Jump to content

spiliot

Members
 • Δημοσιεύσεις

  753
 • Εγγραφή

 • Days Won

  2
 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by spiliot

 1. Πράγματι, άλλαξε σε όλα τα νούμερα που διαχειρίζομαι, εκτός από ένα που λέει απεριόριστα σκέτο με... 9.90... Ό,τι να 'ναι...
 2. Απλά λάβε υπόψη ότι η μετατροπή σε καρτοκινητό από συμβόλαιο χρεώνεται από τη wind κάπου πάνω κάτω όσο το πάγιο που θα πληρώνεις και συνήθως προσπαθούν να σου φάνε και άλλο ένα μήνα συμβόλαιο. Μπορείς βέβαια να πας σε άλλη εταιρία και να ξαναγυρίσεις αν θες. Όχι ότι αλλάξει σημαντικά τα κόστη για την απόφασή σου σε διετές συμβόλαιο, απλά να το έχεις υπόψη.
 3. Θα πας σε ένα κατάστημα και θα ζητήσεις νέα sim. Είναι εντελώς δωρεάν όπως γράφει πάνω και δε χρειάζεται να βάλεις κάρτα. Έρχεται με 3 ευρώ υπόλοιπο αν δεν βάλεις κάρτα, αλλά αν βάλεις δεν εμφανίζεται. Μην ακούσεις τι θα σου πουν στο κατάστημα ότι είναι υποχρεωτικό να βάλεις κάρτα, αγνόησε τους ή πες ότι δεν έχεις λεφτά μαζί. Αν επιμείνεις θα στην δώσουν. Κάνεις την ταυτοποίηση, καλείς έναν οποιοδήποτε αριθμό ίσα να χτυπήσει, δε χρειάζεται να χρεωθείς και είσαι έτοιμος. Ενεργοποιείς τις εφαρμογές που θες (Viber κλπ) και θα συνεχίσουν να δουλεύουν στην ίδια συσκευή για πάντα όσο έχεις την sim στο τηλέφωνο, ακόμα και αν το νούμερο έχει φραγή. Στους 13 μήνες από τότε που το πήρες θα βάλεις κάρτα σε μέρα με countdown (σήμερα 8 ευρώ) και θα κρατήσεις το νούμερο για άλλους 13 μήνες αν δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε. Εννοείται ότι τις εφαρμογές θα τις δουλεύεις με ίντερνετ από αλλού (δεύτερη κάρτα ή wifi).
 4. Παρόμοια συμπεριφορά είχα στο Α1 όταν χάλασε η μπαταρία. Σταδιακά άρχισαν να "πέφτουν" τα νούμερα απότομα, δηλαδή το έβγαζα από το φορτιστή και έδειχνε 98, 96 ή 92% σχεδόν αμέσως και προς το τέλος έκλεινε ακόμα και με αρκετή μπαταρία διαθέσιμη όταν έκανα κάτι ενεργοβόρο, πχ να βγάλω κλήση. Παρόλα αυτά, δοκίμασε με ένα διαφορετικό φορτιστή και καλώδιο για μερικές φορτίσεις να δεις αν αλλάξει κάτι.
 5. Το κείμενο. Η φωτογραφία τώρα τελευταία σχεδόν πάντα είναι άσχετη, μάλλον κάνουν copy paste παλιές προσφορές. Κάποιες φορές φτιάχνουν και τη φωτογραφία μέσα στη μέρα αλλά όχι πάντα.
 6. Μήπως έχεις προώθηση σε κάτι δυνητικά χρεωσιμο για σένα και χωρίς υπόλοιπο δεν βγάζει κλήση;
 7. Μπορείς να βάλεις λεφτά μέχρι και τις 23/6 στις 23.59, αλλά από τις 23/6 00.00 και μετά το ίδιο κάνει οπότε μη το αφήσεις για τελευταία στιγμή. Το υπόλοιπο θα μείνει μέσα για μελλοντική χρήση και θα πρέπει να βάλεις νέα κάρτα ή ένα πακέτο εντός δύο μηνών από τότε για να το επεκτείνεις. Όσο έχεις υπόλοιπο θα έχεις και τα δεδομένα από το κονέ. Αν σου μηδενίσει χάνεις το κονέ. Οπότε βάλε κάρτα, πιθανώς στις 23 να έχει countdown και να μπορείς να βάλεις μόνο 8 ευρώ, εκείνη τη βδομάδα θα ξέρεις.
 8. Σε όλα τα νούμερα ήρθε απεριόριστα με 5 ευρώ εκτός από ένα με απεριόριστα με 9.90. Όπως και να έχει στην οικογένεια δε μας ενδιαφέρει, τη βγάζουμε με 50MB ως 500ΜΒ μηνιαία ανά νούμερο πλην ενός που κάνει μερικές φορές παραπάνω. Επίσης σε ένα νούμερο ήρθε μία προσφορά που δεν είχα ξαναδεί με 800 λεπτά και κάτι άλλα για 8 ευρώ (επίσης δεν μας ενδιαφέρει). Συνεχίζουν να στέλνουν τη προσφορά 200 λεπτα, 20 sms και 1gb για 3 ευρώ σε μερικά νούμερα, το οποίο είναι εξαιρετικό αλλά απ' ότι φαίνεται αν το πάρεις μία φορά περνάνε μήνες να εμφανιστεί πάλι.
