Jump to content

GraveDigger

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.145
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

1 Follower

About GraveDigger

  • Ημ. Γέννησης 08/02/1982

Συσκευή

  • Συσκευή
    S.G.A21s

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Φύλο

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

6.002 profile views

GraveDigger's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

45

Φήμη

  1. Ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank πως διαθέτει άυλες πιστωτικές κάρτες: Άυλη Πιστωτική Κάρτα Virtual Credit Eurobank Mastercard και Visa | Eurobank με δυνατότητα άτοκων δόσεων, αλλά προφανώς δεν θα μπορεί να γίνει σε περίπτωση χρήσης σε φυσικό P.O.S.
  2. Επανέρχομαι διότι διαπίστωσα πως από 08/12/2023 η Εθνική τράπεζα έχει βγάλει άυλη πιστωτική κάρτα: https://www.nbg.gr/el/idiwtes/kathimerines-sunallages/trapezikes-kartes/pistwtikes-kartes/aulh-pistwtikh-karta-flexy η οποία μετατρέπει αυτόματα τις συναλλαγές >€50 σε 4 μηνιαίες δόσεις. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να παρακάμψεις την μη δυνατότητα επιλογής δόσεων στο POS κατά την χρήση digital wallet. Βέβαια διαφέρει η λειτουργία της σε σχέση με άλλες πιστωτικές διότι εφαρμόζει προμήθεια ανά συναλλαγή: https://www.nbg.gr/-/jssmedia/Files/Timologio/web_portal_elliniko_epitokia-timologio_kartwn.pdf
  3. Εγώ την είχα πατήσει στην Εθνική μια φορά, είχα κάνει μεταφορά από άλλη τράπεζα ημέρα Σάββατο (με valeur Δευτέρας) και χρησιμοποίησα άμεσα το ποσό για να πληρώσω την πιστωτική κάρτα οπότε με χρέωσε στο τέλος του εξαμήνου χρεωστικούς τόκους για αυτές τις δύο ημέρες. Μίλα με την εξυπηρέτηση πελατών της Εθνικής και πες τους πως: "όλες οι άλλες τράπεζες το κάνουν σωστά", μπας και το διορθώσουν.
  4. Δηλαδή δεν μπορεί οποιοδήποτε ATM να δεχθεί μέσω digital wallet να δεχθεί token κάρτας οπιασδήποτε τράπεζας; Περίεργο μου φαίνεται, αλλά δεν χρησιμοποιώ ATM και μετρητά. Όντως έχει δίκιο σε αυτό που σου απάντησε ο @paanos. Και αν κάποιος έχει χρεωστική με περισσότερους του ενός συνδεδεμένους λογαριασμούς, από το digital wallet μπορεί να γίνει χρήση μόνο του πρωτεύοντος.
  5. Τεχνικά δεν μπορείς να κάνεις ακόμη κατάθεση σε μηχάνημα χωρίς την φυσική κάρτα και επιπλέον δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγή σε άτοκες δόσεις χωρίς την φυσική πιστωτική κάρτα.
  6. Ως εικονίδιο δείχνει πώς μπορεί να εισαχθεί η κάρτα στον καρτοαναγνώστη ενός P.O.S. ή σε A.T.M. Για "αμερικανιά" μου φαίνεται να δείχνει πως η κάρτα χρησιμοποιείται και ανέπαφα, αλλά και με εισαγωγή! Να μην νομίζει κανείς πως είναι μόνο για N.F.C. χρήση. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
  7. Όταν πλησιάζει η ώρα της ταυτάριθμης αντικατάστασης για την κάθε πιστωτική, τότε θα βγει με το νέο πλαστικό.
  8. Ενδεχομένως να έχει λάθος κινητό δηλωμένο στην Εθνική. Μου είχε τύχει αντίστοιχη περίπτωση σε μία από τις κάρτες μου στην Alpha Bank και τους πήρα τηλέφωνο για να το διορθώσουν.
  9. Δεν γίνεται να μην βλέπουν την κάρτα στο phone banking, απλώς σου ζητάνε να τους πεις τον αριθμό της κάρτας αν δεν έχεις Europhone banking PIN. Λογικά και στο e-banking σου θα πρέπει να φαίνεται η κάρτα αν πας από το πληρωμή δικής μου κάρτας Eurobank όπου θα σου δείχνει την τρέχουσα οφειλή της κάρτας. Και αν έχεις e-statements θα πρέπει να τα βλέπεις μέσα από το e-banking.
  10. Να θυμίσω πως οι τρεις (3) πλαγιαστές γραμμές είναι ότι έχει απομείνει από το παλιό λογότυπο με την τριήρη (καράβι) και είναι υποτίθεται τα κουπιά:
  11. Αρχικά θεωρώ πως δεν έχει κωδικούς e-banking η μητέρα σου, σωστά; Έχεις ελέγξει αν μπορεί να αποκτήσει κωδικούς e-banking χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα; Πες μας και την τράπεζα που τηρείται ο υφιστάμενος λογαριασμός. Για την payzy σίγουρα θα χρειαστεί να γίνει βιντεοκλήση όπου να εμφανίζεται μόνο η ίδια και να απαντά μόνο η ίδια χωρίς υποβολέα. Λογικά το ίδιο θα πρέπει να απαιτείται για digital onboarding σε οποιαδήποτε τράπεζα. Εξαρτάται αν ο έμπορος περάσει την συναλλαγή από την ίδια τράπεζα. Εφόσον οι δόσεις είναι στην ίδια τράπεζα, τότε μπορείς να ζητήσεις ωρίμανση δόσεων.
  12. Να παραδεχθούμε πως είμαστε χώρα του παραλόγου ακόμα; Ευτυχώς οι πλανόδιοι πωλητές δεν υποχρεώνονται να έχουν διαφορετική διεύθυνση σε κάθε πανηγύρι και λαϊκή που πηγαίνουν! Ο παιδίατρος που έρχεται στο σπίτι περνάει τις συναλλαγές στο Viva και γράφει ως σχόλιο στην απόδειξη την διεύθυνση του ασθενούς που εξέτασε. Αντιθέτως ο γυναικολόγος της συζύγου μου αναγκάζεται να έχει ξεχωριστά POS σε καθένα από τα ιατρεία του (ένα στην Αθήνα και ένα στο νησί). Έτσι καταλαβαίνω πως είσαι και εσύ! Το κράτος θεωρεί πως στο δευτερο ιατρείο θα πρέπει να μπορεί να περάσει συναλλαγή πιθανόν η νοσοκόμα ή η γραμματέας σου εν τη απουσία σου!
  13. Παλιά είχε τραπεζογραμμάτια των €100 το ATM της Eurobank στην Βουκουρεστίου. Αν δίνει ακόμα κατοστάρικα θα μπορούσες να κάνει κατάθεση τα πενηντάρικα και ανάληψη σε κατοστάρικα. Αλλιώς πας σε ταμείο τράπεζας και κάνεις ανάληψη στην αξία που θέλεις (€100 ή €200) με ελάχιστο ποσό συνολικής ανάληψης τα €400.
  14. Αν όντως είχαν προβεί σε επανέκδοση προτίστως θα άλλαζε ο 16ψήφιος αριθμός της κάρτας. Αν η αποστολή γινόταν με συστημένη αλληλογραφία, δεν θα έβρισκαν κανέναν και θα τρέχαμε στα γραφεία των εταιρειών courier services για να παραλάβουμε.
  15. Όπως είχα γράψει στις 19/04 μου δεχθήκαν να συνεχίσω με την ληγμένη ταυτότητα.
×
×
  • Create New...