Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάει , λοιπόν, το τάλιρο.Έτσι όταν έχει μέσα πχ 2,5 ευρώ και θες να βάλεις το πακέτο των 6 (φοιτητικό), βάζεις 10 αναγκαστικά...το έπαθα το Σάββατο.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ξενερωμα θα το παθει ο κοσμος που στο τέλος του μήνα δε φτάνουν τα λεφτά και θα θελει να βαλει 5ευρο και θα του πει η κυραCosmote "10αρικακι πλιζ"... Το λες και αντικοινωνικό μέτρο...

Σιγά το αντικοινωνικό μέτρο. Πόσοι να είναι αυτοί που ξοδεύουν τόσο λίγο; Αν βάζεις 5€ το μήνα και σου φτάνουν, βάλε 15€ που θα ισχύει για 3 μήνες. Το ίδιο είναι.

Sent from my SM-G930F

Έχω δύο νούμερα cosmokarta τα οποία ουσιαστικά είναι back up για το καλοκαίρι , Χριστούγεννα, Πάσχα,ιδίως για data . Τον υπόλοιπο χρόνο μόνο εισερχόμενες κλήσεις. Τι μου προτείνεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα minimum χρέωσης;

sent from my 1+3T

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα χρειάζεσαι πραγματικά και τα δύο ; Για δες το. Μέχρι πριν 2 χρόνια είχα 5 γραμμές στο ΑΦΜ μου, πλέον έχω μείνει με 2 και είμαι μια χαρά ενώ παρ όλες τις αυξήσεις των παρόχων έχω γλυτώσει χρήματα..

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το ξενερωμα θα το παθει ο κοσμος που στο τέλος του μήνα δε φτάνουν τα λεφτά και θα θελει να βαλει 5ευρο και θα του πει η κυραCosmote "10αρικακι πλιζ"... Το λες και αντικοινωνικό μέτρο...

Καλώς ή κακώς οι πάροχοι δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες για να κάνουν κοινωνική πολιτική. Όλοι οι γνωστοί μου συντηρούν για χαζούς λόγους 2 ή 3 ή παραπάνω καρτοκινητά "απλά για να υπάρχουν". και χτες είχα αυτή την κουβέντα με έναν από δαύτους.

Ας προσπαθήσει ο καθένας από την πλευρά του να δει τι είναι οικονομικότερο και πιο συμφέρον για να καλύψει τις ανάγκες του με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Τα χρειάζεσαι πραγματικά και τα δύο ; Για δες το. Μέχρι πριν 2 χρόνια είχα 5 γραμμές στο ΑΦΜ μου, πλέον έχω μείνει με 2 και είμαι μια χαρά ενώ παρ όλες τις αυξήσεις των παρόχων έχω γλυτώσει χρήματα..

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλώς ή κακώς οι πάροχοι δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες για να κάνουν κοινωνική πολιτική. Όλοι οι γνωστοί μου συντηρούν για χαζούς λόγους 2 ή 3 ή παραπάνω καρτοκινητά "απλά για να υπάρχουν". και χτες είχα αυτή την κουβέντα με έναν από δαύτους.

Ας προσπαθήσει ο καθένας από την πλευρά του να δει τι είναι οικονομικότερο και πιο συμφέρον για να καλύψει τις ανάγκες του με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Και εύκολα νούμερα είναι και μια σχετική χρήση την κάνω, άσε που από του χρόνου θα τα χρειαστώ για τα παιδιά μου που θα αποκτήσουν κινητό.

Για αυτό ρωτώ

sent from my 1+3T

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εφόσον θα τα χρειαστείς και σε βολεύουν τότε τα κρατάς αναγκαστικά. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει να κάνεις φορητότητα.

καλημέρα. ξέρεις κανείς αν το απλό call them all (7.5 ευρώ) κάνει rollover το plus (8.5 ευρώ)? έβαζα plus μέχρι τώρα αλλά δεν χρησιμοποιώ τα sms και έχω μαζέψει χρόνο οπότε... Edited by circadian

Μετα τις νεες αλλαγές στα ποσά ανανέωσης, η Κοσμοτε από μένα μολις εχασε 5 ευρω, τα οποια πηγαν αλλού (για το εβδομαδιαιο πακετο ιντερνετ). Edited by Vasileios
Άλλη εταιρεία .

