Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

gsserv10 said:
θα περιμένεις σίγουρα της 3 μέρες ακόμα αλλά θα περάσει και από τελωνείο, θα καθυστερήσει και άλλο τουλάχιστον 7-8 μέρες , οπότε να περιμένεις το δέμα περίπου τέλος του μήνα.

Πρωτον ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Αν περιμενω μεχρι τελος του μηνα θα μπορεσω μετα να κανω refund αν συμβει τιποτα πχ αν εχει χαθει το πακετο που δε θα μπορερω να το μαθω διοτι στα ελτα δεν υπαρχει το πακετο μου και λογικα δε θα εμφανιστει και ποτε. Επισης στο τελωνειο δε θα με φορολογησουν λογω της αξιας που ειναι 90€ μαζι με τα μεταφορικα και της USPS;

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Συστημένο είναι σιγουρα. Δεν έχει όνομα? Αφού έχεις tracking number.

Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στην ups να δεις τι γίνεται?

Λάθος τώρα είδα USPS.

GeorgeAl92 said:
Πρωτον ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Αν περιμενω μεχρι τελος του μηνα θα μπορεσω μετα να κανω refund αν συμβει τιποτα πχ αν εχει χαθει το πακετο που δε θα μπορερω να το μαθω διοτι στα ελτα δεν υπαρχει το πακετο μου και λογικα δε θα εμφανιστει και ποτε. Επισης στο τελωνειο δε θα με φορολογησουν λογω της αξιας που ειναι 90€ μαζι με τα μεταφορικα και της USPS;

έχεις δικαίωμα εως 45 μέρες από την ημερομηνία αποστολής για refund αν δείς ότι στο μήνα πάνω δεν έρχεται , τότε κάνεις αίτημα Resolution Center στην paypal

Ενημέρωση: Διαγράφηκαν ποστ.

Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής καταβολής δασμών και έμμεσων φόρων προς το κράτος ή ακόμα και παρότρυνση προς κάτι τέτοιο συνιστά λαθρεμπορία και διώκεται από το νόμο.

Οποιαδήποτε αναφορά-συζήτηση σε ότι έχει να κάνει με τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να αποφύγει την πληρωμή δασμών στο τελωνείο, Απαγορεύεται Αυστηρά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Μήπως παρασβησατε post;

Πήρατε φόρα και όποιον πήρε ο χάρος;;

Τι δουλειά έχει που σβησατε το post μου που ρωτούσα γιατί διάλεξε courier;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Αποφασίζουμε και διαταζουμε. Ότι θέλουν κάνουν και χωρίς προειδοποιηση. Έτσι κι αλλιώς θα σβηστούν κι αυτά.

Όταν κάτι είναι να περάσει τελωνείο ποια είναι η διαδικασία από τη στιγμή που θα φτάσει Ελλάδα μέχρι να το παραλάβω; κυρίως με ενδιαφέρει ο τρόπος παράδοσης, αν δηλαδή θα με πάρουν τηλέφωνο ή αν θα το φέρουν σπίτι μου κλπ.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ποντίκι της logitech απο Αμερική μέσω ebay το οποίο είναι Manufacturer refurbished.Η τιμή του είναι US $49.98 και έχει έξοδα αποστολής US $16.99 USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service και US $38.99 USPS Priority Mail International.Τι τελωνείο θα πληρώσω;Θα το παραλάβω μέσω ταχυδρομείου;Ευχαριστώ

makis_72 said:
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ποντίκι της logitech απο Αμερική μέσω ebay το οποίο είναι Manufacturer refurbished.Η τιμή του είναι US $49.98 και έχει έξοδα αποστολής US $16.99 USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service και US $38.99 USPS Priority Mail International.Τι τελωνείο θα πληρώσω;Θα το παραλάβω μέσω ταχυδρομείου;Ευχαριστώ

Κατά 99% Δεν πληρώνεις τελωνείο και θα το παραλάβεις μέσω απλού ταχυδρομείου.

MaXAiRO said:
Όταν κάτι είναι να περάσει τελωνείο ποια είναι η διαδικασία από τη στιγμή που θα φτάσει Ελλάδα μέχρι να το παραλάβω; κυρίως με ενδιαφέρει ο τρόπος παράδοσης, αν δηλαδή θα με πάρουν τηλέφωνο ή αν θα το φέρουν σπίτι μου κλπ.

Μπορεί να μου πει κάποιος για να ξέρω τι να περιμένω; Μια επιπλέον σημείωση: δεν έρχεται με USPS αλλά με κάποια εταιρεία courier.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Παιδιά αγορά κινητού άξιας 220 ευρώ απο merimobiles τι να επιλέξω για να μην περάσω από το αεροδρόμιο μεριά Yanwen/EMS Express η Free Shipping Chinapost/Hkpost? Ευχαριστώ

STV_X_79 said:
Παιδιά αγορά κινητού άξιας 220 ευρώ απο merimobiles τι να επιλέξω για να μην περάσω από το αεροδρόμιο μεριά Yanwen/EMS Express η Free Shipping Chinapost/Hkpost? Ευχαριστώ

Το 2ο.

Απλό ταχυδρομείο για σιγουριά.

Amazon Fire stick 4k max

θελω να παρω κινητο 120 ευρω απο ebay και ακουστικα 30 ευρω επισης απο ebay . Θα ερθουν ως gift και με simple post. Υπαρχει περιπτωση για τελωνειο?

• Administrators
  DrCarbohydrate said:
θελω να παρω κινητο 120 ευρω απο ebay και ακουστικα 30 ευρω επισης απο ebay . Θα ερθουν ως gift και με simple post. Υπαρχει περιπτωση για τελωνειο?

Σχετικά με το τελωνείο, από τη στιγμή που είναι παράνομη η οποία συζήτηση για παράκαμψη του, δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι άλλο στο παρόν φόρουμ.

Modpic.gif

Άντε πάλι τα ίδια....

Βρε!

Ρωτάει αν θα πληρώσει...

Θα πληρώσει???? Ναι 'η όχι?

Edited by agiorgitis
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• Administrators
  agiorgitis said:
Ρωτάει αν θα πληρώσει...

Θα πληρώσει???? Ναι 'η όχι?

Δεν είμαστε τελωνείο για να δώσουμε απάντηση, μήπως είσαι εσύ; Ή μήπως μπορείς να εγγυηθείς εσύ; Δε νομίζω.

Ας προσέχουμε τι λέμε λοιπόν και να θυμίσω ότι το forum έχει κανόνες τους οποίους όποιοι παραβαίνουν θα υποστούν και τις σχετικές κυρώσεις αποκλεισμού.

Modpic.gif

Πολλές φορές είστε τόσο υπερβολικοί σε σημείο υπερβολής.

Όλοι ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά πολλές φορές από υπερβολικό φόβο, μαζί με τα ξερά καιτε και τα χλωρά!

Τελοσπαντων, να μην επεκταθώ, συνεχίστε το έργο σας... :)

Εσείς ξέρετε.

Edited by agiorgitis
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Ο.Π.Χ.

Εφόσον υπάρχουν οποιεσδήποτε ενστάσεις σχετικά με τις ενέργειες που ακολούθησε ένας διαχειριστής του myphone.gr, ώστε να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό, τότε αυτές θα πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά με προσωπικό μήνυμα (PM) προς τον ίδιο το διαχειριστή. Εφόσον το μέλος πιστεύει ότι δεν δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα της μεταξύ τους επικοινωνίας, τότε μπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον τρίτο διαχειριστή με περισσότερες αρμοδιότητες (π.χ. Super Moderator). Εφόσον και πάλι θεωρεί πως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε μπορεί να απευθυνθεί στους Administrators του myphone.gr, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού και εφόσον απαιτείται, θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δημοσιεύεται περιεχόμενο (π.χ. μηνύματα, θέματα συζήτησης) το οποίο να καταδικάζει τις ενέργειες και τις τακτικές που ακολούθησε κάποιος διαχειριστής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού. Το μέλος καλείται να ακολουθήσει τις οδηγίες που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο του παρόντος.

Οι Ο.Π.Χ. είναι ξεκάθαροι. Θα παρακαλέσω πολύ οποιαδήποτε ένσταση υπάρχει για ενέργειες της Ομάδας Διαχείρισης να γίνεται μόνο μέσω π.μ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

athanaso77 said:
Δεν είμαστε τελωνείο για να δώσουμε απάντηση, μήπως είσαι εσύ; Ή μήπως μπορείς να εγγυηθείς εσύ; Δε νομίζω.

Μα δεν ρωτάει την διοίκηση του myphone, αλλά τους αναγνώστες της σελίδας. Μπορεί ένα από τα τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του φόρουμ ή κάποιος αναγνώστης, να είναι υπάλληλος τελωνείου και να εγγραφεί μόνο και μόνο για να του απαντήσει.

Αλλά ούτε αυτό είναι ανάγκη να συμβαίνει. Τα μέλη του φόρουμ απαντάνε από την εμπειρία τους, όπως γίνεται και σε όλα τα θέματα.

Δεν είναι δα και ο πρώτος που παραγγέλνει από το ebay.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Last time I checked ο τίτλος εδώ λέει: «Τελωνείο και εκτελωνισμοί». Όχι «declare as gift», «πόσα θα πληρώσω που το δήλωσα σαν δώρο;» Επίσης αν μένουν τέτοια μηνύματα, νέα μέλη θα τα δουν και θα ρωτήσουν για κάτι που ήδη απαγορεύεται. Ελπίζω να κατανοείτε μερικοί λοιπόν οτι κάθε αναφορά (έμμεση ή άμεση) σε παράνομες τακτικές φοροδιαφυγής δεν επιτρέπεται στο myphone.

Στο θέμα σχολιάζετε εντός ΟΠΧ παρακαλώ. Κάθε off topic θα διαγράφεται.

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

ok παιδια μια ερωτηση εκανα.. μην κανετε ετσι.. και αν καποιος μου απαντησει και λαθος να ειναι δικη μου η ευθυνη.. δεν κατηγορω κανεναν...

Μήπως ξέρει κανείς τι ακριβώς παίζει με το πρόγραμμα "Global Postage Programme" του ebay;

Θέλω να αγοράσω ένα εξάρτημα για το pc μου από Αμερική (λόγω -τεράστιας- διαφοράς στην τιμή), αλλά φοβάμαι το τελωνείο.

Στο ebay, μου βγάζει μια τιμή για το προιόν + κάποια μεταφορικά έξοδα, τα οποία ΑΝ κατάλαβα καλά καλύπτουν ΚΑΙ τα τελωνεία, χάρη σε αυτό το Global Postage Programme του ebay. Ισχύει αυτό, ή μήπως θα μου έρθει "καμπάνα" από τα τελωνεία;

enteacher04 said:
Μήπως ξέρει κανείς τι ακριβώς παίζει με το πρόγραμμα "Global Postage Programme" του ebay;

Θέλω να αγοράσω ένα εξάρτημα για το pc μου από Αμερική (λόγω -τεράστιας- διαφοράς στην τιμή), αλλά φοβάμαι το τελωνείο.

Στο ebay, μου βγάζει μια τιμή για το προιόν + κάποια μεταφορικά έξοδα, τα οποία ΑΝ κατάλαβα καλά καλύπτουν ΚΑΙ τα τελωνεία, χάρη σε αυτό το Global Postage Programme του ebay. Ισχύει αυτό, ή μήπως θα μου έρθει "καμπάνα" από τα τελωνεία;

Στο τελος της παραγγελιας θα χρεωθει ενα εξτρα ποσο.

Αυτο καλυπτει το τελωνειο.

Amazon Fire stick 4k max

junglist said:
Στο τελος της παραγγελιας θα χρεωθει ενα εξτρα ποσο.

Αυτο καλυπτει το τελωνειο.

Τέλεια, αυτό ακριβώς έλεγα και εγώ!

Το κόστος από ΗΠΑ είναι τόσο μικρότερο απ' ότι να το αγοράσω από Ευρώπη, που παρότι θα χρεωθώ ένα ποσό για τελωνείο, και πάλι με συμφέρει.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή, μόνο αυτό ήθελα να ξέρω, αν δηλαδή το έξτρα αυτό ποσό για με καλύψει, και δε θα υπάρξουν τίποτα "κρυφές" χρεώσεις για τελωνεία πέρα από αυτά που μου λέει το ebay (τιμή προιόντος+μεταφορικά+τελωνείο)

Γεια σας!

Κατ'αρχας συγνωμη αν εχει ηδη απαντηθει το θεμα, αλλα θα ηθελα να ρωτησω για μια αγορα μου απο το Amazon.com (ειναι και η πρωτη).

Προκειται για ενα βιβλιο το οποιο δεν εχει εκδοθει ακομα, οποτε εκανα προπαραγγελια, μιας και γλυτωνω γυρω στα 10 ευρω.

Στο check out μου γραφει τα εξης στοιχεια:

Item Subtotal: $28.06

Shipping & Handling: $7.98

---

Total Before Tax: $36.04

Estimated tax to be collected: $0.00

---

Order Total: $36.04

Το βιβλιο ζυγιζει λιγο πανω απο μισο κιλο (1.2 pounds) και επελεξα για Shipping Speed: Standard International Shipping, οποτε θα αργησει να ερθει...

Οι ερωτησεις μου ειναι τι ακριβως γινεται με τα τελωνεια? Θα πληρωσω κατι παραπανω για να το παραλαβω? Αν ναι, ποσο περιπου?

Μηπως θα εχω καποιο προβλημα?

Αν ειναι μπορω να ακυρωσω την παραγγελια και να το παραγγειλω απο το αγγλικο Αμαζον, αλλα κοστιζει γυρω στα 10 ευρω παραπανω.

Σας ευχαριστω πολυ!!!