paanos Δημ. June 30, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2021 Η κάρτα του Μασούτη είναι μόνο για ψωνια στον Μασούτη. Δεν μετέχει στο πρόγραμμα επιστροφή. Έχει όμως συνδρομή οπότε δεν βλέπω να συμφέρει. Δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα επιστροφή αλλά δίνει 4% στις αγορές στον Μασουτη και 1% στις υπόλοιπες συναλλαγές (εκτός από δημόσιο, πληρωμή δεκο και στοιχηματισμό). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. June 30, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2021 Χρησιμοποιείται σε όλες τις αγορές, όχι μόνο σε Μασουτη. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dennis99 Δημ. June 30, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2021 Πόσες μέρες χρειάζονται για να εγκριθεί μια αγορά σε eshop? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. June 30, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2021 Η έγκριση δίνεται άμεσα. Αν εννοείς πόσες μέρες θέλει μέχρι να εκκαθαριστεί (και συνήθως να εμφανιστεί στην ανάλυση κινήσεων η χρέωση), εξαρτάται από την τράπεζά σου και από την τράπεζα που έγινε η χρέωση. Μέσα στην ίδια τράπεζα, μπορεί να εμφανιστεί από άμεσα μέχρι και 1 μέρα. Σε άλλη τράπεζα, θέλει 2-4 εργάσιμες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraveDigger Δημ. June 30, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2021 Να ρωτησω λιγο κατι? Επιτελους εγκριθηκε η πρωτη μου πιστωτικη στην Ελλαδα. Ειναι μια VISA Gold απο την Eurobank. 1. Η καρτα εχει ημ. ληξης 06/23 δηλαδη 2 χρονια μονο. Δεν ειναι πολυ λιγο? 2. Εχω την μισθοδοσια στην Eurobank θα ειναι δωρεαν η συνδρομη της ή ισχυει μονο για τις classic πιστωτικες? 3. Ποιες οι διαφορες Gold και Classic καρτων? Δεν βρηκα τιποτα αναλυτικο στο site της Eurobank. PS: Ειδα και την καρτα του Μασουτη που φαινεται αρκετα ενδιαφερον. Αξιζει λετε σαν δευτερη καρτα? Συγχαρητήρια! Υπάρχει κάποια πιστωτική κάρτα στο εξωτερικό που σου προσφέρει κάτι εξαιρετικό; 1. Το έχω δει κι εγώ σε ορισμένες περιπτώσεις. Μην σε απασχολεί διότι αν είσαι συνεπής, πριν την λήξη της θα σου στείλουν κάρτα αντικατάστασης με μεγαλύτερη διάρκεια. 2. Ισχύει και για τις Gold (Τιµολόγιο Τραπεζικών Εργασιών Ι.1.1.2 Visa Gold & Ι.1.2.2 Gold Mastercard), αλλά έλεγξε με την τράπεζα πως είχες όντως την τιμολόγηση μισθοδοτούμενου. 3. Το επιτόκιο & το να πουλάς μούρη με το χρώμα της κάρτας (δεν ξέρω για το εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία ακόμα) Όσο για την κάρτα του Μασούτη, όπως ανέφεραν ήδη, έχει ετήσια συνδρομή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. July 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2021 Οι μόνες κάρτες που προσφέρουν κάτι καλό στο εξωτερικό είναι της Εθνικής απ ότι βλέπω. Καθώς σου παρέχουν αρκετά καλή ταξιδιωτική ασφάλιση, εφόσον αγοράσεις τα εισιτήρια ή διαμονή κτλ, όπως επίσης δεν χρεώνουν έξοδα συναλλάγματος για χώρες εκτός ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. July 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2021 