Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 37χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

49 minutes ago, DITS said:

Έχω μαζέψει γύρω στα 25ε στο καρτοκινητό μου. Αν αγοράσω ένα πακέτο θα επεκταθεί ταυτόχρονα και η διάρκεια του χρηματικού μου υπολοίπου ή θα πρέπει να ανανεώσω το χρηματικό υπόλοιπο μου πριν τη λήξη του ;

Θα επεκταθεί η λήξη του χρηματικού υπολοίπου έως την λήξη του πακέτου.

14 ώρες πριν, hasiotis_john said:

Μια βοήθεια παιδιά..., έχω το πρόγραμμα ""  [καρτοκινητη/Q] Απεριόριστα με 99€ για έναν χρόνο  "" και θα πάω τον Αύγουστο Ιταλία για μια εβδομάδα! Απ' ότι έχω καταλάβει με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχω ΔΕΝ μπορώ να κάνω καμία κλήση από εκεί, αλλά μπορώ να δεχτώ κλήσεις! Έτσι δεν είναι? (μίλησα με το chat πριν και μου είπε μια κοπέλα ότι είναι εντελώς νεκρό εκεί, ούτε να πάρω, ούτε να δεχτώ! Θα ορκιζόμουν ότι άλλα μας είχαν πει τότε στην έναρξη των συμβολαίων )
Τέλος πάντως, υπάρχει κάποια λύση? Βασικά εμένα μ' ενδιαφέρει να έχω και data, ωστόσο έχω κινητό που ΔΕΝ έχει esim, οπότε αποκλείουμε λύση με τον τρόπο αυτό.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, μπορώ να βάλω κάποιο combo πρόγραμμα της Q? Γιατί στο chat μου τα μάσησε, μου είπε πως μόνο στην Ελλάδα ισχύουν τα προγράμματα αυτά. Μάλλον θα έπεσα σε εντελώς άσχετη, ή απλά τον ήπια με το πρόγραμμα που έχω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Για παράδειγμα, μπορώ να βάλω το Q Star Huge που έχει 200 λεπτά  και 20 GB (τα οποία λέει με +2 ευρώ διπλασιάζονται όλα)!  https://www.myq.gr/gr/paketa/q-star/
Υπάρχει κάποιος που να έχει το ίδιο πρόγραμμα και να έχει πάει εξωτερικό να μου πει τι έκανε?
Ή έστω κάποιος να βοηθήσει. Θα πάω από βδομάδα και σε κάποιο κατάστημα, αλλά νιώθω πως δεν θα βρω άκρη!
Προφανώς ήταν πρόγραμμα αρπαχτή για να μαζέψουν 100ευρα και μετά να εγκλωβιστούμε στους περιορισμούς.

Ναι είναι δεδομένο οτι οι παροχές του QVip δεν ισχύουν εκτός Ελλάδας και το αναφέρουν από την αρχή.
Ναι μπορείς να βάλεις το Q Star Huge και στην Ιταλία (και στην ΕΕ) θα έχεις όλα τα GB γιατί το γράφει ξεκάθαρα στις λεπτομέρειες του πακέτου. Για τηλεφωνήματα προς Ελλάδα και ΕΕ θα έχεις μόνο τα 200΄ και οχι τα απεριόριστα. Επίσης δεν θα μπορείς να κάνεις κλήσεις προς ΗΠΑ, Καναδα, Αυστραλία χωρίς να χρεωθείς έξτρα και υπερβολικά. Για το data jump δεν είδα να γράφει κάπου ότι δεν ισχύει στην ΕΕ. Κανονικα διπλασιαζει τα πάντα. Δηλαδη αν για παράδειγμα από τα 20GB ήταν τα 10GB διαθέσιμα σε περιαγωγή τότε θα διπλασίαζε το σύνολο σε 40GB και τα δεδομένα για περιαγωγή σε 20GB. Αφού όλα τα δεδομένα του πακέτου (που ειναι περιορισμένος αριθμός, όχι απεριόριστα) ισχύουν σε περιαγωγή τότε όλα διπλασιαμένα επίσης ισχύουν σε όλη την ΕΕ. Για να είσαι σίγουρος όμως (πριν δώσεις το 2ευρω) ρώτα και στο chat εντός 3ημερών που θα αγοράσεις το πακέτο.

Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ταξιδεύει εξωτερικό, οπότε λογικά το έχουν υπολογίσει.

