Jump to content

COSMOTE 5G WiFi

MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 minute ago, dasnowy said:

Βαλ' το έξω. Εύκολο είναι. Εγώ να φανταστείς το έχω αφήσει ψιλοπρόχειρα κάπου χαμηλά και οριζόντια κιόλας επειδή δεν είχα αρκετό καλώδιο για να το περάσω καλά, και είναι πολύ καλύτερα από όταν το είχα μέσα. Το σημαντικό όμως είναι να κοιτάει προς την κεραία. 

Πιστεύω θα πιάσει το 300αρι έξω γιατί θα έχει καλύτερο σήμα και υψηλότερο, SNR.

7 minutes ago, elkons said:

300 δεν απαιτείται να πιάνει αφού δεν έχει Ν78 η κεραία της περιοχής του άμα δεις.

Α άκυρο, έχει. 

Πες μας τη περιοχή που βρίσκεται η κεραία να ψάξω στις άδειες άμα έχει δηλώσει Ν78, τότε θα έχει σύντομα εγγυημένο 300αρι.

Λίγο υποτονική η Ν78 θα μπορούσε 300 άνετα. 

Γιάννενα,η κεραία που βλέπω είναι η 104084 ( αν το γράφω καλά) στον Δρισκο.

https://i.ibb.co/MyV47LJ9/Screenshot-20250824-161158-Net-Monster.jpg

2 minutes ago, g8777 said:

Ο Χριστός και η Παναγία 6CC

Τι κινητάρα έχεις;

Η κεραία παίζει λίγο χαμηλά τη Ν78 σε ισχύ βλέπω. Όσο μικρότερο RSRP στη N78 κυρίως τόσο το καλύτερο, λογικά έξω. Τότε εκεί βάλε και τη κεραία.

2 ώρες πριν, g8777 said:

Οπωσδήποτε έξω και προσπάθησε να αυξήσεις το RSRP. Το RSRP είναι αρνητικό επομένως η απόλυτη τιμή πρέπει να είναι μικρότερη (το λέμε για διευκρίνιση).

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο πατέρας μου που πήρε στο 13888 πάντως και ζήτησε να του αλλάξουν το adsl υφιστάμενο πρόγραμμα που λήγει σε 6 μηνες στο 5g wifi, του είπαν ότι υπάρχει ρητρα , επειδη ουσιαστικά είναι μετάβαση σε νέο πρόγραμμα και οτι γινεται διακοπή του προγράμματος νωρίτερα από την λήξη του.

Ισχύει, και μένα μου έκανε εντύπωση..Θα πάρω και εγώ αύριο πάλι να δω τι θα μου πουν, μήπως τύχω σε άλλον υπάλληλο που τα ξέρει καλυτερα

6 ώρες πριν, kill_bill said:

Ισχύει, και μένα μου έκανε εντύπωση..Θα πάρω και εγώ αύριο πάλι να δω τι θα μου πουν, μήπως τύχω σε άλλον υπάλληλο που τα ξέρει καλυτερα

Εμένα το vdsl έληγε τον Δεκέμβριο και δεν πλήρωσα τίποτα είχα πάει σε Γερμανό βγήκε ο λογαριασμός δεν μπόρεσα να τον δω 16 ευρω είχα κάποιες μερες του μήνα κατανάλωση απο το παλιό τωρα αν βάλανε 5 ευρώ τι να σου πω, αυτο θεωρείται αναβάθμιση και δεν πληρώνεις ρήτρα.

8 ώρες πριν, kill_bill said:

Υπάρχουν υπάλληλοι που δεν χουν ενημερωθεί θεωρώ λόγω διακοπών επειδή έπεσε η έναρξη διάθεσης με την τηλεφωνία τώρα το καλοκαίρι και τα έχουν κάνει αχταρμά. Ουσιαστικά είναι αναβάθμιση το να πας στο 5G Wifi, αυτό επιδιώκουν άλλωστε σαν εταιρεία και φαίνεται μεγάλη κουταμάρα να βάζεις ρήτρα σε γραμμή adsl. Αντε άμα ήταν FTTH 500αρα γραμμή και να θέλει ο άλλος 5G Wifi να την καταλάβω τη ρήτρα γιατί είναι υποβάθμιση προγράμματος, αλλά η adsl μόνο αναβάθμιση μπορεί να είναι. Το άλλο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να πληρώσει τη ρήτρα που του βγάζουν και κάποια στιγμή να του κάνουν ισολογισμό και να του επιστρέψουν το ποσό κατά τη διάρκεια της νέας υπηρεσίας αλλά δεν είναι να μπαίνει κανείς σε τέτοιες διαδικασίες καλύτερα από την αρχή ξηγημένα πράματα να τελειώνει 

Καλημέρα συμφορουμίτες,

Εμείς εδώ στα πέριξ του κέντρου της πρωτεύουσας έχουμε ξεμείνει στην adsl + speedbooster μέχρι να φιλοτιμηθεί η Nova να ενεργοποιήσει το δίκτυο της. 

