Jump to content

makap

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6.094
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

1 Follower

About makap

  • Ημ. Γέννησης Ιούνιος 8

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

makap's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

62

Φήμη

  1. makap

    POCO M6 Pro

    Από τις φωτο που έχω βγάλει μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν μπορώ να τις συγκρίνω με εκείνες που έβγαζα με το RN7 και τις πολλές εφαρμογές (βελτιώσεις) που είχαν αναπτύξει διάφοροι devs για το συγκεκριμένο κινητό.
  2. makap

    POCO M6 Pro

    Οι επαφές βρισκόντουσαν και βρίσκονται στο cloud και θέλω να πιστεύω ότι δεν εγκαταστάθηκαν στη sim.
  3. makap

    POCO M6 Pro

    Αγόρασα τον ΙΑΝ 2024 το POCO M6 Pro (256GB), ελληνικής αντιπροσωπείας, για να αντικαταστήσψω το Redmi Note 7 του 2019. Γενικά, το κινητό πάει πολύ καλά εκτός από το πρόβλημα της εφαρμογής για τα τηλέφωνα που τα δείχνει από 1 σε κάθε άτομο και όχι όλα μαζί του ατόμου, όπως είχα συνηθίσει με το RN7. Αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα με την εφαρμογή "Επαφές" της Google. Για τις διαφημίσεις έχω ενεργοποιήσει το Blokada που είχα και στο RN7 και με καλύπτει, ενώ μετά την προσθήκη και του dns.adguard-dns.com στο προσωπικό DNS βγάζει συνεχώς μήνυμα ότι δεν συνδέεται με το δίκτυο. Έχω χώρα Ελλάδα και έλαβα 1 ή 2 αναβαθμίσεις του MIUI Σήμερα ήρθε μήνυμα για την HyperOS 1.0.1.0. UNFEUXM 4,6gb και την εγκατέστησα, μετά από αρκετή ώρα ..
  4. Σε κάθε περίπτωση, ο 1ος χρόνος δεν έχει συνδρομή. Οπότε βλέπουμε μέχρι τότε ... Δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις ...
  5. Είχα προσπαθήσει προηγουμένως, είχε ένα κενό και το διόρθωσα, και παρέμεινε ανενεργό το "Αποθήκευση". Το έγραψα πάλι τώρα χωρίς λάθος, και αυτή τη φορά το αποθήκευσε. Ευχαριστώ.
  6. Το έχω προσπαθήσει στο Poco M6 Pro που αντικατέστησε το RN7, αλλά παραμένει ανενεργό το Προσωπικό DNS είτε γράψω τη διεύθυνση είτε είναι κενη. Δεν καταλαβαίνω γιατί.
  7. Blokada ή άλλη παρόμοια εφαρμογή. Είχα βάλει το Blokada από το 2019 που το αγόρασα και δεν είχα καμία ενόχληση.
  8. Προφανώς, δεν έχεις παρακολουθήσει τη συζήτηση από την αρχή και δεν έχεις καταλάβει την ουσία. Ο συμφορουμίτης που την άνοιξε, ζητάει τρόπο να ανανεωθεί από την τράπεζα η debit του αποβιώσαντος πατέρα του ΚΑΙ μετά τον ΙΟΥΝ 24 που λήγει αυτή που έχει, χωρίς, βέβαια, να υπολογίζει ότι μετά την κηδεία και τη γνωστοποίηση του θανάτιου το Δημόσιο δεν θα καταβάλει άλλο μισθό, εκτός του ότι πρέπει να επιστραφεί και αυτός του ΑΠΡ που καταβλήθηκε στα τέλη ΜΑΡ.
  9. Τον ΙΑΝ 24 παρόπλισα το δικό μου που αγόρασα το 2019, αλλά το κρατάω σαν 2ο αφού είναι ακόμα λειτουργικό.
  10. Οσα έγραψα για τη σύνταξη ισχύουν και για το μισθό.Δηλαδή εάν εισπράχθηκε ο μισθός του ΑΠΡ, που προκαταβάλλεται στου δημοσίου υπαλλήλους, πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο και φυσικά δεν υα καταβληθούν επόμενοι μισθοί. Από τη στιγμή που ο λογαριασμός δεν είχε χρήματα, όπως λες, και δεν θα καταβληθούν άλλοι μισθοί, το νόημα έχει η ανανέωση μιας κάρτας η οποία έτσι κι αλλιώς θα διακοπεί όταν ενημερωθεί η Πειραιώς ότι ο δικαιούχος απεβίωσε. Αυτό που πρέπει να σας απασχολεί είναι να μην μπλέξετε με οφειλές στο Δημόσιο που προέρχονται είτε από μη υποβολή δηλώσεων ΦΕ προηγούμενων ετών είτε από άλλη αιτία γιατί θα έχετε σοβαρό πρόβλημα με τα κληρονομικά, εάν υπάρχει αδιάθετη κληρονομιά. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που εκδόθηκε η debit στον πατέρα σου, πρέπει να είχε κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ για να μπαίνει στην ΑΑΔΕ και να καταθέτει δήλωση ΦΕ κάθε χρόνο, είτε την έκανε ο ίδιος είτε λογιστής. Εάν γνωρίζεις τον κλειδάριθμο μπες στην ΑΑΔΕ για να δεις πιθανές ληξιπρόθεσμες οφειλές..Από το θάνατο του πατέρα σου και εάν δεν υπάρχει διαθιήκη είσαστε συγκληρονόμοι εξ αδιαθέτου οι στενότεροι συγγενείς. Εκτός του ότι οι συγκληρονόμοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ΦΕ για τα εισοδήματα 2024 του αποβιώσαντος; το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι αφενός οι υποχρεώσεις που προκύπτουν προς το Δημόσιο αφετέρου η τακτοποίηση των κληρονομικών και όχι η ανανέωση της debit ενός ανθρώπου που απεβίωσε. Συμβουλευτείτε ένα δικηγόρο για τα κληρονομικά (εάν υπάρχουν) και τη δυνατότητα να πάρει η μητέρα σου ποσοστό της σύνταξης που θα δικαιούνταν ο πατέρας σου.
  11. Κατ' αρχάς, τα συλλυπητήριά μου και εύχομαι να τον θυμόσαστε όσο θα ζείτε. Μετά το θάνατό του, πρέπει να μην ξοδέψετε την τελευταία σύνταξή γιατί πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο (μαζί με επικουρικά κλπ) 2. Για να κηδευτεί πρέπει να δώσετε την ταυτότητά του στον εργολάβο, για να ενημερωθεί το Δημόσιο για το θάνατό του. 3. Δεν θα κατατεθούν άλλες συντάξεις. 4. Η διαχείριση του τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να γίνει από εσένα, εάν γνωρίζεις τους κωδικούς της κάρτας (που πρέπει να είναι debit φυσικά). Σε ότι αφορά στα κληρονομικά, πρέπει να ψάξετε αν υπάρχει διαθήκη και αν ναι, πρέπει να δημοσιευθεί στο Ειρηνοδικείο και μετά θα γίνουν οι συμβολαιογραφικές πράξεις αποδοχής κληρονομιάς από τους κληρονόμους. Για τη διαδικασία αυτή χρειάζεται το πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών είτε από ΚΕΠ είτε από gov. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα εάν γνώριζα περισσότερα.
  12. Η Diners ήταν η 1η πιστωτική κάρτα που ήρθε στην Ελλάδα, στη δεκαετία του '70 νομίζω, και ήθελε εγγυήσεις από τους υποψήφιους κατόχους.
  13. makap

    Poco X5 Pro

    Ηρθε χθες μήνυμα από τη Nova ότι ενεργοποιήθηκε το Wifi Calling στο κινητό μου, είχε link για τα συμβατά, το ανοίγω και βλέπω ότι περιλάμβανε το Poco M4 που έχω στη σύζυγο (περσινή αγορά) και όχι το δικό μου (Poco M6 Pro). Ανοίγω το κινητό της συζύγου και βλέπω το σηματάκι Volte. Στο μήνυμα έλεγε ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα κινητά. Στα συμβατά είχε και το Poco X5 Pro.
  14. Δεν ξ'έρω. Έχω αγοράσει το κινητό πριν 2 μήνες, ενεργοποίησα το NFC, δεν το είχα προσέξει μέχρι τώρα και σήμερα το βλέπω αριστερά από τη sim 1 που είναι η Q ενώ το NFC το έχει η sim 2.
  15. Με αφορμή το post σου, άνοιξα το κινητό που έχω και μια Q και είδα ένα περίεργο σηματάκι που μοιάζει με Ν δίπλα στο R αυτής της sim. Λες να είναι αυτό? Η άλλη sim (Nova) έχει από καιρό τετραγωνάκι VOLTE
×
×
  • Create New...