Καλησπέρα σε όλους! Έχει δοκιμάσει κανένας έκδοση πιστωτικής σαν ελεύθερος επαγγελματίας πηγαίνοντας μόνο της δηλώσεις ΦΠΑ; (όταν δεν έχει υποβληθεί ακόμα Ε3) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraveDigger Δημ. July 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2021 Οι μόνες κάρτες που προσφέρουν κάτι καλό στο εξωτερικό είναι της Εθνικής απ ότι βλέπω. Καθώς σου παρέχουν αρκετά καλή ταξιδιωτική ασφάλιση, εφόσον αγοράσεις τα εισιτήρια ή διαμονή κτλ, όπως επίσης δεν χρεώνουν έξοδα συναλλάγματος για χώρες εκτός ευρώ. Ευχαριστώ, αλλά δεν ρωτούσα αυτό. Ο άνθρωπος ανέφερε πως εγκρίθηκε η πρώτη του πιστωτική στην Ελλάδα, οπότε φαντάζομαι θα είχε μέχρι πρότινος πιστωτικές από τράπεζες του εξωτερικού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmous Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Πέρυσι που ενηλικιώθηκε ο γιος μου έκανε λογαριασμούς σε Πειραιώς - Alpha όπου του έδωσαν χρεωστικές . Στο πορτοφόλι έχει τις χρεωστικές συν μία τρίτη (Revolut) , πήγε πριν στην Alpha και διαπίστωσε πως η κάρτα δεν λειτουργεί , η υπάλληλος του είπε πιθανόν απομαγνητίστηκε ίσως από την κάρτα της revolut που της είχε μαζί ! και να δηλώσει απώλεια για να του εκδώσουν άλλη με κόστος 5 ευρώ !! Δηλαδή εγγύηση δεν υπάρχει ; Στον ενδέκατο μήνα και μάλιστα οι άλλες να λειτουργούν κανονικά ; Υπάρχει τρόπος να πιέσει ώστε να γίνει δωρεάν η αντικατάσταση ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Όχι, δεν υπάρχει κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Πέρυσι που ενηλικιώθηκε ο γιος μου έκανε λογαριασμούς σε Πειραιώς - Alpha όπου του έδωσαν χρεωστικές . Στο πορτοφόλι έχει τις χρεωστικές συν μία τρίτη (Revolut) , πήγε πριν στην Alpha και διαπίστωσε πως η κάρτα δεν λειτουργεί , η υπάλληλος του είπε πιθανόν απομαγνητίστηκε ίσως από την κάρτα της revolut που της είχε μαζί ! και να δηλώσει απώλεια για να του εκδώσουν άλλη με κόστος 5 ευρώ !! Δηλαδή εγγύηση δεν υπάρχει ; Στον ενδέκατο μήνα και μάλιστα οι άλλες να λειτουργούν κανονικά ; Υπάρχει τρόπος να πιέσει ώστε να γίνει δωρεάν η αντικατάσταση ; Δεν χάνει κάτι να απευθυνθεί στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αλλά δεν γνωρίζω περίπτωση που να το έχει γλιτώσει τον τελευταίο χρόνο που ξεκίνησαν να τις χρεώνουν. Μία δικιά μου χρεωστική που έληξε ενώ δεν την είχα ενεργοποιήσει ποτε, δεν επανεκδόθηκε και δεν με χρέωσαν. Τουλάχιστον εγώ γλίτωσα το κόστος έκδοσης έτσι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Βεβαίως μπορει. Αν είχε visa να ζητησει δωρεάν την mastercard, και αντίστοφα. Θα καταργήσει την παλιά. Η πρώτη έκδοση είναι δωρεάν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmous Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Βεβαίως μπορει. Αν είχε visa να ζητησει δωρεάν την mastercard, και αντίστοφα. Θα καταργήσει την παλιά. Η πρώτη έκδοση είναι δωρεάν. Αυτό θα γίνει την ώρα που θα δηλώσει τηλεφωνικά απώλεια όπως του είπε η υπάλληλος ; Η θα ζητήσει καινούρια δηλώνοντας απομαγνητοποίηση αλλά στην άλλη