Jump to content

geoponer

Members
 • Δημοσιεύσεις

  1.904
 • Εγγραφή

 • Days Won

  2
 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by geoponer

 1. Έχει αλλάξει η πολιτική της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Πειραιώς, και πλέον μπορείς να μιλήσεις με agent μόνο Δε-Πα και εργάσιμες ώρες. Εγώ για κάτι απλό δεν μπόρεσα να εξυπηρετηθώ το απόγευμα που είμαι σπίτι, οπότε δοκίμασα πρωί. Όλα στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων και ειδικά χρημάτων....
 2. Με την payzy μπορείς να πληρώσεις όπου δέχονται πληρωμές με καταχώρηση στοιχείων κάρτας. Αν το internet on the go ανανεώνεται με πάγια εντολή (δεν έχω ιδέα πως ανανεώνεται) τότε δεν θα δουλέψει η payzy. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις στο messenger, τα παιδιά είναι εξαιρετικά και απαντάνε άμεσα.
 3. Διαβάζοντας τα παραπάνω επιβεβαιώνω για μια ακόμη φορά ότι (α) δεν ασχολείται κανένας πάροχος κινητής με όσους θέλουν ελάχιστη κατανάλωση σε χρόνο ομιλίας και δεδομένα (β) κάθε νέο πακέτο γίνεται πιο πολύπλοκο, έτσι ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς πόσο ακριβώς θα πληρώνει (γ) συνεχίζεται η προσπάθεια να μπουν οι χρήστες καρτοκινητών σε μοντέλο όσο το δυνατόν υψηλότερης και συστηματικής ενεργοποίησης πακέτων, άρα μας φέρνουν όσο πιο κοντά γίνεται στα συμβόλαια, για να έχουν σταθερά έσοδα (και όχι περιοδικά/σποραδικά, όπως παλιότερα).
 4. Εγώ μέχρι το περασμένο καλοκαίρι έδινα €20/μήνα για 24άρα NOVA (που κλείδωνε στα 12-15MBps) και απεριόριστα σταθερά & κινητά, οπότε τα €18 μου φαίνονται εξαιρετικά. Πλέον δίνω €26/μήνα για VDSL 50 που κλειδώνει όντως στα 50, και απεριόριστα σταθερά και κινητά (με δώρο τα πάγια 3 μηνών, προσφορά που τρέχει ακόμα νομίζω). Δεν το λες φθηνό, αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο μέχρι να ζητήσω μείωση τιμής ή να αλλάξω πάροχο.
 5. Καλά θα πάει και αυτό - από ότι έχω καταλάβει δεν τσούλησε πολύ το Neo...
 6. Ρώτησες για κάποια συγκεκριμένη ή ισχύει για όλες τις πιστωτικές της Πειραιώς;
 7. Μια χαρά ακούγεται, δε λέω, αλλά ας δώσουν κάτι και στα πιο οικονομικά πακέτα (π.χ. Combo M) - δεν θα τους κοστίσει πια τόσο πολύ. Προφανώς αυτά γίνονται για να παγιωθεί η τάση/προτίμηση στα πιο ακριβά πακέτα και να απαξιωθούν τα πιο οικονομικά. Διαχειρίζομαι το CU του γιου μου (συνήθως με το Combo M) και ήδη προσπαθώ να τον βάλω σε σειρά για να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει απεριόριστα. Τα ίδια θέματα έχω και με το δικό μου F2G, αλλά εκεί έχω μάθει να ζω με τις παροχές των οικονομικών πακέτων που ενεργοποιώ, μοιράζοντας δεδομένα και χρόνο ομιλίας στο χρονικό διάστημα του πακέτου. Ο μικρός μαθαίνει ακόμα.
 8. Φανταστείτε να υπάρχει όντως εσωτερική ενημέρωση των υπαλλήλων της Voda για τα μέτρα που θα πάρει η Wind (και να μην λένε απλά μπούρδες για να πουλήσουν / δικαιολογηθούν)... Αν ισχύει μιλάμε για συντονισμένες δράσεις εταιρειών του ίδιου κλάδου εις βάρος των των καταναλωτών (όχι ότι με εκπλήσσει). Ο ορισμός του καρτέλ!
 9. Και θα αναρωτηθεί κανείς τι μπορεί να το κάνει το IBAN του payzy. Το ότι έχει δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα από άλλη τράπεζα είναι θετικό, γιατί βοηθά να μεταφέρεις ποσά στο πορτοφόλι του payzy (αν δεν σε χρεώσει η τράπεζά σου για το εξερχόμενο). Από την άλλη, είναι νωρίς να χρησιμοποιήσει κανείς το IBAN του payzy για άλλους λόγους - αν τους υποστηρίζει - όπως π.χ. μισθοδοσία. Αν υποστήριζε IRIS transfers κλπ. θα είχε ενδιαφέρον. Όσο για την αποδοχή του, από τις 500+ επαφές μου μόλις 5 εμφανίζονται στην εφαρμογή μετά από συγχρονισμό. Γενικά είμαι early adoopter, αλλά περίμενα περισσότερους φίλους μου on board σε αυτό το διάστημα 🙂
 10. Ε ναι, για τους παλιούς έχουν ήδη το Know Your Customer (KYC).
 11. Αφού έχεις ξεκινήσει επικοινωνία με το κατάστημα, θα σου πρότεινα να επιμείνεις εκεί και να ρωτήσεις εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη, γιατί καθυστερεί τόσο πολύ εφόσον έχει γίνει η διόρθωση του λάθους κλπ. Η εσωτερική επικοινωνία τους είναι πιο άμεση από την εξωτερική δική μας. Αν δεν βγάλεις άκρη, επικοινωνία με τη Nova για να δεις εάν υπάρχει κάποιο άλλο κόλλημα - και γιατί δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί σου όλο υατό το διάστημα.
 12. Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει πάγια εντολή στην virtual της Payzy; Σκέφτομαι να την βάλω για την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω ebill, όπου τώρα έχω μια πιστωτική της Εθνικής. **Update** Μου απάντησαν στο μεταξύ από την (εξαιρετική) εξυπηρέτηση πελατών ότι σε αυτή τη φάση δεν υποστηρίζονται πάγιες εντολές με τη χρήση της Payzy 😕
 13. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το μένος εναντίον της Payzy, και σίγουρα δεν έχω όφελος να την υπερασπιστώ. Με απλά λόγια, και χωρίς βαρυγδουπες αναλύσεις των 20 γραμμών, για ποιο λόγο συμφέρει περισσότερο η χρήση κάρτας που δεν δίνει επιστροφή - ή δίνει ψίχουλα - σε σχέση με τη δωρεάν Payzy που δίνει 1% σε όλες τις συναλλαγές; Καλύτερα δηλαδή να μαζέψεις yellows ή Go4More από αγορά βιβλίων & ρούχων από τυχαίο κατάστημα (ΟΧΙ συνεργάτες του κάθε προγράμματος) ή 1% ανά συναλλαγή; Αν σε κάποια φάση σταματήσει την επιστροφή, ή αλλάξουν οι όροι, τους απλά την ακυρώνουμε και κρατάμε το κέρδος που έχουμε αποκομίσει ως τότε. Μιλάμε για μέσους χρήστες και καθημερινή χρήση, όχι για high spenders και επενδυτές. Εδώ υπάρχουν άλλοι που συνεχίζουν να μη φοράνε μάσκα σε ΜΜΜ (που είναι υποχρεωτική). Πώς να καταλάβουν από αυτά που λέμε εδώ όταν δεν κατανοούν τα βασικά;
 14. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλη αυτή τη βαβούρα. Οι όροι είναι συγκεκριμένοι και τους αποδεχόμαστε με την εγγραφή μας. Έκανα εγγραφή στο Payzy ΧΩΡΙΣ να είναι συνδρομητής Cosmote, στα δεν πήρα τα απεριόριστα. Επίσης δεν πρόλαβα τα κουπόνια Box, γιατί είχαν εξαντληθεί. Και πάλι έβγαλα εύκολα έστω και μικροποσα 1% επιστροφής εύκολα και γρήγορα, που είναι καλύτερο από το 0%. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρουμαι θύμα, όταν μόνο κέρδος έχω, έστω και μικρό.
 15. Τώρα που λέμε για φραγές, μου θυμίζει κάποιος τι στέλνουμε και σε ποιον αριθμό για να σταματά η χρέωση δεδομένων όταν τελειώνουν τα δεδομένα μας; Χειρίζομαι το κινητό του γιου μου και φαίνεται να έχει πάρει φόρα! 😄
 16. Συνέβη το Σάββατο: είμαι στο σούπερ μάρκετ και πάω να πληρώσω με Google Wallet, με πιστωτική Πειραιώς. Χτυπάει 2-3 φορές συνεχόμενες για αποτυχημένη συναλλαγή και βγαίνει μήνυμα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα - ή κάτι τέτοιο. Δοκιμάζω με την εφαρμογή της Πειραιώς, η πιστωτική δεν φαινόταν πουθενά για ανέπαφη πληρωμή! Την προηγούμενη ημέρα την είχα χρησιμοποιήσει κανονικά. Ο κόσμος να περιμένει ουρά στο ταμείο στο μεταξύ. Ευτυχώς που είχα άλλη κάρτα (πλαστικό) μαζί μου και πλήρωσα, αλλά έχασα την επιστροφή που θα έπαιρνα από τη συναλλαγή. Γύρισα στο σπίτι και χρειάστηκε να ξαναπεράσω την κάρτα στην εφαρμογή της Πειραιώς για ανέπαφες συναλλαγές. Τελικά είναι καλό να έχεις μαζί φυσικές κάρτες ή μετρητά, γιατί δεν ξέρεις πότε θα σκάσει πρόβλημα με τα ψηφιακά πορτοφόλια.
 17. Σε ευχαριστώ για την επιβεβαιώση - μου απάντησαν και από το (πάντα γρήγορο) support, αλλά δεν πρόλαβα να το ποστάρω εδώ. Μένουμε συντονισμένοι για επόμενες προσφορές 🙂
 18. Δε μου λέτε, η προσφορά για το κουπόνι Box έχει λήξει? Αν όχι, έρχεται στο email που έχουμε δηλώσει? Γράφτηκα την Κυριακή, έκανα top up 100 ευρώ αλλά δεν έχω λάβει τίποτα μέχρι τώρα. 😭
 19. Δεν είδα κάτι τέτοιο στις απαιτήσεις της εφαρμογής στο Google Play, αλλά προφανώς δεν θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη virtual για ανέπαφες συναλλαγές με τη συγκεκριμένη συσκευή. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
 20. Όντως, στο μεταξύ μου επιβεβαίωσαν ότι σε πληρωμή λογαριασμών με καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας ΔΕΝ υπάρχει χρέωση 0,40€ ενώ τα coins καταχωρούνται κανονικά! Όσο για τα προγράμματα των άλλων τραπεζών θα διαφωνήσω: με την πιστωτική Go4More τον τελευταίο χρόνο των συγκεντρώσει και εξαργυρώσει περίπου €50, προφανώς κυρίως από αγορές σε συνεργάτες του προγράμματος (καύσιμα, σούπερ μάρκετ, Public κλπ.). Άρα το κέρδος από το πρόγραμμα μπορεί να είναι μεγάλο ανάλογα με την χρήση. Με την Payzy θα έχω 1% επιστροφή στις συναλλαγές που οι άλλες κάρτες μου έδιναν ψίχουλα, όπως delivery, φαρμακεία, Nova, Wind κλπ.
 21. Ενεργοποίησα τον Payzy λογαριασμό και την virtual card προχθές, πολύ εύκολα και γρήγορα. Την φόρτισα με πιστωτική της Εθνικής (χωρίς χρέωση) και ήδη έκανα κάποιες συναλλαγές που θα έκανα με την πιστωτική, από τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα είχα επιστροφή 1% (Go4More). Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών σχετικά με την πληρωμή λογαριασμών και την πίστωση των coins: Δεν μου διευκρίνησαν αν δεν υπάρχει χρέωση στην περίπτωση που καταχωρώ τα στοιχεία της κάρτας στη σελίδα του οργανισμού για την πληρωμή λογαριασμού (π.χ. Nova). Την virtual την έχω περάσει στο Google Wallet και θα την χρησιμοποιώ όπου θα χρησιμοποιούσα την πιστωτική μου ΕΚΤΟΣ από τους συνεργάτες του προγράμματος όπου έχω από 1% και πάνω, ώστε να παίρνω το μέγιστο της επιστροφής. Επίσης η χρέωση €0,40 είναι ίση ή χαμηλότερη από τις χρεώσεις τραπεζών (Πειραιώς και Εθνική) για εξόφληση οφειλών σε Δήμους κλπ. που πληρώνω (συνήθως €0,50).
 22. Συμφωνώ κι εγώ με το 1% της (δωρεάν virtual κάρτας) Payzy, την οποία πλέον χρησιμοποιώ σε όσες συναλλαγές δεν γίνονται σε (μεγάλους) συνεργάτες των Go4More & yellows, αφού η επιστροφή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μικρότερη του 1% Όταν είναι για καύσιμα, σούπερ μάρκετ ή άλλη προσφορά με επιστροφή >1%, τότε χρησιμοποιώ κάρτα με Go4More (Toyota Visa της Εθνικής, χωρίς συνδρομή) ή τη χρεωστική της Πειραιώς (για τα yellows).
 23. Πολύ καλή προσφορά! Φαντάσου ότι εμένα (με F2G) με πήραν χθες από Cosmote να μου προτείνουν συμβόλαιο με απεριόριστα προς όλους και 5GB data με €17 το μήνα (τελική, με όλα μέσα). Δυστυχώς για αυτούς (και ίσως και για μένα!) κάνω ελάχιστη χρήση του κινητού, με μία κάρτα €12 περίπου στους 2 μήνες (ένα μήνα με Log & Win + δώρο data και τον επόμενο με πακέτο Blender).
 24. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά πρέπει να ήταν λίγες μέρες πριν τη λήξη του λογαριασμού. Προφανώς βγήκα πιστωτικός στον επόμενο λογαριασμό, αλλά ευτυχώς που είχα αρκετό υπόλοιπο στον λογαριασμό μου. Πλέον πληρώνω τουλάχιστον 7 μέρες πριν τη λήξη του (συχνά ακόμη νωρίτερα) και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, άρα είναι ασφαλές αυτό το χρονικό διάστημα.
 25. Πήρα πρόσφατα νέα κάρτα CU για τον γιο μου - εγώ έχω F2G, οπότε δεν έχω ιδέα τι γίνεται με το CU. Τώρα που θα κάνουμε την 1η μας ανανέωση των €12 (η αρχική έγινε αυτόματα στο κατάστημα με την αγορά της SIM), τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε όσο περισσότερα γίνεται? Είδα π.χ. το CU Shake που δίνει δωρεάν 2GB για 30 ημέρες, την αυτόματη ενεργοποίηση πακέτου (έχουμε καταλήξει στο Combo M) για άλλα 60 λεπτά κλπ. Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
 • Create New...