Jump to content

GraveDigger

Members
 • Δημοσιεύσεις

  1.135
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

1 Follower

About GraveDigger

 • Ημ. Γέννησης 08/02/1982

Συσκευή

 • Συσκευή
  S.G.A21s

Κινητή τηλεφωνία

 • Δίκτυο κινητής
  Cosmote - Ελλάδα

Φύλο

 • Φύλο
  Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

5.914 profile views

GraveDigger's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

45

Φήμη

 1. Αρχικά θεωρώ πως δεν έχει κωδικούς e-banking η μητέρα σου, σωστά; Έχεις ελέγξει αν μπορεί να αποκτήσει κωδικούς e-banking χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα; Πες μας και την τράπεζα που τηρείται ο υφιστάμενος λογαριασμός. Για την payzy σίγουρα θα χρειαστεί να γίνει βιντεοκλήση όπου να εμφανίζεται μόνο η ίδια και να απαντά μόνο η ίδια χωρίς υποβολέα. Λογικά το ίδιο θα πρέπει να απαιτείται για digital onboarding σε οποιαδήποτε τράπεζα. Εξαρτάται αν ο έμπορος περάσει την συναλλαγή από την ίδια τράπεζα. Εφόσον οι δόσεις είναι στην ίδια τράπεζα, τότε μπορείς να ζητήσεις ωρίμανση δόσεων.
 2. Να παραδεχθούμε πως είμαστε χώρα του παραλόγου ακόμα; Ευτυχώς οι πλανόδιοι πωλητές δεν υποχρεώνονται να έχουν διαφορετική διεύθυνση σε κάθε πανηγύρι και λαϊκή που πηγαίνουν! Ο παιδίατρος που έρχεται στο σπίτι περνάει τις συναλλαγές στο Viva και γράφει ως σχόλιο στην απόδειξη την διεύθυνση του ασθενούς που εξέτασε. Αντιθέτως ο γυναικολόγος της συζύγου μου αναγκάζεται να έχει ξεχωριστά POS σε καθένα από τα ιατρεία του (ένα στην Αθήνα και ένα στο νησί). Έτσι καταλαβαίνω πως είσαι και εσύ! Το κράτος θεωρεί πως στο δευτερο ιατρείο θα πρέπει να μπορεί να περάσει συναλλαγή πιθανόν η νοσοκόμα ή η γραμματέας σου εν τη απουσία σου!
 3. Παλιά είχε τραπεζογραμμάτια των €100 το ATM της Eurobank στην Βουκουρεστίου. Αν δίνει ακόμα κατοστάρικα θα μπορούσες να κάνει κατάθεση τα πενηντάρικα και ανάληψη σε κατοστάρικα. Αλλιώς πας σε ταμείο τράπεζας και κάνεις ανάληψη στην αξία που θέλεις (€100 ή €200) με ελάχιστο ποσό συνολικής ανάληψης τα €400.
 4. Αν όντως είχαν προβεί σε επανέκδοση προτίστως θα άλλαζε ο 16ψήφιος αριθμός της κάρτας. Αν η αποστολή γινόταν με συστημένη αλληλογραφία, δεν θα έβρισκαν κανέναν και θα τρέχαμε στα γραφεία των εταιρειών courier services για να παραλάβουμε.
 5. Όπως είχα γράψει στις 19/04 μου δεχθήκαν να συνεχίσω με την ληγμένη ταυτότητα.
 6. Στο σημείο αυτό να προσθέσω πως η Revolut έχει επιλέξει να δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά, οπότε γνωρίζει το ζήτημα και πράτει αναλόγως. Δεν θέλει να χάνει πελάτες ανταγωνιζόμενη τις ελληνικές τράπεζες που εξακολουθούν να δέχονται πελάτες με ληγμένες ταυτότητες.
 7. Δεν θυμάμαι με σιγουριά, αλλά νομίζω πως είχα περάσει εγώ ως ημερομηνία λήξεως 15 χρόνια μετά την έκδοση. Ακολούθησα τώρα τα βήματα που μου είχε η Revolut και με οδήγησε να κάνω chat. Απλά το ανέφερα για να το έχουν υπ' όψιν τους και άλλοι χρήστες.
 8. Update: Μου έβγαλε μια νέα ειδοποίηση και στο τέλος κατέληξα σε chat με εκπρόσωπο. Ανέφερα πως οι ελληνικές ταυτότητες δεν έχουν αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως, πως η πολιτεία τις αναγνωρίζει ως μέσο ταυτοποίησης και απλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Μου ανέφερε πως το τακτοποίησε και δεν θα μου ζητηθεί ξανά να ανεβάσω ταυτότητα.
