Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τελικα ρε παιδια το ψάχνω το ψάχνω ενα προγραμμα facebook της προκοπης δεν μπορω να βρω για το android!

η original εφαρμογη καλη μεν εχει τρομερες ελλείψεις και πολυ βασικες(πχ δεν μπορεις να δεις μαζεμένα like και αλλα τετοια η αν ανεβασεις ενα βιντεο απο το youtube απο το κινητο μετα δεν το βλεπεις στο προφιλ σου και αλλα τετοια χαζα)..

το friendcaster ηταν καλο αλλα ειδα οτι εχει ΤΡΟΜΕΡΑ προβληματα επισης!

σε πολλα προφιλ φιλων σου δεν μπορεις να δεις τι γραφουν καθολου(αλλο παλι και τουτο) ενω πολλες φορες ποσταρει καποιος κατι μια Photo η οτιδηποτε και οσο και αν ψαχνεις δεν βρισκεις το Post πουθενα :rolleyes: επισης πολλες φορες μπερδευεται με τις photos.πατας μια για να την δεις και ανοιγει αλλη και πολλα τετοια τρελα..

μου κανει εντυπωση πως σε ενα τετοιο λειτουργικό με τοσες πωλησεις και τοση δύναμη δεν εχει βγει μια εφαρμογη facebook που να δουλευει σωστα.

πραγματικα με αφηνει αφωνο αυτο το πραγμα.

Villis said:
Mε κάποιον file explorer το βλέπεις στο φάκελο; Αλλιώς ίσως χρειάζεται να "τρέξεις" το media scanner. Δεν ξέρω αν γίνεται κάπως by default αλλά επειδή το πρόβλημα έχει τύχει και σ'εμένα και μιας και χρησιμοποιώ το widgetsoid, τρέχω τον media scanner και ενημερώνονται όλα ;)

Με τον root explorerκαι default file explorer τα βλέπω κανονικά

Το media scanner, που ακριβώς το βρίσκω.?

Sent from my MB525

OnePlus 5t

pificos said:

Sent from my MB525

Αν κλείσεις το κινητό και το ανοίξεις ο media scanner τρέχει κανονικά. Όπως επίσης και αν συνδέσεις το κινητό με usb, ή αν φορτώσεις/αφαιρέσεις κάποιο .nomedia αρχείο (ψάξε στο market).

Το .nomedia στην ουσία εμποδίζει να γίνεται scan σε κάποιους φακέλους και να εμφανίζονται οι φωτογραφίες - βιντεάκια στην εφαρμογή του gallery.

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Ξέρει κανείς να μου πει γιατί πατώ το iGO να τρέξει και γράφει οτι δεν βλέπει την εξωτερική SD??? επίσης και όταν πάω να κάνω από το ROM MANAGER backup. Παρεπιπτώντος δεν φτιάχνει στην εξ. SD φάκελο clockworkmo, προφανώς δεν συνεργάζεται το τηλέφωνο με την εξ. sd WAY????. τα παραπάνω συμβαίνουν στο αδελφού μου το LG 2X:( (το δικό μου LG 2X είναι ο.κ.:D)

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

noname85 said:
Ποιο πληκτρολογιο ειναι καλο και με τονους;;

Το HTC IME MOD χρησιμοποιώ και. Είναι πολύ καλό. Αλλιώς δες και το go keyboard ή κάπως ετσι

Sent from my MB525

OnePlus 5t

freddaras said:
τελικα ρε παιδια το ψάχνω το ψάχνω ενα προγραμμα facebook της προκοπης δεν μπορω να βρω για το android!

η original εφαρμογη καλη μεν εχει τρομερες ελλείψεις και πολυ βασικες(πχ δεν μπορεις να δεις μαζεμένα like και αλλα τετοια η αν ανεβασεις ενα βιντεο απο το youtube απο το κινητο μετα δεν το βλεπεις στο προφιλ σου και αλλα τετοια χαζα)..

το friendcaster ηταν καλο αλλα ειδα οτι εχει ΤΡΟΜΕΡΑ προβληματα επισης!

σε πολλα προφιλ φιλων σου δεν μπορεις να δεις τι γραφουν καθολου(αλλο παλι και τουτο) ενω πολλες φορες ποσταρει καποιος κατι μια Photo η οτιδηποτε και οσο και αν ψαχνεις δεν βρισκεις το Post πουθενα :rolleyes: επισης πολλες φορες μπερδευεται με τις photos.πατας μια για να την δεις και ανοιγει αλλη και πολλα τετοια τρελα..

μου κανει εντυπωση πως σε ενα τετοιο λειτουργικό με τοσες πωλησεις και τοση δύναμη δεν εχει βγει μια εφαρμογη facebook που να δουλευει σωστα.