 9. Σε f2g (που μάλλον έχει την ίδια συμπεριφορά με το q) νομίζω έστελνε ένα μήνυμα κοντά στο 12μηνο αλλά πάνε κάποια χρόνια που άφησα νούμερο να λήξει και δε θυμάμαι.
 10. Βέβαια να πούμε ότι και χωρίς το qfee έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που έδωσε με 10 ευρώ 1 ή 2GB, αλλά είναι λαχείο και δεν ξέρω αν είναι επαναλαμβανόμενο. Συνέβη και σε ένα νούμερο που διαχειρίζομαι μία φορά αλλά δε του έχω ξαναβάλει από τότε να δω.
 11. Ποτέ δεν έδινε 2 μήνες παράταση από ενεργοποίηση πακέτου, το μπλέκεις με ανανέωση υπολοίπου που δίνει 2 μήνες.
 12. Και η elixir στην 1.6 είχε τουλάχιστον ένα σοβαρό πρόβλημα (έσβηνε το κινητό μόνο του) για πολλούς σύμφωνα με σχόλια στο xda. Οπότε το τι γινόταν στο παρελθόν δε λέει και πολλά για το μέλλον (και το αντίθετο) από την στιγμή που δεν περνάνε QA ή έστω beta testing στου κασίδι το κεφάλι όπως οι επίσημες. Αν κάποιος έχει όρεξη τη δοκιμάζει και μας λέει.
 13. 250'+250' wind+500ΜΒ με 4.5 για τρεις μέρες.
 14. Θα βγούμε εντελώς εκτός θέματος αλλά τα royalties για το όνομα από την μητρική στην θυγατρική είναι απλά μια νόμιμη τρύπα για να "φεύγουν" αυτά τα εκατομμύρια από τα έσοδα στην Ελλάδα και να φορολογούνται σε πιο ευνοϊκά για την μητρική εταιρεία φορολογικά καθεστώτα. Και να μην τα πλήρωνε δεν τα τα "βλέπαμε" σε μειώσεις αλλά σε αυξημένα κέρδη και μερίσματα.
 15. Στο τέλος της μέρας, θα το έχεις μέχρι και 23.59.
 16. Στην Q όταν τα λέμε αυτά προσθέτουμε και το "ακόμα" στο τέλος για καλό και για κακό 🙂
 17. Χαίρομαι που το ακούω και με την πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσω, μάλλον χωρίς τον kernel αρχικά για να μπορώ να συγκρίνω στην συνέχεια. Εδώ και καιρό έχω μεγάλο drain, που πιστεύω οφείλεται σε συνδυασμό ενεργοβόρων εφαρμογών που χρειάζομαι αναγκαστικά πια λόγω δουλειάς (teams, slack, outlook, κλπ), στην γήρανση της μπαταρίας, το δίκαρτο σε 4G (ήμουν σε χώρα και περιοχή που έχουν καταργήσει 2G/3G) αλλά και στο ότι η ROM στην 11 δεν φαίνεται να έχει καμία βελτιστοποίηση. Είναι απογοητευτικό μέσα στη νύχτα χωρίς να το κουνάει κανείς και με κλειστά δεδομένα να πέφτει ~25-30% σε 8 ώρες. Σε πρόσφατη μεγάλη πτήση, με airplane mode ενεργό και μόνο το bluetooth για τα ακουστικά ανοιχτό, έχασα 60% μπαταρία σε 12 ώρες με σχεδόν μηδενικό screentime και κατανάλωση λίγες ώρες μουσική mp3 και podcast.
 18. Ενημερώνεται η ROM καθόλου; Είχα ρίξει μια γρήγορη ματιά στο XDA στα σχόλια από ότι υπάρχει σχετικά πρόσφατο εκεί και δεν είδα να υπάρχει rom που να ενημερώνεται τακτικά και να είναι σταθερή, αλλά δεν έκανα και σοβαρή έρευνα. Βέβαια μετά τον Αύγουστο θα σταματήσουν οι επίσημες ενημερώσεις στο Α3 οπότε τι είχαμε τι χάσαμε θα είναι η φάση. Τον έβαλες κατευθείαν τον διαφορετικό κέρνελ ή είχες κάποιο πρόβλημα και το έλυσες έτσι;
