Jump to content

COSMOTE 5G WiFi

MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάποιες παρατηρήσεις

Πάντως αρκετοί δεν έχουν πρόβλημα με το Download αλλά με το Upload έχω παρατηρήσει τα εξείς στα στατιστικά εχει την πρώτη μπάντα 4G και 5G σε state 2 οι υπόλοιπες είναι σε state 1 ( από ότι εχω καταλάβει ας με διορθώσει κανείς σημαίνει σε αναμονή ) κατά την διάρκεια του speedtest στο download ΟΛΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ STATE 2 για να πιάσεις την ταχύτητα που πληρώνεις.
Στο Upload όμως δεν αλλάζει κάτι μόνο η πρώτη δίνει upload και από το 4G και από το 5G και εάν η πρώτη είναι 10MHZ και όχι 20MHZ στο 4G δεν το πιάνεις το 30 με τίποτε. Άνετα θα μπορούσε η Cosmote να έκανε κάτι στα Config τους να βοηθούσαν στο upload και οι state 1 μπάντες όπως γίνεται στο Download.
Eγω ΠΧ που είμαι μακριά από τις κεραίες αν βάλω μόνο SA το Upload δεν πάει πάνω από 7 και με την βοήθεια του 4G πάει 20-30
Aν κάποιος τα ξέρει καλύτερα η κάνω λάθος ας διορθώσει.

screenshot.png

Edited by leotzian

Έχω πολλά προβλήματα με το COSMOTE 5G 300. Ενώ έχει ταχύτητες, το ping είναι μεγάλο, μεγαλύτερο από 45 και το COSMOTE TV κάνει συνέχεια διακοπές. Όταν βάζω internet στο box με hotspot από το κινητό μου, είναι μια χαρά. Από το 13788 τα βρίσκουν όλα μια χαρά 

3 minutes ago, Gv2008 said:

Έχω πολλά προβλήματα με το COSMOTE 5G 300. Ενώ έχει ταχύτητες, το ping είναι μεγάλο, μεγαλύτερο από 45 και το COSMOTE TV κάνει συνέχεια διακοπές. Όταν βάζω internet στο box με hotspot από το κινητό μου, είναι μια χαρά. Από το 13788 τα βρίσκουν όλα μια χαρά 

Για βάλε την εξωτερική κεραία εκτός σπιτιού και δοκίμασε να δεις πως θα πάει. Με τη εξωτερική δεν έχεις, καλά δε θυμάμαι; Αν και φαντάζομαι το κινητό πάλι εσωτερικά το κάνεις Hotspot. Αλλά για δοκίμασε μήπως έχει κάνα θέμα η λήψη της. Οι διακοπές σαν packet loss ακούγονται

Edited by johnny_htc

14 minutes ago, johnny_htc said:

Για βάλε την εξωτερική κεραία εκτός σπιτιού και δοκίμασε να δεις πως θα πάει. Με τη εξωτερική δεν έχεις, καλά δε θυμάμαι; Αν και φαντάζομαι το κινητό πάλι εσωτερικά το κάνεις Hotspot. Αλλά για δοκίμασε μήπως έχει κάνα θέμα η λήψη της. Οι διακοπές σαν packet loss ακούγονται

Εξωτερικά είναι η κεραία 

10 ώρες πριν, Apost87 said:

Αυτό μοιάζει πολύ με πρόβλημα της ίδιας της εφαρμογής, και όχι του τηλεφώνου ή της σύνδεσης. Αν το YouTube και οι βιντεοκλήσεις λειτουργούν κανονικά, τότε κατά πάσα πιθανότητα η εφαρμογή του Speedtest έχει κάποιο σφάλμα.

Μα δεν είναι μόνο αυτή η εφαρμογή. Έχω γράψει πιο πάνω ότι δεν παίζουν εφαρμογές τραπεζών, ραδιόφωνου και η ίδια η εφαρμογή Cosmote. Επίσης τώρα παρατηρώ ότι και τα email αργουνε να ανοίξουν...

Πάντως γενικά υπάρχουν προβλήματα με την υπηρεσία αυτή, δυστυχώς.

1 ώρα πριν, Gv2008 said:

Πάντως γενικά υπάρχουν προβλήματα με την υπηρεσία αυτή, δυστυχώς.

Δε φαίνεται να είναι πρόβλημα της Cosmote, αλλά του ρούτερ. Τι μπορεί να παθαίνει άραγε; Να τα αντικαταστήσουν μέχρι να βρουν το πρόβλημα πρέπει 

Και εμένα στους δικούς μου τα ίδια έκανε. Νομίζω ότι θα αφήσω την ίδια εγκατάσταση και ας πήρα καινούριο ρούτερ. Κάντε ένα Speedtest να δείτε. Γιατί και εμένα έτσι ξεκίνησε και μετά ήταν κολλημένο στα 8Mbps

Edited by AlexM2

2 ώρες πριν, AlexM2 said:

Και εμένα στους δικούς μου τα ίδια έκανε. Νομίζω ότι θα αφήσω την ίδια εγκατάσταση και ας πήρα καινούριο ρούτερ. Κάντε ένα Speedtest να δείτε. Γιατί και εμένα έτσι ξεκίνησε και μετά ήταν κολλημένο στα 8Mbps

Πάντως με το εσωτερικό 888Α ULTRA δεν εχω κανένα από τα αναφερθέντα προβλήματα αν κάποιος έχει ας το αναφέρει όσα διαβάζω είναι με το σετ της εξωτερικής μονάδας 

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπηρεσία της cosmote. 

Σκέφτομαι σοβαρά να τη βάλω στο σπίτι μου σε αντικατάσταση της υπάρχουσας σταθερής επειδή οι ταχύτητες είναι τραγικές και δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική βελτίωσης.   Μένω σε περιοχή που απ' ότι δείχνει ο χάρτης ταχυτήτων κινητής της cosmote το 5G έχει πολύ καλή ταχύτητα . Nα τον εμπιστευτώ ή να κάνω και εγώ κάποιες μετρήσεις για να δω τι πραγματικά παίζει προτού προχωρήσω; Τόσο σε κατάστημα του Γερμανού αλλά και της cosmote που ρώτησα με ενθάρρυναν να το προχωρήσω, λέγοντάς μου μάλιστα ότι πολλοί πλέον την προτιμούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δω άσπρη μέρα όσον αφορά την ταχύτητα του internet. Tι να κάνω; 

ΘΈΛΩ Η ΚΕΡΑΊΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΝΌΜΙΜΗ

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΗΜΙΜΆΘΕΙΑΣ.

Τάσος

37 minutes ago, asylyptos said:

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπηρεσία της cosmote. 

Σκέφτομαι σοβαρά να τη βάλω στο σπίτι μου σε αντικατάσταση της υπάρχουσας σταθερής επειδή οι ταχύτητες είναι τραγικές και δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική βελτίωσης.   Μένω σε περιοχή που απ' ότι δείχνει ο χάρτης ταχυτήτων κινητής της cosmote το 5G έχει πολύ καλή ταχύτητα . Nα τον εμπιστευτώ ή να κάνω και εγώ κάποιες μετρήσεις για να δω τι πραγματικά παίζει προτού προχωρήσω; Τόσο σε κατάστημα του Γερμανού αλλά και της cosmote που ρώτησα με ενθάρρυναν να το προχωρήσω, λέγοντάς μου μάλιστα ότι πολλοί πλέον την προτιμούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δω άσπρη μέρα όσον αφορά την ταχύτητα του internet. Tι να κάνω; 

Κάνε ένα speedtest με κανονική συσκευή σε εξωτερικό χώρο και δες πως πάει. Ο πιο ασφαλής δρόμος.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

4 ώρες πριν, asylyptos said:

Αρχικά, οπως σου είπε ο mixtri πρέπει να τεστάρεις έξω από το σπίτι ταχύτητες 5G (μιας και στην υπηρεσία δίνεται εξωτερική κεραία). Εάν έχεις Android δώσε μας και Netmonster έξω, να δούμε τα στατιστικά από που παίρνει σήμα και αν ήταν εύκολο να μας πεις περίπου τη περιοχή στην οποία σκοπεύεις να βάλεις την υπηρεσία ώστε να δούμε την απόσταση των κοντινότερων κεραιών εαν έχουν αναβαθμιστεί. Έτσι θα ξέρουμε 100%. 

