Jump to content

spiliot

Members
 • Δημοσιεύσεις

  1.365
 • Εγγραφή

 • Days Won

  5
 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by spiliot

 1. Λογικά δεν πιάνεται για φορητότητα καθώς είναι εσωτερική μεταφορά. Αλλά τα συστήματά τους είναι τόσο μπορντέλο που ποτέ δε ξέρεις, ειδικά αν δεν έχεις πάει ποτέ ξανά στην Q.
 2. Ο φίλος με 13 ευρώ πήρε δύο μήνες υπηρεσίες τηλεφωνίας (για χρήση ίντερνετ κατ' ελάχιστο), ακουστικά (που μάλλον δεν είναι για πέταμα), φαγητό (τουλάχιστον ισόποσης αξίας με τα λεφτά που έδωσε με τον πιο χαριστικό υπολογισμό και παραπάνω από όσα έδωσε για όσους δεν συμφωνούν με την φοροκλοπή που προτείνεις) και όλα αυτά παράδοση στο σπίτι του νόμιμα. Αλλά όλο αυτό πρέπει να καταγγελθεί στα πλαίσια της σφαιρικής ενημέρωσης γιατί κάποια άγνωστη ψησταριά που τυγχάνει κοντά στο σπίτι σου και πηγαίνεις ο ίδιος να τα πάρεις για 13 ευρώ μαύρα σου δίνει απλά φαγητό που όμως η γεύση είναι επιπέδου μισελέν, τίποτα άλλο δε τρώγεται και αφού συμβαίνει σε εσένα θα πρέπει να συμβαίνει σε όλους παντού στην Ελλάδα εξίσου. Πολύ λογικό.
 3. Ακριβώς επειδή ελληνικά είναι, είτε έκανες λάθος διατύπωση αρχικά και είπες κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελες ή πήγες να το ωραιοποίησεις υπερβολικά και το μάζεψες στη συνέχεια. Δε χρειάζεται να το παίζεις και θιγμένος από πάνω.
 4. Έγραψες "Γενικά δεν μηδενίζει το υπόλοιπο στο δίμηνο και η αγορά πακέτου επεκτείνει την λήξη του υπολοίπου." Έτσι όπως το έγραψες σημαίνει ότι είναι δύο ξεχωριστά πράγματα ενώ δεν είναι. Είπα και εγώ.
 5. spiliot

  CU Liquid

  Μέχρι τις 9 το βράδυ γίνεται σίγουρα άμεσα. Πιο αργά εφαρμόζεται την επόμενη μέρα το πρωί αλλά θα κάνει προσπάθεια και το μεσημέρι αν δεν προλάβει το πρωί ή δεν έχει πετύχει. Θα πάρεις μήνυμα ότι έγινε η αλλαγή και θα ξέρεις.
 6. Το ίδιο και όταν χρησιμοποιείς το messenger, το viber, το πρόγραμμα περιήγησης κλπ. Την επικοινωνία rcs την κάνει μία εφαρμογή του κινητού, τα μηνύματα της google, με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλες. Δεν είναι όπως το SMS που είναι ειδικό πρωτόκολλο κινητής. Αν ο διακόπτης δεδομένων είναι κλειστός δεν βγαίνουν δεδομένα και δεν είναι αυτός ο λόγος που γίνονται χρεώσεις. Εκεί πάει ότι το rcs είναι εντελώς άσχετο. Εγώ ας πούμε δεν το έχω ενεργοποιήσει ποτέ (δεν έχω καν την εφαρμογή της google) και πάλι χρεωνόμουν.
 7. Καλοφάγωτα και με προσοχή μη τα φας όλα τη πρώτη μέρα άσε κάτι και για τη δεύτερη. Του χρόνου για τα δεύτερα γενέθλια θα δώσουν 200ΤB για 2 λεπτά.
 8. Τα rcs είναι εντελώς άσχετα. Σε ένα Xiaomi με χρέωνε όποτε έχανε σήμα η κάρτα της wind και μετά συνδεόταν πάλι στο δίκτυο, ακόμα και όταν ήμουν σε roaming σε τρίτη χώρα με τα δεδομένα υπό roaming κλειστά και με ίντερνετ από wifi ή δεύτερη κάρτα που είχε σήμα. Υποθέτω ότι το τηλέφωνο άνοιγε προσωρινά σύνδεση δεδομένων χωρίς κίνηση (λόγω του διακόπτη) και η wind μέτραγε τα bytes της επικοινωνίας για τη σύνδεση σαν κίνηση δεδομένων. Αφού έκοψε το roaming δεδομένων χωρίς πακέτο στις τρίτες χώρες σταμάτησε να χρεώνει (ήταν μόλις 1 λεπτό του ευρώ, η ελάχιστη χρέωση του 1kb) αλλά έστελνε μήνυμα να αγοράσεις πακέτο. Αυτό μόνο η wind το έκανε, είχα πολλές εταιρίες εξωτερικού στο ίδιο τηλέφωνο και καμία ποτέ δεν φαινόταν να χρεώνει ή να αντιλαμβάνεται απόπειρα σύνδεσης με κλειστά δεδομένα. Κατά μία αναλογία, όπως το καταλαβαίνω από την εξωτερική συμπεριφορά, είναι σαν να σε χρεώνει μια εταιρεία σταθερής γιατί σήκωσες το τηλ και άκουσες το σήμα κλήσης χωρίς να καλέσεις κάποιον λέγοντάς σου εμείς είδαμε χρήση της γραμμής.
 9. spiliot