 19. Δεν συνδέεται με την φραγή αλλά με το δίμηνο στο οποίο υποτίθεται ότι λήγει το υπόλοιπο. Μου είχαν δείξει στον υπολογιστή το μήνυμα που έλεγε ότι η γραμμή ή το νούμερο ή η σύνδεση, τώρα δε θυμάμαι ακριβώς, είναι ανενεργή γιατί εγώ το έπαιζα μα αφού να το υπόλοιπο λήγει σε 5 μέρες και κάνω κλήσεις, τι μου λέτε. Σίγουρα πάντως αν έχει λήξει το υπόλοιπο (είναι 0) σου ζητάνε να βάλεις κάρτα για να ενεργοποιηθεί η γραμμή και να μπορούν να κάνουν την μετατροπή, φαντάζομαι είναι κάποιος κώδικας που ελέγχει αν έχουν περάσει 2 μήνες από την τελευταία κάρτα χωρίς να ελέγχει αν υπάρχει ενεργό υπόλοιπο στην πράξη. Άλλωστε πριν αρχίσει η επέκταση υπολοίπου ήταν ταυτόσημα.
 20. Ναι. Το σύστημα εμφανίζει το νούμερο ανενεργό γιατί δεν έχεις βάλει πρόσφατα κάρτα, αλλά μερικές φορές κολλάει και γενικά. Η μία λύση είναι να βάλεις και να κάτσεις άλλο ένα μήνα να τα φας (αλλά όχι πάνω από δύο γιατί θα έχεις το ίδιο πρόβλημα). Η άλλη λύση είναι ο υπάλληλος να στείλει το πρόβλημα σε account manager, ο οποίος μερικές μέρες μετά θα ξεκλειδώσει το νούμερο και θα γίνει η μεταφορά. Για αυτή τη περίπτωση μη τους πεις ότι δεν έχεις βάλει κάρτα πρόσφατα, δεν ξέρουν καν ότι τα πακέτα ανανεώνουν το υπόλοιπο και νομίζουν ότι είναι πρόβλημα του συστήματος. Τέλος για να μη σε χρεώσει το σύστημα την sim ο υπάλληλος πρέπει να την περάσει σαν αντικατάσταση υπό εγγύηση και στις παρατηρήσεις να γράψει δωρεάν μεταφορά από f2g. Όλα αυτά τα ξέρω από τις απαντήσεις που έπαιρναν οι υπάλληλοι στα ίδια προβλήματα όταν μετέφερα τα δικά μου νούμερα.
 21. Δεν είναι αντίστοιχο το παράδειγμα σου γιατί στο σουπερμάρκετ αγοράζεις προϊόντα και δεν πληρώνεις μπροστά για να δημιουργήσεις υπόλοιπο από το οποίο καταναλώνεις χρησιμοποιώντας υπηρεσίες. Ένα πιο σωστό παράδειγμα είναι σα να πηγαίνεις σε μοντέρνο λουναπάρκ. Σκας ένας 20ρικο να φορτώσεις μία κάρτα και μετά με αυτή μπαίνεις σε παιχνίδια που έχουν διαφορετικό κόστος μέχρι να σου τελειώσει το υπόλοιπο. Ένα λουναπάρκ σε αφήνει ελάχιστα λιγότερα χρήματα από το 20ρικο κάθε φορά που φορτώνεις την κάρτα αλλά έχει λίγο φθηνότερες τιμές, τα άλλα λουυναπάρκ σου βάζουν όλα τα χρήματα αλλά τα παιχνίδια τους είναι λίγο πιο ακριβά. Αν δεν σου αρέσει το ένα πας στο άλλο λουνα παρκ.
 22. Αν λες για τα 30 λεπτά, ναι, υπάρχει εδώ και κάμποσα χρόνια.
 23. Η φορολογική απόδειξη σου λέει πόσα λεφτά είναι το καθαρό ποσό που πηγαίνει στη wind. Τόσα εισέπραξε η ίδια και θα μπουν στα ταμεία της προ φόρων. Το τι θα σου δώσει για αυτά τα λεφτά σε παροχές είναι άλλο θέμα. Μπορεί να σε χρεώσει 0.30, να σου τα φάει όλα μετά από δύο μήνες γιατί έτσι, να σου μειώσει το υπόλοιπο γιατί τα κατανάλωσες σε πακέτο ή κλήσεις ή να σου δώσει τζάμπα απεριόριστα και ότι άλλο θέλει. Το τι θα γίνει με το υπόλοιπο είναι πια εσωτερικό θέμα της wind και δεν εμφανίζονται σε καμία φορολογική απόδειξη, οπότε δε ξέρω τι ψάχνεις να αποδείξεις και δε καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει τόσο άσχημα με το όλο πράγμα. Ειλικρινά δε ξέρω τι άλλο περιμένεις να σου πούμε εμείς εδώ στο φόρουμ.
 24. Μάλλον είναι το q fee αυτό που λες, πρέπει να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη με όποιον τρόπο σε βολεύει καλύτερα και να στο βγάλουν, αν ζητήσεις μπορεί να σου επιστρέψουν και την τελευταία χρέωση.
×
×
 • Create New...