Jump to content

zananiro

Members
 • Δημοσιεύσεις

  6.466
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by zananiro

 1. zananiro

  Oppo Find X3 Neo

  ΟΚ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Να ρωτήσω, έχεις δοκιμάσει να ενεργοποιήσεις το 5g βάζοντας τη sim σε κάποια άλλη συσκευή που υποστηρίζεται ως 5g συσκευή από τους παρόχους και μετά να την βάλεις στο oppo?
 2. zananiro

  Oppo Find X3 Neo

  Επειδή το γλυκοκοιτάζω, τι έκδοση Android έχει τώρα? Με κρατάει από την αγορά του το θέμα εγγύησης γιατί δεν έχει έρθει επίσημα Ελλάδα, καθώς και το ότι δεν γνωρίζω τι παίζει σχετικά με 5g, volte και wificall. Πάντως φαίνεται καλή επιλογή γύρω στα 380€ που κοστίζει τώρα, αλλά...
 3. Εγώ στη θέση σου για αυτά που ζητάς θα έκανα τα εξης: είτε θα έπαιρνα ένα mi box που είναι και πιστοποιημένο και έχει δυνατότητες tv box για τα υπόλοιπα που θες, είτε θα έπαιρνα ένα amazon fire tv stick (γύρω στα 30€) να βλέπω Netflix και Disney+ χωρίς θέματα, και θα αγόραζα και ένα σχετικά φθηνό αλλά τίμιο tv box για όλα τα υπόλοιπα.
 4. Βάλε τη sim της γυναίκας σου στο δικό σου κινητό και στειλε μήνυμα ενεργοποίησης του 5g. Μετά βάλε τη sim στο moto και λογικά θα έχει 5g.
 5. Παίδες μια ερώτηση. Σκέφτομαι να κάνω επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων μήπως και βελτιωθεί η μπαταρία και θα ήθελα να ρωτησω: Έχω 2 factor authentication (2fa) στους λογαριασμούς Google και σε κάποια sites. Θα πρέπει να αφαιρέσω το 2fa από τα sites για να μπορέσω μετά την επαναφορά να συνδεθώ, σωστά? Γιατι δεν βλέπω κάποιο τρόπο να σώσω τους λογαριασμούς που έχουν 2fa στην εφαρμογή επαληθευτή της Google, ενώ μερικά sites δεν έχουν recovery keys όπως σου δίνει η Google.
 6. Και εγώ ψάχνω να αλλάξω το p20 pro εδώ και καιρό. Όπως λες το Samsung s21 fe φαίνεται μια τίμια και ολοκληρωμένη επιλογή σε καλή τιμή, αλλά προσωπικά όταν το είδα από κοντά δεν μου άρεσε εμφανισιακά αλλά και η οθόνη του. Ούτε το s22+ μου άρεσε, πολύ χοντροκομμένο. P50 pro και mate 50 pro ήταν τα πιο εντυπωσιακά κινητά από άποψη οθόνης και εμφάνισης, αλλά η έλλειψη Google services και 5g με κάνουν διστακτικό. Μου άρεσε πολύ επίσης και το s22 ultra, εντυπωσιακό. Αλλά η τιμή τους προς το παρόν είναι στα υψη. Η σειρά xiaomi 12 είναι σε πιο προσιτή σε τιμή, αλλά δεν φημίζεται για την μπαταρία. Προσωπικά κοιτάζω και oneplus 10 pro αν βγει σε καμία προσφορά, καθώς και τη σειρά oppo find x (find x5 και find x5 pro) αλλά η τιμή του pro είναι απαγορευτική, ενώ το find x5 δεν ξέρω τι εγγύηση θα έχει εδώ. Pixel 6 επίσης πολύ καλή επιλογή σε καλή τιμή, αλλά η έλλειψη 5g, wificall και volte με τρενάρουν αλλιώς θα έπαιρνα αυτό. Οπότε συνεχίζεται η αναζήτηση...
 7. Το adguard είναι γενικά αξιόπιστο από θέμα ασφάλειας. Δεν είναι στους top προτεινόμενους dns servers από άποψη ασφάλειας, αλλά είναι γενικά ΟΚ και κυρίως διαφημίζεται για το adblock που προσφέρει. Οπότε όπως γράφω για θέματα ασφάλειας ισχύει σε γενικές γραμμές ότι για τους περισσότερους public dns servers, οπως και για τον isp dns server του παρόχου που ήδη χρησιμοποιείς. Πάνω κάτω είναι εξίσου αξιόπιστοι γιατί έχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας. Αλλά αν με ρωτήσεις προσωπικά ποιον θεωρώ πιο αξιόπιστο καθαρά από θέμα ασφάλειας πχ το adguard dns server ή το dns server της Google, θα σου απαντήσω της google γιατί είναι διαφορετικά τα μεγέθη. Τώρα για το ποιοι συγκεκριμένα μπορεί ειναι οι κίνδυνοι ασφαλείας για ένα dns server που ρωτάς, ή κατά πόσο ένας είναι περισσότερο αξιόπιστος από κάποιον άλλο θέλει μεγάλη ανάλυση. Αυτό που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για εμένα είναι το privacy όπως ανέφερα, γιατί privacy και ασφάλεια πάνε πακέτο. Εγώ γενικά προτιμώ open source adblockers που δουλεύουν με host files γιατί όλα μένουν τοπικά στο κινητό και δεν φεύγει καμία πληροφορία για το internet traffic. Αλλά και το adguard που γνωρίζει το internet traffic σου, δεν μπορεί πχ με αυτές τις πληροφορίες που συγκεντρώνει να παραβιάσει κάποιον λογαριασμό σου. Πρόβλημα θα έχεις αν παραβιαστεί ο dns server και αν αντί να σε κατευθύνει στο site πχ της τράπεζας Πειραιώς, σε κατευθύνει σε fake ιστοσελίδα για να κλέψει το password.
 8. Είναι όμορφο γενικά, το κοιτάζω και εγώ. Εμένα δεν με προβληματίζει η μπαταρία, αλλά κατά πόσο θα έχει υποστήριξη στο software. Δεν γνωρίζω καθόλου την πολιτική της motorola στο θέμα αυτό. Πάντως το xiaomi 12 δεν φημίζεται για την μπαταρία του. Γενικά στα lab tests του gsmarena το fusion τα πάει καλύτερα από το xiaomi 12 στο θέμα αυτονομίας.
 9. Κυρίως υπάρχει θέμα privacy γιατί όλο το internet traffic σου περνά από τους servers του adguard και αποθηκεύεται εκεί (όπως συμβαίνει με τις περισσότερες υπηρεσίες dns, αλλά υπάρχουν και κάποιες όπως dns.watch που δεν κρατάνε δεδομένα). Οπότε θα πρέπει να δεις το privacy policy. Για θέμα ασφάλειας, ισχύει ότι για όλους τους dns servers.
 10. Είναι μικρότερο το συνολικό μηνιαίο κόστος και με περισσότερες παροχές, αλλιώς δεν θα έκανα αίτηση για φορητότητα γιατί βασικός σκοπός ήταν να μειωθεί το κόστος (έστω και αν η ποιότητα υπηρεσιών είναι χαμηλότερη). Με το κινητό προς το παρόν στις περιοχές που με ενδιαφέρει νομίζω είμαι ΟΚ, σήμα καλό και σπίτι και γραφείο. Το στοίχημα είναι με το σταθερό που θα έρθει σε λίγες ημέρες, εκεί θα υπάρχει η γυναικεία γκρίνια αν υπάρχουν θέματα :) Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην έχω αποσυνδέσεις και να έχω τίμιες ταχύτητες. Αντε να δούμε. Προσωπικά δεν είχα προβλήματα, ίσα ίσα ήμουν πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα υπηρεσιών. Αλλά δυστυχώς οι προσφορές ανανέωσης ήταν ποσά υψηλότερα από αυτά που ήδη πλήρωνα και ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω. Ίσως θεώρησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν καλύτερες προσφορές από τις υπάρχουσες ή έχουν πιάσει τους στόχους τους και θέλουν να αφήσουν μερίδιο αγοράς και στις άλλες εταιρίες.
 11. Πληροφοριακά αναφέρω ότι μετά από αίτηση φορητότητας κινητού (και σταθερού) σε άλλο πάροχο, η cosmote δεν μπήκε καν στη διαδικασία να με πάρει για αντιπροσφορά. Ούτε καν για τα προσχήματα όντας για πολλά χρόνια συνδρομητής. Never mind.
 12. Το έχω δοκιμάσει με λειτουργία πτήσης και λαμβάνει κανονικά κλήσεις, οπότε κομπλέ. Έχω κάποιο κέρδος να το έχω σε λειτουργία πτήσης και να δέχομαι κλήσεις μόνο μέσω WIFI πχ αν είμαι σπίτι? Δεν υποτίθεται ότι θα δέχεται αυτόματα κλήση μέσω WIFI αν δεν έχω πχ καλό σήμα σε κάποια σημεία?