Όμως ΑΝ είναι παράνομο να μην δίνουν τίποτα σε roaming, τότε αυτό πρέπει να αλλάξει, αρκεί να μην αλλάξει η τιμή (€99).

Ήδη την έχουν αλλάξει… προς τα πάνω φυσικά  

Όμως, κάποιοι το έθεσαν σαν ερώτημα στα social αυτό. ( για να λέμε και τα θετικά του κόσμου). 

3 minutes ago, hercoulis said:

Ήδη την έχουν αλλάξει… προς τα πάνω φυσικά  

Όμως, κάποιοι το έθεσαν σαν ερώτημα στα social αυτό. ( για να λέμε και τα θετικά του κόσμου). 

Προς τα πάνω (€140) με λιγότερες παροχές (300GB αντί για απεριόριστα).

Αν είναι να βάλουν και παροχές στο roaming και να ξεπεράσει το Frog τιμολογιακά, άστο καλύτερα.

Στηρίζονται στο φλου του "οι προσφορές δεν ισχύουν στο roaming". Το θέμα είναι ότι προσφορά θα πρέπει να θεωρείται ότι σου δίνεται εντελώς δωρεάν και όχι σαν αποτέλεσμα πληρωμής γιατί οι εταιρίες το χρησιμοποιούν ώστε να υποστηρίξουν ότι οτιδήποτε πακέτο είναι προσφορά είτε επειδή έχει ημερομηνία λήξης ή έξτρα παροχές.

θα πρέπει να δίνουν και στην ΕΕ. Αν δε θέλουν να δίνουν, εχει καλως, τότε να ρίξουν τις τιμές της μονάδας. Όλα ανεξέλεγκτα 

8 minutes ago, bedazzled said:

Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ταξιδεύει εξωτερικό, οπότε λογικά το έχουν υπολογίσει.

Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξεπερνά τα 300GB το μήνα που δίνει το ετήσιο cu. Αλλά αυτό δίνει και για Ευρώπη 11GB .. το frog 12GB και όλα αυτά σε rollover.

Μάλλον χρειάζονται επανυπολογισμό κάποια πράγματα.. εκτός κι αν τους άλλους δύο τους θεωρούν βλάκες και ότι θα προτιμήσει ο κόσμος την Q για το τρομερό της δίκτυο..

2 ώρες πριν, bedazzled said:

Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ταξιδεύει εξωτερικό

Δυστυχώς αυτο ειναι μια αληθεια

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

2 ώρες πριν, cu2goup said:

Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξεπερνά τα 300GB το μήνα που δίνει το ετήσιο cu.

Αυτό ισχύει εφόσον κάποιος έχει DSL/FTTH.

10 minutes ago, bedazzled said:

Αυτό ισχύει εφόσον κάποιος έχει DSL/FTTH.

Για ρίξε μια ματιά..

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/business/200852/diadiktyo-posa-dedomena-katanalonoyme/

On 11/7/2026 at 8:58 ΜΜ, hasiotis_john said:

Μια βοήθεια παιδιά..., έχω το πρόγραμμα ""  [καρτοκινητη/Q] Απεριόριστα με 99€ για έναν χρόνο  "" και θα πάω τον Αύγουστο Ιταλία για μια εβδομάδα! Απ' ότι έχω καταλάβει με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχω ΔΕΝ μπορώ να κάνω καμία κλήση από εκεί, αλλά μπορώ να δεχτώ κλήσεις! Έτσι δεν είναι? (μίλησα με το chat πριν και μου είπε μια κοπέλα ότι είναι εντελώς νεκρό εκεί, ούτε να πάρω, ούτε να δεχτώ! Θα ορκιζόμουν ότι άλλα μας είχαν πει τότε στην έναρξη των συμβολαίων )
Τέλος πάντως, υπάρχει κάποια λύση? Βασικά εμένα μ' ενδιαφέρει να έχω και data, ωστόσο έχω κινητό που ΔΕΝ έχει esim, οπότε αποκλείουμε λύση με τον τρόπο αυτό.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, μπορώ να βάλω κάποιο combo πρόγραμμα της Q? Γιατί στο chat μου τα μάσησε, μου είπε πως μόνο στην Ελλάδα ισχύουν τα προγράμματα αυτά. Μάλλον θα έπεσα σε εντελώς άσχετη, ή απλά τον ήπια με το πρόγραμμα που έχω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Για παράδειγμα, μπορώ να βάλω το Q Star Huge που έχει 200 λεπτά  και 20 GB (τα οποία λέει με +2 ευρώ διπλασιάζονται όλα)!  https://www.myq.gr/gr/paketa/q-star/
Υπάρχει κάποιος που να έχει το ίδιο πρόγραμμα και να έχει πάει εξωτερικό να μου πει τι έκανε?
Ή έστω κάποιος να βοηθήσει. Θα πάω από βδομάδα και σε κάποιο κατάστημα, αλλά νιώθω πως δεν θα βρω άκρη!
Προφανώς ήταν πρόγραμμα αρπαχτή για να μαζέψουν 100ευρα και μετά να εγκλωβιστούμε στους περιορισμούς.

Αν θες να ασχοληθεις με voip λυνεις αυτο το θεμα μια και καλη σε οτι παροχο εισαι. Τσιμπας και ενα summer data που σου δινει 17 ή 18+ GB/30μερες για ΕΕ  και την βγαζεις. Τα λεφτα που θα βαλεις στο voip δεν ληγουν ποτε και οι χρεωσεις ειναι παμφθηνες για ομιλια. Το εκανα στην Ισλανδια οπως στο εγραψα και το χρησιμοποιησα και Ιταλια-Αυστρια αλλα εκει με esim roamless για data που κι εκεινα δεν ληγουν ποτε στο flex σχεδον σε ολο τον πλανητη (τωρα βρηκα τιμη χωμα readteaGo esim για τον αλλο μηνα Νορβηγια 10gb/5€/60ημ περιπου και 3ευρω σου δινουν δωρο αυτοι την πρωτη φορα).

Στην ουσια η oμιλια σου περναει μεσα απο τα data.

Βεβαια πλεον οι πιο πολλοι μιλαμε μεσα απο εφαρμογες οπως viber πλεον αλλα δεν ειναι ο κανονας για ολους σαφως,αφου η q δεν δινει ουτε τον πυρετο της.

Τελος, σε λειτουργια πτησης συνδεμενος σε wifi και ενεργο wifi calling κανεις κανονικά κλησεις προς Ελλαδα οταν θα εισαι εξω.

Καποια στιγμη,αν δεν πας σε συσκευη με esim, δες να παρεις καποιο ανταπτορα για esim εφοσον βγαινεις εξωτερικο.

Edited by r31134

Δημήτρης - Motorola Edge 60 Pro

1 hour ago, cu2goup said:

Τι να δω;

Αν έχεις DSL/FTTH, δεν κάνεις βαριά χρήση mobile data.

Μια τελευταία ερώτηση παιδιά και συγνώμη που ρωτάω εδώ, αλλά ούτε στο chat, ούτε τηλεφωνικά δεν τους βρίσκεις εύκολα!
Νομίζω η καλύτερη επιλογή (η γνώμη μου τουλάχιστον με όλα αυτά που είδα) είναι να βάλω το Q STAR HUGE που δίνει 200 λεπτά και 20GB! Μια χαρά είναι για 6 μέρες στο εξωτερικό, δεν νομίζω να έχω θέμα εξάλλου θα έχουμε και wifi στα ξενοδοχεία μέσα.
Απλά επειδή δεν έχω κάνει ποτέ ανανέωση με την Q μιας και έχω το προπληρωμένο πρόγραμμα για 1 χρόνο, μπήκα και είδα πως φορτώνεις το ποσό που θες ( σε αφήνει μόνο να βάλεις 14 εως 30 ευρώ ), οπότε θα βάλω εγώ 16 ευρώ (έχω μέσα ήδη 1.22 που μου έβαλε δωρεάν η Q για να μην ακούω το ηχογραφημένο μήνυμα πριν την πρώτη κλήση), οπότε θα πληρώσω από εκεί το πρόγραμμα που θέλω που κάνει 16.1 ευρώ.  ΔΕΝ έχω καταλάβει πως θα βάλω το 2 ευρώ για να κάνω τον διπλασιασμό ( Ο διπλασιασμός των ΜΒ του ενεργοποιημένου πακέτου γίνεται αυτόματα μόλις ανανεώσεις το υπόλοιπό σου με 2€. ) , αφού ΔΕΝ σε αφήνει να βάλεις 2 ευρώ στην φόρτωση του υπολοίπου παρά μόνο από 14 ευρώ και πάνω.

Edited by hasiotis_john

20 minutes ago, hasiotis_john said:

Μια τελευταία ερώτηση παιδιά και συγνώμη που ρωτάω εδώ, αλλά ούτε στο chat, ούτε τηλεφωνικά δεν τους βρίσκεις εύκολα!
Νομίζω η καλύτερη επιλογή (η γνώμη μου τουλάχιστον με όλα αυτά που είδα) είναι να βάλω το Q STAR HUGE που δίνει 200 λεπτά και 20GB! Μια χαρά είναι για 6 μέρες στο εξωτερικό, δεν νομίζω να έχω θέμα εξάλλου θα έχουμε και wifi στα ξενοδοχεία μέσα.
Απλά επειδή δεν έχω κάνει ποτέ ανανέωση με την Q μιας και έχω το προπληρωμένο πρόγραμμα για 1 χρόνο, μπήκα και είδα πως φορτώνεις το ποσό που θες ( σε αφήνει μόνο να βάλεις 14 εως 30 ευρώ ), οπότε θα βάλω εγώ 16 ευρώ (έχω μέσα ήδη 1.22 που μου έβαλε δωρεάν η Q για να μην ακούω το ηχογραφημένο μήνυμα πριν την πρώτη κλήση), οπότε θα πληρώσω από εκεί το πρόγραμμα που θέλω που κάνει 16.1 ευρώ.  ΔΕΝ έχω καταλάβει πως θα βάλω το 2 ευρώ για να κάνω τον διπλασιασμό ( Ο διπλασιασμός των ΜΒ του ενεργοποιημένου πακέτου γίνεται αυτόματα μόλις ανανεώσεις το υπόλοιπό σου με 2€. ) , αφού ΔΕΝ σε αφήνει να βάλεις 2 ευρώ στην φόρτωση του υπολοίπου παρά μόνο από 14 ευρώ και πάνω.

Θα πρέπει να βάλεις περισσότερα λεφτά.

Α) πρέπει να υπολογίσεις τον φόρο κινητής. Βάζοντας 16 ευρώ, μετά τον φόρο μένουν 14,55 και δεν ξέρω εάν έχεις ενεργοποιημένο το χαράτσι (δεν θυμάμαι πόσο ειναι)

Β) τα 2 ευρώ τα τραβάει από το υπόλοιπο, άρα βάζεις και +2€ παραπάνω, όχι ανανέωση 2 ευρώ.

Edited by VIPdriver

Υπάρχει και χαρατσι 0.30 σε καθε ανανέωση . Το αλλο που ειπες (q fee) αν δεν το έχει απενεργοποιήσει τραβαει 1,7€.

9 ώρες πριν, bedazzled said:

Τι να δω;

Αν έχεις DSL/FTTH, δεν κάνεις βαριά χρήση mobile data.

Συζητάμε για την προσφορά της Q για το ετήσιο. Και μιλάμε για τη χρήση δεδομένων γενικά που θέλει ο κόσμος. Ο κόσμος λοιπόν τα στοιχεία δείχνουν πως δεν κάνει μεγάλη κατανάλωση σε δεδομένα. Και αυτό δεν είναι επειδή έχει σταθερό ίντερνετ στο σπίτι. 

Από κει και πέρα αν είναι κάποιου η δουλειά αυτή, αλλάζει το πράγμα. Ή αν δεν έχεις τι να κάνεις και streamάρεις όλη μέρα..

Δεν μιλάμε προσωπικά όμως..

Edited by cu2goup

17 ώρες πριν, r31134 said:

Αν θες να ασχοληθεις με voip λυνεις αυτο το θεμα μια και καλη σε οτι παροχο εισαι. Τσιμπας και ενα summer data που σου δινει 17 ή 18+ GB/30μερες για ΕΕ  και την βγαζεις. Τα λεφτα που θα βαλεις στο voip δεν ληγουν ποτε και οι χρεωσεις ειναι παμφθηνες για ομιλια. Το εκανα στην Ισλανδια οπως στο εγραψα και το χρησιμοποιησα και Ιταλια-Αυστρια αλλα εκει με esim roamless για data που κι εκεινα δεν ληγουν ποτε στο flex σχεδον σε ολο τον πλανητη (τωρα βρηκα τιμη χωμα readteaGo esim για τον αλλο μηνα Νορβηγια 10gb/5€/60ημ περιπου και 3ευρω σου δινουν δωρο αυτοι την πρωτη φορα).

Στην ουσια η oμιλια σου περναει μεσα απο τα data.

Βεβαια πλεον οι πιο πολλοι μιλαμε μεσα απο εφαρμογες οπως viber πλεον αλλα δεν ειναι ο κανονας για ολους σαφως,αφου η q δεν δινει ουτε τον πυρετο της.

Τελος, σε λειτουργια πτησης συνδεμενος σε wifi και ενεργο wifi calling κανεις κανονικά κλησεις προς Ελλαδα οταν θα εισαι εξω.

Καποια στιγμη,αν δεν πας σε συσκευη με esim, δες να παρεις καποιο ανταπτορα για esim εφοσον βγαινεις εξωτερικο.

readteaGo esim: την εχεις ξαναχρησιμοποιησει ??  

Είναι αξιοπιστη? Συνδέθηκες άμεσως με καλή ταχύτητα ?  

1 minute ago, Tsino said:

readteaGo esim: την εχεις ξαναχρησιμοποιησει ??  

Είναι αξιοπιστη? Συνδέθηκες άμεσως με καλή ταχύτητα ?  

Τον αλλο μηνα θα την ενεργοποιησω. Δεν εχω εικονα ακομα αλλα ειναι οτι φθηνοτερο βρηκα τωρα

Δημήτρης - Motorola Edge 60 Pro

On 11/7/2026 at 8:58 ΜΜ, hasiotis_john said:

Καταρχάς, σου λένε λακαμιές. 

Το κινητό σου λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο εξωτερικό, απλά δεν έχεις παροχές. Εννοείται ότι σε παίρνουν κανονικά τηλέφωνο οι άλλοι και λαμβάνεις SMS, απλά αν πάρεις εσύ/στείλεις SMS, χρεώνεσαι σα να μην έχεις πακέτο.

Γνώμη μου είναι ότι επειδή θα κάτσεις αρκετές μέρες, αντί να δεσμευτείς με τα 20GB της Q, δώσε 25€ στην WINDTRE και πάρε ένα τουριστικό πακέτο με 200GB το οποίο έχει έχει και λεπτά προς άλλες χώρες, δλδ θα μπορείς να καλείς και τα άλλα άτομα που θα είστε μαζί στο ταξίδι και άτομα στην Ελλάδα (https://www.windtre.it/offerte-per-turisti-in-italia/tourist-pass-digital-en).

Edited by ParafronGR

10 ώρες πριν, ParafronGR said:

Καταρχάς, σου λένε λακαμιές. 

Το κινητό σου λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο εξωτερικό, απλά δεν έχεις παροχές. Εννοείται ότι σε παίρνουν κανονικά τηλέφωνο οι άλλοι και λαμβάνεις SMS, απλά αν πάρεις εσύ/στείλεις SMS, χρεώνεσαι σα να μην έχεις πακέτο.

Γνώμη μου είναι ότι επειδή θα κάτσεις αρκετές μέρες, αντί να δεσμευτείς με τα 20GB της Q, δώσε 25€ στην WINDTRE και πάρε ένα τουριστικό πακέτο με 200GB το οποίο έχει έχει και λεπτά προς άλλες χώρες, δλδ θα μπορείς να καλείς και τα άλλα άτομα που θα είστε μαζί στο ταξίδι και άτομα στην Ελλάδα (https://www.windtre.it/offerte-per-turisti-in-italia/tourist-pass-digital-en).

Και κάπως έτσι, το ετήσιο της nova βγαίνει πολύ πιο ακριβό από της Vodafone..

Το θετικό ίσως της ιστορίας είναι ότι με το vowifi  είναι σαν να είσαι Ελλάδα. Αλλά δεν βλέπω να μένει κανείς σε αυτό και να μην αγοράζει πακέτο..

Edited by cu2goup

Εγώ Σκέφτομαι Ενα νούμερο από το εξωτερικό, μήπως θα ήταν καλύτερο για Ελλάδα, να δουλεύει ροαμινκ, και να μη σου παίρνει το φαί από το στόμα κάθε δύο μήνες; 
Κατεβάζεις και την οποία εφαρμογή τους, και βλέπεις και τις προσφορές τους. 

23 minutes ago, hercoulis said:

Εγώ Σκέφτομαι Ενα νούμερο από το εξωτερικό, μήπως θα ήταν καλύτερο για Ελλάδα, να δουλεύει ροαμινκ, και να μη σου παίρνει το φαί από το στόμα κάθε δύο μήνες; 
Κατεβάζεις και την οποία εφαρμογή τους, και βλέπεις και τις προσφορές τους. 

Υπάρχει τέτοιο πράγμα που να μην απαιτεί να βρεθείς στη χώρα προέλευσης ποτέ;;