  CU Liquid

  Είσαι σίγουρος ότι χάνονται τα απεριόριστα; Τα δωρεάν λεφτά της πρώτης χρήσης χάνονται σίγουρα αλλά πριν μήνες που βγήκα προσωρινά το δωρεάν χρόνο ομιλίας δεν τον είχα χάσει, βέβαια τότε ήταν που είχε μπλοκάρει με τις παυλίτσες και δε ξέρω αν έπαιξε ρόλο.
 10. Χωρίς να ξέρουμε με απόλυτη σιγουριά μάλλον ναι καθώς προσθέτει ένα πακέτο απεριόριστης ομιλίας 33 ημερών και κανείς δεν έχει πει ότι το έχασε βγαίνοντας μπαίνοντας liquid. Τα 5gb τα δίνει με την αυτόματη ανανέωση του liquid;
 11. Πάντως με μία αναζήτηση στο ίντερνετ φαίνεται να γίνεται και εύκολα https://support.apple.com/en-us/102483 αλλά δεν έχω κιόλας να ξέρω αν το κλειδώνουν οι πάροχοι.
 12. Μέσα στις προσφορές πριν πατήσω πάνω εμένα που έχω τη συσκευή στα αγγλικά λέει ότι είναι από 24/5 ως 26/5, μάλλον αντέγραψαν το προηγούμενο του red bull τι ήταν. Φίλε-υπάλληλε της vodafone που μας διαβάζεις, κάνε τη καρφωτική σου να το φτιάξουν.
 13. Έχω την εντύπωση ότι το πακέτο 11.80 μπαίνει αυτόματα με την ανανέωση ως τμήμα προσφοράς και σου τρώει από το κανονικό υπόλοιπο γιατί δεν έχει προλάβει να μπει το 10ρικο όταν γίνεται αυτό. Σε παρόμοια προσφορά παλιότερα (με άλλα ποσά) έτσι το θυμάμαι.
 14. Ε, άρα αφού πάντα κάπου στον κόσμο έχει καλοκαίρι έπρεπε να αφήσουν και την προσφορά μόνιμη και δεν θα έλεγα τίποτα 🙂 Στο αρχικό μου σχόλιο είχα βάλει φατσούλα ότι κάνω πλάκα. Το ξέρω το "αστείο" που πήγαν να κάνουν την δεύτερη φορά που το έτρεξαν, καθώς την πρώτη ξεκίνησε τέλος Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη και ήταν αστείο το ότι δεν το έκαναν για αστείο, απλά άργησαν. Το μάρκετινγκ μπορεί να βαφτίζει ότι θέλει όπως θέλει. Summer προσφορά τον Απρίλη για να έρθει πιο γρήγορα το καλοκαίρι. Summer προσφορά τον Δεκέμβρη γιατί το καλοκαίρι δε τελείωσε ποτέ. Winter προσφορά τον Αύγουστο για να την παλέψεις με τη ζέστη. Σας φέρνουμε πιο κοντά στην απευθείας επικοινωνία άνθρωπο με άνθρωπο όταν δεν έχει σήμα. Εργαζόμαστε σκληρά συνεχώς για να σας παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες όταν ξύνουν τα @@ τους. Προσωπικά δεν δίνω σημασία και τέλος το offtopic από την πλευρά μου.
 15. Ενώ ο διαγωνισμός καλοκαιριστές τον χειμώνα και η summer προσφορά τον Απρίλη είναι εντός χρόνου και τόπου 😄
 16. Κάναμε πάλι μάγκα τον φίλο-υπάλληλο της voda, το κάρφωσε και το κόψανε. (Αναφέρομαι στη ξεχασμένη προσφορά 500MB + 6000 κρυστάλλους του διαγωνισμού που είχαν ξεχάσει να βγάλουν για τους liquid)
 17. Χτες ναι. Με 4 νούμερα καλυμμένα υπάρχουν ως και 10.000 συνδυασμοί (εντάξει πολύ λιγότερο καθώς δεν υπάρχουν όλα τα νούμερα, ούτε αν υπάρχουν είναι στη vodafone σα cu και ακόμα και έτσι δε σημαίνει ότι παίξανε στο διαγωνισμό), οπότε οι πιθανότητες είναι μάλλον προς το ότι δεν κέρδισες.
 18. Θέλω να πιστεύω ότι με κρούση στην υποστήριξη θα το φτιάξουν, στη δική μου περίπτωση χρειάζομαι το υπόλοιπο οπότε δε θα το αφήσω να λήξει, αλλά όποιος άλλος θέλει θα πρότεινα να το δοκιμάσει.
 19. Ε, πρέπει με κάποιο τρόπο να το γυρίσει στο ότι η nova είναι η καλύτερη, τι ψάχνεις τώρα...