Σκέφτομαι πλέοεν το Cosmote 5G WIFI στα 300 Mbps. Αλλά επειδή μου φαίνονται πολλά τα 35 τον μήνα, σκέφτομαι να προβώ στην αγορά του εξοπλισμού στο πρόγραμμα χωρίς δέσμευση (currently 229) και να αξιοποιήσω το πρώτο δωρεάν δίμηνο, άντε και έναν μήνα ακόμη και στη συνέχεια να τους σουτάρω.

Το ερώτημα είναι αν θα λειτουργεί ο εξοπλισμός αργότερα με sim είτε της cosmote είτε της nova. Έχουν παραμετροποιήσει το firmware με κάποιο τρόπο ώστε να παραμένει κλειδωμένο ή έχουμε ελευθερία κινήσεων;

YΓ. Διάβασα τα προηγούμενα μηνύματα και είναι ολίγον τι ασαφές αν η κεραία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλη sim ακόμη και στο Contact Free πρόγραμμα. 

Edited by riki_

3 minutes ago, minast said:

Σε όσα παραδείγματα έχουμε δει έως τώρα, ο εξοπλισμός είναι ξεκλείδωτος.

Μου δημιουργήθηκε μια ακόμη απορία διαβάζοντας τα μηνύματα: Με ποια λογική επιλέγουν το αν θα στείλουν και outdoor εξοπλισμό; Βάσει τοποθεσίας;

14 minutes ago, riki_ said:

Μου δημιουργήθηκε μια ακόμη απορία διαβάζοντας τα μηνύματα: Με ποια λογική επιλέγουν το αν θα στείλουν και outdoor εξοπλισμό; Βάσει τοποθεσίας;

Τους λέει το σύστημα τι να στείλουν βάση κάλυψης. Αν επιμένεις θα πάρεις αυτό που θες.

1 ώρα πριν, riki_ said:

Καλημέρα συμφορουμίτες,

Εμείς εδώ στα πέριξ του κέντρου της πρωτεύουσας έχουμε ξεμείνει στην adsl + speedbooster μέχρι να φιλοτιμηθεί η Nova να ενεργοποιήσει το δίκτυο της. 

Σκέφτομαι πλέοεν το Cosmote 5G WIFI στα 300 Mbps. Αλλά επειδή μου φαίνονται πολλά τα 35 τον μήνα, σκέφτομαι να προβώ στην αγορά του εξοπλισμού στο πρόγραμμα χωρίς δέσμευση (currently 229) και να αξιοποιήσω το πρώτο δωρεάν δίμηνο, άντε και έναν μήνα ακόμη και στη συνέχεια να τους σουτάρω.

Το ερώτημα είναι αν θα λειτουργεί ο εξοπλισμός αργότερα με sim είτε της cosmote είτε της nova. Έχουν παραμετροποιήσει το firmware με κάποιο τρόπο ώστε να παραμένει κλειδωμένο ή έχουμε ελευθερία κινήσεων;

YΓ. Διάβασα τα προηγούμενα μηνύματα και είναι ολίγον τι ασαφές αν η κεραία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλη sim ακόμη και στο Contact Free πρόγραμμα. 

Το Contract Free λογικό καθώς αγοράζεις εξοπλισμό. 

Τώρα εάν επιλέξεις από τα υπόλοιπα προγράμματα εάν κάνεις διακοπή του συμβολαίου θα σου ζητήσουν να επιστρέψεις τον εξοπλισμό πίσω. 

18 ώρες πριν, kill_bill said:

Ο πατέρας μου που πήρε στο 13888 πάντως και ζήτησε να του αλλάξουν το adsl υφιστάμενο πρόγραμμα που λήγει σε 6 μηνες στο 5g wifi, του είπαν ότι υπάρχει ρητρα , επειδη ουσιαστικά είναι μετάβαση σε νέο πρόγραμμα και οτι γινεται διακοπή του προγράμματος νωρίτερα από την λήξη του.

Ανανέωσα το συμβόλαιό μου τον Ιούνιο που μας πέρασε. ADSL 24 mbps. Μόλις ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του 5G WiFi DP προχώρησα αμέσως σε αναβάθμιση (08/2025). Με όσους υπαλλήλους και αν έχω μιλήσει στο 13888 κανένας δεν μου είπε για ρήτρα, πέναλτι πρόωρης διακοπής κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση όταν αναβαθμίζεις το πρόγραμμά σου. 

On 21/8/2025 at 6:07 ΜΜ, omnian said:

Υποθέτω λόγω ανεφικτοτητας. Εγώ έχω ακριβώς 2 ευρώ έκπτωση στο speedbooster για αυτό το λόγο.

Τώρα γλυκοκοιτάζω το 5g wifi. Αν μου το δώσουν και μένα 28.90 χωρίς άλλες επιβαρύνσεις θα το βάλω γιατί τόσο περίπου πληρώνω ήδη. Η αλήθεια είναι ότι και τώρα συνήθως πιάνω 50/5 αλλά φαντάζομαι το 5g θα είναι πιο σταθερό λόγω slicing. Θεωρητικά πάντα....

Θα πάω την άλλη εβδομάδα να ρωτήσω και να μάθω αν όντως παίζει έκπτωση ανεφικτοτητας...

Λοιπόν σας στέλνω μέσω 5g wifi! Ιστορική μέρα καθώς αποχωριστηκα τον χαλκό έπειτα από 40+ χρόνια! Το πώς πήγα σε 5g wifi μάλλον θα σας μπερδέψει και εξηγώ.

Πήγα σε κατάστημα COSMOTE καθώς υπέθεσα ότι θα υπάρχει αμεσότητα και ότι θα μιλήσω αυτοπροσώπως με υπάλληλο για να το δει πιο σοβαρά το θέμα. Τελικά μάλλον έπεσα έξω καθώς δεν υπήρχε άμεσα  διαθέσιμος εξοπλισμός και όσο για την αυτοπροσωπεια θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Ερωτώ ξεκάθαρα, είμαι με adsl 24, έχω ανεφικτοτητα καθώς πιάνω μόνο 8mbps, και μου έχετε δώσει το speedbooster με έκπτωση για τον λόγο αυτό. Μπορώ να κάνω ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ σε 5g wifi χωρίς ρήτρες και μάλιστα με έκπτωση λόγω ανεφικτοτητας;

Απάντηση, δεν γίνεται να πάω σε 5g wifi χωρίς ποινές καθώς πρέπει να διακόψω ενεργό συμβόλαιο. Λέω έχω κάπου διαβάσει ότι γίνεται. Πετάγεται διπλανή υπάλληλος και λέει ο κύριος έχει ανεφικτοτητα, δεν υπάρχουν ποινές....χαχα! Ωραία το προχωράμε λέω. Ξαναρωτάω μήπως δικαιουμαι και έκπτωση λόγω ανεφικτοτητας; Και παίρνω την απάντηση ότι πλέον θα είμαι σε κινητή και δεν υπάρχει ανεφικτοτητα....καλό ε; Θα έχω πάντως τα δύο πάγια δώρο.

Χθες βράδυ κόπηκε το σταθερό και χάθηκε και το σχήμα magenta όπου είχα 4 καρτοκινητα σε σχέση με το σταθερό. 

Σήμερα που παρέλαβα τον εξοπλισμό μου διευκρίνισαν ότι η δουλειά έγινε όπως τους αφήνει το σύστημα να το κάνουν, και ότι αν τυχόν στον πρώτο λογαριασμό εμφανιστούν ποινές, τότε να σπεύσω πάλι στο κατάστημα να τις σβήσουν...

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν...

Επί τις ουσίας στερέωσα τον εξωτερικό εξοπλισμό σε ιστό που είχα ήδη σημαδευοντας την πιο κοντινή κεραία που ξέρω (στα 3χλμ) αν και δεν υπάρχει ακριβώς οπτική επαφή. Χωρίς να το σκαλίσω περαιτέρω κούμπωσα τα καλώδια στο ρούτερ κλπ και πιάνω 50/5 σταθερά ενώ μου φαίνεται πιο σβέλτο από το speedbooster παρόλο που είχα περίπου ίδια μέγιστη ταχύτητα . Δηλαδή κάνοντας speedtest, με το 5g wifi το τεστ ξεκινα κατευθείαν με τις μέγιστες ταχύτητες ενώ με το speedbooster ξεκινούσε από χαμηλά και ας πούμε μετά επιτάχυνε στα 50/5.

Μέχρι στιγμής ικανοποιημένος...

Edited by omnian

1 hour ago, omnian said:

Λοιπόν σας στέλνω μέσω 5g wifi! Ιστορική μέρα καθώς αποχωριστηκα τον χαλκό έπειτα από 40+ χρόνια! Το πώς πήγα σε 5g wifi μάλλον θα σας μπερδέψει και εξηγώ.

Πήγα σε κατάστημα COSMOTE καθώς υπέθεσα ότι θα υπάρχει αμεσότητα και ότι θα μιλήσω αυτοπροσώπως με υπάλληλο για να το δει πιο σοβαρά το θέμα. Τελικά μάλλον έπεσα έξω καθώς δεν υπήρχε άμεσα  διαθέσιμος εξοπλισμός και όσο για την αυτοπροσωπεια θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Ερωτώ ξεκάθαρα, είμαι με adsl 24, έχω ανεφικτοτητα καθώς πιάνω μόνο 8mbps, και μου έχετε δώσει το speedbooster με έκπτωση για τον λόγο αυτό. Μπορώ να κάνω ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ σε 5g wifi χωρίς ρήτρες και μάλιστα με έκπτωση λόγω ανεφικτοτητας;

Απάντηση, δεν γίνεται να πάω σε 5g wifi χωρίς ποινές καθώς πρέπει να διακόψω ενεργό συμβόλαιο. Λέω έχω κάπου διαβάσει ότι γίνεται. Πετάγεται διπλανή υπάλληλος και λέει ο κύριος έχει ανεφικτοτητα, δεν υπάρχουν ποινές....χαχα! Ωραία το προχωράμε λέω. Ξαναρωτάω μήπως δικαιουμαι και έκπτωση λόγω ανεφικτοτητας; Και παίρνω την απάντηση ότι πλέον θα είμαι σε κινητή και δεν υπάρχει ανεφικτοτητα....καλό ε; Θα έχω πάντως τα δύο πάγια δώρο.

Χθες βράδυ κόπηκε το σταθερό και χάθηκε και το σχήμα magenta όπου είχα 4 καρτοκινητα σε σχέση με το σταθερό. 

Σήμερα που παρέλαβα τον εξοπλισμό μου διευκρίνισαν ότι η δουλειά έγινε όπως τους αφήνει το σύστημα να το κάνουν, και ότι αν τυχόν στον πρώτο λογαριασμό εμφανιστούν ποινές, τότε να σπεύσω πάλι στο κατάστημα να τις σβήσουν...

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν...

Επί τις ουσίας στερέωσα τον εξωτερικό εξοπλισμό σε ιστό που είχα ήδη σημαδευοντας την πιο κοντινή κεραία που ξέρω (στα 3χλμ) αν και δεν υπάρχει ακριβώς οπτική επαφή. Χωρίς να το σκαλίσω περαιτέρω κούμπωσα τα καλώδια στο ρούτερ κλπ και πιάνω 50/5 σταθερά ενώ μου φαίνεται πιο σβέλτο από το speedbooster παρόλο που είχα περίπου ίδια μέγιστη ταχύτητα . Δηλαδή κάνοντας speedtest, με το 5g wifi το τεστ ξεκινα κατευθείαν με τις μέγιστες ταχύτητες ενώ με το speedbooster ξεκινούσε από χαμηλά και ας πούμε μετά επιτάχυνε στα 50/5.

Μέχρι στιγμής ικανοποιημένος...

Καλορίζικο!
Θα προσθέσεις και το 5G WiFi στο Magenta One με τα κινητά;

Edited by minast

Καλημερα. Συμφωνα με πληροφοριες μετα απο εντολη του Προεδρου της COSMOTE (επεσε συρμα απο οτι φαινεται) την Δευτερα Υπαρχει συναντηση για να κλειδωθουν τα παντα στο 5G WIFI( Γεωγραφικα και παροχος). Οι πληροφοριες αναφερουν οτι προς το παρον θα γινει στους καινουργιους χρηστες. Σε ολους ανεξαιρετως και σε αυτους που αγοραζουν το 3ο Προγραμμα. Για νεοτερη εξελιξη θα ενημερωσω και παλι. 

6 minutes ago, Geokat2829 said:

Καλημερα. Συμφωνα με πληροφοριες μετα απο εντολη του Προεδρου της COSMOTE (επεσε συρμα απο οτι φαινεται) την Δευτερα Υπαρχει συναντηση για να κλειδωθουν τα παντα στο 5G WIFI( Γεωγραφικα και παροχος). Οι πληροφοριες αναφερουν οτι προς το παρον θα γινει στους καινουργιους χρηστες. Σε ολους ανεξαιρετως και σε αυτους που αγοραζουν το 3ο Προγραμμα. Για νεοτερη εξελιξη θα ενημερωσω και παλι. 

Καλά, τόσο στρατηγικό θέμα είναι το κλείδωμα για τον ΟΤΕ ώστε να εμπλακεί ο ίδιος ο Πρόεδρος;

29 minutes ago, minast said:

Καλά, τόσο στρατηγικό θέμα είναι το κλείδωμα για τον ΟΤΕ ώστε να εμπλακεί ο ίδιος ο Πρόεδρος;

Δεν ξερω να σου πω αλλα θα ειναι παρον στην συναντηση ενας φιλος και μου ειπε οτι το email γραφει οτι μετα απο ενημερωση απο τον Προεδρο θα γινει η συναντηση. Προφανως θα ειδαν τις πωλησεις τους στο Free προγραμμα να ξεφευγουν πολυ προς τα επανω γιατι μην ξεχνας οτι δεν υπαρχει φθηνοτερο με εξωτερικη κεραια απο μια γρηγορη ματια που εριξα στο SKROUTZ.

Just now, elkons said:

Μπορεί να θέλει να παρουσιάσει και καμιά άλλη υπηρεσία αύριο, who knows. 

Η συναντηση γραφει ακριβως για τα κλειδωματα στο ΘΕΜΑ της. Δεν γραφει τιποτα αλλο. Βεβαια υπαρχουν κατι θεματακια με τους εταιρικους πελατες της COSMOTE. Ισως αναφερουν κατι και για αυτους. 

1 hour ago, Geokat2829 said:

Καλά να κλειδώνουν τον πάροχο, αλλα την γεωγραφική τοποθεσία δεν λέει. Είναι βασικο πλεονέκτημα να μπορεί ο πελάτης να το πάρει μαζί του στο "εξοχικό". Θα χάσουν από αυτήν την περιοριστική ρύθμιση. Είναι αποτρεπτικό για πολύ κόσμο.

Just now, opmgls said:

Καλά να κλειδώνουν τον πάροχο, αλλα την γεωγραφική τοποθεσία δεν λέει. Είναι βασικο πλεονέκτημα να μπορεί ο πελάτης να το πάρει μαζί του στο "εξοχικό". Θα χάσουν από αυτήν την περιοριστική ρύθμιση. Είναι αποτρεπτικό για πολύ κόσμο.

Δυστυχως ουτε και οι υπολοιπες εταιριες σε αφηνουν να το παρεις εκτος Βασικης Διευθυνσης απο οσο γνωριζω. Και απο οσο θυμαμαι και το προηγουμενο προγραμμα του OTE DOUBLE PLAY SIM που υπηρχε μεχρι τα Χριστουγεννα δεν επαιζε εκτος. Αν καποιος αλλος ξερει κατι περισσοτερο ας το ανεβασει.

9 minutes ago, opmgls said:

Υποτίθεται όμως έχεις συμφωνήσει σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ,μετά γιατί και οι πελατες χαλκού και οπτικής ινας να πληρώσουν παραπάνω για το εξοχικό τους;

Θα μπορούσαν να το κάνουν add on, ξεκλείδωτο για συγκεκριμένες θέσεις. Θα κέρδιζαν και οι καταναλωτές και η εταιρεία. 

6 minutes ago, Geokat2829 said:

Δυστυχως ουτε και οι υπολοιπες εταιριες σε αφηνουν να το παρεις εκτος Βασικης Διευθυνσης απο οσο γνωριζω. Και απο οσο θυμαμαι και το προηγουμενο προγραμμα του OTE DOUBLE PLAY SIM που υπηρχε μεχρι τα Χριστουγεννα δεν επαιζε εκτος. Αν καποιος αλλος ξερει κατι περισσοτερο ας το ανεβασει.

Ναι και η NOVA το έχει κλειδωμένο. 

DoblePlay SIM σε έναν φίλο με το πακέτο 4G+ πρόσφατα (εντός μήνα) λειτουργούσε εντός Νομού μόνο.