@taliban .Κάθε δύο μήνες τους κάνεις μεταφορά 5 ευρώ από τον κύριο αριθμό σου.

Αναγκαστικά θα χρειάζεσαι περισσότερες ανανεώσεις στο κανονικό κθνητό στο οποίο θα πέρνεις και τα bonus .

Edited by Vasileios

Καταργήθηκε η 5 ευρη online ανανεωση καρτας;;; πριν 10 ημέρες υπηρχε. Οτι γουσταρουνε κανουνε.

Και εκει που λεγαμε οτι η κοσμοτε συμφερει...με παιρνουν χθες απο το 13888 για συγχαρητηρια επειδη ειμαι καλος πελατης και χρησιμοποιω το δικτυο τους.

Εχω νουμερο απο το 2014,εχω whats up με promo4 και φοιτητικο.

Καλος πελατης ναι,αλλα δωστε την πενταευρη ανανεωση πισω.

Εδω και 2 μηνες στη Κεφαλλονια,οποτε μιλαω στο σπιτι μου πολλες φορες εχω διακοπες,χανεται το σημα,κακη ποιοτητα ηχου.

Οταν ειμαι εξω,κανενα θεμα και μια χαρα κλησεις κανω.

Για ταχυτητες...στο αργοστολι μεσα μονιμα ειναι στα 5-10Mbps Down οταν με το broadband που εχω στη μπλε εχω 10 με 25 Mbps τουλαχιστον σε 4G και το 2ο νουμερο μου βγαζει χαλαρα απο 30 εως 50Mbps.

Αν συνεχιστει αυτο το πραγμα,θα το συντηρω απλα και ανανεωση καθε 3μηνο.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

@taliban .Κάθε δύο μήνες τους κάνεις μεταφορά 5 ευρώ από τον κύριο αριθμό σου.

Στις προϋποθέσεις τώρα της υπηρεσίας μιλάνε για ελάχιστη 6€, για να σου κάνουν την χάρη να σου επεκτείνουν την ημερομηνία λήξης, δηλαδή αναγκαστικά μεταφορά 10€, αν μιλάμε μεταξύ καρτοκινητών. Άσε που και να θέλεις να το επεκτείνεις για 3 μήνες πάλι δεν μπορείς, αφού τελικά το ελάχιστο και μέγιστο ποσό που σε συμφέρει να μεταφέρεις μεταξύ καρτοκινητών είναι... 10€.

Τουλάχιστον αυτά καταλαβαίνω εγώ διαβάζοντας τους τελευταίους όρους χρήσης του easy transfer στην cosmoκαρτα.

Edited by tetartos

Και εκει που λεγαμε οτι η κοσμοτε συμφερει...με παιρνουν χθες απο το 13888 για συγχαρητηρια επειδη ειμαι καλος πελατης και χρησιμοποιω το δικτυο τους.

Εχω νουμερο απο το 2014,εχω whats up με promo4 και φοιτητικο.

Καλος πελατης ναι,αλλα δωστε την πενταευρη ανανεωση πισω.

Εδω και 2 μηνες στη Κεφαλλονια,οποτε μιλαω στο σπιτι μου πολλες φορες εχω διακοπες,χανεται το σημα,κακη ποιοτητα ηχου.

Οταν ειμαι εξω,κανενα θεμα και μια χαρα κλησεις κανω.

Για ταχυτητες...στο αργοστολι μεσα μονιμα ειναι στα 5-10Mbps Down οταν με το broadband που εχω στη μπλε εχω 10 με 25 Mbps τουλαχιστον σε 4G και το 2ο νουμερο μου βγαζει χαλαρα απο 30 εως 50Mbps.

Αν συνεχιστει αυτο το πραγμα,θα το συντηρω απλα και ανανεωση καθε 3μηνο.

Συγγνώμη,σε πήραν απλά να σου πούνε ότι είσαι καλός πελάτης?

Στις προϋποθέσεις τώρα της υπηρεσίας μιλάνε για ελάχιστη 6€, για να σου κάνουν την χάρη να σου επεκτείνουν την ημερομηνία λήξης, δηλαδή αναγκαστικά μεταφορά 10€, αν μιλάμε μεταξύ καρτοκινητών. Άσε που και να θέλεις να το επεκτείνεις για 3 μήνες πάλι δεν μπορείς, αφού τελικά το ελάχιστο και μέγιστο ποσό που σε συμφέρει να μεταφέρεις μεταξύ καρτοκινητών είναι... 10€.

Τουλάχιστον αυτά καταλαβαίνω εγώ διαβάζοντας τους τελευταίους όρους χρήσης του easy transfer στην cosmoκαρτα.

Από 5 ευρώ γράφουν πάντως ότι ανανεώνει την λήξη δεν λέει 6. Για what's up πάντα.

Από 5 ευρώ γράφουν πάντως ότι ανανεώνει την λήξη δεν λέει 6. Για what's up πάντα.

Ναι, το είπαμε αυτό και μπορεί να είναι και τυπογραφικό που δεν διόρθωσαν στη συγκεκριμένη σελίδα. Δες λίγο και τον επίσημο τιμοκατάλογο ακόμα και στις καρτέλες του whats up.

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/pricelist/index.jsp?catName=COSMOTEEASYTRANSFERde2dc6b9-c6d8-4a8a-9c4e-f7b4528b073d

Είναι που το καλοκαίρι με τις δίμηνες ανανεώσεις η cosmote θα "ξεφορτωνόταν" τις ανενεργές sim που "επιβαρύνουν" το δίκτυο και θα μετακυλήσουν το όφελος στους συνδρομητές...:lol:

Μερικοί προσπαθούσαν να μας πείσουν τότε, ότι οι απανωτές μεταβολές (έχουμε χάσει το μέτρημα πλέον) δεν μας αφοράνε ούτε μας επηρεάζουν όλους.

Και τώρα το ίδιο (θα) λένε.

Το ανησυχητικό δεν είναι που το καρτέλ κάνει ότι του καπνίσει, αλλά ότι παράλληλα οι παροχές συνεχώς υποβαθμίζονται και δεν συμβαδίζουν με την εποχή.

Βέβαια στην χώρα των εθνικών "νταβατζήδων" θα έχεις και αντίστοιχες υπηρεσίες.

Τα καλύτερα έρχονται.:rolleyes:

Κοίταξε, το αν και κατά πόσον θα ξεφορτωθεί η Cosmote τις ανενεργές συνδέσεις είναι κάτι που θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Κακά τα ψέματα όμως ακόμα και έτσι το καρτοκινητό εξακολουθεί να συμφέρει περισσότερο σε σχέση με τα συμβόλαια με αστείες παροχές που προσφέρουν οι εταιρείες στην Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί βρέθηκα σε ένα κατάστημα ΟΤΕ και είδα έκδηλη την προσπάθεια των πωλητών να δώσουν καρτοσυμβόλαια στα 16-17 Ευρώ με επιδότηση συσκευής (για μεταφορά από καρτοκινητό) . Δεν συγκράτησα λεπτομέρειες μιας και βιαζόμουν.. Αλλά βλέπουμε που πάει το πράγμα..

Σιγά το αντικοινωνικό μέτρο. Πόσοι να είναι αυτοί που ξοδεύουν τόσο λίγο; Αν βάζεις 5€ το μήνα και σου φτάνουν, βάλε 15€ που θα ισχύει για 3 μήνες. Το ίδιο είναι.

Sent from my SM-G930F

Δεν είναι το ίδιο. Πχ στη frog βάζοντας 5 ευρώ το μήνα παίρνεις 600' δωρεάν προς frog διάρκειας 1 μήνα και σου φτάνουν να βάλεις το πακέτο των 120'. Αν βάζεις 15 ευρώ ανά τρίμηνο, μόνο το πρώτο μήνα θα έχεις τα 600' δώρο. Αυτό για κάποιους είναι σημαντικό σαν μπόνους, πχ με τη γυναίκα μου μιλάμε αρκετά με το μπόνους, τα 120' είναι για όλους τους άλλους. Εμένα όντως με επηρεάζει αυτή η αλλαγή, δεν επηρεάζει αυτούς που έτσι και αλλιώς έβαζαν 10 το μήνα. Και υπάρχουν αρκετοί που δεν είναι συνέχεια πάνω σε ένα τηλέφωνο και δε μιλάνε γενικά πολύ το μήνα, και δεν εννοώ 2ους ή 3ους αριθμούς απλά να υπάρχουν. Όλοι αυτοί εκβιάζονται πρακτικά να διπλασιάσουν το κόστος τους. Δε θα το χαρακτήριζα αντικοινωνικό από την άποψη ότι είναι εταιρία και θέλει έσοδα, αλλά διάλεξε ένα άγαρμπο τρόπο να δείξει ότι αδιαφορεί για μια μερίδα χρηστών της.

Edited by apagogeas

εγω παντως θα ελεγα οτι οντως δεν αφορουν ολους οι αλλαγες,γιατι μια μεγαλη μεριδα χρηστων βαζουν λεφτα και ενεργοποιουν πακετα (ακομα και αυτοματα) αξιας απο 7,5-10€ καθε μηνα. Αυτους οντως δεν τους αγγιζει ουτε το διμηνο,ουτε η καταργηση του 5ευρου.Ισως μονο η αλλαγη στο μπονους οποτε θα αναγκαστουν να πανε απο τα 10 στα 12. Τους υπολοιπους που κανουν μικροτερη ή περιστασιακή χρήση τους αγγίζει κανονικά.Και επειδη οι εναλλακτικες επιλογες ειναι μονο δυο εταιριες,ή αλλιως (καρτο)συμβολαιο,η καθε εταιρια προσπαθει να διαμορφωσει τη βαση της και προφανως εχει το ρισκο να χασει και καποιους απο τους οποιους δεν κερδιζε και πολλά στο κάτω κάτω.

εγω παντως θα ελεγα οτι οντως δεν αφορουν ολους οι αλλαγες...

Άμεσα όχι αλλά όπως έχεις καταλάβει προσπαθούν να θέσουν ένα κατώτατο όριο σαν πάγιο. Με αυτό το ρυθμό που το πάνε του χρόνου τέτοια εποχή υπολογίζω ότι όλοι θα αναγκάζονται να βάζουν 15 ευρώ το μήνα αλλιώς θα κόβεται η επικοινωνία, άρα τελικά αφορά τους πάντες και πρέπει από τώρα να αρχίσουμε να αντιδράμε όλοι.

...η καθε εταιρια προσπαθει να διαμορφωσει τη βαση της και προφανως εχει το ρισκο να χασει και καποιους απο τους οποιους δεν κερδιζε και πολλά στο κάτω κάτω.

Δες το από μια άλλη οπτική, δεν έχω το κινητό για να παίρνω τηλέφωνο τον εαυτό μου, πήρα το συγκεκριμένο για να αξιοποιήσω και τα μπόνους που δίνει. Η γυναίκα μου κανει περισσότερη χρήση, βάζει το 10ευράκι της κανονικά το μήνα. Αν μεταφερθούμε σε άλλη εταιρία με αντίστοιχα μπόνους για να μιλάμε απρόσκοπτα, εν τέλλει δεν έχασε μόνο εμένα σαν χρήστη, έχασε και τα καλύτερα έσοδα που έπαιρνε από τη γυναίκα μου.

Μετα τις νεες αλλαγές στα ποσά ανανέωσης, η Κοσμοτε από μένα μολις εχασε 5 ευρω, τα οποια πηγαν αλλού (για το εβδομαδιαιο πακετο ιντερνετ).

Καλό είναι αυτό να τους το πεις στη cosmote με επικοινωνία από την ιστοσελιδα τους. Να γνωρίζουν ότι χάνουν από πολλά μέρη.

Ρε παίδες, τι έγινε; Έχασα επεισόδια; Πάω να ανανεώσω μέσω my Cosmote app, και έχουν αφαιρέσει τα 5€. Από 10€ και πάνω έχουν. mad: Edited by Vasileios
προσωπικός χαρακτηρισμός
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ναι δυστυχώς. Τα 5€ βόλευαν στο wu για παρε-μοιρασε και συντήρηση νούμερου. Αυτοι έχασαν.. Απο 3 wu που είχα και συντηρούσα με 5€, τώρα μενω με ένα και χαμένη βγαίνει η κοσμοτε..

Εαν δεν ακολουθήσουν οι άλλες 2 εταιριες, τοτε ναι πραγματι θα βγει χαμένη η Κοσμοτε. Εαν ομως ακολουθησουν, βλεπω σε 6 μηνες η Βοντα να το κάνει 15 και σε 12 μηνες η Wind σε μηνιαιο. Ετσι θα χρεωθουν ολοι ευθυνη αλλαγων και εμεις θα ψαχνουμε βουλγαρικά νουμερα!