Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

leasedline said:
ίσως χαζή ερώτηση αλλά μπορώ να μεταφέρω με IRIS λεφτά στο εαυτό μου (βολεύει τώρα που δεν μπορώ να πάω τράπεζα!)

Καθημερινά το κάνω αυτό.

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Laz5 said:
Εαν έχει καιρό να υπάρξει κίνηση, γίνεται ανενεργός. Σε περίπτωση που θέλει να τον ενεργοποιήσει απλά πηγαίνει σε μια τράπεζα και της τον ενεργοποιούν.

Λόγω της τωρινής κατάστασης και επειδή τα πράγματα όλο αλλάζουν, καλύτερα να στείλεις e-mail ή να καλέσεις την εξυπ.πελατων για πιο έγκυρη πληροφόρηση.

Ανενεργος, γίνεται όταν έχει να κινηθεί 1 έτος. Αλλά, τι σχέση έχει αυτό, με την κάρτα ???? Θα πει η τράπεζα, δεν βλέπω κίνηση, ΜΗΝ τον χρεώσεις τα 6€ ???

Έχω ανοίξει λογαριασμό μισθοδοσίας και e-banking στην. Eurobank. Υπάρχει δυνατότητα όταν λαμβάνω χρήματα να μου έρχεται άμεσα ειδοποίηση είτε με sms είτε με email; Στην Εθνική που έχω μου έρχεται άμεσα email (δωρεάν).
http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Laz5 said:
Λογικά δεν θα υπάρξει χρέωση στην νέα κάρτα. Τον λογαριασμό τον χρησιμοποιεί ή είναι ανενεργός;

εχει βγαλει ανακοινωση η Εθνικη ότι δεν χρεωνει την ανανεωση; Δε βλεπω κατι στο site της.

ΠΡΟΣΟΧΗ τι γραφουμε! Φυσικα και θα χρεωθει ειτε ειναι ενεργος ειτε ανενεργος.

https://www.nbg.gr/greek/pricing-of-products-and-services/Documents/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF%20%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD[1]/%CE%9A%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82[3]/web_portal_elliniko_epitokia-timologio_kartwn.pdf

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

stixima said:
Έχω ανοίξει λογαριασμό μισθοδοσίας και e-banking στην. Eurobank. Υπάρχει δυνατότητα όταν λαμβάνω χρήματα να μου έρχεται άμεσα ειδοποίηση είτε με sms είτε με email; Στην Εθνική που έχω μου έρχεται άμεσα email (δωρεάν).

Αποστολή τηλε-ειδοποιήσεων (ενηµερωτικό sms) για την κίνηση /

διαχείριση των λογαριασµών, µέσω e-Banking

0,20 € ‒ ‒

Αποστολή τηλε-ειδοποιήσεων (ενηµερωτικό e-mail) για την κίνηση /

διαχείριση των λογαριασµών, µέσω e-Banking

Ανέξοδα

https://www.eurobank.gr/-/media/eurobank/rates/timologio-trapezikon-ergasion.pdf

Πριν λιγότερο από 1 εβδομάδα ο αδελφός μου έλαβε την νέα κάρτα ταμιευτηρίου εθνικής δωρεάν. Έληγε η προηγούμενη που είχε. Εσύ τώρα ψάχνε ανακοινώσεις...

Edit: ο π@πάρας μου λέει τώρα ότι μπορεί και να χρεώθηκε! Σόρυ Βαυαρέ..

Edited by Laz5

stixima said:

Μπες από τον υπολογιστή στο ebanking, πάνω δεξιά στην εικόνα σου κλικ > πάτα ειδοποιήσεις > διαχείριση ειδοποιήσεων > email > ενεργοποιείς ειδοποίηση για τις συναλλαγές που θες (ή όλες) > αποθηκεύεις και επιβεβαιώνεις με το mobile app ή το sms. Δεν χρεώνεσαι κάτι για αποστολή mail, μόνο αν επιλέξεις SMS.

Χρεώνει η Εθνική την ανανέωση των χρεωστικών.

Τουλάχιστον εμένα με χρέωσε την περασμένη βδομάδα από 6€ την καθεμία, για δύο χρεωστικές που λήγουν τέλη Απρίλη και ανανεώθηκαν.

Τι νόημα εχει να στέλνεις μεσω iris χρηματα σε λογαριασμο σου απο την μια τραπεζα σε αλλη ;

Εκτος και αν υπαρχουν πάγιες εντολές που πληρώνονται απο μια τραπεζα και παει να αδειάσει ο εκει λογαριασμος.

Υπαρχει κατι αλλο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

skiace said:
Τι νόημα εχει να στέλνεις μεσω iris χρηματα σε λογαριασμο σου απο την μια τραπεζα σε αλλη ;

Εκτος και αν υπαρχουν πάγιες εντολές που πληρώνονται απο μια τραπεζα και παει να αδειάσει ο εκει λογαριασμος.

Υπαρχει κατι αλλο ;

Δεν χρειάζεται να είναι πάγιες εντολές. Κάποιες προμήθειες πληρωμών είναι φτηνότερες σε μία τράπεζα σε σχέση με άλλη.

Επομένως, εάν το κόστος μεταφοράς είναι μηδενικό, γλιτώνεις κάτι ψιλά εάν πληρώσεις από αλλού.

skiace said:

Υπαρχει κατι αλλο ;

Καθημερινά χρησιμοποιώ πιστωτική κάρτα της Alpha Bank. Έχω την τρέλα να πληρώνω καθημερινά τις συναλλαγές που κάνω με αυτήν και όχι στο μήνα. Η μισθοδοσία μου όμως μπαίνει στην Eurobank. Αν πληρώνω από εκεί κάρτα της Alpha θα δίνω 1€ κάθε πληρωμή. Κάνω μεταφορά με iris και πληρώνω μετά.

Αυτός είναι ένας λόγος. Κάποιος αλλος μπορεί να έχει αλλον

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Μου ήρθε η καινούρια χρεωστική της εθνικής. Μια εβδομάδα αργότερα είδα και την χρέωση 6 ευρώ... Για τον φίλο που ρώτησε..

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

achillesgk said:
Μου ήρθε η καινούρια χρεωστική της εθνικής. Μια εβδομάδα αργότερα είδα και την χρέωση 6 ευρώ... Για τον φίλο που ρώτησε..

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εμένα με χρέωσαν τα 6€ περίπου 15 μέρες πριν έρθει η κάρτα (έχουμε χάλια ΕΛΤΑ στην περιοχή μου)...

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

alfeios said:
Καθημερινά χρησιμοποιώ πιστωτική κάρτα της Alpha Bank. Έχω την τρέλα να πληρώνω καθημερινά τις συναλλαγές που κάνω με αυτήν και όχι στο μήνα. Η μισθοδοσία μου όμως μπαίνει στην Eurobank. Αν πληρώνω από εκεί κάρτα της Alpha θα δίνω 1€ κάθε πληρωμή. Κάνω μεταφορά με iris και πληρώνω μετά.

Ακριβώς το ίδιο κάνω κι εγώ. Με ακριβώς τις ίδιες τράπεζες!! :lol:

alfeios said:

Το κόστος μεταφοράς μέσω iris είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ ?

Μόνο η πειραιώς χρεώνει ως εξής .

Α) online Banking 2,5 ευρώ χρεώση

B) App Μεχρι 50 ευρώ 0,02 χρέωση ( 10 μεταφορές των 50 ευρώ κοστίζυν 0,20)

Από 50 ,01 -500 0,5 ευρώ χρέωση.

Εισερχόμενα δωρεάν

Σχετικό με τις τράπεζες (eurobank, πειραίως)

Αλλαγή κινητού έχει επιχειρήσει κανείς από το τηλέφωνο ή πρέπει να τρέχω σε τράπεζες και να περιμένω με τις ώρες?

Στην eurobank όταν πήγα να αλλάξω τον αριθμό του κινητού από το ebanking έφαγα άκυρο, μόνο επικαιροποιηση του ίδιου αριθμού δέχονται. Για αλλαγή πρέπει να πας στο κατάστημα, δεν νομίζω να άλλαξε κάτι γιατί θα πρόσθεταν και την επιλογή στο ebanking.

Vasileios said:
Δηλαδή επιδή κάνει λάθη η Eurobank , θα πρέπει να κάνει και η Πειραιώς τα ίδια λάθη ;

Επιπλέον το μεγάλο λάθος είναι ο φίλος σου να χρησιμοποιεί επαγγελματικό λογαριασμό για τις προσωπικές του αγορές.

Τι δεν καταλαβαίνετε όταν γράφω ότι η Πειραιώς δεν υπολογίζει το αφορολόγητο σε επαγγελματικό λογαριασμο ? Βέβαια και είναι δηλωμένος ως επαγγελματικό!! Και σε άλλες τράπεζες το υπολογίζει κανονικά? .έχω αναφέρει κάτι για προσωπική χρήση? Πάμε καλά? Μόνο για λογαριασμό επιχείρησης μιλάω! Και το γράφω για προστατέψω κόσμο που έχει επιχειρήσεισ μην την πατήσει και πληρώσει πρόστιμο για αυτό και επιμένω!! Πρόβλημα της Πειραιώς ειναι !! Και εφόσον μου λένε να πληρώνω μόνο από άλλη τράπεζα τις συναλλαγές της επιχείρησης διότι το 25% ( και όχι το30 % ) του εισοδήματος άμα δεν το αναγνωρίζει θα το πληρώνω με πρόστιμο, οπότε ανοίγεις Έναν επαγγελματικό λογαριασμό στις υπόλοιπες 3 τράπεζες και το δηλώνεις και αυτό στο taxis net ως επαγγελματικό και κάνεις τις συναλλαγές και τις υπολογίζει και βλέπεις που βρίσκεσαι!

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι από πότε οι εμπορικές συναλλαγές μπαίνουν στο πρωσοπικό αφορολόγητο.

Εσυ δηλαδη πιστεύεις οτι πρέπει να μπαίνουν ;

Και αν αγοράσω 1.000.000 ευρώ πρώτες ύλες και τις πουλήσω για 1.100.000 πόσο θα δεί η εφορία ;

1.000.000 προσωπικές αγορές ;

JOHNMEGARYTHMOS said:
Τι δεν καταλαβαίνετε όταν γράφω ότι η Πειραιώς δεν υπολογίζει το αφορολόγητο σε επαγγελματικό λογαριασμο ? Βέβαια και είναι δηλωμένος ως επαγγελματικό!! Και σε άλλες τράπεζες το υπολογίζει κανονικά? .έχω αναφέρει κάτι για προσωπική χρήση? Πάμε καλά? Μόνο για λογαριασμό επιχείρησης μιλάω! Και το γράφω για προστατέψω κόσμο που έχει επιχειρήσεισ μην την πατήσει και πληρώσει πρόστιμο για αυτό και επιμένω!! Πρόβλημα της Πειραιώς ειναι !! Και εφόσον μου λένε να πληρώνω μόνο από άλλη τράπεζα τις συναλλαγές της επιχείρησης διότι το 25% ( και όχι το30 % ) του εισοδήματος άμα δεν το αναγνωρίζει θα το πληρώνω με πρόστιμο, οπότε ανοίγεις Έναν επαγγελματικό λογαριασμό στις υπόλοιπες 3 τράπεζες και το δηλώνεις και αυτό στο taxis net ως επαγγελματικό και κάνεις τις συναλλαγές και τις υπολογίζει και βλέπεις που βρίσκεσαι!

Γενικές Πληροφορίες για τη δημιουργία του αφορολόγητου ποσού

Από 1.1.2017 προκειμένου να διατηρηθεί η μείωση φόρου σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4172/2013 και το άρθρο 68 του νόμου 4446/2016 για τους φορολογούμενους που δηλώνουν εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις ή αγροτική δραστηριότητα, απαιτείται η πραγματοποίηση δαπανών αποκτήσεως αγαθών και λήψεως υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ή του Ε.Ο.Χ., οι οποίες να έχουνεξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση για το αφορολογητο ; Δηλαδή κάποιος που έχει ατομική επιχείρηση , δηλαδή ο επαγγελματικός λογαριασμός είναι και ο ατομικός του λογαριασμος, γιατί δεν πρέπει να χτιζει αφορολογητο; Όταν παρέχει υπηρεσίες και μέσω αυτού του λογαριασμού εισπράττει χρήματα από τα οποία μέρος τους είναι για να ζήσει θα πρέπει να τα μεταφέρει σε άλλον ατομικό του λογαριασμό για να τα ξοδέψει και να φανεί ως προσωπική δαπάνη; δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις ΦΠΑ , ούτε όλες έχουν την μορφή εταιρείας ... Επίσης τι γίνεται όταν μιλάμε για οικογένεια ; Δηλαδή από αυτό τον λογαριασμό πληρώνονται ΔΕΚΟ τρόφιμα κλπ; Θα πρέπει να τα μεταφέρει σε άλλον λογαριασμό που δεν έχει καταχωρηθεί ως επαγγελματικός; Έτσι είναι νόμιμος ; δηλαδή είναι νόμιμο να κάνει τριγωνικές συναλλαγές ώστε να επιλέγει οπότε τον συμφέρει να χτίζει αφορολογητο ακόμη και με επαγγελματική δαπάνη ή να περνάει ως έξοδο της επιχείρησης μη επαγγελματική δαπανη;....

Έχω περάσει στα έξοδα αγορά που κόπηκε τιμολόγιο στην επιχείρηση αλλά πληρώθηκε με κάρτα άλλου . Μια χαρά πέρασε στα έξοδα μου , μια χαρά έχτισε ο άλλος αφορολογητο από την αγορά μου . Βρείτε μου το παράνομο ....

Edited by songless_bird

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Γιατί δεν το χρειάζετε. Δεν υπάρχει αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες.

Από τα λίγα που ξέρω :

- Στα προσωπικά έξοδα πληρώνεις ΦΠΑ.

- Στα εταιρικά έξοδα επιστρέφεται ο ΦΠΑ.

Αυτός είναι ο νόμος. Άλλοι συνδυασμοί θα σε βάλουν σε μπελά.

Laz5 said:
Από τα λίγα που ξέρω :

- Στα προσωπικά έξοδα πληρώνεις ΦΠΑ.

- Στα εταιρικά έξοδα επιστρέφεται ο ΦΠΑ.

Αυτός είναι ο νόμος. Άλλοι συνδυασμοί θα σε βάλουν σε μπελά.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ΦΠΑ και το περνάμε κανονικά ως έξοδο , δεν υπάρχει συμψηφισμός . Μιλάω για την δική μου επιχείρηση . Και έχω δει ότι η Πειραιώς δεν μετράει ατομικά έξοδα ως αφορολογητο μέσω του λογαριασμού της ατομικής επιχείρησης ενώ υπάρχει διάκριση από την τράπεζα τι είδος εξόδου είναι , άσχετο με τη επιχείρηση . Αυτή τη στιγμή δεν με αφορά . Αλλά αν αλλάξει το μέτρο και ζητάνε χτίσιμο και από τους εε και ατομικές τότε η Πειραιώς θα πρέπει να αλλάξει και αυτή πολιτική καταγραφής του αφορολογητου.

Ή να αλλάξουμε τράπεζα ή να κάνουμε τριγωνικές συναλλαγές με άλλον ατομικό λογαριασμό που δεν είναι δηλωμένος ως επαγγελματικός .

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Vasileios said:
Γιατί δεν το χρειάζετε. Δεν υπάρχει αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες.
Το ξέρω . Αλλά μιλαω για την περίπτωση που μπορεί το κράτος να ζητήσει και από τους ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές να το κάνουν . Θα επιλεγεί η τράπεζα τι είναι ατομικό έξοδο και τι επαγγελματικό ; Αυτό γίνεται με τα τιμολόγια που προσκομίζει ο επαγγελματίας , όχι η τράπεζα ...

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική