Jump to content

GraveDigger

Members
 • Δημοσιεύσεις

  967
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by GraveDigger

 1. Όχι ρε γαμώτο! Έβαλα βενζίνη πριν από λίγο, αλλά επέλεξα να πληρώσω με την κανονική κάρτα ώστε να πιστωθούν άμεσα και να φανούν στην απόδειξη οι bonus πόντοι της Alpha Bank σε πρατήριο BP. Links: https://www.mastercard.gr/el-gr/personal/priceless/summer-pay-and-get.html και https://www.facebook.com/MastercardGreece/posts/4823561707747849 Στους όρους αναφέρεται μόνο οι πρώτοι 16.000 θα λάβουν την επιβράβευση και δεν βλέπω την Viva μέσα στην λίστα με τους εκδότες καρτών.
 2. Μέχρι πρότινος έκανα τακτική χρήση και με εξυπηρετούσε το F2G. Τώρα ωστόσο μάλλον με συμφέρει η Vodafone όπου θα μπορούσα να κάνω ανανέωση με Pockee cash-back. Είχα κάνει τελευταία ανανέωση στις 19/04, αλλά με τον γνωστό τρόπο το υπόλοιπό μου λήγει 19/07. Αν δεν προβώ σε νέα ανανέωση, πότε θα μπει φραγή σε εισερχόμενες κλήσεις και SMS? Υποθέτω στις 19/09, αλλά θα ήθελα να απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει.
 3. Ευκολότερο υποθέτω από το κατάστημα για να πάρω άμεσα την καινούρια SIM. Από το site έχω βρει το https://www.vodafonecu.gr/ela-sto-cu/online/#/portability/true αν και δεν με ενδιαφέρουν τυχόν δωράκια καθώς θέλω μόνο να κάνω ανανέωση μέσω Pockee cash-back μόνο και μόνο για να μπορώ να κρατάω ενεργό τον αριθμό για να λαμβάνει SMS.
 4. Σκέφτομαι να κάνω φορητότητα τον προσωπικό αριθμό μου από F2G της Wind σε CU. Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να ζητήσω την φορητότητα;
 5. Αν αφήσω το F2G χωρίς να κάνω ανανέωση υπολοίπου, για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορώ να λαμβάνω κλήσεις και SMS?
 6. Το κόστος της ετήσιας συνδρομής το βλέπεις από το Τιµολόγιο Τραπεζικών Εργασιών στην ενότητα Ι.1. Πιστωτικές Κάρτες Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει στην Eurobank η δυνατότητα έκδοσης πιστωτικής χωρίς ετήσια συνδρομή. Κι εγώ θεωρώ πως το πρόγραμμα €πιστροφή έχει τις καλύτερες συνεργασίες και τα μεγαλύτερα ποσοστά επιβράβευσης σε σχέση με των άλλων ελληνικών τραπεζών. Και μάλιστα έχει και προσφορές στην εξαργύρωση όπως π.χ. για εξαργυρώσεις με €πιστροφή στην ΙΚΕΑ μέχρι 05/07/2022 επιστρέφει 20% στο ποσό της εξαργύρωσης. Όντως αν έχεις συμβόλαιο στην Cosmote σε συμφέρει να βγάλεις την COSMOTE World Mastercard και να ορίσεις την πληρωμή με πάγια εντολή για να έχεις έκπτωση σε κάθε λογαριασμό. Τέλος εάν θεωρείς πως δεν σε συμφέρει η ετήσια συνδρομή που έχουν οι πιστωτικές κάρτες, τότε μπορείς να κάνεις τις συναλλαγές σου με χρεωστική και απλώς δεν θα μπορείς να βάλεις δόσεις, αλλά να έχεις όλο το ποσό άμεσα διαθέσιμο.
 7. Εγώ είχα την Πειραιώς Mastercard (χωρίς συνδρομή με ετήσιο τζίρο >2.500€) και μετά μου έδωσε την δυνατότητα έκδοσης μιας ακόμη πιστωτικής κάρτας από την Visa δωρεάν για όσο διάστημα διατηρώ την Mastercard. Λογικά αν καταργήσεις την πρώτη κάρτα που εξέδωσες θα έχεις την κλασική τιμολόγηση με αντιλογισμό της ετήσιας συνδρομής με ετήσιο τζίρο >2.500€
 8. Η Πειραιώς όμως το αναφέρει ξεκάθαρα ώστε να το γνωρίζει όποιος θέλει να κάνει αίτηση για νέα κάρτα.
 9. Δεν πρόκειται για bug αλλά για feature (και δεν το λέω ως cliché) διότι όταν ξεκίνησε το PaF από την Eurobank δεν υπήρχε το IRIS. Συνεπώς η υλοποίηση που προϋπήρχε για όσους δεν ήταν εγγεγραμένοι στην υπηρεσία PaF ακολουθήθηκε στην συνέχεια για αποστολή χρημάτων προς όσους δεν είναι εγγεγραμένοι στην υπηρεσία IRIS. Για τα 8€ λες; Αν έκανες την αίτηση σε κατάστημα θα τα τραβήξει σε λίγες μέρες. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου εδώ μέσα όμως ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις μόνος σου το ebanking χωρίς χρέωση. Αν πάρεις κωδικούς e-banking από κατάστημα της Alpha Bank σε χρεώνουν €8,00 ενώ αν τους εκδόσεις online είναι δωρεάν (θεωρητικά ως 30/09/2022, αλλά πρακτικά δίδεται ανανέωση στην ημερομηνία λήξεως της προσφοράς κάθε φορά!) 🙄
 10. Τελικά η Alpha Bank (φαντάζομαι και η Viva Wallet το ίδιο θα κάνει) υποχρεούται να έχει κομμένη την δυνατότητα online συναλλαγών για τις κάρτες Fuel Pass ώστε να ακολουθεί τις διατάξεις του σχετικού νόμου, όπως μου ανέφεραν (από την Alpha στο 2111073827) χωρίς να έχω καμία όρεξη να διαβάσω τον νόμο για να το ελέγξω! Επίσης δεν έχω καμία όρεξη να καλέσω στην Γραμμή Εξυπηρέτησης για Fuel Pass: 2107000800 όπου φαντάζομαι θα έχουν καλέσει αρκετοί πολίτες. Επειδή λοιπόν το myBP app δεν χρεώνει μέσω του φυσικού POS, αλλά μέσω e-POS (με 3D-Secure) δεν μπορεί να γίνει από το wallet του η χρέωση κάρτας Fuel Pass.
 11. Να το αναδιατυπώσω και να το γενικεύσω: τα χρήματα θα πάνε σε αυτήν που ενεργοποίησες τελευταία (πιο πρόσφατα) Πιθανόν. Κι εγώ έκανα top-up προχθές, Δευτέρα και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί επιβράβευση. Άκυρο, τελικά μπήκε κανονικά η επιβράβευση σε YES την επόμενη ημέρα.
 12. Εγώ θα πρότεινα το myBP app που δεν χρειάζεται NFC. Απλώς θα πρέπει να βάλεις ξανά το CVV της κάρτας κατά την στιγμή της έγκρισης από την συσκευή σου. περισσότερα από το site της BP: https://www.bp.com/el_gr/greece/retail/products-and-services/services/mybp-app.html Δοκίμασα ξανά όντας συνδεδεμένος στο WiFi του πρατηρίου (διότι για λόγους ασφαλείας η πληρωμή δεν προχωρούσε όταν ήμουν συνδεδεμένος σε mobile hotspot από άλλο κινητό) και τελικά με την Fuel Pass Visa δεν προχωρούσε το 3D-Secure από την Alpha ενώ αντιθέτως με την bonus mastercard πέρασε κανονικά. Για το συγκεκριμένο δεν φταίει το mybp app διότι ο περιορισμός είναι από την τράπεζα. Θα προσπαθήσω την Δευτέρα να επικοινωνήσω με την Alpha Bank για να το εξακριβώσω, αλλά λογικά έχουν ορίσει η Fuel Pass Visa να μην μπορεί να κάνει online συναλλαγές. Όταν έχω νεότερα θα επανέλθω επί του θέματος.
 13. Και μου είχε φανεί περίεργο που είχαν αντικαταστήσει AmEx με Diners διότι από τότε διαβάζαμε πως είχε αρχίσει να αποσύρεται η Diners από την Ευρώπη.
 14. Δεν το έλεγξα την ώρα που το ανέφερες, αλλά τώρα μια χαρά εμφανίζονται. Τσέκαρε από το "Επιλογές εμφάνισης" κι αν δεν εμφανίζεται ούτε εκεί δοκίμασε από το "Προσθέστε άλλο προϊόν"
 15. Για την δική μου Gold bonus Mastercard η οποία προέκυψε από αναγκαστική μετάπτωση μιας Premium bonus American Express (member since 2006) είχα ενημερωθεί πως θα ξεκινούσε να υπάρχει ετήσια συνδρομή και είχα καλέσει στην εξυπηρέτηση πελατών και μου είχαν αναφέρει πως θα μπορούσε να παραμείνει χωρίς ετήσια συνδρομή με ετήσιο τζίρο €2.500 Βέβαια η δική σου περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική λόγω καινούριας σύμβασης, αλλά δεν χάνεις κάτι να καλέσεις στην εξυπηρέτηση πελατών και να διευκρινίσεις πως σε διαφορετική περίπτωση προτίθεσαι να ακυρώσεις την πιστωτική. Αν θέλεις πιστωτική χωρίς συνδρομή λόγω τζίρου υπάρχει λύση: Πειραιώς Visa Classic & Gold που το αναφέρει ξεκάθαρα: .
 16. Σε φόρτιση με Yes Visa αναφέρομαι κι εγώ, διαφορετικά δεν θα απαντούσα.
 17. Πιθανόν. Κι εγώ έκανα top-up προχθές, Δευτέρα και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί επιβράβευση.
 18. Πήγαινε από το Προφίλ (επάνω αριστερά που γράφει το ονοματεπώνυμό σου) > Ρυθμίσεις Επικοινωνίας > winbank alerts και πατάς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Για κινήσεις λογαριασμών μπορείς να έχεις ενημέρωση δωρεάν μέσω e-mail.
 19. @pank εγώ ήμουν και στην συνέχεια απάντησα στο post σου και νομίζω το αναλύσαμε διεξοδικά. Το συγκεκριμένο post θεωρώ πως είναι Not helpful/Misleading για την συγκεκριμένη περίπτωση διότι θα οδηγούσε σε επιβάρυνση με τόκους ενώ συνεχίζοντας την χρήση της κάρτας με την ίδια σύνεση δεν επιβαρύνεται με τόκους, καθώς αποπληρώνει το συνολικό ποσό κάθε μηνιαίου λογαριασμού. @bill33 η πρότασή σου ήταν: Αυτή είναι εντελώς λάθος πρακτική σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε τύπο κάρτας (χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική) καθώς το ορθό είναι πάντα να επικοινωνούμε με την τράπεζα για να ακυρώσει την εκάστοτε κάρτα. Ομοίως και όταν αποβιώνει κάποιος δικός μας άνθρωπος πρέπει να ειδοποιούμε τις τράπεζες για να ακυρώσουν τις κάρτες ώστε να μην γίνει κάποια συναλλαγή. Και έστω πως έκοψες την κάρτα με ψαλίδι (χωρίς να κάνεις καμία άλλη ενέργεια): λίγες ημέρες πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως η τράπεζα θα στείλει ταχυδρομικώς κάρτα αντικατάστασης με χρέωση σχετικού κόστους αν είναι χρεωστική. θα συνεχίσει να σε χρεώνει ετήσια συνδρομή αν προβλέπεται από τη σύμβαση της κάρτας. η κάρτα εξακολουθεί να θεωρείται ενεργή και μπορεί να συνεχίσει να χρεώνεται για πάγιες εντολές και online συναλλαγές που ενδέχεται να είναι απατηλές. Ο κύριος Λιγνός δεν έχει ιδέα τι έγινε από τεχνικής απόψεως και δυστυχώς δεν βοηθάει η περιγραφή να καταλάβουμε. Λογικά πρέπει να υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στην συσκευή του το οποίο δεν εγκαθίσταται με μια απλή τηλεφωνική ή VoIP κλήση. Ωστόσο στο 2':00" ο κύριος Μενδρινός εξηγεί την συνηθισμένη απάτη όπου πείθουν το θύμα να δώσει τους κωδικούς του ή στοιχεία με τα οποία θα καταφέρουν να δημιουργήσουν εκ νέου credentials για το e-banking.
 20. Η Πειραιώς το πρόσφερε για έξοδα οργανωμένων διακοπών με έως 6 δόσεις. Τώρα μετατρέπει οποιαδήποτε συναλλαγή σε έως 12 δόσεις. Η Klarna δίνει μόνο 3 δόσεις σε κάθε συναλλαγή. Βέβαια δεν έχω καταλάβει αν η Klarna σου δίνει PAN κάρτας ή αν επιτρέπει να αγοράσεις μόνο μέσα από την δική της εφαρμογή. Αν δεν σου δίνει κάρτα για αγοράσεις από όπου θέλεις, τότε δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης με την υπηρεσία της Πειραιώς.
 21. Δεν είπα να μην προαγοράσει. Απλώς να μην προαγοράσει πολλές λίρες, παρά μόνο όσες θα χρειαστεί για το Σαββατοκύριακο και ενδεχομένως να τους παζαρεύει χαμηλότερη τιμή για πληρωμή σε Ευρώ.
 22. Θα πω κάτι που θεωρητικά μου φαίνεται σωστό, αλλά επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρική γνώση θα ήθελα να το επιβεβαιώσουν ή να το απορρίψουν άλλοι χρήστες: Επειδή η λίρα Τουρκίας βρίσκεται σε διαρκή καθοδική πορεία ίσως συμφέρει να μην έχει μετατρέψει πολλά Ευρώ σε λίρες από την Παρασκευή και καθώς η ισοτιμία της Δευτέρας θα είναι σίγουρα πιο κάτω και να παζαρεύει την τιμή σε Ευρώ με το σκεπτικό: τόσα Ευρώ θα πιάνει η λίρα την Δευτέρα! Βέβαια να προσέχει διότι σε μια γνωστή που ζήτησε πριν κανένα μήνα να πληρώσει σε Ευρώ (χωρίς παζάρια, απλώς είχε κάρτα ελληνικής τράπεζας) σε καφετέρεια στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης η κοπέλα το πέρασε σε Ζλότι Πολωνίας και δεν μπορώ να καταλάβω αν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα ή ήταν απλώς απροσεξία.
 23. Επειδή συνήθως κάνω συναλλαγές σε μεγάλους εμπόρους δεν μου έχει τύχει (τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία) να μην μπορεί μια επιχείρηση να βάλει δόσεις. Βέβαια σε δύο συνοικιακά καταστήματα μου είχε τύχει να ζητήσουν κάρτα της ίδιας τράπεζας από την οποία είχαν το P.O.S. για να βάλουν δόσεις (Alpha και Eurobank ήταν). Σίγουρα πάντως καλό είναι να υπάρχει σαν δυνατότητα, ειδικά για συναλλαγές τύπου top up στην Revolut. Υ.Γ.: Από το καλοκαίρι του 2020 η Τράπεζα Πειραιώς είχε κάνει κάτι αντίστοιχο δίνοντας την δυνατότητα μετατροπής των εξόδων για οργανωμένες καλοκαιρινές διακοπές σε έως 6 άτοκες δόσεις: https://blog.piraeusbank.gr/el/all-articles/2020/07/organomenes-diakopes-me-pistotikes-kartes-trapezas-peiraios
 24. Λογικά έχεις δει στο: Εάν είστε ιδιωτικός υπάλληλος όπου αναφέρει: Εγώ προτιμώ να βλέπω στο τιμολόγιο εργασιών όπου στην ενότητα Ι.1.Πιστωτικές Κάρτες το αναφέρει πως για την Ι.1.1.1.Visa Classic δίνει 12 μήνες χωρίς συνδρομή για "Group Sales" ενώ δίνει 6 μήνες στους υπόλοιπους. Και "Group Sales" εννοεί να σου βάζει σωστά ο εργοδότης την μισθοδοσία και όχι να το κάνει σαν απλή μεταφορά.
 25. Βέβαια μια σωστή επιχείρηση θα είχε διαφορετικό P.O.S. για το mini-market με αντίστοιχο κωδικό και διαφορετικό P.O.S. για καύσιμα, όπως έχουν μερικά φαρμακεία ένα P.O.S. για καλυντικά και άλλο P.O.S. για φάρμακα, όχι βέβαια πως τα περνάνε και σωστά! Δεν συμμετέχουν όλα τα πρατήρια της B.P. και θεωρώ πως όσα συμμετέχουν ξέρουν καλά οι ταμίες την δουλειά τους. Εγώ προσπάθησα να κάνω δοκιμαστικά συναλλαγή, αλλά για κάποιο λόγο δεν προχωρούσε και επειδή είχα περάσει το 3D-Secure στο myAlpha mobile app η υπεύθυνη έλεγξε το δικό της σύστημα και μετά κάλεσε σε μια γραμμή εξυπηρέτησης όπου φάνηκε να γνωρίζεται με τους ανθρώπους του help-desk (πιθανόν να μιλάνε συχνά), αλλά δεν χρειάστηκε να το ελέγξουν περαιτέρω καθώς στο εν τω μεταξύ συνδέθηκα στο myAlpha mobile app και δεν υπήρχε καν δέσμευση στην κάρτα μου.
×
×
 • Create New...