εταιρία visa -master (ανάλογα ποια έχει τώρα); Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vercis Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Ευχαριστώ, αλλά δεν ρωτούσα αυτό. Ο άνθρωπος ανέφερε πως εγκρίθηκε η πρώτη του πιστωτική στην Ελλάδα, οπότε φαντάζομαι θα είχε μέχρι πρότινος πιστωτικές από τράπεζες του εξωτερικού. Ειχα μια απο την Γερμανια που δεν προσφερε στην ουσια τιποτα και μετα ειχα δυο στον Καναδα που η μια εδινε 4% σε cashback απο grocery stores και ειχα μια αλλη που μου εδινε points σε ολες τις αγορες για τα Cineplex cinema (φαση ανα δυο εβδομαδες πηγαιναμε cinema δωρεαν σε 3D και 4D προβολες).... η αγαπημενη μου καρτα εβερ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Ακυρώνει απλά τη παλιά κάρτα και μετά κάνει αίτηση για νέα της άλλης εταιρίας. Αίτηση μπορεί να κάνει και ηλεκτρονικά αν θυμάμαι καλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Πέρυσι που ενηλικιώθηκε ο γιος μου έκανε λογαριασμούς σε Πειραιώς - Alpha όπου του έδωσαν χρεωστικές . Στο πορτοφόλι έχει τις χρεωστικές συν μία τρίτη (Revolut) , πήγε πριν στην Alpha και διαπίστωσε πως η κάρτα δεν λειτουργεί , η υπάλληλος του είπε πιθανόν απομαγνητίστηκε ίσως από την κάρτα της revolut που της είχε μαζί ! και να δηλώσει απώλεια για να του εκδώσουν άλλη με κόστος 5 ευρώ !! Δηλαδή εγγύηση δεν υπάρχει ; Στον ενδέκατο μήνα και μάλιστα οι άλλες να λειτουργούν κανονικά ; Υπάρχει τρόπος να πιέσει ώστε να γίνει δωρεάν η αντικατάσταση ; Το ότι έριξαν το "φταίξιμο" στην κάρτα της Revolut από εκεί και μόνο καταλαβαίνεις πόσο μίσος για της ξένες κάρτες έχουν η πόσο λίγες γνώσεις έχουν πάνω στο θέμα. Έχω πορτοφόλι με 14 κάρτες γεμάτο μέσα (Ακόμα και της κακιάς Revolut :lol: ) και δεν έχει απομαγνητιστεί ούτε μία Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Πέρυσι που ενηλικιώθηκε ο γιος μου έκανε λογαριασμούς σε Πειραιώς - Alpha όπου του έδωσαν χρεωστικές . Στο πορτοφόλι έχει τις χρεωστικές συν μία τρίτη (Revolut) , πήγε πριν στην Alpha και διαπίστωσε πως η κάρτα δεν λειτουργεί , η υπάλληλος του είπε πιθανόν απομαγνητίστηκε ίσως από την κάρτα της revolut που της είχε μαζί ! και να δηλώσει απώλεια για να του εκδώσουν άλλη με κόστος 5 ευρώ !! Δηλαδή εγγύηση δεν υπάρχει ; Στον ενδέκατο μήνα και μάλιστα οι άλλες να λειτουργούν κανονικά ; Υπάρχει τρόπος να πιέσει ώστε να γίνει δωρεάν η αντικατάσταση ; Μονή λύση είναι να τους 'απειλήσει' ότι θα φύγει και αν πιασει έχει καλώς. Αλλιώς, την καταργει. ----- προσθήκη μηνύματος 95 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το ότι έριξαν το "φταίξιμο" στην κάρτα της Revolut από εκεί και μόνο καταλαβαίνεις πόσο μίσος για της ξένες κάρτες έχουν η πόσο λίγες γνώσεις έχουν πάνω στο θέμα. Έχω πορτοφόλι με 14 κάρτες γεμάτο μέσα (Ακόμα και της κακιάς Revolut :lol: ) και δεν έχει απομαγνητιστεί ούτε μία Δηλαδή, απομαγνητιστηκε από ΜΟΝΗ της ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. July 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2021 Γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η "ποιότητα" των καρτών. Δυο κάρτες (eurobank και πειραιώς) που για χρόνια ήταν μια χαρά, στις αντικαταστάσεις τους (2019 και οι δυο) η μια λύγισε και η άλλη έσπασε μέσα σε 2-3 μήνες. Χωρίς αλλαγή στον τρόπο που τους συμπεριφέρομαι, πάντα στην ίδια θήκη.