Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.717 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      928
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Ειδικά για την Ευβοια που μιλάς, μου έμεινε το αυτοκίνητο στο Προκόπι. Μέχρι να το φτιάξουν έμεινα 24 ώρες εκεί.

Χρειαστηκα χρήματα και η μόνη λύση που μου ειπαν, ήταν να δώσω στην περιπτερού την κάρτα μου. Αυτή θα την έδινε στον Ταξιτζή και όταν πήγαινε στο κοντινό χωριό που είχε ΑΤΜ θα μου έφερνε τα χρήματα με μια μικρή αμοιβή. Ή αλλιώς να παώ με το ταξί.

Τελικά το πρωί πήγα με το λεωφορείο στα Ψαχνά στην σχολή , και σήκωσα εκει χρήματα από την Πειραιώς .

Κατάλαβα λίγο από το τι σημαίνει επαρχία μακρυά από Τράπεζα. Ειδικά η Ευβοια δεν μου είναι άγνωστη.

Αλλά για να επανέλθω, είναι απίθανο κάπιος να ψωνίζει από το Internet και να μην έχει online Banking. Αυτή ήταν η ένοια του μυνήματος και να και η παραπομπή.

κοιταω στο site της alpha bank οτι γραφει :

<< *Η αποστολή του στατικού κωδικού μιας χρήσης, με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο, σύντομα θα διακοπεί. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στο myAlpha Mobile και η ενεργοποίηση των Push Notifications. >>

πηγη : https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/upiresies/alpha-secure-web

δηλαδη για να κανουμε αγορες στο ιντερνετ αμα δεν εχουμε mobile banking δεν θα μπορουμε; πολυ κακο αυτο!! , αραγε καταχρεωθηκαν οι εταιρειες με τα sms και τα viber sms και θελουνε να καταργησουνε αυτο το κοστος .

Edited by Vasileios

Παιδιά ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το θέμα;;;

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/trapezes/edose-to-iban-ke-ton-chreosan-to-pathima-enos-katanaloti-ke-o-pontio-pilatismos-ton-trapezon/

Έχει δόση αλήθειας;;;;

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Στα τιμολόγια που εκδίδουν πολλές εταιρείες υπάρχει το ΙΒΑΝ προς διευκόλυνση του πελάτη , ακόμη και σε αυτά που εκδίδω εγώ , εάν ήταν έτσι κάθε μέρα θα διαβάζαμε για παρόμοια περιστατικά.

Έτσι απλά μόνο με το Iban δεν νομίζω. Λογικά έγιναν και άλλες διαδικασίες και έδωσε συγκατάθεση (τα μικρά γράμματα όταν αποδεχόμαστε τους όρους συναλλαγής) για να μπορέσει να τραβήξει χρήματα το κατάστημα, όπως συμβαίνει όταν συνδέεις τον τραπεζικό λογαριασμό στο PayPal.
The day is my enemy, the night my friend

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/trapezes/edose-to-iban-ke-ton-chreosan-to-pathima-enos-katanaloti-ke-o-pontio-pilatismos-ton-trapezon/

Έχει δόση αλήθειας;;;;

Δεν ξέρω τι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν, αλλά φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη συναλλαγή, κάποιος έχει κάνει λάθος. Είτε το κατάστημα, είτε ο πελάτης, είτε η τράπεζα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για προμήθεια προϊόντος, μπορεί να συνδράμει και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αλλά όπως περιγράφει και στο άρθρο μπορεί να αναστρφεί η χρέωση με αίτηση στην τράπεζα.

Όλο το ζουμί είναι στην διευκρίνηση που δίνει η εετ, αλλά και πάλι αν πρόκειται για "ιδιαίτερη" συναλλαγή θα έπρεπε η κάθε τράπεζα να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για την sepa direct debit και να λέει πως προφανώς δεν παίζουμε με τον iban στις μέρες μας που υπάρχει τεράστια έξαρση στις απάτες μέσω phishing.

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

To direct debit guarantee scheme ειναι απο τα πλεον αυστηρα σχηματα ιδιως στο ΗΒ.

https://www.directdebit.co.uk/DirectDebitExplained/pages/directdebitguarantee.aspx

Πραγματι αν καποιος γνωριζει το λογαριασμο μου (sort code, account number and name) μπορει να κανει setup αυτο.

Ειναι κυριως για επαναλαμβανομενες αγορες και οχι one off

ΑΛΛΑ

Αν εγω αμφισβητησω την εντολη αυτη, τοτε Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΥ τρεχει να με αποζημιωσει. Φυσικα μετα μπορει να κυνηγησει αυτον που το εκανε (beneficiary) εταιρεια ή ιδιωτη (legit or malicious act).

