Jump to content

COSMOTE 5G WiFi

MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4 minutes ago, johnny_htc said:

Εννοείται με τέτοια χάλια, χαιρετάς εύκολα. Εκτός και αν του το έδιναν με 2 ευρώ το μήνα, εγώ το κράταγα 😂🤣

Το θεμα είναι δίνει με τους 2 μήνες σαν δοκιμή να το κόψει; 

Ούτε 2 με τη κάλυψη του χωριού. 

Μέσα:

Screenshot-20250822-144639-Net-Monster.j

Έξω 

Screenshot-20250822-144724-Net-Monster.j

Είναι κάπως βλακεια να λενε στο κατάστημα πως έχει τη καλύτερη κάλυψη εκεί ενώ είναι η μοναδική εταιρεία χωρίς κεραία και εσωτερική κάλυψη 4G.

Hlias.

3 minutes ago, elkons said:

Το θεμα είναι δίνει με τους 2 μήνες σαν δοκιμή να το κόψει; 

Ούτε 2 με τη κάλυψη του χωριού. 

Μέσα:

Screenshot-20250822-144639-Net-Monster.j

Έξω 

Screenshot-20250822-144724-Net-Monster.j

Είναι κάπως βλακεια να λενε στο κατάστημα πως έχει τη καλύτερη κάλυψη εκεί ενώ είναι η μοναδική εταιρεία χωρίς κεραία και εσωτερική κάλυψη 4G.

Α έλεγαν συγκεκριμένα για εκεί, λολ, ο, τι να ναι παπατζες.. Φαντάζομαι εύκολα κόβεις πάνω στην δοκιμαστική περίοδο. Απλά τους στέλνει τα τεστ και τελειώνει. Ή τον "ταλαιπωρούν" με τα τεστ που θέλουν να κάνεις κάνα τριήμερο με το site speedtest που έχουν και θα τελειώσει οριστικά. Αλλά καλό είναι να κινήσει τη διαδικασία σιγά σιγά θα έλεγα με επικοινωνία με εξυπηρέτηση πελατών 

Edited by johnny_htc

Με τ speedtest μονο στο messenger ζητάνε συνέχεια.

Πήραμε στην εξυπηρέτηση είπαν θα επιστρέψουν τα 70€ του τεχνικού, θα το κόψουν αφού περάσουν οι 2 μήνες για να μη μείνει χωρίς υπηρεσίες και έδωσαν 1 πάγιο δωρεάν στο συμβόλαιο κινητής.

Τουλάχιστον κόβεται. 

Hlias.

44 minutes ago, elkons said:

Cosmote 5G WiFi με εξωτερική κεραία στα Φύλλα (Κεντρική Εύβοια). Στο κατάστημα έλεγαν θα πιάσει σίγουρα 50Mbps δήθεν η καλύτερη στο χωριό, ενώ εγώ ειχα προειδοποιήσει πως στο χωριό αυτό είναι η χειρότερη χωρίς καν κεραία. 

spacer.png

Έχει τους 2 μήνες δώρο, μπορεί να το κόψει όμως ατελως;

Την εξωτερική κεραία την έβαλε τεχνικός τους..

Και ο τεχνικός είπε ότι όλα είναι καλά;

8 minutes ago, Gv2008 said:

Και ο τεχνικός είπε ότι όλα είναι καλά;

Δεν εχω ιδεα. Το κατάστημα μια χαρά όλα όμως..

Hlias.

2 ώρες πριν, elkons said:

Cosmote 5G WiFi με εξωτερική κεραία στα Φύλλα (Κεντρική Εύβοια). Στο κατάστημα έλεγαν θα πιάσει σίγουρα 50Mbps δήθεν η καλύτερη στο χωριό, ενώ εγώ ειχα προειδοποιήσει πως στο χωριό αυτό είναι η χειρότερη χωρίς καν κεραία. 

spacer.png

Έχει τους 2 μήνες δώρο, μπορεί να το κόψει όμως ατελως;

Την εξωτερική κεραία την έβαλε τεχνικός τους..

Το καλό είναι ότι όταν κόβεται συμβόλαιο χωρίς κάλυψη ανοίγει ticket για βελτίωση. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Just now, mixtri said:

Το καλό είναι ότι όταν κόβεται συμβόλαιο χωρίς κάλυψη ανοίγει ticket για βελτίωση. 

Έχω ανοίξει 4 Tickets περι κάλυψης για τη συγκεκριμένη περιοχή. 

Έχω όμως καλά νέα προς τ κάτω που είμαι είναι σε διαδικασία πρόκρισης για κεραία!

Hlias.

6 minutes ago, mixtri said:

Δεν πρέπει να αφήσει χωριό για χωριό χωρίς κάλυψη η Cosmote κατά τη γνώμη μου. Θα πουλήσει παντού σα ζεστό ψωμί 🥖 το 5G Wifi. Ακόμα και την 50αρα να, βάλει κάποιος, είναι απίστευτη αλλαγή από τα 5 mbps που παίζουν οι πιο πολλοί στα χωριά. 

Just now, johnny_htc said:

Δεν πρέπει να αφήσει χωριό για χωριό χωρίς κάλυψη η Cosmote κατά τη γνώμη μου. Θα πουλήσει παντού σα ζεστό ψωμί 🥖 το 5G Wifi. Ακόμα και την 50αρα να, βάλει κάποιος, είναι απίστευτη αλλαγή από τα 5 mbps που παίζουν οι πιο πολλοί στα χωριά. 

Φαντάσου έχει μερικα σημεία και αν ,ADSL των 5.

Αρνείται τη θέση της Vodafone /NOVA. Δε μπορώ να κάνω κάτι αλλο.

Και τ παραπάνω χωριό έτσι είναι 😂

Hlias.

Just now, elkons said:

Φαντάσου έχει μερικα σημεία και αν ,ADSL των 5.

Αρνείται τη θέση της Vodafone /NOVA. Δε μπορώ να κάνω κάτι αλλο.

Και τ παραπάνω χωριό έτσι είναι 😂

Κάτι δεν τους αρέσει στη θέση βοντα /νόβα, ίσως δεν έχει χώρο να στήσει ιστό, δε ξέρω. Δοκός αυτά τα χωριά δεν τα βλέπει καν ε; 

Just now, johnny_htc said:

Κάτι δεν τους αρέσει στη θέση βοντα /νόβα, ίσως δεν έχει χώρο να στήσει ιστό, δε ξέρω. Δοκός αυτά τα χωριά δεν τα βλέπει καν ε; 

Είναι μια θέση στο πιάτο, καλύπτει ότι είναι αδύναμο για αυτούς.

Έχει χώρο ακριβώς δίπλα που ήταν ο προηγούμενος ιστος της Vodafone. Δικαιολογίες δηλαδή. Χάνουν συνδρομητές από κει πάνω και παίρνουν προς τα κάτω άρα δε χάνουν κάτι.

Δοκός (Οχυρό) φαίνεται αλλα είναι μακριά ασε που σέρνεται ήδη αμα δν έχεις 5G. Καλύπτει οριακά από κει πιάνει στο χωριό κυρίως Βαθύ και Σχηματάρι. Στο παραπάνω χωριό φαίνεται η Βουδόχη (γέροντας Ερέτριας) οι αλλες καλύπτουν και Β7 καλούτσικα, η Cosmote ούτε Β20 δε περνάει από κει.

Αρα κεραία μονόδρομος

Τουλάχιστον προς τα κάτω θα boostαρει πολύ. Κάπου κερδίζεις Κάπου χάνεις βάζεις 2 sim και είσαι οκ.

Hlias.

1 hour ago, elkons said:

Είναι μια θέση στο πιάτο, καλύπτει ότι είναι αδύναμο για αυτούς.

Έχει χώρο ακριβώς δίπλα που ήταν ο προηγούμενος ιστος της Vodafone. Δικαιολογίες δηλαδή. Χάνουν συνδρομητές από κει πάνω και παίρνουν προς τα κάτω άρα δε χάνουν κάτι.

Δοκός (Οχυρό) φαίνεται αλλα είναι μακριά ασε που σέρνεται ήδη αμα δν έχεις 5G. Καλύπτει οριακά από κει πιάνει στο χωριό κυρίως Βαθύ και Σχηματάρι. Στο παραπάνω χωριό φαίνεται η Βουδόχη (γέροντας Ερέτριας) οι αλλες καλύπτουν και Β7 καλούτσικα, η Cosmote ούτε Β20 δε περνάει από κει.

Αρα κεραία μονόδρομος

Τουλάχιστον προς τα κάτω θα boostαρει πολύ. Κάπου κερδίζεις Κάπου χάνεις βάζεις 2 sim και είσαι οκ.

Σε κάποιο χωριό που αναφέρουμε, κτίριο ΟΤΕ δεν παίζει ε; Θύμησε μου, δε θυμάμαι να το έχουμε αναφέρει, γι' αυτό. 

9 minutes ago, johnny_htc said:

Σε κάποιο χωριό που αναφέρουμε, κτίριο ΟΤΕ δεν παίζει ε; Θύμησε μου, δε θυμάμαι να το έχουμε αναφέρει, γι' αυτό. 

Τσου.

Hlias.

Έτοιμο το 5G wifi. Μόλις έβαλα το odu κόπηκε το τηλέφωνο από την adsl και ενεργοποιήθηκε η σύνδεση. Το odu το έχω βάλει μέσα ξαπλωμένο για αυτό είναι χαμηλό το σήμα αλλά για την 50άρα μια χαρά είναι και για αυτό το άφησα έτσι. Στην αρχή ήταν σε SA και μετά άλλαξε σε NSA, λογικά λόγω του χαμηλού σήματος μιας και το 5G αλλάζει μεταξύ της κεραίας στον ΟΤΕ και της κεραίας στο βουνό. Το 4G σταθερά στην κεραία του ΟΤΕ. Τα speedtest ξεκινάνε από 250/20 και μετά πέφτει στα 50/5. Με SA το up ξεκινάει από 10 και το ping είναι αυξημένο. Αν βάλω την κεραία έξω θεωρώ πιάνω άνετα και 300αρα. Όλα παίζουν με ξεχωριστό apn (του internet είναι fwa-internet). Δίνει κανονικά διαφορετικές ipv6 στην κάθε συσκευή, μένει να δω αν είναι routable. Η ipv4 είναι με NAT64. Το τηλέφωνο μια χαρά, δεν ρίχνει το CA και το NSA. Γενικά ικανοποιημένος προς το παρόν.

1304599619_Screenshot2025-08-22184153.thumb.png.4b38d204bb3e9777a6291b7ab030483d.png

363714522_Screenshot2025-08-22184142.thumb.png.10f1ef3fab915296bb5650ec5b3f405f.png

1633167221_Screenshot2025-08-22184208.thumb.png.cc00f141574ae8a62ea0e41c7a636b3b.png

https://www.speedtest.net/result/18131418456

Edited by dasnowy

3 minutes ago, dasnowy said:

Έτοιμο το 5G wifi. Μόλις έβαλα το odu κόπηκε το τηλέφωνο από την adsl και ενεργοποιήθηκε η σύνδεση. Το odu το έχω βάλει μέσα ξαπλωμένο για αυτό είναι χαμηλό το σήμα αλλά για την 50άρα μια χαρά είναι και για αυτό το άφησα έτσι. Στην αρχή ήταν σε SA και μετά άλλαξε σε NSA, λογικά λόγω του χαμηλού σήματος μιας και το 5G αλλάζει μεταξύ της κεραίας στον ΟΤΕ και της κεραίας στο βουνό. Το 4G σταθερά στην κεραία του ΟΤΕ. Τα speedtest ξεκινάνε από 250/20 και μετά πέφτει στα 50/5. Με SA το up ξεκινάει από 10 και το ping είναι αυξημένο. Αν βάλω την κεραία έξω θεωρώ πιάνω άνετα και 300αρα. Όλα παίζουν με ξεχωριστό apn (του internet είναι fwa-internet). Δίνει κανονικά διαφορετικές ipv6 στην κάθε συσκευή, μένει να δω αν είναι routable. Η ipv4 είναι με NAT64. Το τηλέφωνο μια χαρά, δεν ρίχνει το CA και το NSA. Γενικά ικανοποιημένος προς το παρόν.

1304599619_Screenshot2025-08-22184153.thumb.png.4b38d204bb3e9777a6291b7ab030483d.png

363714522_Screenshot2025-08-22184142.thumb.png.10f1ef3fab915296bb5650ec5b3f405f.png

1633167221_Screenshot2025-08-22184208.thumb.png.cc00f141574ae8a62ea0e41c7a636b3b.png

https://www.speedtest.net/result/18131418456

image.png

Μια χαρά, καλορίζικο φίλε μου. Θετικό ότι συνεχίζει και παίζει με ca η τηλεφωνία, ευτυχώς εδώ δεν κάνουν ο, τι και στα κινητά. Κάτω κάτω στο ποστ μάλλον απέτυχε να ανέβει κάποια εικόνα που ήθελες να ανεβάσεις, στο αναφέρω απλά αν ήθελες να δείξεις κάτι. 

5 minutes ago, johnny_htc said:

Κάτω κάτω στο ποστ μάλλον απέτυχε να ανέβει κάποια εικόνα που ήθελες να ανεβάσεις, στο αναφέρω απλά αν ήθελες να δείξεις κάτι. 

Να σαι καλά! Είχα βάλει καταλάθος δύο φορές την φωτογραφία με τα apn. Επιτέλους ξέφυγα από την adsl. Κλειδωμένο στα 50 μεν, σταθερό δε. Αν και με nsa δεν έχω slicing, δεν νομίζω να έχω θέμα με την 50αρα ενώ έχω πιάσει 1100mbps από το κινητό πιο κοντά στην κεραία.

ΥΓ μην ξετυλίξετε το μεγάλο πλακέ utp καλώδιο αν δεν είστε σίγουροι πως θα το βάλετε έξω, μεγάλο λάθος

Edited by dasnowy

1 minute ago, dasnowy said:

Είχα βάλει καταλάθος δύο φορές την φωτογραφία με τα apn. Επιτέλους ξέφυγα από την adsl. Κλειδωμένο στα 50 μεν, σταθερό δε. Αν και με nsa δεν έχω slicing, δεν νομίζω να έχω θέμα με την 50αρα ενώ έχω πιάσει 1100mbps από το κινητό πιο κοντά στην κεραία.

ΥΓ μην ξετυλίξετε το μεγάλο πλακέ utp καλώδιο αν δεν είστε σίγουροι πως θα το βάλετε έξω, μεγάλο λάθος

Η κεραία στο βουνό έχει την Ν78 απ ο, τι κατάλαβα, σωστά; 

3 minutes ago, johnny_htc said:

Η κεραία στο βουνό έχει την Ν78 απ ο, τι κατάλαβα, σωστά; 

Και οι δύο έχουν n78, στα 130mhz. Τώρα βλέπω έχει σταθεροποιηθεί σε αυτήν που είναι στον ΟΤΕ.

Όσοι το πάρετε με odu, η default ρύθμιση είναι να κλείνει η σύνδεση μετά από αδράνεια 5 λεπτών. Εγώ το έβαλα να είναι αναμμένο μόνιμα.

1 hour ago, dasnowy said:

Και οι δύο έχουν n78, στα 130mhz. Τώρα βλέπω έχει σταθεροποιηθεί σε αυτήν που είναι στον ΟΤΕ.

Όσοι το πάρετε με odu, η default ρύθμιση είναι να κλείνει η σύνδεση μετά από αδράνεια 5 λεπτών. Εγώ το έβαλα να είναι αναμμένο μόνιμα.

Είναι να κλείνει η σύνδεση ή να σβήνουν τα λαμπάκια της κεραίας;

Edited by AlexM2

Just now, AlexM2 said:

Είναι να κλείνει η σύνδεση ή να σβήνουν τα λαμπάκια;

Να κλείνει η σύνδεση. Υποθέτω η κίνηση του voip θα κρατάει ανοιχτή τη σύνδεση μόνιμα αλλά δεν το ρισκάρω. 

1 minute ago, dasnowy said:

Να κλείνει η σύνδεση. Υποθέτω η κίνηση του voip θα κρατάει ανοιχτή τη σύνδεση μόνιμα αλλά δεν το ρισκάρω. 

Αυτο είναι μεγάλη χαζομάρα. Να κλείνει η σύνδεση μετά από 5 λεπτά και δεν το είδα πουθενά. Τώρα που το είπες αύριο θα το κοιτάξω

9 minutes ago, AlexM2 said:

Αυτο είναι μεγάλη χαζομάρα. Να κλείνει η σύνδεση μετά από 5 λεπτά και δεν το είδα πουθενά. Τώρα που το είπες αύριο θα το κοιτάξω

Δε νομίζω να μη "ξυπνάει" η τηλεφωνία αν δεχτείς τηλεφώνημα. Τόσο "deep sleep" η συσκευή, μου φαίνεται ακραίο. Και λογικά άμα σηκώσεις εσύ να πάρεις τηλέφωνο, πάλι πρέπει να "ξυπνάει" η σύνδεση. Βέβαια θα έπρεπε υποτίθεται απλά να παίρνεις τηλέφωνο την εξυπηρέτηση και να στα σεταρουν αυτά άμα τα ζητήσεις και όχι να ψάχνει ο καθένας μόνος του 

2 ώρες πριν, johnny_htc said:

Δε νομίζω να μη "ξυπνάει" η τηλεφωνία αν δεχτείς τηλεφώνημα. Τόσο "deep sleep" η συσκευή, μου φαίνεται ακραίο. Και λογικά άμα σηκώσεις εσύ να πάρεις τηλέφωνο, πάλι πρέπει να "ξυπνάει" η σύνδεση. Βέβαια θα έπρεπε υποτίθεται απλά να παίρνεις τηλέφωνο την εξυπηρέτηση και να στα σεταρουν αυτά άμα τα ζητήσεις και όχι να ψάχνει ο καθένας μόνος του 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

12 minutes ago, AlexM2 said:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

Λογικά θα στρώσει και αυτό όπως κάνουν και με τη σταθερή τόσα χρόνια όλες που απομακρυσμενα σεταρουν το ρουτερ, επανεκκινησεις γραμμής κλπ. Για να δούμε.. 

5 ώρες πριν, AlexM2 said:

Κοίτα στις ρυθμίσεις του 5G στη λειτουργία σύνδεσης. 

Κλείδωσε σε SA και ανέβηκε το ping από 24ms στα 50ms και ειναι λίγο ασταθής η ταχύτητα με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί και το download latency. Τώρα το κλείδωσα σε NSA και όλα είναι μια χαρά. Δεν έχω slicing όμως. Να το αφήσω NSA που γενικά παίζει καλύτερα ή SA; Θα το κοιτάξω και καλύτερα αύριο. 

edit: κλείδωσα ξανά σε sa και τώρα όλα καλά

Edited by dasnowy