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikoSoti Δημ. July 3, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2021 Θα ήταν σαφέστατη αν την είχες διατυπώσει έξω από το μυαλό σου. Το σχόλιο μου ήταν όσο βοηθητικό χρειαζόταν το δικό σου προφανώς. Αν ήταν έτσι ας έκανες διευκρινιστική ερώτηση αφού ήθελες να βοηθήσεις κ να άφηνες το πνεύμα για τους φίλους σου... Σου έκανε άλλο μέλος και σου απάντησε. Κι εσύ τον αγνόησες. Ποιο πνεύμα και ******** λες; ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Μπορω να το προσπαθησω τηλεφωνικα ή πρεπει να παω σε καταστημα;; Δεν πρόλαβα να δω αν σου έχουν απαντήσει άλλα μέλη, αλλά αρχικά θα το ζητούσα από την τηλ. εξυπηρέτηση. ----- προσθήκη μηνύματος 20 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Πέρυσι που ενηλικιώθηκε ο γιος μου έκανε λογαριασμούς σε Πειραιώς - Alpha όπου του έδωσαν χρεωστικές . Στο πορτοφόλι έχει τις χρεωστικές συν μία τρίτη (Revolut) , πήγε πριν στην Alpha και διαπίστωσε πως η κάρτα δεν λειτουργεί , η υπάλληλος του είπε πιθανόν απομαγνητίστηκε ίσως από την κάρτα της revolut που της είχε μαζί ! και να δηλώσει απώλεια για να του εκδώσουν άλλη με κόστος 5 ευρώ !! Δηλαδή εγγύηση δεν υπάρχει ; Στον ενδέκατο μήνα και μάλιστα οι άλλες να λειτουργούν κανονικά ; Υπάρχει τρόπος να πιέσει ώστε να γίνει δωρεάν η αντικατάσταση ; Ισχύει ό,τι σου έγραψε ο @Vasileios, αλλά θα το κάνεις μέσα από το e-banking του παιδιου. Πρώτα θα κάνεις αίτηση για νέα κάρτα και την επόμενη εργάσιμη που θα σου λέει "ολοκληρωμένη" (η αίτηση εννοώ) και θα είσαι σίγουρος ότι έχει ξεκινήσει η αποστολή, τότε θα πας στην υπάρχουσα κάρτα να δηλώσεις ακύρωση λόγω φθοράς και όταν σε ρωτήσει για επανέκδοση θα τσεκάρεις το όχι. Το ότι έριξαν το "φταίξιμο" στην κάρτα της Revolut από εκεί και μόνο καταλαβαίνεις πόσο μίσος για της ξένες κάρτες έχουν η πόσο λίγες γνώσεις έχουν πάνω στο θέμα. Έχω πορτοφόλι με 14 κάρτες γεμάτο μέσα (Ακόμα και της κακιάς Revolut :lol: ) και δεν έχει απομαγνητιστεί ούτε μία Το δεύτερο. Μονή λύση είναι να τους 'απειλήσει' ότι θα φύγει και αν πιασει έχει καλώς. Αλλιώς, την καταργει. Χέστηκαν. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Εξάλλου μιλάς με την εξυπηρέτηση, όχι με τράπεζα απευθείας. Δεν χάνει κάτι να απευθυνθεί στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αλλά δεν γνωρίζω περίπτωση που να το έχει γλιτώσει τον τελευταίο χρόνο που ξεκίνησαν να τις χρεώνουν. Μία δικιά μου χρεωστική που έληξε ενώ δεν την είχα ενεργοποιήσει ποτε, δεν επανεκδόθηκε και δεν με χρέωσαν. Τουλάχιστον εγώ γλίτωσα το κόστος έκδοσης έτσι. Είναι στον επίσημο τιμοκατάλογο, δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Συνήγορος. Παράθεση 7+ years with the legend... Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a Apple Watch SE Apple iPad (6th gen) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. July 3, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2021 Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι δεν σε αφήνει να βγάλεις δεύτερη χρεωστική αν δεν έχεις δεύτερο λογαριασμό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikoSoti Δημ. July 3, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2021 Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι δεν σε αφήνει να βγάλεις δεύτερη χρεωστική αν δεν έχεις δεύτερο λογαριασμό. Στην alpha μπορείς να έχεις μία κάρτα σε κάθε υπηρεσία visa/master στον ίδιο λογαριασμό. Πρόσφατα έκανα αίτηση και ζήτησα mastercard και μόλις την έλαβα ακύρωσα τη visa που είχα ήδη στα χέρια μου. Αυτό γιατί η visa ήταν με bonus και ήθελα απλά να ακυρώσω τη συνδρομή. Παράθεση 7+ years with the legend... Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a Apple Watch SE Apple iPad (6th gen) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. July 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2021 Έχει κανείς δοκιμάσει μεταφορά σε λογ/τρίτου εντός αλφα αυτές τις μέρες; Προσπαθούσα χθες βράδυ κι όταν επέλεγα το λογ/σμο από τις αποθηκευμένες συναλλαγές, έβγαζε μήνυμα ότι το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για συναλλαγή. Το προσπάθησα για τουλάχιστον 1,5 ώρα και τίποτα. Δοκίμασα και προς 2 άλλους λογ/σμους πάλι μεταφορά και έβγαζε το ίδιο μήνυμα. Μόνο όταν δοκίμασα μεταφορά προς άλλη τράπεζα ήταν οκ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. July 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2021 Έχει κανείς δοκιμάσει μεταφορά σε λογ/τρίτου εντός αλφα αυτές τις μέρες; Προσπαθούσα χθες βράδυ κι όταν επέλεγα το λογ/σμο από τις αποθηκευμένες συναλλαγές, έβγαζε μήνυμα ότι το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για συναλλαγή. Το προσπάθησα για τουλάχιστον 1,5 ώρα και τίποτα. Δοκίμασα και προς 2 άλλους λογ/σμους πάλι μεταφορά και έβγαζε το ίδιο μήνυμα. Μόνο όταν δοκίμασα μεταφορά προς άλλη τράπεζα ήταν οκ.τώρα που το λες το έπαθα προχτές βράδυ κατά τις 1 το πρωί τα παράτησα μετά. Sent from my SM-A315G using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. July 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2021 τώρα που το λες το έπαθα προχτές βράδυ κατά τις 1 το πρωί τα παράτησα μετά. Sent from my SM-A315G using Tapatalk Α καλά, τότε κάτι συμβαίνει τα βράδια με το ebanking τους. Τους έστειλα μεηλ αλλά σιγά μην απαντήσουν. Εμένα δεν με βολεύει άλλη ώρα να κάνω συναλλαγές γιατί χρειάζομαι το κινητό του πατέρα μου για τους κωδικούς και όλη μέρα λείπει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ribopaido Δημ. July 7, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2021 Παιδιά, για πιστωτική εθνικής πόσες μέρες λέτε να κάνει να έρθει? Περιμένει ηδη κανενα 10μερο ο αδερφός μου Παράθεση I am a man who walks alone.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts