Jump to content

georgemv

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.819
 • Εγγραφή

 • Days Won

  6
 • Αξιολογήσεις

  100%

Everything posted by georgemv

 1. georgemv

  5G NR

  Από το κάμπινγκ στην Αγία Άννα έδινα μέσω skype τις συνεντεύξεις όταν ήταν να φύγω για Ελβετία. Με το Netgear M1, εξωτερική κεραία και LTE Cosmote 150 Mbps++ τότε (2018). Τα παιδιά έπαιζαν με τις κοπέλες της φύλαξης και εγώ έλιωνα στο τροχόσπιτο με συνεντεύξεις. Η φωτό είναι ακριβώς από αυτό το σημείο, 7 Αυγούστου 2018. Ελπίζω σύντομα να έχουν αναστηθεί όλα στην υπέροχη Αγία Άννα!
 2. Μπορείς να δώσεις και ένα screenshot από τις πληροφορίες λογισμικού να δω έκδοση και CSC?
 3. georgemv

  5G NR

  Μια χαρά είσαι, σήκω και πάτα το 😛 Κάηκε στις μεγάλες φωτιές, μακάρι να το ξαναστήσουν...
 4. georgemv

  5G NR

  Πρέπει να είναι πρόσφατο το N78 εκεί, τον χειμώνα που είχα περάσει νομίζω δεν είχε.
 5. georgemv

  5G NR

  Πιο λογικό να πιάνεις από Καράμπαμπα στην παραλία παρά από τον ΟΤΕ...
 6. georgemv

  5G NR

  Καλύπτει πολύ μεγάλη αστική περιοχή το θηρίο πάνω στον ΟΤΕ της Βενιζέλου. Είναι λίγο κουβέρτα η κάλυψη από Cosmote, αλλά δουλεύει γενικά.
 7. georgemv

  5G NR

  Αναφέρουν σωστά την κεραία και τη συχνότητα, υπολογίζουν λάθος τη μπάντα γιατί είναι overlapping N78 και N77 Έτσι και έτσι. Προσωπική μου άποψη 100% - μπορεί να έχω άδικο, αλλά έχουν πολύ λίγο low band bandwidth σε LTE για αυτές τις ρυθμίσεις. Ή πρέπει να πέσει πολύ η προτεραιότητα της Β20 και να γυρίζουν τα τηλ σε αυτήν μόνο όταν όλες οι άλλες είναι -115dBm και χαμηλότερα, ή να έρθουν άλλα 15 MHz B8 να μοιραστεί ο φόρτος.
 8. georgemv

  5G NR

  Θέμα ρυθμίσεων είναι, όχι φυσικής. Αποφάσισαν B20 για σταθερότητα signalling ως PCell, το παράκαναν με το πόσο εύκολα προτιμάται. Γενικά δεν είναι κακή στρατηγική αν αρχίσουν να δίνουν παντού και B8 (900 MHz) στο LTE με την ίδια προτεραιότητα. Έχουν πολύ φάσμα εκεί, το έχουν όλο στο GSM?
 9. georgemv

  5G NR

  Επιστροφή στο θέμα: δοκίμασε κανείς σε NR only mode κλήση; Όπως άνοιξαν VoNR? Το screenshot πιο πίσω μάλλον έδειχνε VoNR.
 10. georgemv

  5G NR

  Δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα το SA roaming
 11. georgemv

  5G NR

  Παίξε με το cellmapper.net Μιας και έχω και εγώ καταγωγή από εκεί, σε ένα μήνα που θα κατέβω Χαλκίδα βλέπω και από κοντά τι άλλαξε μετά το SA rollout.
 12. georgemv

  5G NR

  Δώσε μου eNobeB ID να δούμε Το βρήκα, έχει όλες τις 5G μπάντες, οπότε θα έπρεπε να είναι SA
 13. georgemv

  5G NR

  Τα ίδια σε κάθε Ελληνική πόλη. Μας κατέστρεψε η γενιά των μπούμερς... Μήπως άνοιξαν SA στον ΟΤΕ Χαλκίδας; Νομίζω έχει όλες τις μπάντες που χρειάζονται.
 14. georgemv

  5G NR

  Θα καταργηθεί, αλλά αρκετά αργά, όταν έχουν 95%++ inbound VoLTE roaming Είναι και στη εξίσωση το IoT που στην Ελλάδα είναι σχεδόν αποκλειστικά GSM. Αυτό και αν αργήσει να περάσει σε 5G...
 15. georgemv

  5G NR

  Για πάντα. Είναι base layer και η κάλυψη GSM θα είναι >= της κάλυψης των άλλων τεχνολογιών μέχρι να καταργηθεί. Ο λόγος είναι ότι νομικά κάθε δίκτυο οφείλει να παρέχει κλήσεις έκτακτης ανάγκης εφόσον υπάρχει σήμα. Κάθε συσκευή μπορεί να κάνει κλήση έκτακτης ανάγκης μέσω GSM, λιγότερες μπορούν μέσω VoLTE, ακόμα λιγότερες από roamers.
 16. georgemv

  5G NR

  Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν την 50MHz για PCell, όχι ότι δεν υποστηρίζει SA
 17. georgemv

  5G NR

  Δεν ισχύει αυτό με τα 50MHz SA από τον 2ο Ν78 carrier, υπάρχει screenshot 3 σελίδες πίσω με Ν28 PCell και τις 2 Ν78 component carriers. Σίγουρα δεν θα δουλέψει το iPhone μέχρι να το επιτρέψει η Apple. Κρίνοντας από αλλά δίκτυα του εξωτερικού, μάλλον τα 12 θα μείνουν σε NSA και από 13 και πάνω SA.
 18. georgemv

  5G NR

  Όχι, είχε aggregated N78 σε SA mode Σωστά όλα, η διαφορά όμως B20 και N28 με την ίδια ισχύ εκπομπής UE δε δικαιολογεί τη διαφορά στην απόδοση. Επιμένω ότι μάλλον τσίμπησαν πριν το SA την ισχύ στο N28.
 19. georgemv

  5G NR

  Δεν βγάζει νόημα αυτό χωρίς αλλαγή στην εκπομπή. Λέγαμε τότε ότι ήταν ρυθμισμένη πολύ χαμηλά η Ν28 και μάλλον θα τσίμπαγε ισχύ με την ενεργοποίηση του SA. Μπορεί κάποιος να μετρήσει;
 20. georgemv

  5G NR

  Ωραίο! Μπορείς να ποστάρεις Screenshot του 0011 κατά τη διάρκεια κλήσης;
 21. georgemv

  5G NR

  Υποθέτω ναι, αλλά υποθέτω σε 6-12 μήνες θα δούμε ESS και σε άλλες μπάντες, ή και καθαρούς NR carriers και μείωση των LTE carriers. Δεν θα μπει Ν78 παντού.
 22. georgemv

  5G NR

  Είδα το Screenshot του φίλου πιο πάνω. Κάνει ακριβώς αυτό που είχαμε πει πριν 1 χρόνο: κρατάει Ν28 για PCell (σταθερότητα) και με NR-CA φέρνει 150 MHz N78 για ταχύτητα. Η Ν1 είναι σε χαμηλή προτίμηση λόγω ESS. Με πολύ καλό σήμα και στατικό UE, μπαίνει Ν78 PCell. Αυτος λογικά είναι ο λόγος που λένε μόνο 50% πληθυσμιακή καλυψη, ανοίγουν SA μόνο όπου υπάρχει η δυνατότητα για N78 aggregation. Άριστα 10 τα παιδιά.
 23. georgemv

  5G NR

  Η Apple θέλει να είναι δημόσια διαθέσιμο το δίκτυο για κάποιο καιρό πριν δώσει update, δεν πάει ποτέ πρώτη.
 24. georgemv

  5G NR

  Δεν έχω πληροφόρηση, θα έλεγα μεταξύ Σεπτ και Δεκ
×
×
 • Create New...