makap Δημ. February 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2021 Μάλιστα. Κι επειδή έχω να παραγγείλω καιρό από εξωτερικό. Αυτά τα μικρής αξίας (εκεί στο 20αρικο) αντικείμενα από Κίνα θυμάμαι οτι δεν περνούσαν τελωνείο. Είναι σίγουρο οτι αυτό απο Αγγλία θα περάσει; Η ατέλεια των 22€ στις αξίες CIF (κόστος+ μεταφορικά + ασφάλεια) εξακολουθεί να ισχύει, αλλά η αξί του δικούς σου είναι 40€ και, επομένως, θα σταματήσει στο τελωνείο και θα χρεωθείς τα έξοδα εκτελωνισμού. Ειδικά, αυτήν την πρώτη περίοδο εφαρμογής της νέας σχέσης του ΗΒ με την ΕΕ, οι έλεγχοι είναι αυστηροί. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LS2Klmt Δημ. February 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2021 Η ατέλεια των 22€ στις αξίες CIF (κόστος+ μεταφορικά + ασφάλεια) εξακολουθεί να ισχύει, αλλά η αξί του δικούς σου είναι 40€ και, επομένως, θα σταματήσει στο τελωνείο και θα χρεωθείς τα έξοδα εκτελωνισμού. Ειδικά, αυτήν την πρώτη περίοδο εφαρμογής της νέας σχέσης του ΗΒ με την ΕΕ, οι έλεγχοι είναι αυστηροί. Α ο.κ,εγώ θυμόμουν οτι ήταν κάτω απο 30 ευρώ και βασικά δεν ήξερα καν οτι υπολογίζονται τα μεταφορικά. Τεσπα,εγώ παρήγγειλα κάτι στα 30 με μεταφορικά (ήταν πιο λίγα τελικά),για να δούμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2021 Α ο.κ,εγώ θυμόμουν οτι ήταν κάτω απο 30 ευρώ και βασικά δεν ήξερα καν οτι υπολογίζονται τα μεταφορικά. Τεσπα,εγώ παρήγγειλα κάτι στα 30 με μεταφορικά (ήταν πιο λίγα τελικά),για να δούμε. Αυτό που έπρεπε να προσέξεις πριν την παραγγελία είναι ότι ο πωλητής έπρεπε να αφαιρέσει τον VAT αφού τι αντικείμενο προοριζόταν για χώρα της ΕΕ, όπου θα χρεωνόταν με τον ΦΠΑ. Αλλά φαίνεται ότι είναι μικρή η αξία, σχετικά λίγος ο VAT και μικρή η ζημιά. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
idi Δημ. February 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2021 Προς ενημέρωση σας Παραγγελία απο sports direct (για όσους δεν το ξέρουν ειναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολύ αξιόπιστο κατα την πολλαπλή εμπειρία μου με αρκετές αγορες) συνόλου 122 ευρώ (2 ζευγάρια παπούτσια) που πραγματοποιήθηκε 24/12/2020, παρελήφθη τελικά 5/2/2021 μετα απο διάφορες παλινωδίες (*) χωρίς να πληρώσω τίποτα επιπλέον. Η αποστολή αρχικά ηταν να αποσταλεί 8/1/2021 με DHL οπως ηταν η γνωστή και αξιόπιστη αποστολή απο το συγκεκριμένο μαγαζί. Τελικά έμεινε στο κέντρο διαλογής του Leeds για αρκετό διάστημα. Κατα τη διάρκεια αυτή είχα αλληλογραφία με το μαγαζί (που μου έλεγαν διάφορες αρλουμπες μεταξύ των άλλων). Τελικά το δέμα το έστειλαν μεσω FedEx Cross Border και παρακολουθώντας την διαδρομή του πρόσεξα οτι εκτελωνηστηκε στην Ολλανδία, και μου παραδόθηκε με Γενική Ταχυδρομική. Τελος καλο, αλλα θα ξανασκεφτω πολυ να ξανακάνω αγορά απο αυτο το μαγαζί λογο της ρευστότητας με τα τελωνεία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2021 Τελος καλο, αλλα θα ξανασκεφτω πολυ να ξανακάνω αγορά απο αυτο το μαγαζί λογο της ρευστότητας με τα τελωνεία. Δεν υπάρχει καμία ρευστότητα στο θέμα αυτό. Το ΗΒ αντιμετωπίζεται ως τρίτη χώρα και τα είδη που εισάγονται επιβαρύνονται με ΦΠΑ και όχι με δασμό πάνω από την αξία των 150€, όπως γίνεται στις υπόλοιπες τρίτες χώρες. Το δικό σου δέμα γλύτωσε επειδή είχε δοθεί η παραγγελία σε περίοδο που το ΗΒ ήταν μέλος της ΕΕ. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elti Δημ. February 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2021 Και όμως, υπάρχει... Παραγγελία ρούχων από το NEXT, αξίας 60€ έγινε στα μέσα Ιανουαρίου από κεκτημένη ταχύτητα και από συνήθεια σαν τις προ BREXIT εποχές. Ταχυδρομήθηκε ASAP με DHL κούριερ πριν συνειδητοποιήσω τη "γκάφα" μου. Λίγες μέρες μετά, δέχθηκα τηλεφώνημα από την DHL από όπου μου ζητήθηκε ο ΑΦΜ μου και μου επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχουν άλλα έξοδα. Πράγματι, δύο μέρες μετά, παρέλαβα το δέμα χωρίς άλλη επιβάρυνση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilismf Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 Παραγγειλα κατι απο αμαζον Ιταλιας και οι βλακες το εστειλαν απο αποθηκη στην αγγλια με UPS. Εντομεταξυ οταν παραγγελνεις τωρα κατι απο αγγλια (απο το αγγλικο αμαζον) σου λεει να προπληρωσεις το τελωνειο (μικρο ποσο) και σου ερχεται στην πορτα (οπως ηδη γινοταν απο το αμερικανικο αμαζον) ομως τωρα που εκανα την αγορα απο την ιταλια δεν πληρωσα τιποτα. Οι ιταλοι μου λενε θα ερθει απο αγγλια με ιταλικο τιμολογιο και δεν θα πληρωσεις τιποτα, αλλα αν σου πουν να πληρωσεις θα στα πληρωσουμε εμεις. Τοι θεμα ειναι οτι εμενα σαν ιδιωτη θα μου ριξει κανα κοστουμι 90 ευρω η ups. Εχει τυχει μετα το brexit τιποτα παρομοιο σε κανεναν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 Παραγγειλα κατι απο αμαζον Ιταλιας και οι βλακες το εστειλαν απο αποθηκη στην αγγλια με UPS. Εντομεταξυ οταν παραγγελνεις τωρα κατι απο αγγλια (απο το αγγλικο αμαζον) σου λεει να προπληρωσεις το τελωνειο (μικρο ποσο) και σου ερχεται στην πορτα (οπως ηδη γινοταν απο το αμερικανικο αμαζον) ομως τωρα που εκανα την αγορα απο την ιταλια δεν πληρωσα τιποτα. Οι ιταλοι μου λενε θα ερθει απο αγγλια με ιταλικο τιμολογιο και δεν θα πληρωσεις τιποτα, αλλα αν σου πουν να πληρωσεις θα στα πληρωσουμε εμεις. Τοι θεμα ειναι οτι εμενα σαν ιδιωτη θα μου ριξει κανα κοστουμι 90 ευρω η ups. Εχει τυχει μετα το brexit τιποτα παρομοιο σε κανεναν? Ναι, έχουν γραφτεί μερικά περιστατικά με αντικείμενα που παραγγέλθηκαν στην Αγγλία αλλά οι πωλητές ήταν στην Κίνα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις το τελωνείο είναι αυστηρό και επιβάλλει ΦΠΑ στις αξίες CIF πάνω από 22€. Αλλά το θέμα σου είναι με την UPS και την αμοιβή της για τον εκτελωνισμό. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilismf Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 Ναι, έχουν γραφτεί μερικά περιστατικά με αντικείμενα που παραγγέλθηκαν στην Αγγλία αλλά οι πωλητές ήταν στην Κίνα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις το τελωνείο είναι αυστηρό και επιβάλλει ΦΠΑ στις αξίες CIF πάνω από 22€. Αλλά το θέμα σου είναι με την UPS και την αμοιβή της για τον εκτελωνισμό. το θεμα ειναι οτι σε αυτο που λες, η βλακεια ειναι του αγοραστη γιατι ναι μεν παραγγειλε απο Αγγλια αλλα δεν προσεξε οτι ο τριτος πωλητης ειναι στην Κινα. Εγω παρεαγγειλα απο το ιδιο το αμαζον Ιταλιας, και το αμαζον Ιταλιας μου εστειλε το προιον απο την Αγγλικη του αποθηκη. Εγω ως αγοραστης δεν ειχα την δυνατοτητα να ξερω απο που θα το στειλει, εκεινη την στιγμη θεωρεις οτι κανεις ευρωπαικη αγορα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 το θεμα ειναι οτι σε αυτο που λες, η βλακεια ειναι του αγοραστη γιατι ναι μεν παραγγειλε απο Αγγλια αλλα δεν προσεξε οτι ο τριτος πωλητης ειναι στην Κινα. Εγω παρεαγγειλα απο το ιδιο το αμαζον Ιταλιας, και το αμαζον Ιταλιας μου εστειλε το προιον απο την Αγγλικη του αποθηκη. Εγω ως αγοραστης δεν ειχα την δυνατοτητα να ξερω απο που θα το στειλει, εκεινη την στιγμη θεωρεις οτι κανεις ευρωπαικη αγορα! Καλά τα λες, αλλά το θέμα είναι σε ποιον μπορείς να τα πεις σαβ δικαιολογία. Περίμενε να φτάσει το δέμα και βλέπεις τι θα κάνεις. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 το θεμα ειναι οτι σε αυτο που λες, η βλακεια ειναι του αγοραστη γιατι ναι μεν παραγγειλε απο Αγγλια αλλα δεν προσεξε οτι ο τριτος πωλητης ειναι στην Κινα. Εγω παρεαγγειλα απο το ιδιο το αμαζον Ιταλιας, και το αμαζον Ιταλιας μου εστειλε το προιον απο την Αγγλικη του αποθηκη. Εγω ως αγοραστης δεν ειχα την δυνατοτητα να ξερω απο που θα το στειλει, εκεινη την στιγμη θεωρεις οτι κανεις ευρωπαικη αγορα! Το Amazon είναι γενικά πολύ αξιόπιστο σε αυτά. Εφόσον είναι από δική τους αβλεψία και σου είπαν ότι θα το καλύψουν, είναι σχεδόν εγγυημένο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilismf Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 Το Amazon είναι γενικά πολύ αξιόπιστο σε αυτά. Εφόσον είναι από δική τους αβλεψία και σου είπαν ότι θα το καλύψουν, είναι σχεδόν εγγυημένο. δεν φοβαμαι οτι δεν θα μου δωσουν το 90αρι, απλα δεν θελω να το δωσω και να περιμενω να μου το δωσουν, γιατι ειναι 90 δεν ειναι 5. Μιλησα και με αγγλικο αμαζον και μου λεει οτι μαλλον δεν θα υπαρχει προβλημα, θα δουμε οταν ερθει. Γιατι αν αυτο συμβαίνει δεν υπαρχει καμια σιγουρια οτι αγοραζω απο ευρωπαικο αμαζον αρα δεν μπλεκω με τελωνεια, αν υπαρχει μια πιθανοτητα ενα προιον να σταλεί απο αγγλια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 δεν φοβαμαι οτι δεν θα μου δωσουν το 90αρι, απλα δεν θελω να το δωσω και να περιμενω να μου το δωσουν, γιατι ειναι 90 δεν ειναι 5. Μιλησα και με αγγλικο αμαζον και μου λεει οτι μαλλον δεν θα υπαρχει προβλημα, θα δουμε οταν ερθει. Γιατι αν αυτο συμβαίνει δεν υπαρχει καμια σιγουρια οτι αγοραζω απο ευρωπαικο αμαζον αρα δεν μπλεκω με τελωνεια, αν υπαρχει μια πιθανοτητα ενα προιον να σταλεί απο αγγλια! Μετά τα πειστατικά αυτού του τύπου, το συμπέρασμα είναι ότι ΔΕΝ αγοράζουμε αν δεν είμαστε σίγουροι σε ποια χώρα βρίσκεται το αντικείμενο. Και, αν δεν φαίνεται ξεκάθαρα στην ιστοσελίδα του πωλητή, επικοινωνούμε μαζί του, ΠΡΙΝ την αγορά. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilismf Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 Μετά τα πειστατικά αυτού του τύπου, το συμπέρασμα είναι ότι ΔΕΝ αγοράζουμε αν δεν είμαστε σίγουροι σε ποια χώρα βρίσκεται το αντικείμενο. Και, αν δεν φαίνεται ξεκάθαρα στην ιστοσελίδα του πωλητή, επικοινωνούμε μαζί του, ΠΡΙΝ την αγορά. και θα καθομαστε καθε φορα που ειναι να παραγγειλουμε απο το αμαζον να το ρωταμε αν αυτο το προιον το εχει στην αποθηκη του στην Αγγλια? :mad::mad::mad::mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 Εάν δεν θέλεις να είσαι σίγουρος από που αγοράζεις, τότε θα συνεχίζεις να ρωτάς εδώ τι θα γίνει με το δέμα σου. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilismf Δημ. February 10, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2021 Εάν δεν θέλεις να είσαι σίγουρος από που αγοράζεις, τότε θα συνεχίζεις να ρωτάς εδώ τι θα γίνει με το δέμα σου. δεν ειναι δικια μου δουλεια απο την στιγμη που δεν ειναι τριτος πωλητης να ρωταω. Ειναι δουλεια του καταστηματος να το διευκρινιζει αυτο λεω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. February 11, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2021 δεν ειναι δικια μου δουλεια απο την στιγμη που δεν ειναι τριτος πωλητης να ρωταω. Ειναι δουλεια του καταστηματος να το διευκρινιζει αυτο λεω.