πραγματικα με αφηνει αφωνο αυτο το πραγμα.

Συμφωνω απολυτα. Εγω εχω καταληξει αν θελω να μπω 1-2 λεπτω Facebook, μπαινω απο τον browser touch.facebook, ειναι η πιο γρηγορη και σιγουρη επιλογη. Αλλα παλι δεν μπορεις να κανεις πολλα.

Έχω μεταφέρει την dalvik cache στο ext2 partition μαζί με τα data και τις εφαρμογές.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η internal memory να είναι τελείως άδεια.

Έχει μόνο 3.57mb γεμάτα και 299.99 ελεύθερα.

Θα ήθελα να ρωτήσω:

1)Τι είναι αυτά τα 3.57 mb? (από περιέργεια)

2)Πόσο χώρο πιάνει συνήθως η dalvik cache? Αν την μεταφέρω δηλαδή πίσω στην internal memory, τα 300mb είναι αρκετά ή μακροχρόνια θα έχω πρόβλημα? (έχω γύρω στις 300 εφαρμογές)

Το σκέφτομαι γιατί μου φαίνεται βλακεία να είναι άδεια η internal memory ενώ μια ενδεχόμενη μεταφορά ίσως βελτίωνε τις επιδόσεις.

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Η αλήθεια είναι ότι η μεταφορά μνήμης cache στην κάρτα μνήμης δεν ενδείκνυται (το αντίθετο μάλιστα). Η dalvik στην sd μειώνει τη διάρκεια ζωής της sd (μιας και αυτή έχει να κάνει με κύκλους εγγραφής και μ'αυτό τον τρόπο γίνεται συνέχεια χρήση της sd). Ωστόσο, πολλές φορές για λόγους χώρου είναι η μόνη λύση. Αν μπορείς να κάνεις reallocation των partitions και να δώσεις περισσότερο χώρο από το χώρο της rom στο χώρο των data (να μεγαλώσεις δηλαδή το partition που γράφονται τα δεδομένα) θα ήταν το καλύτερο. Για 300 εφαρμογές πάντως, δύσκολα θα σου φτάσει εσωτερική μνήμη (εκτός κι αν η συσκευή σου είχε αρκετή ενσωματωμένη μνήμη). Πάντως βελτίωση στις επιδόσεις θα είχες σίγουρα! ;)

Για να απαντήσω και στις ερωτήσεις σου.

1) Τα 3.57 mb (πολύ λίγα μου ακούγονται) θα είναι κατά πάσα πιθανότητα δεδομένα εφαρμογών, επαφές, ημερολόγιο κλπ.

2) Εξαρτάται καθαρά από τον αριθμό των εφαρμογών που έχεις. Κοίταξε από το titanium backup να δεις πόσο χώρο έχεις κατειλημμένο στο sd-ext. Φυσικά δε θα είναι μόνο η dalvik αλλά και οι εφαρμογές. Η λύση είναι να μεταφέρεις την dalvik cache από την sd στην εσωτερική μνήμη και να δεις τη διαφορά από πρίν, αλλά με 300 εφαρμογές ποιθανολογώ ότι δε θα σου είναι αρκετή η εσωτερική μνήμη ;)

Τhe end of an era...

Villis said:
Η αλήθεια είναι ότι η μεταφορά μνήμης cache στην κάρτα μνήμης δεν ενδείκνυται (το αντίθετο μάλιστα). Η dalvik στην sd μειώνει τη διάρκεια ζωής της sd (μιας και αυτή έχει να κάνει με κύκλους εγγραφής και μ'αυτό τον τρόπο γίνεται συνέχεια χρήση της sd). Ωστόσο, πολλές φορές για λόγους χώρου είναι η μόνη λύση. Αν μπορείς να κάνεις reallocation των partitions και να δώσεις περισσότερο χώρο από το χώρο της rom στο χώρο των data (να μεγαλώσεις δηλαδή το partition που γράφονται τα δεδομένα) θα ήταν το καλύτερο. Για 300 εφαρμογές πάντως, δύσκολα θα σου φτάσει εσωτερική μνήμη (εκτός κι αν η συσκευή σου είχε αρκετή ενσωματωμένη μνήμη). Πάντως βελτίωση στις επιδόσεις θα είχες σίγουρα! ;)

Για να απαντήσω και στις ερωτήσεις σου.

1) Τα 3.57 mb (πολύ λίγα μου ακούγονται) θα είναι κατά πάσα πιθανότητα δεδομένα εφαρμογών, επαφές, ημερολόγιο κλπ.

2) Εξαρτάται καθαρά από τον αριθμό των εφαρμογών που έχεις. Κοίταξε από το titanium backup να δεις πόσο χώρο έχεις κατειλημμένο στο sd-ext. Φυσικά δε θα είναι μόνο η dalvik αλλά και οι εφαρμογές. Η λύση είναι να μεταφέρεις την dalvik cache από την sd στην εσωτερική μνήμη και να δεις τη διαφορά από πρίν, αλλά με 300 εφαρμογές ποιθανολογώ ότι δε θα σου είναι αρκετή η εσωτερική μνήμη ;)

• Ως προς την διάρκεια ζωής της sd το έχω ακούσει γενικά αλλά αμφιβάλλω αν έχει πρακτικό νόημα γιατί:
    1) είναι φτηνές οι sd πλέον
    2) το blade που έχω είναι τόσο κακοκαστασκευή που θα χαλάσει νωρίτερα απ την κάρτα λογικά

• Ως προς τα υπόλοιπα:
    1) Έχω μεταφέρει τις εφαρμογές και τα data τους στο ext2 partition οπότε η εσωτερική μνήμη είναι εντελώς άδεια εκτός από τα 3,57 mb που προανέφερα.
    2)Ο άδειος εσωτερικός χώρος είναι 300mb και οι εφαρμογές μου 300.

• Οπότε συνεχίζω να ρωτάω:
    1)Τι είναι αυτά τα 3.57 mb? (από περιέργεια)
    2)Πόσο χώρο πιάνει συνήθως η dalvik cache? Αν την μεταφέρω δηλαδή πίσω στην internal memory, τα 300mb είναι αρκετά ή μακροχρόνια θα έχω πρόβλημα?

Edited by stelios_85_07

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

mariodj said:
Έχει μαμά Rom..!!

restart εκανε; εχει sd το 2Χ; συγγνωμη για την αφελη ερωτηση, απλα λεω μηπως εχει απλα ενσωματωμενη μνημη, τυπου 16gb και σκαλωνει εκει(ασχετα αν στο αλλο ειναι οκ)

nikoskat said:
restart εκανε; εχει sd το 2Χ; συγγνωμη για την αφελη ερωτηση, απλα λεω μηπως εχει απλα ενσωματωμενη μνημη, τυπου 16gb και σκαλωνει εκει(ασχετα αν στο αλλο ειναι οκ)

Έχω αλλάξει 2 SD και στης 2 τα ίδια...!!! δεν γλυτώνω εργοστασιακές ρυθμίσεις επαναφοράς:(...!!!

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

Καλησπέρα

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω εφαρμογές από το παλιό κινητό android (έκδοση 2.1) στο καινούριο (με 2.3);

Ακόμα και να μην τις μεταφέρω αλλά να κατέβουν εκ νέου, υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να κατέβουν ακριβώς οι ίδιες (πέρα από το χειροκίνητο μια μια)? Ας εξαιρεθούν και αυτές που ήταν επί πληρωμεί, δεν με πειράζει (αν και θα πρέπει να τις ξανααγοράσω).

• Administrators
  mariodj said:
δεν γλυτώνω εργοστασιακές ρυθμίσεις επαναφοράς:(...!!!

Προφανώς όχι και δεν το θεωρώ τόσο τραγικό. Ωστόσο θα ήταν καλύτερα αυτό το θέμα να το συζητούσαμε στο θέμα της συγκεκριμένης συσκευής.

Modpic.gif

Billys_RR said:
Συμφωνω απολυτα. Εγω εχω καταληξει αν θελω να μπω 1-2 λεπτω Facebook, μπαινω απο τον browser touch.facebook, ειναι η πιο γρηγορη και σιγουρη επιλογη. Αλλα παλι δεν μπορεις να κανεις πολλα.

ετσι και εγω τα ιδια!συμφωνω!

παντως η original εφαρμογη εχει τα φόντα να γινει σουπερ!

γιατι δεν το κανουν δεν μπορω να καταλαβω!

λιγες λεπτομέρειες να προσεξουν (σημαντικες ομως) και ολα θα ειναι οκ!

απορω πραγματικα. :rolleyes:

το δεν friendcaster ειναι πλεον αθλιο! το κραταω μονο και μονο για να δω αν θα βελτιωθει με καποιο update.διαφορετικα θα παρει ποδι.

greek_aeras said:
Καλησπέρα

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω εφαρμογές από το παλιό κινητό android (έκδοση 2.1) στο καινούριο (με 2.3);

Ακόμα και να μην τις μεταφέρω αλλά να κατέβουν εκ νέου, υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να κατέβουν ακριβώς οι ίδιες (πέρα από το χειροκίνητο μια μια)? Ας εξαιρεθούν και αυτές που ήταν επί πληρωμεί, δεν με πειράζει (αν και θα πρέπει να τις ξανααγοράσω).

νομίζω ότι αν συνδεθείς με τον ΙΔΙΟ λογαριασμό gmail στο market σου βγάζει όλες τις εφαρμογές σου που έχεις εγκαταστήσει αλλά και αυτές που έχεις αγοράσει. ΔΕΝ χρειάζεται να τις ξαναπληρώσεις προς θεού!!!

OnePlus 5t

Billys_RR said:

freddaras said:
ετσι και εγω τα ιδια!συμφωνω!

παντως η original εφαρμογη εχει τα φόντα να γινει σουπερ!

γιατι δεν το κανουν δεν μπορω να καταλαβω!

λιγες λεπτομέρειες να προσεξουν (σημαντικες ομως) και ολα θα ειναι οκ!

απορω πραγματικα. :rolleyes:

το δεν friendcaster ειναι πλεον αθλιο! το κραταω μονο και μονο για να δω αν θα βελτιωθει με καποιο update.διαφορετικα θα παρει ποδι.

Έχω δοκιμάσει οτιδήποτε υπάρχει για το facebook γιατί το χρησιμοποιώ συχνά και συντηρώ και 4 group. Η καλύτερη και πληρέστερη λύση είναι το http://m.facebook.com

Το touch facebook έχει κάποιες ελλείψεις σε σχέση με το m.facebook (mobile facebook).

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

Παιδες μου μπορειτε να μου πειτε μια εφαρμογη για μουσικη η οποια να «πεταει» στην κλειδωμενη οθονη του κινητου,πληκτρα για πλοηγηση στα κομματια ωστε να μην χρειαζεται συνεχεια να ξεκλειδωνω την οθονη καθε φορα που θελω να αλλαξω τραγουδι;;

Sent from my iPod touch ξάπλα στον καναπέ ή στο κρεβάτι....

[sIGPIC][/sIGPIC]

TonyK said:
Έχω δοκιμάσει οτιδήποτε υπάρχει για το facebook γιατί το χρησιμοποιώ συχνά και συντηρώ και 4 group. Η καλύτερη και πληρέστερη λύση είναι το http://m.facebook.com

Το touch facebook έχει κάποιες ελλείψεις σε σχέση με το m.facebook (mobile facebook).

Παιδιά μάλλον με ακούσανε χθες και κάνανε update την εφαρμογή του facebook :)

Και από ότι βλέπω διορθώσανε πολλά πράγματα

Δοκιμάστε την..υπάρχει η αναβάθμιση στο μάρκετ

Sent from my Samsung Galaxy S II using Tapatalk

1) Data εφαρμογών παραμένουν πάντα και στην εσωτερική μνήμη όπως επίσης και επαφές ημερολόγια κλπ

2) Εμένα με καμιά 150 εφαρμογές μου πιάνει γύρω στα 250 στην εσωτερική μνήμη (μαζί με data). Κάνε ένα nandroid backup και δοκίμασε να τη μεταφέρεις στην εσωτερική μνήμη

Α κι επίσης πρακτικό νόημα έχει αυτό με την sd γιατί βλέπεις μείωση επιδόσεων...

Τhe end of an era...

freddaras said:
Παιδιά μάλλον με ακούσανε χθες και κάνανε update την εφαρμογή του facebook :)

Και από ότι βλέπω διορθώσανε πολλά πράγματα

Δοκιμάστε την..υπάρχει η αναβάθμιση στο μάρκετ

Sent from my Samsung Galaxy S II using Tapatalk

Διορθωσαν το σημαντικοτερο!πλεον μπορεις να δεις και τα comments και με ποιον εγινες φιλος στο προφιλ σου!ευγε!:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

pificos said:

Sent from my MB525

mp3 ringtone maker

το κατεβασα απο το μάρκετ και αυτό χρησιμοποιώ για να κόβω/ράβω τα mp3 που θελω να κάνω ringtones/alerts/etc..

TWMN.net - Thessaloniki's Wireless Metropolitan Network

http:// TWMN.net

konstantinoslp said:
Παιδες μου μπορειτε να μου πειτε μια εφαρμογη για μουσικη η οποια να «πεταει» στην κλειδωμενη οθονη του κινητου,πληκτρα για πλοηγηση στα κομματια ωστε να μην χρειαζεται συνεχεια να ξεκλειδωνω την οθονη καθε φορα που θελω να αλλαξω τραγουδι;;

Αυτο το κανει το PowerAmp. Θα το βρεις στο market σε trial αλλα μετα απο καποιες μερες θα πρεπει να αγορασεις τη full.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned