Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

29 minutes ago, dimitroula10 said:

Όταν όμως βλέπω τόση στεναχώρια γιατί έκοψε το 1€ η νόβα, επιμένω ότι υπάρχει διέξοδος για κινητή τηλεφωνία με 0 €.

Καμιά στεναχώρια. Το κράξιμο πέφτει επειδή οι Novaκιδες το παρουσίαζαν ως Νο1 προτέρημα για να πάει κανείς εκεί χωρίς να αναγκάζεται σε cashback. Και ότι δήθεν δεν υπάρχει καρτέλ. Τώρα ησυχία..

Edited by kalitexnis_g

1 ώρα πριν, kalitexnis_g said:

Καμιά στεναχώρια. Το κράξιμο πέφτει επειδή οι Novaκιδες το παρουσίαζαν ως Νο1 προτέρημα για να πάει κανείς εκεί χωρίς να αναγκάζεται σε cashback. Και ότι δήθεν δεν υπάρχει καρτέλ. Τώρα ησυχία..

Μα τι λες τώρα? Και το cashback και το 1€ (που όντως ήταν καλύτερο) σημαίνει καταραμένη φτώχεια. Αυτοί που βάζουν ταμπέλες, βονταφονακηδες, νοβακηδες κλπ είναι στο κάτω μέρος της κλίμακας φτώχειας. Τι σημαίνει το λικουιντ? Φτώχεια καταραμένη.😁😃

6 minutes ago, dimitroula10 said:

Μα τι λες τώρα? Και το cashback και το 1€ (που όντως ήταν καλύτερο) σημαίνει καταραμένη φτώχεια. Αυτοί που βάζουν ταμπέλες, βονταφονακηδες, νοβακηδες κλπ είναι στο κάτω μέρος της κλίμακας φτώχειας. Τι σημαίνει το λικουιντ? Φτώχεια καταραμένη.😁😃

Όχι βέβαια.. κι εγώ θα μπορούσα να πληρώνω συνδρομητική, unlimited κινητό κλπ, απλώς δεν θέλω. Θα πάω όμως τις διακοπές μου ή το ταξιδάκι μου που θέλω. Άρα το πού διοχετεύει κάνεις τα λεφτά του δεν αποτελεί κριτήριο φτώχειας καταραμένης..

20 minutes ago, kalitexnis_g said:

Όχι βέβαια.. κι εγώ θα μπορούσα να πληρώνω συνδρομητική, unlimited κινητό κλπ, απλώς δεν θέλω. Θα πάω όμως τις διακοπές μου ή το ταξιδάκι μου που θέλω. Άρα το πού διοχετεύει κάνεις τα λεφτά του δεν αποτελεί κριτήριο φτώχειας καταραμένης..

Αυτός είναι ο προσδιορισμός του φτωχού. Κόβει από εδώ, κόβει από εκεί για να μπορέσει να κάνει κάτι. Αυτό λέω κι εγώ. Ο άλλος όμως πάει και τα ταξίδια του, έχει απεριόριστα σε όλη την οικογένεια, έχουν όλοι αιφόνια και αυτοκίνητα, δεν έχουν ούτε φβ ούτε ινστα και απολαμβάνουν την ζωή τους.

Δεν είναι κακό να αποδεχόμαστε την κατάσταση και να μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.😄

7 ώρες πριν, opmgls said:

Ακολουθεί διπλοσέντονο κατωσέντονο πανωσέντονο αλλά το 1ο μέρος αφορά τους περισσότερους. Το 2ο αν θέλετε παραλείψτε το

1.
Είναι λίγο ταλαιπωρία (το λίγο είναι σχετικό για τον καθένα ) αλλά κερδίζεις από αλλού, δηλαδή σε χρήματα και την ησυχία σου στο ότι δεν λήγει το υπόλοιπο. Φυσικά χρειάζεται να εχεις ανοιχτα τα δεδομένα ή να είσαι σε wifi για να δουλέψει. Επίσης χρειαζεται να μπαίνεις σε ξεχωριστή εφαρμογή VoIP, όπως θα έμπαινες στο viber ας πούμε, αλλά η εφαρμογή  δεν είναι τόσο εύχρηστη. Ενα πράγμα που έμενα μου την σπάει είναι ότι δεν σου εμφανίζει όλα τα τηλέφωνα στην κάθε επαφή αν έχεις αποθηκεύσει παραπάνω από δύο ανά επαφή (σπιτι, γραφείο εξοχικό 2 νούμερα κινητού ξερω γω κλπ). Σου εμφανίζει μόνο αυτά τα 2 νούμερα που έχουν χρησιμοποιηθεί τελευταία οπότε κάνω αναγκαστικά copy paste το νούμερο που δεν εμφανίζεται από τις επαφές του τηλεφώνου. Τις επόμενες φορές αυτό το νούμερο εμφανίζεται αυτόματα.
Υπάρχει μια εφαρμογή μόνο που κάνει αυτή τη δουλειά η Mobile Voip. Λεπτά ομιλίας μπορείς να αγοράσεις από πολλούς διαφορετικούς πράκτορες διαδικτυακά αλλά όλα θα χρησιμοποιηθούν μέσω αυτής της εφαρμογής. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ ονομάζεται Calling Credit και χρεώνει περίπου 0.08€ ανά λεπτό ομιλίας συμπεριλαμβανομένου του φόρου. Αυτό που συστήνει η Δημητρούλα μέσω του σύνδεσμου που έβαλε φαίνεται φτηνότερο αλλά δεν ξέρω αν δρομολογείται το σήμα από αλλον server οπότε ίσως έχει διαφορά στην ποιότητα. Ϊσως... Η χρέωση είναι ανά λεπτό. Είναι λίγο πιο φτηνή η τιμή του λεπτού ομιλίας προς σταθερά από ότι σε κινητα. Δεν μπορείς να καλέσεις καθόλου ειδικα νούμερα, πενταψήφια, 800, 801 κλπ. Μπορείς να στείλεις και sms που κοστίζει 0.05€. Οι τιμές αυτές είναι για Ελληνικά νούμερα. Φυσικά καλείς όποιο νούμερο θες παγκοσμίως αλλά με άλλες χρέωσεις. Υπάρχει αναλυτικός τιμοκαταλογος στην ιστοσελίδα. Μπορείς να συνδέσεις την υπηρεσία με υπολογιστή και με το σταθερό σου αν σε εξυπηρετεί. Αν μιλάς πολύ σε προσκαλούν στην προσφορά 2€ το μήνα απεριόριστη ομιλία. Δηλαδή σε συμφέρει αν μιλάς πανω από 220 λεπτά κάθε μήνα. Εγώ δεν την πήρα γιατί δεν μιλάω τόσο πολύ το χειμώνα. Το καλοκάιρι στα Χανιά κάπως περισσότερο και για αυτό με "είδε" ο αλγόριθμος τους και μου έκανε την προσφορα.
Τώρα ώς προς την ποιότητα σήματος, δεν είναι σαν το 4g, 4g+, 5g αλλά κάνεις δουλειά. Λίγες φορές αντιμετώπισα κακή μετάδοση. Μπορείς τότε καλέσεις ξανά τον άλλο με αυτόν τον τρόπο που είπε η Δημητρούλα. Δηλαδή λες στην εφαρμογή να καλέσει και εσένα και τον άλλο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται ο καθένας. Στο ενδιάμεσo το σύστημα περναέι την κλήση μεσω του δικού του δικτύου δεδομένων.

Η προσωπική μου εμπειρία για χρήση μέσω δικτύου δεδομένων Cosmote και στην Αθηνά και στα Χανιά στην πόλη αλλά και γύρω γυρώ στον νομό είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σήμα. Αλλοι σε δίκτυο Nova, ειδικά στα Χανιά, μου έχουν πει για κακή σύνδεση. Όχι τόσο στην Αττική. Πιθανόν να μην βολεύει κάποιον που ζει σε απομακρυσμένες περιοχές που το σήμα είναι αδύναμο. Επίσης όταν τύχει να έχω κακή σύνδεση και ο άλλος είναι εξοικειωμένος πάμε την συνομιλία σε άλλο app, whatsapp, viber, google meet κλπ. ή καλεί ό ένας από τους δυο μας κανονικά. Εμένα πολύ σπάνια μου έχει συμβεί αυτό. Ένα σενάριο που μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα με βόλευε είναι αν είχα μια συνεντευξη για δουλειά ή μιλούσα με σημαντικούς πελάτες για πολύ σοβαρά θέματα. Πολλές επίλογές και καταστάσεις, όλες με το τίμημά τους όπως όλα τα πράγματα στην ζωή διαλέγουμε και πράττουμε.

2.
 Δεν έτυχε να δοκιμάσω voip όσο ήμουν Q γιατί εκεί είχα την προσωπική προσφορα 1000' & απεριόριστα δεδομένα. Μόλις μου την έκοψε για 2η φορά, έκοψα κι εγώ λάσπη. 
Προσωπικά σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες με σήμα cosmote και χρήση voip βρήκα την υγειά μου.
Εγώ θεωρώ μανούρα το να κρατάω 5 νούμερα στην q και να περιμένω σε ποιο θα μου δώσει προσφορά απεριόριστα data, όπως επισής δεν με βολεύει καθόλου το cashback του liquid ΑΛΛΑ εγώ είμαι διατεθείμενος να κάνω όοολη την διαδικάσια που περιέγραψα παραπάνω για mobile voip γιατί προσωπικά έχω απόφασίσει ότι αξίζει για εμένα να προσπαθώ να διαμορφώνω το αγοραστικό μου μοντέλο  έτσι ώστε να μην ενθαρρύνω τιμολογιακές πολιτικές πολυεθνικών ολιγοπωλίων υποστηριζόμενων από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα και αλλού, είτε φανέρα με την ψήφιση νόμων όπως έχει γίνει με την ενέργεια στην χώρα μας που τώρα βγάζουν καινούργιες διατάξεις μπας και συμαζέψουν τους ασυμάζευετους νόμους ελεύθερης αγοράς που ψήφισαν) ή σιωπηρα αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να ορίσουν πλαίσιο λειτουργίας νομοθετικά επίσης στο όνομα της ελεύθερης αγοράς που δυσλειτουργεί κάργα διαστρεβλωμένα.
Αυτή είναι η φάση τώρα και ο καθένα κάνει ότι μπορεί συμφωνα με τις δυνάμεις του και της αντιλήψεις του αλλά νομίζω ότι καλό είναι να καταθέτουμε την άποψη μας χωρίς να γινόμαστε fanboy αυτής, και να μην προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους για την ορθοτητα/αντικειμενικότητα της καθώς βέβαια και να μην κατακρίνουμε τις απόψεις των άλλων που δεν χωράνε στο μοντέλο λειτουργίας που έχουμε για την καθημερινότητα μας.
Καλές Γιορτές σε όλους!

Φίλε εξαιρετική περιγραφή. Respect! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές να έχουμε 😀

Δε κοροιδευει καποιος τον εαυτο του, ΜΟΝΟ εαν αποδεχτει οτι Λεφτα Υπαρχουν στους υπηκοους αυτης της χωρας.

Οι τιμες δε προκειται να πεσουν γιατι α) Ιδιοτητα καθε γενιας Homo Sapiens ειναι να αποδεχεται ως δεδομενη την καθε Κατασταση που βρηκε  με ελαχιστοτατους % να ψαχνουν τροπους διαχειρισης της και με τη λοιδορια απο τους υπολοιπους της γενιας τους να καταληγουν τελικα υπερ παρτης ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ και β) ειδικα για τους υπηκοους αυτης της χωρας οπως τους μεγαλωσαν "για τα πανηγυρια" απο το εκπαιδευτικο συστημα, κοινωνια και συντριπτικο % γονεων δε προκειται να δουν ποτε καθαρα οτι 2023 τα λεφτα τα φαγαν οι προηγουμενες γενιες και πια οι νεες γενιες προς το παρον "εχουν τον τροπο τους" πχ απο γονεις η συντριπτικα % παντιοτροπης νομιμοποιημενης κλεψιας στο πετσι τους (πχ φοροδιαφυγες)

Παντα να βρησκουν λεφτα ακομα και γοα ενοικια 50m2 με 1000Ε.

"Κατεργαρακο ελληνα, πονηρουλη και καλα, ξες συ που θα τα βρεις"....

Αφου δε δειχνεις με τιποτα οτι θα επιθυμουσες να πεσουν οι τιμες.

7 ώρες πριν, dimitroula10 said:

Η γνώμη προέρχεται από την γνώση. Αυτό που λες λέγεται άποψη.

Όλοι έχουμε από μία άποψη για τα πάντα. Δεν σημαίνει όμως, πως ότι φανταζόμαστε είναι σωστό να το προωθούμε ότι και τάχα ξέρουμε τι γίνεται.

https://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=γνώμη&dq=

Αν δεν σε λένε Τριανταφυλλίδη ή Μπαμπινιώτη, αυτά που λες, τα ακούω βερεσέ 😉

Screenshot_2023-12-24-20-32-00-27_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg

Κλασικοι ελληνες πονηρουληδες, παντα εκμςταλλευσιμοι στο τελος ξυρισμενοι.

Και παντα με ενα εκτος τοπου και χρονου αφηγημα, προκειμενου να διατηρησουν τις αναφερομενες παραπανω αναπαραγωμενες στις χιλιετιες Ιδιοτητες τους, αλλοτε επικαλουμενοι αυθεντιες και αλλοτε επικαλουμενοι "ανασφαλειες" οποιου τους ξεστραβωνει.

Παθαινουν δις και ποτε δε μαθαινουν.

Για τα πανηγυρια και παντα "ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ", οταν πια ειναι αργα μετα το "θανατο" τους οπως αιωνες τωρα τα ιδια και τα ιδια.

Αναποφευκτα.

Καλα τους κανουν (>95% μας).

Σχετικά με το voip , είναι τόσο αξιόπιστο όσο και το 4G/5G που προσφέρουν οι εταιρίες στις περιοχές που κινείσαι.

Θεωρητικά ναι, βάζεις μονον ιντερνετ και χρησιμοποιείς voip όπου έχεις κάλυψη ή έστω με wifi.
Πρακτικά θα συνειδητοποιήσεις πως παίζει να σε κρεμάσει σε κάποια δύσκολη κατάσταση που πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα και στο τέλος θα αγοράσεις πακέτο ομιλίας.

[ f i l i p p o s ]

55 minutes ago, dimitroula10 said:

δεν έχουν ούτε φβ ούτε ινστα και απολαμβάνουν την ζωή τους.

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που είπες δυστυχώς.. 

19 minutes ago, filippos said:

Σχετικά με το voip , είναι τόσο αξιόπιστο όσο και το 4G/5G που προσφέρουν οι εταιρίες στις περιοχές που κινείσαι.

Θεωρητικά ναι, βάζεις μονον ιντερνετ και χρησιμοποιείς voip όπου έχεις κάλυψη ή έστω με wifi.
Πρακτικά θα συνειδητοποιήσεις πως παίζει να σε κρεμάσει σε κάποια δύσκολη κατάσταση που πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα και στο τέλος θα αγοράσεις πακέτο ομιλίας.

Έτσι πιστεύω κι εγώ. Ναι οκ, υπό προϋποθέσεις και μαγγανείες είναι οικονομικότερο, αλλά εάν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο για την δουλειά σου και δεν βγαίνει η κατάσταση, τι να κάνουμε...Πας frog, liquid, όπου δεν σε κρεμάει

1 hour ago, sou_d said:

αλλά εάν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο για την δουλειά σου και δεν βγαίνει η κατάσταση, τι να κάνουμε...Πας frog, liquid, όπου δεν σε κρεμάει

Φρόγκ με 120' σε εβδομάδα διπλασιασμού και λικουιντ για επαγγελματίες που κυνηγάνε την μπάρα και τρώνε μόνο σουβλάκια.😃

Οι επαγγελματίες έχουν μόνο ειδικά συμβόλαια γιατί εκπίπτουν τα έξοδα. Καρτοκινητά οι φτωχοί πολίτες.😄

1 ώρα πριν, sou_d said:

Αν δεν σε λένε Τριανταφυλλίδη ή Μπαμπινιώτη, αυτά που λες, τα ακούω βερεσέ

Γνώμη παραφράζεται συχνά η άποψη. Η γνώμη συνοδεύεται από επιχειρήματα, η άποψη είναι χωρίς επιχειρήματα και δεν επιδέχεται αντιπαράθεση. Όποτε ο καθένας μπορεί να έχει μία άποψη για όλα, γιατί έτσι. Άλλωστε δεν έχει κόστος ούτε βερεσέ ούτε μετρητοίς.😄

Edited by dimitroula10

1 ώρα πριν, filippos said:

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Οι κλώνοι της betamax (calling credit, voipalot και πολλές άλλες που είναι μεταπωλητές της) έχουν σχεδόν πάντα πρόβλημα καθυστέρησης σε κάθε δίκτυο (σταθερής - κινητής) ακόμα και με callback. Επίσης αρκετές φορές έχουν πρόβλημα και με την αναγνώριση κλήσης (εμφανίζεται το νούμερο σαν απόκρυψη ή με λάθος πρόθεμα ή σαν εντελώς άλλο), κάτι που φυσικά δεν ξέρεις αν δεν στο πει αυτός που καλείς.

Χρησιμοποιώ voip από το 2006, έχω δοκιμάσει όλες τις ελληνικές και πολλές ξένες, τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό που πηγαίνω συχνά για δουλειά σε τρίτες χώρες όπου το roaming χρειάζεται να πουλήσεις νεφρό αν το χρησιμοποιήσεις.

Η μόνη που δουλεύει απροβλημάτιστα οπότε την έχω χρειαστεί είναι το Skype, αλλά είναι πανάκριβο. Ειδικά η betamax είναι η χειρότερη. Με την omnivoice γινόταν δουλίτσα αν επέλεγες χαμηλού bandwidth codec αλλά κατά καιρούς είχε προβλήματα, όχι τόσο καθυστέρησης όσο να μην σε ακούν καθόλου ή μετά από κάποιο χρόνο να πέφτει η κλήση.

Όπως και να έχει υπάρχει thread για voip ας πάει εκεί οποίος θέλει πληροφορίες.

1 hour ago, spiliot said:

Όπως και να έχει υπάρχει thread για voip ας πάει εκεί οποίος θέλει πληροφορίες.

Υπάρχει, αλλά έχουμε κάποιους καλοθελητές, που πρέπει να μας ενημερώσουν/επιβάλλουν απόψεις 😉

2 ώρες πριν, dimitroula10 said:

Γνώμη παραφράζεται συχνά η άποψη. Η γνώμη συνοδεύεται από επιχειρήματα, η άποψη είναι χωρίς επιχειρήματα και δεν επιδέχεται αντιπαράθεση. Όποτε ο καθένας μπορεί να έχει μία άποψη για όλα, γιατί έτσι. Άλλωστε δεν έχει κόστος ούτε βερεσέ ούτε μετρητοί

Μανώλης ή Γιώργος;

2 ώρες πριν, dimitroula10 said:

κυνηγάνε την μπάρα

Πιο εύκολο κυνήγι από την ιστορία σου, μου φαίνεται. Anyway, το σταματάω εδώ. Καλές γιορτές

Αγαπητοί, παρακαλώ να μείνουμε εντός του θέματος και όχι να συγκρίνουμε με VoIP λύσεις. Επίσης παρακαλώ να περιορίσουμε τους χαρακτηρισμούς, στα τελευταία μηνύματα ιδίως 

Χρονια πολλά.

Edited by paanos

Καλησπέρα στην παρέα! Θέλω να κάνω φορητότητα σε Q και να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Αν πάω σε κατάστημα Nova και κάνω αίτηση αύριο, πόσο χρόνο θα πάρει για να ενεργοποιηθεί ο αριθμός μου στην Q;

Χρόνια πολλάαααααααα σε όλους...

Τελευταία ανανέωση....

Για έναν χρόνο θα μείνει χωρίς ανανέωση υπόλοιπου....

Screenshot_2024-01-01-00-21-29-431_co.trebbble.android.wind.q.jpg

Είχε καποιος άλλος πακετο με προσφορά στα sms?
Χρόνια μου εμφανιζόταν κ το ανανεωνα καθε 2μηνο. Τώρα τίποτα.
Την κάρτα την εχω μονο για sms του gps tracker.
Αν υπάρχει καποια αλλη πρόταση, την ακουω
Ευχαριστώ

Tapa

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

1 minute ago, DITS said:

Μπορώ να αλλάξω από Q σε F2G και να διατηρήσω το χρηματικό μου υπόλοιπο;

Όχι, χάνεται.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Παλι εξαφανιστηκε η προσωπικη προσφορα των 5€. Θα περιμένω μηπως εμφανιστει μεχρι αυριο. Εχουν γινει μανουλες στο κρυφτουλι εκει στην Νοβα. Εμεις ομως ειμαστε μανουλες στα καβουρια.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

• This topic was unpinned, featured and pinned