 13. Καλησπέρα παιδιά. Επιστροφή στη Vodafone μετά από χρόνια! Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την υπηρεσία WIFI calling, την οποία και ενεργοποίησα. Πλέον όταν είμαι με wifi εμφανίζεται το στο κινητό το σχετικό σηματάκι με το τηλέφωνο (screenshot). 1. Θα πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση ή αυτόματα θα επιλέγει κλήσεις μέσω WIFI δικτύου όταν δεν θα έχω καλό σήμα κινητής? Για παράδειγμα στην cosmote υπάρχει επιλογή να προτιμάται το WIFI για κλήσεις. Επίσης έχει κάποιο νόημα/κέρδος να βάζω το κινητό σε λειτουργία πτήσης και να δέχομαι κλήσεις μέσω WIFI όταν πχ είμαι σπίτι? 2. Απ' όσο διάβασα, το volte είναι ενσωματωμένο στην υπηρεσία WIFI calling. Στις Ρυθμίσεις του κινητού δεν βρήκα κάποια επιλογή για επιλογή volte, ούτε εμφανίζεται κάποιο σηματάκι εμφανίζεται (όπως αναφέρεται και στα πάνω ποστ). Έκανα μια κλήση και είδα ότι έχω 4g κατά τη διάρκεια της κλήσης, οπότε υποθέτω ότι λειτουργεί κανονικά το volte, σωστά?
 14. Εκτός του ότι δεν θα μπορείς να χρησιμοποιείς τις εφαρμογές της Google και όσες χρειάζονται Google services, καθώς και ότι για μερικές τράπεζες μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα για ανέπαφες συναλλαγές, κανένα άλλο πρόβλημα υποθέτω. Επίσης μέσω gspace μπορείς να έχεις και εφαρμογές που απαιτούν google services αν κάποια εφαρμογή σου είναι απαραίτητη.
 15. Από εμφάνιση πάντως εινα πολύ καλό κατά τη γνώμη μου. Γενικά οι ναυαρχίδες της σειράς reno και find x της oppo είναι πολύ όμορφα τηλέφωνα. Λίγο ακριβά βέβαια γιατί οι τιμές που αναφέρονται στο άρθρο δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που πωλούνται τα τηλέφωνα της oppo στην Ευρώπη.
 16. Αν είναι πριν τη λήξη του συμβολαίου την έκατσα τη βάρκα. Πάντως στην εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν ότι τον τελευταίο μήνα φεύγω χωρίς να πληρώσω κάτι. Ουσιαστικά τους χαρίζω κιόλας.
 17. Εγώ μπαίνω στον τελευταίο μήνα του συμβολαίου την Πέμπτη. Τελικά την εκανα χτες την αίτηση και κανονίσαμε να υπογράψω τα συμβόλαια την Παρασκευή και θα προχωρήσει άμεσα. Ο υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχω πρόβλημα με τη ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Ελπίζω να μην μου ελεγε ανοησίες απλά για να κάνω άμεσα την αίτηση και όχι πριν μπω στον τελευταίο μήνα.
 18. Καλησπέρα παιδιά. Να ρωτήσω, η τιμή που παίζει στο amazon αυτήν την περίοδο περίπου στα 480€, θεωρείται καλή τιμή γενικά?
 19. Τελικά και εγώ το προχώρησα, έκανα την αίτηση σήμερα και κανόνισα να υπογράψω το συμβόλαιο σε λίγες ημέρες που μπαίνω στον τελευταίο μήνα του συμβολαίου. Προς την αντίθετη κατεύθυνση από εσένα βέβαια, από Cosmote σε άλλη εταιρία.
 20. Παιδιά λίγο τη βοήθεια σας. Σε αίτηση φορητότητας είναι προτιμότερο να ζητήσουμε να γίνει άμεσα ή να ζητήσουμε μετά την πάροδο 14 ημερών? Γιατί μπαίνω στον τελευταίο μήνα του συμβολαίου σε λίγες ημέρες, αλλά μου είπε ο υπάλληλος να κάνω τώρα την αίτηση και να ζητήσω περιθώριο 14ημερων, οποτε η αίτηση θα πάει μετά από 14ημερες στον παροχο που είμαι και δεν θα έχω ρήτρα πρόωρης διακοπής. Και μου ανέφερε ότι σε αυτό το διάστημα αν θέλω να ακυρώσω αν θέλω την αίτηση. Οπότε τι είναι καλύτερο? Να περιμένω λίγες ημέρες να μπω στον τελευταίο μήνα και να ζητήσω άμεση φορητότητα ή κάνω αίτηση από τώρα με το 14ημερο περιθώριο?
 21. Παιδιά να αναφέρω ότι για όποιον ενδιαφέρεται να συνδέεται wireless με το κινητό στο Android auto, υπάρχει απλός τρόπος να γίνει, παρόλο που έχει android 10. Υπόψιν ότι το wireless Android auto σύμφωνα με τη Google υποστηρίζεται μόνο σε κινητά με έκδοση Android 11 και πάνω, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τη ρυθμίσεις του android auto για το κινητό μας, καθώς και για άλλα huawei με εκδοση android 10 και Google services. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και παλαιότερα στο topic, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται συνοπτικά περιγράφω τη διαδικασία η οποία είναι πολύ απλή: 1. Αφού έχουμε συνδεθεί με usb cable στο Android auto, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του android auto στην οθόνη του κινητού και κάτω που γράφει έκδοση Android auto κάνουμε αρκετές φορές tap μέχρι να βγάλει μήνυμα ότι ενεργοποιήθηκαν οι ρυθμίσεις προγραμματιστή (developer settings) στην εφαρμογή του android auto (βλέπε screenshot). 2. Αφού ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις προγραμματιστή, επιλέγουμε. πάνω δεξιά τις τελίτσες, μπαίνουμε στις Ρυθμίσεις προγραμματιστή και ενεργοποιούμε την επιλογή "προσθήκη ασύρματης προβολής στην οθόνη". Επίσης στο μενού Σύστημα τσεκάρουμε να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "ασύρματο Android Auto" (βλέπε screenshots) Τώρα θα μπορεί πλέον να συνδέεται ασύρματα. Υπάρχει όμως ένα ακόμα σημείο που πρέπει να προσέξουμε και το αναφέρω λίγο πιο κάτω. Πλέον για να συνδεθεί ασύρματα ακολουθούμε τη στάνταρ διαδικασία, δηλαδή ανοίγουμε Bluetooth και wifi στο κινητό. Όταν το κινητό θα αναγνωρίσει το android auto, θα ξεκινήσει τη διαδικασία για ασύρματη σύνδεση. Θα πετάξει ένα pop up μήνυμα ότι το δίκτυο wifi δεν έχει internet (βλέπε screenshot). Εκεί δεν κάνουμε τίποτα, δεν επιλέγουμε ούτε ακύρωση ούτε σύνδεση, απλά το αγνοούμε ώστε να συνδέεται στο internet από τα mobile data του κινητού (και όχι από το wifi της οθόνης του αυτοκινήτου). Και το κινητό συνδέεται ασύρματα κανονικα. Το δοκίμασα σήμερα, συνδεόταν κανονικά. Αλλά δεν το δούλεψα για αρκετή ώρα να δω αν είναι σταθερή η σύνδεση κλπ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και στο link απ' όπου βρήκα τις πληροφορίες που αναφέρω Αν υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση internet (το σημείο που πετάγεται το pop up μήνυμα και προσπαθεί να συνδεθεί στο wifi της οθόνης), υπάρχει μια απλή διαδικασία που περιγράφεται στο λινκ που το λύνει μια και καλή.
 22. Εγώ γενικά είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα υπηρεσιών της cosmote τόσο σε σταθερή όσο και σε κινητή (τουλάχιστον στις περιοχές που κινούμαι και στο σπίτι). Αλλά πλέον όχι από τις τιμές που τις προσφέρουν! Οπότε σε λίγες ημέρες που δεν θα έχω και ρήτρα, σκέφτομαι να κάνω πακέτο φορητότητα σταθερή-κινητή σε Vodafone και ότι γίνει. Το μόνο που με αγχώνει είναι να μην έχω θέματα με το internet στο σταθερό στο σπίτι, γιατί ποιος ακούει την γκρίνια της γυναίκας :) Πάλι καλά που σου προσφέρουν τουλάχιστον χαμηλότερη τιμή! Εμένα οι προσφορές ανανέωσης που μου έκαναν σε κινητή και σταθερή είναι σε τιμές υψηλότερες από όσα πληρώνω τώρα!
 23. Ναι, εδώ και καιρό. Την ίδια εφαρμογή κατεβάζεις και επιλέγεις το mode χωρίς root. https://adaway.org/
 24. Εμένα πάντως που έληξε πριν λίγες ημέρες το συμβόλαιο δεν υπήρξε καλύτερη προσφορά. Αυτή που είχε βγει αρχικά πριν μήνες, αυτή εξακολουθεί να ισχύει. Θα περιμένω λίγες ημέρες να λήξει και το συμβόλαιο στο σταθερό και σκέφτομαι να κάνω φορητότητα πακέτο σταθερή και κινητή σε άλλο πάροχο και ότι γίνει.
 25. YouTube, Facebook, Instagram δεν κόβει, όπως συμβαίνει με όλα τα adblockers.
×
×
 • Create New...