Πλέον όμως θα ρωτάμε εμείς πιο πολύ γιατί αλλιώς ο πελάτης θα φάει το τελωνείο και εκείνον καίει αυτό Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasileios268 Δημ. February 11, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2021 Παιδιά τελικά με την Αγγλία που κατέληξαν όσον αφορά τον τελωνειακό έλεγχο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 11, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2021 Παιδιά τελικά με την Αγγλία που κατέληξαν όσον αφορά τον τελωνειακό έλεγχο; Σε ότι αφορά στις απορίες για εισαγωγή δεμάτων από το ΗΒ, οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karib Δημ. February 12, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2021 Σε ότι αφορά στις απορίες για εισαγωγή δεμάτων από το ΗΒ, οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ. Made in england, ποσα προιοντα ειναι πια; Ελαχιστα... Αρα, στην πλειοψηφια των οποιων αγορων μας απο εκει, θα υπαρχει κανονικα τελωνειακη χρεωση οπως καταλαβαινω... Αληθεια, θα ζητουν καμια βεβαιωση στο τελωνειο, για το 'made in....'? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 12, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2021 Made in england, ποσα προιοντα ειναι πια; Ελαχιστα... Αρα, στην πλειοψηφια των οποιων αγορων μας απο εκει, θα υπαρχει κανονικα τελωνειακη χρεωση οπως καταλαβαινω... Αληθεια, θα ζητουν καμια βεβαιωση στο τελωνειο, για το 'made in....'? Όχι, δεν ζητούν βεβαίωση, αλλά το πρόβλημα γίνεται έντονο στις περιπτώσεις που ο πωλητής δεν έχει το αντικείμενο στο ΗΒ αλλά στη γνωστή μας Κίνα ... Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. February 12, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2021 Made in england, ποσα προιοντα ειναι πια; Ελαχιστα... Αρα, στην πλειοψηφια των οποιων αγορων μας απο εκει, θα υπαρχει κανονικα τελωνειακη χρεωση οπως καταλαβαινω... Αληθεια, θα ζητουν καμια βεβαιωση στο τελωνειο, για το 'made in....'?Ποιος αναφέρεται στον τόπο κατασκευής; Καμία σχέση Σημασία έχει από πού στέλνεται το αντικείμενο. Κανείς δεν κοιτάει πού κατασκευάζεται κάτι για το τελωνείο. Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. February 15, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2021 Ξέρει κανείς τι σημαίνει στην πραγματικότητα; αυτό: "15/02/2021 10:17 AM - Item delayed due to unforeseeable circumstances," Μπορεί να έπαθε ζημιά το αντικείμενο; Με PostNL έρχεται Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikolasn80 Δημ. February 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2021 9/02 εγινε εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο στην ελλαδα, ποσο ψωμι εχει ακομα? Παράθεση "κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση" Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα. ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ 66 π.Χ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2021 από 3 ημέρες μέχρι 1 μήνα. Εμένα έκανε εκφόρτωση στην Ελλάδα 31/01 ακομα δεν μπήκε τελεωνείο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts