leotzian Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 (edited) Εχω παρατηρήσει τα έξεις στην στηλη Ul Configured αν το 1 είναι σε μπαντα 10Mhz εχω χαμηλοτερη ταχύτητα upload το 100mhz του 5G δεν με βοηθάει είμαι μακρυά απο την κεραία οταν μπαίνει και το 4G σε 20mhz ( οπως τώρα ) φτανω τα 30mbs. Σε τι μπαντες θα κάτσει ο κανονίζει μονο του αλλες φορές έχει PCI 80 άλλες άλλα νουμερα και οι συχνότητες 4G διαφορετικές δεν ξερω αν γινοταν το Ulpoad Configured αν ηταν σε 2 μπάντες στο 4G αν το χτυπαγες το 30 πάντα, με το download ειμαι παντα 320 τουλάχιστον ξεκινωντας απο 500. Δεν ξέρω αν από την υποστήριξη μπορούν να κάνουν κάτι, έχει κανείς άποψη? Στο Speed test με το παραπάνω screenshot εχω 331/31,6 Edited August 10, 2025 by leotzian 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 1 hour ago, leotzian said: Εχω παρατηρήσει τα έξεις στην στηλη Ul Configured αν το 1 είναι σε μπαντα 10Mhz εχω χαμηλοτερη ταχύτητα upload το 100mhz του 5G δεν με βοηθάει είμαι μακρυά απο την κεραία οταν μπαίνει και το 4G σε 20mhz ( οπως τώρα ) φτανω τα 30mbs. Σε τι μπαντες θα κάτσει ο κανονίζει μονο του αλλες φορές έχει PCI 80 άλλες άλλα νουμερα και οι συχνότητες 4G διαφορετικές δεν ξερω αν γινοταν το Ulpoad Configured αν ηταν σε 2 μπάντες στο 4G αν το χτυπαγες το 30 πάντα, με το download ειμαι παντα 320 τουλάχιστον ξεκινωντας απο 500. Δεν ξέρω αν από την υποστήριξη μπορούν να κάνουν κάτι, έχει κανείς άποψη? Στο Speed test με το παραπάνω screenshot εχω 331/31,6 Θα έπρεπε να κάνει PDCP aggregation αλλά προφανώς η ρύθμιση δεν το επιτρέπει για αυτά τα επίπεδα σήματος. Ενδιαφέρον. Γιατί δε μπαίνεις SA!? 4 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 (edited) 38 minutes ago, mixtri said: Θα έπρεπε να κάνει PDCP aggregation αλλά προφανώς η ρύθμιση δεν το επιτρέπει για αυτά τα επίπεδα σήματος. Ενδιαφέρον. Γιατί δε μπαίνεις SA!? Αν μπω SA δηλαδή μόνο 5G στο 4G δεν έχω τίποτε στο 5G κλειδώνουν 3 μπάντες από 2 που είναι τώρα το Upload Configured είναι στην 100mhz όπως παραπάνω το Upload μου με τίποτε δεν πάει πάνω από 5-7Mbs άντε 10. Το download σε όλες τις περιπτώσεις είναι στο φουλ. με το Upload υπάρχει πρόβλημα όπως διαβάζω και σε άλλους. Γενικά το Upload είναι το θέμα αν καταλαβαίνω καλά είναι αυτό που στέλνει το Router στην κεραία της Cosmote, αν δεν έχεις την κεραία φάτσα .... πάντως γενικά πολύ ευχαριστημένος είμαι με NSA ( Στην δική μου περίπτωση περιοχή ) Edited August 10, 2025 by leotzian 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 35 minutes ago, leotzian said: Αν μπω SA δηλαδή μόνο 5G στο 4G δεν έχω τίποτε στο 5G κλειδώνουν 3 μπάντες από 2 που είναι τώρα το Upload Configured είναι στην 100mhz όπως παραπάνω το Upload μου με τίποτε δεν πάει πάνω από 5-7Mbs άντε 10. Το download σε όλες τις περιπτώσεις είναι στο φουλ. με το Upload υπάρχει πρόβλημα όπως διαβάζω και σε άλλους. Γενικά το Upload είναι το θέμα αν καταλαβαίνω καλά είναι αυτό που στέλνει το Router στην κεραία της Cosmote, αν δεν έχεις την κεραία φάτσα .... πάντως γενικά πολύ ευχαριστημένος είμαι με NSA ( Στην δική μου περίπτωση περιοχή ) Δε ξέρω, είναι περίεργη φάση. Με 100ΜΗz ακόμα και με ένα carrier θα έπρεπε να είσαι καλά. Εκτός αν είσαι σε περίεργη γωνία σε σχέση με την κεραία και του UL SINR είναι για να πανηγύρια... 4 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 Αφού το TDD στην ελλαδα ειναι ρυθμισμένο σε 6:2:2, εχει πολύ μικρο upload μονο του. Ειναι και ο λόγος που αναρωτιόμουν όταν εκαναν το Ν1 clean carrier, γιατί δεν γύριζαν το Β1 σε LTE και να κάνουν τα 35MHz της B3 NR. Θα πέταγε upload του SA. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 (edited) On 1/8/2025 at 3:12 ΜΜ, AlexM2 said: 8 ώρες πριν, georgemv said: Αφού το TDD στην ελλαδα ειναι ρυθμισμένο σε 6:2:2, εχει πολύ μικρο upload μονο του. Ειναι και ο λόγος που αναρωτιόμουν όταν εκαναν το Ν1 clean carrier, γιατί δεν γύριζαν το Β1 σε LTE και να κάνουν τα 35MHz της B3 NR. Θα πέταγε upload του SA. Αυτά είναι λίγο κινέζικα για μένα το θέμα είναι μπορεί να γίνει κάτι απο το support της Cosmote? Edited August 11, 2025 by leotzian 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 Αν είσαι ήδη με εξωτερικό εξοπλισμό και έχει τοποθετηθεί προς την σωστή πλευρά η κεραία, δύσκολο να σου κάνουν κάτι. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 13 ώρες πριν, georgemv said: Αφού το TDD στην ελλαδα ειναι ρυθμισμένο σε 6:2:2, εχει πολύ μικρο upload μονο του. Ειναι και ο λόγος που αναρωτιόμουν όταν εκαναν το Ν1 clean carrier, γιατί δεν γύριζαν το Β1 σε LTE και να κάνουν τα 35MHz της B3 NR. Θα πέταγε upload του SA. Το θέμα είναι ότι το PCC είναι Ν78 σε αυτή την περίπτωση. Το special slot είναι όντως ρυθμισμένο για περισσότερο DL (λογικό) αλλά όλοι οι πάροχοι 3:1 χρησιμοποιούν στην Ευρώπη (3 DL slots vs 1 UL slot). Η διαφορά είναι μόνο στο cell range που χρησιμοποιεί ο καθένας γιατί αυτό ρυθμίζει και το #gap symbols στο special slot. Για Ν3 δε ξέρω τα Combos. Πάντως θεωρητικά μπορεί να το κάνει μια νύχτα. 1 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 1 hour ago, georgemv said: Αν είσαι ήδη με εξωτερικό εξοπλισμό και έχει τοποθετηθεί προς την σωστή πλευρά η κεραία, δύσκολο να σου κάνουν κάτι. Δεν εχω εξωτερικό με το εσωτερικό μόνο ZTE 888 Ultra 26 minutes ago, mixtri said: Το θέμα είναι ότι το PCC είναι Ν78 σε αυτή την περίπτωση. Το special slot είναι όντως ρυθμισμένο για περισσότερο DL (λογικό) αλλά όλοι οι πάροχοι 3:1 χρησιμοποιούν στην Ευρώπη (3 DL slots vs 1 UL slot). Η διαφορά είναι μόνο στο cell range που χρησιμοποιεί ο καθένας γιατί αυτό ρυθμίζει και το #gap symbols στο special slot. Για Ν3 δε ξέρω τα Combos. Πάντως θεωρητικά μπορεί να το κάνει μια νύχτα. Βασικά καλά είμαι δεν εχω παράπονο το DL είναι πάντα στο φουλ το θέμα με το UL είναι κάποιες φορές πέφτει σε διάφορες μπάντες και μπορεί να κατσει στο 15 - 20, αν μπορούσαν κάπως να το λύσουν και αυτό θα ήταν τέλειο, πολλές γνώσεις στο 5G δεν εχω αυτά πού λέτε κινέζικα τα ακούω αλλά με τα 25/3 που είχα καμμία σχέση όπως και να κάτσει. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 1 hour ago, leotzian said: Δεν εχω εξωτερικό με το εσωτερικό μόνο ZTE 888 Ultra Βασικά καλά είμαι δεν εχω παράπονο το DL είναι πάντα στο φουλ το θέμα με το UL είναι κάποιες φορές πέφτει σε διάφορες μπάντες και μπορεί να κατσει στο 15 - 20, αν μπορούσαν κάπως να το λύσουν και αυτό θα ήταν τέλειο, πολλές γνώσεις στο 5G δεν εχω αυτά πού λέτε κινέζικα τα ακούω αλλά με τα 25/3 που είχα καμμία σχέση όπως και να κάτσει. Πόσο παραπάνω από τα 20Mbps θα έπρεπε να πηγαίνει το upload; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 (edited) Εγώ θα ζητούσα εξωτερικό εξοπλισμό και θα κλείδωνα σε SA. Edited August 11, 2025 by georgemv 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 44 minutes ago, opmgls said: Πόσο παραπάνω από τα 20Mbps θα έπρεπε να πηγαίνει το upload; 30Mbs τόσο υποτίθεται πληρώνεις 21 minutes ago, georgemv said: Εγώ θα ζητούσα εξωτερικό εξοπλισμό και θα κλείδωνα σε SA. Με τίποτα, εγώ το ήθελα, εδώ χωριό χωράφια, ποντικά άπειρα, κεραυνοί άπειροι ήλιος το καλοκαίρι στο φουλ με τίποτε για να κερδίσω 10Mbs αν και τις ποιο πολλές φορές πιάνω 32. ( Ενας λόγος που ήθελα να φύγω από τα εναέρια καλώδια χαλκού ήταν οι κεραυνοί). 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 Μα η εξωτερική κεραία είναι ενα κουτάκι εξω από τον τοίχο δεν θα σου στήσει και κάνα σταθμό. Δεν εκπέμπει, λαμβάνει σημα. 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 1 hour ago, georgemv said: Εγώ θα ζητούσα εξωτερικό εξοπλισμό και θα κλείδωνα σε SA. Γίνεται να κλειδώσει κάποιος την κεραία σε SA? Γιατί στο μενού της δεν έχω δει κάτι 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. August 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2025 9 ώρες πριν, elkons said: Μα η εξωτερική κεραία είναι ενα κουτάκι εξω από τον τοίχο δεν θα σου στήσει και κάνα σταθμό. Δεν εκπέμπει, λαμβάνει σημα. Προφανώς εκπέμπει κιόλας, αλλά στο γενικό νόημα είμαστε σύμφωνοι 😉 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. August 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2025 Μις εβδομάδα χωρίς την υπηρεσία. Κανένα τηλέφωνο καμία επιδιόρθωση. Είπαμε άδειες αλλά εντάξει. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Geokat2829 Δημ. August 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2025 6 minutes ago, AlexM2 said: Μις εβδομάδα χωρίς την υπηρεσία. Κανένα τηλέφωνο καμία επιδιόρθωση. Είπαμε άδειες αλλά εντάξει. Το έχεις δηλαδή δώσει βλάβη και δεν σε έχουν καλέσει ακόμη εδώ και μια εβδομαδα? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. August 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2025 6 minutes ago, Geokat2829 said: Το έχεις δηλαδή δώσει βλάβη και δεν σε έχουν καλέσει ακόμη εδώ και μια εβδομαδα? Ακριβώς. Εγώ τους πήρα και μου είπαν και καλά για επίσπευση 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. August 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2025 Δοκίμασες να κάνεις reset πάντα έτσι παίρνει τους κωδικούς της τηλεφωνίας και έρχεται στα ίσα του. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. August 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2025 3 ώρες πριν, leotzian said: Δοκίμασες να κάνεις reset πάντα έτσι παίρνει τους κωδικούς της τηλεφωνίας και έρχεται στα ίσα του. Η τηλεφωνία μοιάζει να είναι οκ μετά από hard reset. Τώρα το ίντερνετ σέρνεται 10 down 2 up. Δεν ξέρω αλλά έχω μια υποψία πως το ρούτερ είναι για τα μπάζα. Θα δοκιμάσω αύριο το παλιό το fritz box να δω αν θα παίξει 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. August 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2025 Πριν ήταν οκ η ταχύτητα; πάντως έχει ειπωθεί πως η κεραία στους Λιγκιάδες είναι κλειστή, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και μπουκωσε η άλλη. Δοκίμασε και με το κινητό σου Speedtest. Τον ιδιο εξοπλισμό πρέπει να δίνει και η NOVA, είχε θέματα και τελικά έφταιγε η εξωτερική κεραία. Γιατί δε δοκιμάζεις χωρίς; 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. August 14, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2025 (edited) 7 ώρες πριν, elkons said: Πριν ήταν οκ η ταχύτητα; πάντως έχει ειπωθεί πως η κεραία στους Λιγκιάδες είναι κλειστή, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και μπουκωσε η άλλη. Δοκίμασε και με το κινητό σου Speedtest. Τον ιδιο εξοπλισμό πρέπει να δίνει και η NOVA, είχε θέματα και τελικά έφταιγε η εξωτερική κεραία. Γιατί δε δοκιμάζεις χωρίς; Πώς θα δοκιμάσω χωρίς; Το ρούτερ δεν παίρνει κάρτα SIM. Το τηλέφωνό έφτιαξε με hard reset η ταχύτητα όχι. Θα δοκιμάσω να την κλειδώσω σε SA Edited August 14, 2025 by AlexM2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. August 14, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2025 (edited) 3 ώρες πριν, AlexM2 said: Πώς θα δοκιμάσω χωρίς; Το ρούτερ δεν παίρνει κάρτα SIM. Το τηλέφωνό έφτιαξε με hard reset η ταχύτητα όχι. Θα δοκιμάσω να την κλειδώσω σε SA Δεν ξέρω πως είναι η εξωτερική μονάδα εχω το 888ulta , εχει στο 5G settings 3 ρυθμίσεις Automatic 5G ENDC και 4G δοκιμασε το 5G ENDC και οχι το Automatic Κανε την ρύθμιση περίμενε 2 - 3 λεπτά κάνε Speed test Edited August 14, 2025 by leotzian 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. August 14, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2025 8 minutes ago, leotzian said: Δεν ξέρω πως είναι η εξωτερική μονάδα εχω το 888ulta , εχει στο 5G settings 3 ρυθμίσεις Automatic 5G ENDC και 4G δοκιμασε το 5G ENDC και οχι το Automatic Κανε την ρύθμιση περίμενε 2 - 3 λεπτά κάνε Speed test Θα το κοιτάξω ευχαριστώ πολύ. Μήπως ξέρει κανείς γιατί στο Cellmaper δεν μου εμφανίζει κάποιες κεραίες; Γιατί βλέπω ότι υπάρχει κάλυψη από δύο στο 4G αλλά στο 5G δεν μου εμφανίζει καμία στην περιοχή 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. August 14, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2025 Μήπως κατά λάθος το τηλέφωνο σου έχει κλειδώσει σε 4G only, δεν ξερω τι τηλέφωνο έχεις άλλα πολλά έχουν την ρύθμιση αυτή, μπορεί να είναι και αφελής ερώτηση βέβαια 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts