Jump to content

Τα πάντα για τo FREE2GO καρτοκινητό της Nova

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έλα μου ντε… και ο υπολογιστής που χειρίζεται όλα αυτά ήρθε ουρανοκατέβατος από τον ουρανό και κάνει ότι θέλει… καμία σχέση δεν έχει η wind σε όλα αυτά. ..

Ρε παιδια αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν μπορεί ένα σύστημα να λειτουργεί επιλεκτικά. Να μου φάει εμένα 1 ευρώ και στον διπλανό μου όχι. Δεν τους συμφαιρει κιόλας φαντάζομαι να αυτοδυσφημουνται έτσι για 1 ευρώ.

Επίσης υποψιάζομαι πως στα Smartphones ακόμη και αν έχεις τα δεδομένα κλειστα αν δεν έχεις αλλάξει apn για να είσαι σίγουρος πάντα θα υπάρχει έστω μια ελάχιστη κίνηση δεδομένων. Μη με ρωτήσετε γιατί απλά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις με κλειστά δεδομένα να έχουν χρεωθεί για απειροελαχιστη χρήση.

Ας αφήσουμε την μουρμουρα και ας είμαστε και εμείς λίγο ψιλιασμενοι δεν βλάπτει. Μιλάω για όλους και για τον εαυτό μου να μην παρεξηγηθώ γιατί την έχω πατήσει και εγώ.

Έχω ξανά αναφέρει σε αυτό το thread το εξής. Τα πακέτα του ίντερνετ φαίνεται ότι λήγουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα που σου έρχεται το προειδοποιητικό μήνυμα (ότι δηλαδή απόψε λήγει το πακέτο κλπ) το οποίο έρχεται συνήθως απόγευμα γύρω στις 6:00. Μετά το μήνυμα στο λογαριασμό σου φαίνεται να έχεις ακόμα MB που δεν έχουν λήξει αλλά στο σύστημά τους εμφανίζεται πως δεν έχεις πακέτο και σε χρεώνει daily internet. Την έχω πατήσει 2 φορές που μάλιστα είχα κάνει ανανέωση την ίδια μέρα, προτού λήξει το πακέτο αλλά μετά το μήνυμα. Από τότε ανανεώνω το πακέτο το αργότερο μέχρι τις 2 το μεσημέρι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Είναι μεγάλη τους βλακεία αλλά μέχρι να το φτιάξουν (αν ποτέ το κάνουν) δεν υπάρχει άλλη λύση. Ευτυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τα πακέτα χρόνου ομιλίας τα οποία λήγουν στις 12 το βράδυ παρόλο που (σωστά) σου έχουν στείλει μήνυμα αρκετές ώρες νωρίτερα.

Διαφωνω με το παραπανω. Εχω μπει επιτηδες λιγη ωρα πριν αλλαξει η μερα, ενω εχω παρει το προειδοποιητικο μηνυμα, και παραλα αυτα δεν χρεωθηκα. Αλλη φορα βεβαια εχω χρεωθει. Το οτι πλεον δεν σε χρεωνει, δεν σημαινει οτι η αιτια του κακου ηταν αυτο που λες.

Ρε παιδια αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν μπορεί ένα σύστημα να λειτουργεί επιλεκτικά. Να μου φάει εμένα 1 ευρώ και στον διπλανό μου όχι. Δεν τους συμφαιρει κιόλας φαντάζομαι να αυτοδυσφημουνται έτσι για 1 ευρώ.

Επίσης υποψιάζομαι πως στα Smartphones ακόμη και αν έχεις τα δεδομένα κλειστα αν δεν έχεις αλλάξει apn για να είσαι σίγουρος πάντα θα υπάρχει έστω μια ελάχιστη κίνηση δεδομένων. Μη με ρωτήσετε γιατί απλά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις με κλειστά δεδομένα να έχουν χρεωθεί για απειροελαχιστη χρήση.

Ας αφήσουμε την μουρμουρα και ας είμαστε και εμείς λίγο ψιλιασμενοι δεν βλάπτει. Μιλάω για όλους και για τον εαυτό μου να μην παρεξηγηθώ γιατί την έχω πατήσει και εγώ.

Αυτο δεν συνεβη μονο στον παραπανω φιλο. Εχει γινει ανεκδοτο απο περισυ το καλοκαιρι με τη wind. Και στην Q τα ιδια τραβαμε. Δεν μιλαμε για 5 και 10 μεμονωμενες περιπτωσεις. Εχει προβλημα το συστημα τους. Επισης αν εχεις κλειστο apn και δεν εχεις βαλει καποιο "περιεργο" προγραμμα τυπου juice defender ωστε να σου ανοιγει τον διακοπτη, τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να σου ανοιξει απο μονος του ο διακοπτης apn. Μην λεμε ο,τι θελουμε. Και τελος τo γραφουν και παραπανω τα παιδια οτι μας εχει συμβει να εχουμε ενεργοποιημενο πακετο και να χρεωνομαστε. Ας ειμαστε λοιπον ψιλιασμενοι με τη wind αντι να ριχνουμε το ευκολο φταιξιμο στον χρηστη και στο κινητο του.

σκέφτεσαι λάθος...

όταν τα δεδομένα είναι κλειστά.. ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ.. στη τελική, κλείνεις και το roaming που σε μερικά κινητά άντε να δημιούργησε πρόβλημα..

το πρόβλημα με το σύστημά του δεν είναι ότι "λειτουργεί επιλεκτικά".. απλά προφανώς έχει κάποιο bug και σου λέει από το να καθόμαστε να το λύσουμε ή να το βρούμε.. ασ'το έτσι κι όποιος γκρινιάζει, του δίνουμε το ευρώ του πίσω.. από τους 10 που συμβαίνει αυτό, οι 3-4 το παίρνουν χαμπάρι..

είχε συμβεί κ στον αδερφό μου με τη cosmote κ μάλιστα ήταν τόσο εξόφθαλμο που δε μπορούσαν κ να το αρνηθούν.. είχε πακέτο internet και τον χρέωναν daily και φαίνονταν κ οι αναλυτικές (γιατί ήταν συμβόλαιο) ότι χωρίς να τελειώσει το πακέτο, χρέωναν ημερήσιο.. θέλουν κυνήγι λοιπόν..

υ.γ.: μου κάνει εντύπωση πώς άνθρωποι με smartphone, προτιμούν να πάρουν τα δίκια μιας εταιρείας παρά να'ναι σίγουροι για το τι κάνει το κινητό τους..

http://image.prntscr.com/image/4a8c53c531ad46bb83cfbc20ce53e8bb.jpeg

Το εγραψα και στο θεμα του φοιτητικου , το γραφω και εδω , πηγα και εγω σημερα με φοιτητικο στο καταστημα Σταδιου σε 2 λεπτα και μονο με το νουμερο και την επιδειξη της ταυτοτητας μου, πηρα τη νεα multisim καρτα 4G που ομως ακομα και στη Σταδιου (Συνταγμα) μια εδειχνε 3G και μια Ε !!!, χωρις να γινει καμμια αναφορα για φοιτητικο κλπ !!! και εντελως Δωρεάν οπως λεει και η ανακοινωση !!
[85]IPHONE(6)3G-3GS-4-5-5s-6plus[NOKIA(42)1100 6110 6150 6210 6310i 3210 3310 3330 8210 8310 8810 8850 7650 3510 3100 5100 5140 3200 6610 6600 7200 2650 7260 6101 6230 6670 3230 6111 N71 5300 6290 6300 N76 1650 5220 6303i c2-03 202 206 301 515 225] [ERICSSON z200 v800 w800i T280i 337 388 768 788 t20 t20s t28][sHARP G400 G30i G25 G703 GX29 GX770] [PANASONIC (3)] [sAMSUNG 5522 7722 8262 9060][XIAOMI RN2-3-4-5A-5 MIMAX1-2-3 MI MIX][POCO F2-X3]

Παιδιά έτσι για στατιστικούς λόγους όποιος πιάνει 4G ας αναφέρει και την περιοχή που το βλέπει .

Εγώ μέχρι στιγμής σε :

Καλογρέζα

Κηφισίας - Δαχτυλίδι

Πικέρμι - Λ. Μαραθώνος

Παλλήνη - Λ. Μαραθώνος

Αγία Παρασκευή - Πλατεία

δεν είδα τίποτα

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παντως εγω που πηρα καρτες για 3 τηλεφωνα f2g τον 02/2015 πηρα multi sim καρτες με την ενδειξη 64k.Λογικα ειναι οι καινουργιες που λετε οτι πηρατε οσοι πηρατε τις καινουργιες ετσι δεν ειναι ?

Ναι, όλες οι κάρτες (3) που πήρα γράφουν 64Κ

Πληροφοριακά, και η παλιά μου κάρτα που την είχα πάρει το Δεκέμβρη του 2013 64Κ γράφει.

Υποθέτω πως με την νέα είμαι οκ μιας και έχει καταφέρει να "δει" και να συνδεθεί σε δίκτυο 4G 2 φορές από λίγα δευτερόλεπτα... Την πρώτη ήταν μετά από επανεκκίνηση, και στην αρχή είδα να αναγράφει 4G πάνω από το εικονίδιο του σήματος. Τη 2η με χειροκίνητη αναζήτηση. Σε κάθε περίπτωση μετά από 1-2" γυρίζει σε H+. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχει καθόλου σήμα εδώ που είμαι.

Αν είναι εύκολο, όποιος πετύχει 4G σήμα, ας μας γράφει και την περιοχή που βρίσκεται, έτσι για να έχουμε μια ιδέα περί της κάλυψης.

υ.γ.: μου κάνει εντύπωση πώς άνθρωποι με smartphone, προτιμούν να πάρουν τα δίκια μιας εταιρείας παρά να'ναι σίγουροι για το τι κάνει το κινητό τους..

Προς Θεού φίλε μου μακριά από εμένα ότι εγώ υποστηρίζω κάποια εταιρεία. Αν δεις μερικά ποστ μου πιο πίσω γράφω τα χειρότερα για την εξυπηρέτηση στα καταστήματα τους. Το μόνο που λέω είναι ότι μερικές φορές την πατάμε και από μόνοι μας χωρίς να το καταλάβουμε και έχει συμβεί και σε εμένα. Επίσης φυσικά και συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχουν bugs στα συστήματα τους όπως επίσης bugs θα μπορούσαν να υπάρχουν και στις συσκευες μας.

Το σταματάω εδώ όμως εγώ από τη μεριά μου γιατί βλέπω ότι παρεξηγουνται εύκολα τα γραφόμενα και έχουμε βγει και εντελώς off topic.

Πάντως εμένα 4-5 φορές που μου ήρθε μήνυμα ότι χρεώθηκα 1 ευρώ για internet (έχω φοιτητικό και είχε λήξει), όταν έβαζα κάρτα δεν μου τράβαγαν ούτε ένα λεπτό.
SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Καλησπέρα παιδιά θα κάνω copy / paste από προηγούμενο μου post μήπως τύχει και βοηθήσω έστω και λίγους χρήστες όσο αναφορά την χρέωση του daily internet και τις χρεώσεις 1€ :

"Πολλές φορές ειδικά όταν παραμείνει αδρανές το κινητό, ξεσυνδέεται από το wifi (για λόγους οικονομίας της μπαταρίας) και όταν πας να χρησιμοποιήσεις ξανά το ιντερνετ συνδέεται μέσα από τα data του κινητού σου, χωρίς να το καταλάβεις... Ίσως ακυρώνεται δηλαδή το κλείσιμο των data όσο είσαι μέσα στον περιηγητή ήδη και χρειάζεσαι εκ νέου κίνηση δεδομένων.. Ένας φίλος μου την πάτησε έτσι πολύ άσχημα, όταν ήταν Τουρκία και έμπαινε στο ιντερνετ μέσα από το wifi του ξενοδοχείου.. Όπως αποδείχθηκε έκανε συνεχής αποσυνδέσεις από το wifi και παρόλο που είχε κλειστά τα δεδομένα, το κινητό συνέχιζε να φορτώνει σελίδες (εν αγνοία του φίλου μου) χρησιμοποιώντας το ιντερνετ του κινητού που είναι πανάκριβο στην περιαγωγή.. Τέσπα να μην στα πολυλογώ τρέχει ακόμα και δεν φτάνει με τους διακανονισμούς με την cosmote για τα 9000€ που του έστειλαν στον λογαριασμό του.. Έχε το στο νου σου αυτό το πράγμα και καλό είναι όταν μπαίνεις από το wifi χωρίς να έχεις αγορασμένο πρόγραμμα για ιντερνετ στο κινητό σου, καλό είναι να μπαίνεις με λειτουργία πτήσης ή εκτός σύνδεσης για περισσότερη σιγουριά! :) "

1) Nokia 3330, 2) Nokia 6600, 3) Nokia N81, 4) Nokia C6-01, 5) Samsung Galaxy S5 Neo, 6) Samsung Galaxy S7

ξερει καποιος αν τα magic numbers επηρεαζουν το μπονους των 300 ?

Όχι δεν το επηρεάζει.

Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Πληροφοριακά, και η παλιά μου κάρτα που την είχα πάρει το Δεκέμβρη του 2013 64Κ γράφει.

Τελικά, κοίταξα και εγώ τις κάρτες που μου έδωσαν το ΔΕΚ 2013, όταν γύρισα τα εταιρικά συμβόλαια σε καρτοκινητά, και είδα ότι γράφουν 64Κ (!!!).

Καλησπέρα παιδιά θα κάνω copy / paste από προηγούμενο μου post μήπως τύχει και βοηθήσω έστω και λίγους χρήστες όσο αναφορά την χρέωση του daily internet και τις χρεώσεις 1€ :

"Πολλές φορές ειδικά όταν παραμείνει αδρανές το κινητό, ξεσυνδέεται από το wifi (για λόγους οικονομίας της μπαταρίας) και όταν πας να χρησιμοποιήσεις ξανά το ιντερνετ συνδέεται μέσα από τα data του κινητού σου, χωρίς να το καταλάβεις... Ίσως ακυρώνεται δηλαδή το κλείσιμο των data όσο είσαι μέσα στον περιηγητή ήδη και χρειάζεσαι εκ νέου κίνηση δεδομένων.. Ένας φίλος μου την πάτησε έτσι πολύ άσχημα, όταν ήταν Τουρκία και έμπαινε στο ιντερνετ μέσα από το wifi του ξενοδοχείου.. Όπως αποδείχθηκε έκανε συνεχής αποσυνδέσεις από το wifi και παρόλο που είχε κλειστά τα δεδομένα, το κινητό συνέχιζε να φορτώνει σελίδες (εν αγνοία του φίλου μου) χρησιμοποιώντας το ιντερνετ του κινητού που είναι πανάκριβο στην περιαγωγή.. Τέσπα να μην στα πολυλογώ τρέχει ακόμα και δεν φτάνει με τους διακανονισμούς με την cosmote για τα 9000€ που του έστειλαν στον λογαριασμό του.. Έχε το στο νου σου αυτό το πράγμα και καλό είναι όταν μπαίνεις από το wifi χωρίς να έχεις αγορασμένο πρόγραμμα για ιντερνετ στο κινητό σου, καλό είναι να μπαίνεις με λειτουργία πτήσης ή εκτός σύνδεσης για περισσότερη σιγουριά! :) "

Σου κλεινει το wifi οταν δεν το χρησιμοποιεις και οταν πας το χρησιμοποιεις σου ανοιγει απο μονο του τα data; Και ολα αυτα χωρις να εχεις εγκαταστησει καποια εξτρα εφαρμογη που να ευθυνεται για αυτο; Δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα που λες φιλε.

μετά από ερώτηση μου στην εξυπηρέτηση πελατών της wind

να η απάντηση τους:

Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλοι οι συνδρομητές καρτοκινητής θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία αντικατάστασης SIM κάρτας σε 4G SIM Κάρτα.

H αλλαγή SIM Κάρτας σε 4G θα γίνεται χωρίς χρέωση.

Παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε κατάστημα Wind με την ταυτότητά σας

Άλλαξα σήμερα το πρωί την sim στο κεντρικό κατάστημα της WIND στην Κηφισίας. Όλη μέρα κινήθηκα από Μαρούσι (πίσω από το το κατάστημα), Αγ. Παρασκευή, Βασ Σοφίας, Ζωγράφου, Σύνταγμα, Γκάζι, Παπάγου και δεν βρήκα πουθενά 4G.

Σε λάθος μέρος είστε στη Θεσσαλονίκη :p Εμένα μου αλλάξαν την κάρτα άμεσα και με άψογη εξυπηρέτηση στο κατάστημα στο πάρκο της Χαριλάου

Ελεγχουν και αν εχεις 4G κινητο;

Να σου πω και εγω την δικια μου ιστορια. Εχω φοιτητικο f2g και στης 01/03 εληγε το πακετο απο τα γνωστα 1000+1000. Στης 28/02 και ωρα 10 το βραδυ βλεπω οτι εχω ακομα 180mb και το τριπλοτσεκαρω. βγαζω την σιμ και την βαζω σε ενα τηλεφωνακι του 1800 ουτε ραδιο εχει ουτε καμερα τπτ. την επομενη μερα μου ερχεται το κλασικο μηνυμα οτι χρεωθηκα για το daily internnet. Για εξηγησε μου πως?

Απλό είναι :

Στις 8 το βράδυ έλαβες μήνυμα ότι τα ΜΒ έληξαν .

Αλλά δεν πίστεψες το Μήνυμα , και πίστεψες το APP.

Απλό είναι :

Το μήνυμα δε λέει ότι έληξαν αλλά ότι πρόκειται να λήξουν (λήγουν απόψε νομίζω λέει) . Οπότε δεν έκανε κάποιο λάθος ο φίλος. Απλά πρέπει να ισχύει αυτό που περιέγραψα πιο πάνω.

Mono στα log n win αναφέρει "λήγουν απόψε". Στα υπόλοιπα αναφέρει "μόλις έληξαν". Εχει δίκιο ο φιλος. Τωρα, γιατί να γίνεται αυτο, ειναι αλλο θέμα. Και εγω θα την πατούσα, αλλα ειχα ενεργό bonus δεδομένων που δεν έληγε την ίδια ημέρα.
It's nice to be important, but it's more important to be nice...

Απλό είναι :

Καλημερα Βασιλη. Δεν ελαβα κανενα τετοιο μηνυμα και ουτε της αλλες φορες. Επισης γινεται τα λεπτα να τελειωνουν στης 12 το βραδυ και τα mb στης 8 της ιδιας μερας. Ειναι λιγακι κουφο αυτο αλλα μιλαμε για την WINDDD:lol::lol::lol:

Από τότε που είχα συνεχόμενη χρέωση για 4 ημέρες από 1€ κάθε μέρα για χρήση ημερήσιου internet και επειδή για να εκμεταλλεύομαι το 1GB που δίνει με ανανέωση 10€, βάζω κάθε δεύτερο μήνα το blender. Την ταλευταία ημέρα μου έρχεται μήνυμα, ότι απόψε λήγει ο ενσωματωμένος χρόνος για χρήση... Δεν λέει ότι έληξε, αλλά ότι θα λήξει. Κατά τις 23:00 αγοράζω το blender, ή βάζω τα 10€. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν νομίζω ότι τα MB λίγουν νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ενώ ισχύει για τα ενσωματωμένα λεπτά μόνο. Επίσης μου φαίνεται περίεργο μία συσκευή να ενεργοποιεί μόνη της τα δεδομένα εξαιτίας κάποιας εφαρμογής, τη στιγμή μάλιστα που εφαρμογή μέτρησης δεδομένων, όπως το speed meter δεν έχει δίξει μέτρηση δεδομένων στη συσκευή.

Την πιο σωστή κουβέντα την έχει πει ένα παλικάρι παλιότερα. Αν αλλάζοντας το apn δεν έχεις ποτέ πρόβλημα χρεώσεων daily internet τότε σημαίνει πως κάτι γίνεται με τη συσκευή και από κάπου κατεβάζει δεδομένα. Αν πάλι χρεώνει ενώ έχεις αλλάξει το apn τότε και μόνο τότε στοιχειοθετείται λάθος της Wind (πείτε το και κλεψιά αν θέλετε). Στην ενδιάμεση περίπτωση (και συχνότερη) που έχεις σωστό apn, κλειστά τα δεδομένα αλλά σε χρεώνει δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

• The title was changed to Τα πάντα για τo FREE2GO καρτοκινητό της Nova