Τωρα για να γινει αυτη η κινηση μαλλον εμπλεκεται λογαριασμος εξωτερικου καθως το direct debit δεν ειναι τοσο συνηθιμσνεο στην Ελλαδα

Το ζήτημα είναι τι γίνεται αν κάποιος έχει το iban του λογαριασμού των γονιών μου π.χ. που είναι μιας ηλικίας και δεν έχουν ενημερώσεις μέσω email sms κλπ.... Και βέβαια δεν πολυπαρακολουθουν υπόλοιπα ΑΜΕΣΑ

Δύναται απατεωνες να αποσπάσουν χρήματα;;;

Έχει δόση αλήθειας;;;;

Διαβασα όλο το άρθρο. Από αυτό προκύπτει ότι:

Ο πελάτης εδωσε ρητη εξουσιοδοτηση στην εταιρια να χρεωσει το λογαριασμό του με SEPA DIRECT DEBIT. Αυτό και συνεβη. Ετσι δουλεύει το σύστημα.

Ο πελάτης στη συνέχεια (επειδη όπως λέει δεν πίστευε ότι θα δούλευε το συστημα αυτό) πήγε και αγόρασε το κινητο από αλλού χωρίς να ενημερώσει την αρχική εταιρία ότι δεν επιθυμεί την παραγγελία και να την ακυρωσει!

Είναι σαφές από τα παραπάνω ότι η ευθύνη είναι του πελάτη

Δύναται απατεωνες να αποσπάσουν χρήματα;;;

Το direct debit ειναι σαν τη λεγομενη ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ στην Ελλαδ (standing order) αλλα οταν το ποσο δεν ειναι fixed.

Ειναι δηλαδη αναλογο του τι ζητα η εταιρεια, οπως π.χ. για την αποπληρωμη του ρευματος ή του κινητου που δεν ειναι θεωρητικα fixed το ποσο.

Δεν μπορεις εσυ σαν ιδιωτης να κανεις τετοια εντολη σε καποιον. Μονο μεγαλες εταιρειες που εχουν κανει συμβασεις με τις τραπεζες μπορουν συνηθως.

Ο απατεωνας, δινοντας τα δικα σου στοιχεια (παριστανοντας οτι εισαι εσυ), μπορει να ευννοηθει, πληρωνοντας το λογαριασμο του, π.χ. subscription in Amazon, netflix, ρευμα, νερο, κινητο κ.λπ.

Μπορει ευκολα να γινει trace back και να τον πιασουν. Το προβλημα ειναι ΑΝ οι ελληνικες τραπεζες εχουν αντιστοιχο προγραμμα direct debit guarantee που κανονικα ΠΡΕΠΕΙ ή θα τρεχεις με δικηγορους (να μη συντηρησουμε και αυτους) να βρεις το δικιο σου?

Edited by JIMJFK

Τίποτα. Να φτάσει τα 10 μηνύματα θέλει.

😅 "Πλήρες έλεγχος": όταν οι "ειδήμονες" γράφουν ιστορία και μετά απαιτούν και λογοκρισία...

Βεβαια τετοια σαπακια που ειναι

Εξω ομως σου παρεχουν

Eιτε key generator ή κωδικο στο κινητο. ΚΑΝΕΙΣ δε σου επιβαλλει να βαλεις το app

Επισης πολλες σου δινουν δωρεαν antivirus k.lp.

Εχει ο καιρος γυρισματα. Τελειωνει το quantitative easing και θα τα πουμε με τα σαπακια. Μην κοιτατε τωρα που που το ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.λπ. κανουν μουγκα.

Να υπενθυμισω οτι το 97% της κεφαλαιοποιησης των τραπεζων στην Ελλαδα ειναι αναβαλλομενος φορος, ΔΗΛΑΔΗ φορος που ενω εγω και εσυ πληρωνουμε στο κρατος κανονικα (τζιρος στους επαγγελματιες, μισθοι εισοδηματα κ.λπ.) ΕΚΕΙΝΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!!!

Aφου καλομαθαν και βρισκουν καλα κανουν!

Για να μπεις στην εφαρμογή της τράπεζας βάζεις κωδικό ή δακτυλικό αποτύπωμα όποτε είναι μια επιπλέον ασφάλεια.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και δεν ειναι μονο αυτο.

Ακομα και το android θελει να ειναι με προσφατο σχετικά λειτουργικο. Αρα σε λιγο το backup android phone μπορει να ειναι μπακατελα. Aπλα προσωπικα νομιζω ο κοσμος ειναι αφελης αν νομιζει οτι οι απατεωνες δε θα βρουν τροπους να hackαρουν τα κινητα.

Ανατρεξτε ποσα και ποσα εγιναν παλαιοτερα για την και καλα ασφαλεστερη προσβαση στους λογαριασμους και ολα αυτα στο τελος αποδειχθηκαν φρουδες ελπιδες. Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι πλεον για να αεχεις λογαριασμο σε τραπεζα ΠΡΕΠΕΙ να σκας και ενα σκασμο στις εταιρειες κινητης!!!

Και φυσικα μαζι με το βασιλικο ποτιζεται και η εταιρεια κινητης και σου λεει, ΒΟΥΡ και εγω στις αυξησεις.

Για να δουμε τωρα με το mobile app θα σταματησει η ανηφορα στις ελληνικες εταιρειες κινητης?

Εγω παντως προσφατα εκανα register εναν αριθμο απο UK για την Alphabank και μου στελνει εκει κανονικα τους κωδικους. Τον αριθμο αυτο ζητημα ειναι να εχω βαλει 5 λιρες τα τελευταια 10 χρονια και ακομα εχω μοναδες (three). Σε λιγο θα μεταφερω στο 1p mobile ολα τα ελληνικα μου τραπεζικα, αλλα διαπιστωσα οτι και των δικων μου γινεται οποτε σε λιγο και αυτοι θα κοψουν το ελληνικο κινητο και πλεον μονο το σταθερο θα εχουν που τους αρεσει (λογω και ιντερνετ, απεριοριστα σταθερα και καποια κινητα)!

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=511682

Σου κανει αυτο μηπως?

Εχω και αλλα πολλα ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ των τραπεζικων να τα κρυβουν αυτα!

Το πσοοστο αυτο αλλαζει πολλες φορες ελεω και NPLs , ΗΡΑΚΛΗΣ κ.ο.κ.

Αλλα σαν φαινομενο υπαρχει και μαλιστα το ποσοσοτο αυτο ΟΛΟ και στο ελαχιστο του αυξανει επικινδυνα (για τα κοροιδα)!

Μετα το τελος της πανδημιας τα ξαναλεμε!

ΚΑΙ ΕΔΩ

https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/2446_i-atheati-apeili-stis-trapezes-o-anaballomenos-foros

Αλλου πιο λιγο αλλου πιο πολυ γιατι αυτα τα ατιμα τα κοκκινα δανεια ειναι κρυφα παναθεμα τα και κανεις δεν ξερει τι κρυβεται απο πισω!

Και αν πεις μαλιστα για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ εκει ανηκει και το 1500% (στους φορολογουμενους) ετσι οπως εχουν τα πραγματα

Μην τα πας όλα στο αγγλικό αν δεν είσαι Αγγλία. Δεν υπάρχει πλέον ροαμινγκ και δεν ξέρεις πότε μπορεί να κλειδώσει.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Έκανα αίτηση (μέσω ibank) για πιστωτική VISA της ΕΤΕ το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς για να πάρω τους 5000 πόντους go4more. Την επομένη το πρωί ανήμερα 1/1 μου ήρθε email ότι εγκρίθηκε. Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε η κάρτα (με όλα τα στοιχεία και τους αριθμούς της) στο ibank και "κατάσταση: ενεργή". Το πλαστικό όμως δεν το έχω λάβει ακόμα. Σε τηλέφωνο που έκανα σήμερα το απόγευμα στο support της Εθνικής, μου είπαν ότι έχει εκδοθεί 5/1 και απεστάλη με ΕΛΤΑ στις 7/1 και "να μην ανησυχώ γιατί υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας". Ποιές δικλείδες εννοούν; Κάποιος κακόβουλος που θα πέσει στα χέρια του δεν μπορεί δηλαδή να προλάβει να κάνει ανέπαφες συναλλαγές ως 50€ ή και να τη χρεώσει κάπου που δεν χρησιμοποιείται το 3ds; Πρώτη φορά παραλαμβάνω κάρτα (και μάλιστα πιστωτική) η οποία είναι ήδη ενεργοποιημένη...

Αποκλείετε να είναι ενεργή.

Θα την εενργοποιήσεις εσύ όταν την λάβεις.

Τώρα το τι λέει το ebanking είναι άλλη ιστορία.

Έκανα αίτηση (μέσω ibank) για πιστωτική VISA της ΕΤΕ το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς για να πάρω τους 5000 πόντους go4more. Την επομένη το πρωί ανήμερα 1/1 μου ήρθε email ότι εγκρίθηκε. Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε η κάρτα (με όλα τα στοιχεία και τους αριθμούς της) στο ibank και "κατάσταση: ενεργή". Το πλαστικό όμως δεν το έχω λάβει ακόμα. Σε τηλέφωνο που έκανα σήμερα το απόγευμα στο support της Εθνικής, μου είπαν ότι έχει εκδοθεί 5/1 και απεστάλη με ΕΛΤΑ στις 7/1 και "να μην ανησυχώ γιατί υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας". Ποιές δικλείδες εννοούν; Κάποιος κακόβουλος που θα πέσει στα χέρια του δεν μπορεί δηλαδή να προλάβει να κάνει ανέπαφες συναλλαγές ως 50€ ή και να τη χρεώσει κάπου που δεν χρησιμοποιείται το 3ds; Πρώτη φορά παραλαμβάνω κάρτα (και μάλιστα πιστωτική) η οποία είναι ήδη ενεργοποιημένη...

σε λιγες μερες το ενεργη θα γινει προς ενεργοποιηση. οταν παραλαβεις το πλαστικο θα μπεις θα την ενεργοππιησεις εσυ. θα σου ερθει ο κωδικος otp στο κινητο και μονο τοτε θα εχει ενεργοποιηθει

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αποκλείετε να είναι ενεργή.

Θα την εενργοποιήσεις εσύ όταν την λάβεις.

Τώρα το τι λέει το ebanking είναι άλλη ιστορία.

Μου το επιβεβαίωσαν και στο support ότι είναι ενεργή. Απλά υπάρχουν "δικλείδες ασφαλείας" όπως μου είπαν. Τέλος πάντων από περιέργεια ρωτάω...

Μεγα λάθος να στέλνουν την κάρτα ενεργή!!

Νέο σκηνικό, πρώτη φορά το ακούω

Γειά σας ξέρει κανείς να μου πει, μια χρεωστική κάρτα όταν περάσει η ημερομηνία λήξης σταματάει να λειτουργεί αμέσως απο μόνη της ή πρέπει να ενεργοποιηθεί η νέα για να σταματήσει; ευχαριστώ

Μου το επιβεβαίωσαν και στο support ότι είναι ενεργή. Απλά υπάρχουν "δικλείδες ασφαλείας" όπως μου είπαν. Τέλος πάντων από περιέργεια ρωτάω...

και δεν ρωτησες ποιες ειναι αυτες οι δικλειδες ασφαλειας;

[sIGPIC][/sIGPIC]

και δεν ρωτησες ποιες ειναι αυτες οι δικλειδες ασφαλειας;

Δεν θα άλλαζε κάτι. Δεν βγαίνει άκρη γενικά με αυτούς που έχουν να απαντάνε στην υποστήριξη. Υποθέτω ότι μια από αυτές τις δικλείδες θα ήταν να ζητήσει PIN στην 1η συναλλαγή ανεξαρτήτως ποσού... Το εξοργιστικό είναι ότι το 2020 ακόμα επιμένουν να στέλνουν κάρτες με απλό ταχυδρομείο και όχι συστημένο τουλάχιστον... 8 ημέρες από την έκδοση και 6 ημέρες από την αποστολή (και άγνωστο για πόσο ακόμα λόγω των συνθηκών) να περιμένω μια κάρτα να έρθει εντός Αττικής...

Το εξοργιστικό είναι ότι το 2020 ακόμα επιμένουν να στέλνουν κάρτες με απλό ταχυδρομείο και όχι συστημένο τουλάχιστον... 8 ημέρες από την έκδοση και 6 ημέρες από την αποστολή (και άγνωστο για πόσο ακόμα λόγω των συνθηκών) να περιμένω μια κάρτα να έρθει εντός Αττικής...

Εδώ μας χρεώνουν υπηρεσίες που έχουν μηδενικό κόστος για αυτές (βλ. εισερχόμενα εμβάσματα), θα επέλεγαν ποτέ να χρεωθούν (βλ. συστημένη αποστολή) για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους; :mad:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Εδώ μας χρεώνουν υπηρεσίες που έχουν μηδενικό κόστος για αυτές (βλ. εισερχόμενα εμβάσματα), θα επέλεγαν ποτέ να χρεωθούν (βλ. συστημένη αποστολή) για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους; :mad:

ΟΛΑ τα έξοδα, άμεσα η έμμεσα, τα πληρώνει ο πελάτης.