 9. Εμένα μου έστειλε μια ειδοποίηση η Revolut πως ενδεχομένως να αντιβαίνω τους όρους χρήσης, οπότε περιόρισα δραστικά το να κάνω top-up από κάρτα και μετά έμβασμα σε ελληνική τράπεζα. Τότε άρχισα να χρησιμοποιώ το Viber Pay. Ωστόσο κάποια στιγμή με έκοψαν (χωρίς προειδοποίηση) και μου έλεγαν πως υπάρχει όριο $20.000/έτος (αν θυμάμαι καλά) και όταν τους έγραψα πως το ισόποσο σε €υρώ των συναλλαγών που είχα εκτελέσει ήταν μικρότερο, τότε έκαναν τους Κινέζους. Πάντως αν δεν κινείς μεγάλα ποσά μπορείς να το κάνεις από Viber Pay. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι πως τα εμβάσματα δεν είναι instant, αλλά είναι βέβαια same day, όπως ήταν και στην Revolut παλιά.
 10. Αμοιβαία τα αισθήματα! ❤️ Αν και σκάλωσα προς στιγμήν και προσπάθησα από τα συμφραζόμενα να καταλάβω... Εγώ έχω ενημερωθεί πως γίνει αντικατάσταση με την Affinity και μου αρέσει το 2%, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω καμία συνδρομή. Περιμένω την επιστολή να τους καλέσω για να το διευκρινίσω. Και την προηγούμενη φορά, στην αντικατάσταση των AmEx η επιστολή της Gold έγραφε για ετήσια συνδρομή μόνο, αλλά στο τηλέφωνο με ενημέρωσαν για δωρεάν με ετήσιο τζίρο. Όσον αφορά την Cosmote World Mastercard τι προνόμια θα έπρεπε να δίνει δηλαδή; Ταξιδιωτική ασφάλιση και πρόσβαση σε αίθουσες αεροδρομίων; Όσο για την Gold Bonus Mastercard δεν περιμένω κάποιο προνόμιο. Απλώς προσωπικά μου φαινόταν άσχημο η Alpha να την αποκαλεί "Χρυσή" και το πλαστικό να γράφει World αντί για Gold. Ειδάλλως δεν με νοιάζει, απλώς δείχνει μη-συμβατό με τις κατηγορίες πιστωτικών καρτών όπως τις ορίζει η Mastercard: https://www.mastercard.gr/el-gr/personal/find-a-card.html
 11. Δεν χρειάζεσαι Google Pay απαραίτητα. Μπορείς να κάνεις top-up χρησιμοποιώντας απευθείας την τραπεζική σου κάρτα.
 12. Δεν το είχα αντιληφθεί. Εγώ τότε είχα δύο (2) AmEx. Την Premium Bonus την μετέτρεψαν σε ψευτο-gold (διότι στην πραγματικότητα Gold Mastercard δεν είναι, ανηκει στην κατηγορία World Mastercard) και την Dynamic σε Diners. Είχα ήδη μια απλή Visa την οποία μου την είχαν πλασάρει διότι δεν γινόταν παντού αποδεκτή η American Express.
 13. Το να μοιράζονται δύο κάρτες από διαφορετικά σχήματα το ίδιο όριο δεν το έχω ξανακούσει! Πώς γίνεται; Το μόνο που είχα καταφέρει ήταν να ζητήσω να μειώσουν το πιστωτικό όριο της Diners και να αυξήσουν ισόποσα το όριο της Mastercard. @alfeios, άνοιξε ένα λογαριασμό «Αποταµιεύω Τώρα», αν δεν έχεις ήδη όπου θα μπορείς να στέλνεις δωρεάν έμβασμα από Revolut 😉 δες: Τιμολόγιο Τραπεζικών Εργασιών (eurobank.gr) ενότητα Ε.5 (Εισερχόµενες Βασικές Μεταφορές Πίστωσης)
 14. Προσωπικά, όταν αντικατέστησαν την Premium Bonus AmEx με την Gold Bonus Mastercard, μου είχαν αναφέρει τηλεφωνικώς ένα ποσό για ετήσιο τζίρο ώστε να μην καταλογίζεται ετήσια συνδρομή. Και όντως δεν μου έχει καταλογιστεί. Για την Diners που προέκυψε από αντικατάσταση της Dynamic AmEx, τώρα θα μου στείλουν Affinity Mastercard και υποθέτω θα ισχύσει το ίδιο για την ετήσια συνδρομή.
 15. Λογικά η παλιά σου ταυτότητα είχε εκδοθεί πριν από 15 χρόνια. Εμένα μου ζήτησε ανανέωση ακριβώς στην συμπλήρωση 15ετίας. Αρχικά μου έδινε περιθώριο 6 μηνών, ενώ πλέον μου δίνει 1 χρόνο. Αν δεν το κάνω, αναφέρει πως δεν θα μπορώ να προσθέσω χρήματα, αλλά καταλαβαίνω πως θα μπορούσα να στείλω για να μηδενίσω τυχόν υπόλοιπο.
×
×
 • Create New...