά και το downtilt δε θα υπήρχε κανένα θέμα. Μμμ μισή αλήθεια. Παράλληλα στην Ελλάδα αναβαθμίζεται και το 4G και όλα γίνονται ΜΙΜΟ. Επομένως υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη χωρητικότητα γενικά. Τωρα το endc ανάλογα με τη συσκευή έχει καλά combos και ειδικά στο uplink μπορεί να κάνει διαφορά. Η Ν78/Ν28 έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλο και περισσότερο. Μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα άργησαν να αρχίσουν το έργο αναβάθμισης με τις αργοπορίες της ΕΕΤΤ.
×
×
  • Create New...