 20. Και εμένα το υπόλοιπο λήγει όταν έληγε και το πακέτου του χρόνου. Με αυτά που ξέρουμε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αγορασμένα πακέτα και μετά τη λήξη του χρηματικού υπολοίπου (δεν είναι όπως στη nova), αν και μένει το ερώτημα τι θα γίνει αν φτάσει ο χρόνος που τυπικά μπαίνει φραγή, κάτι μου λέει πως δεν θα το έχουν σκεφτεί, είναι λίγο ότι να 'ναι στη βόνταφον. Ας πούμε εμένα έχουν βάλει και 200 sms και 6GB πάνω από τα unlimited (!). Δυστυχώς είναι το βασικό μου νούμερο οπότε δε μπορώ να το αφήσω αλλού και χρειάζομαι υπόλοιπο για να δέχεται κλήσεις στο εξωτερικό, οπότε θα το ταΐζω αναγκαστικά cashback. Κάποιος είχε αναφέρει ότι μπορείς να κάνεις ένα νούμερο φοιτητικό ακόμα και αν δεν είσαι τυπικά φοιτητής. Δέχομαι pm αν δεν θέλει να πει κάποιος πως δημόσια.
 21. Είχα δει το νούμερό μου να ταιριάζει στα διαθέσιμα ψηφία αλλά ήταν ως και 1 στις 10000 να είναι αυτό οπότε δεν είχα ελπίδες. Παίζει να είναι η πρώτη φορά που κερδίζω οτιδήποτε σε διαγωνισμό, ούτε το φλουρί στη πίτα δε μου κάθεται. Κρίμα που για τους επόμενους 12 μήνες θα είμαι λιγότερο από τους μισούς στην Ελλάδα να το χαρώ..
 22. Αφού άρχισες τις αμπελοφιλοσοφίες, γιατί να μην πάρεις ποδήλατο ή να πηγαίνεις με τα πόδια; Τι το θες το αμάξι; Σπατάλη. Μια από τις έννοιες της λέξης οικονομία είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων, όμως για να έχει νόημα, πάντα σε σχέση με τις ανάγκες του άλλου. Αν κάποιος θέλει να πηγαίνει στο χωράφι να ποτίζει χρειάζεται φθηνό τζιπ όχι ένα μικρό οικονομικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο του είναι εντελώς άχρηστο. Τα έχουμε πει πολλές φορές ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες για την τηλεφωνία. Αν μπορεί να μειώσει την χρήση για να πετύχει κάτι καλύτερο και όσο το αντέχει οκ. Αν όχι, δικαίωμα του. Το να θεωρείς την δική σου λύση ως την μόνη, μαζί με τις λάθος αναλύσεις-γενικεύσεις για το πώς χρησιμοποιείται η γλώσσα αλλά και το τι επίπτωση έχει στην κοινωνία δείχνουν υπεροψία, ανάλογη με αυτή που εκφράζει ο κκακοφωνίξ του φόρουμ που νομίζει ότι τον κλοτσάνε έξω από το χωριό γιατί τον ζηλεύουν και δεν καταλαβαίνουν και όχι γιατί φέρεται σαν τρόμπας.
 23. Όσοι παλιά είχαμε το "δωρεάν για πάντα" free2talk που έδινε λεπτά για όλους σε κάθε ανανέωση θυμόμαστε πως πήγε το "τέλος διατήρησης υπηρεσίας" και εκεί. Ένα μικρό ποσό το χρόνο που έγινε εξάμηνο που έγινε τετράμηνο που έγινε τρίμηνο που έγινε δίμηνο που έγινε μηνιαίο και το ποσό αυξανόταν και λίγο κάθε φορά μέχρι που έγινε πιο ακριβό και από πακέτο και έπρεπε να το κόψεις για πάντα αν δεν το χρησιμοποιούσες για να μην σου τρώει την κάρτα. Το ότι ξεκινάνε με δίμηνο κακός οιωνός, ας το χαρούμε πριν γίνει υποχρεωτικό πακέτο που θα τρώει όλη την κάρτα σε κάνα χρόνο. Άραγε οι παλιοί που δεν παίρνουν τα 15 gb θα χρεώνονται;
 24. Η συσκευή χρειάζεται να είναι ενημερωμένη με το προφίλ παρόχου που συνήθως το παίρνουν με OTA update από τον κατασκευαστή μετά από ενημέρωση του παρόχου. Με λίγα λόγια αν το τελευταίο update της συσκευής ήταν πριν η wind/nova τους δώσει τα προφίλ ή στην συμφωνία ενημέρωσης που έκανε δεν έδωσε προφίλ σε όλες τις συσκευές, δε θα το πάρει ποτέ και η συσκευή. Η συσκευή σου νομίζω είναι πενταετίας, τότε η cosmote είχε. Με custom ROM πιθανώς να έχεις.
×
×
 • Create New...