Τώρα αμα εχεις iPhone, αντί Netmonster δίνεις FTM επισης έξω στο σημείο του speedtest. 

Hlias.

On 12/9/2025 at 11:01 ΜΜ, omnian said:

Μα δεν είναι μόνο αυτή η εφαρμογή. Έχω γράψει πιο πάνω ότι δεν παίζουν εφαρμογές τραπεζών, ραδιόφωνου και η ίδια η εφαρμογή Cosmote. Επίσης τώρα παρατηρώ ότι και τα email αργουνε να ανοίξουν...

Άκυρο παιδιά βρήκα τι έφταιγε. Δική μου πατάτα. Είχα κουμπωμένο στη μία θύρα του ρούτερ ένα άλλο παλιό ρούτερ της COSMOTE (με βγαλμένο το DHCP) για επέκταση του δικτύου σε άλλο σημείο του σπιτιού, σαν access point δηλαδή. Έλα όμως που και αυτό είχε firewall που δεν φαινόταν μιας και δεν είχε ρύθμιση για disable. Το ξηλωσα και όλα καλά πάλι.

Σορυ για την αναστάτωση, οπότε το λέω πάλι ότι το 5g wifi εξακολουθεί να είναι απροβληματιστο από την πρώτη στιγμή.

8 minutes ago, omnian said:

Άκυρο παιδιά βρήκα τι έφταιγε. Δική μου πατάτα. Είχα κουμπωμένο στη μία θύρα του ρούτερ ένα άλλο παλιό ρούτερ της COSMOTE (με βγαλμένο το DHCP) για επέκταση του δικτύου σε άλλο σημείο του σπιτιού, σαν access point δηλαδή. Έλα όμως που και αυτό είχε firewall που δεν φαινόταν μιας και δεν είχε ρύθμιση για disable. Το ξηλωσα και όλα καλά πάλι.

Σορυ για την αναστάτωση, οπότε το λέω πάλι ότι το 5g wifi εξακολουθεί να είναι απροβληματιστο από την πρώτη στιγμή.

Άρα, άμα καταλαβαίνω καλά, το access point, είχε πάρει το ίδιο όνομα εκπομπής wifi με αυτό του ρουτερ του zte που δίνουν, οπότε το κινητό συνδεόταν σ αυτό και φυσικά δεν έπαιρνες χαμπάρι που ήταν συνδεδεμένο, σωστά; Παρόμοια όπως ρυθμίζεις τα access points σε κάτι powerlines που είχα tp link είναι 

4 minutes ago, johnny_htc said:

Άρα, άμα καταλαβαίνω καλά, το access point, είχε πάρει το ίδιο όνομα εκπομπής wifi με αυτό του ρουτερ του zte που δίνουν, οπότε το κινητό συνδεόταν σ αυτό και φυσικά δεν έπαιρνες χαμπάρι που ήταν συνδεδεμένο, σωστά; Παρόμοια όπως ρυθμίζεις τα access points σε κάτι powerlines που είχα tp link είναι 

Το παλιό ρούτερ το είχα συνδεδεμένο σε μια θύρα του zte όντως μέσω 2 powerline. Τα powerline είναι τα tp-link tl-pa4020p (pass through) αυτά που έχουν πρίζα δηλαδή αλλά όχι wifi, σκέτα powerline.

Απλά (από το παλιό πάντα) είχα βγάλει το dhcp και σύνδεσα την lan1 με το δεύτερο powerline, όποτε λειτουργούσε σαν access point με δικό του wifi name για να μην υπάρχει μπέρδεμα. Το πρόβλημα προφανώς ήταν επειδή το ίδιο το παλιό ρούτερ είχε firewall που δημιουργούσε εμπλοκή στο συνολικό δίκτυο.

Αυτό κατάλαβα. Θα βάλω ένα καθαυτού access point να κάνω τη δουλειά μου, λοιπόν χωρίς πατέντες...

Παίδες, σκέφτομαι να βάλω αυτήν την υπηρεσία με το που φτάσει η προθεσμία λήξης του συμβολαίου (χαλκό). Με το 24μηνο συμβόλαιο, μετά τους 24 μήνες, την συσκευή κρατάς ή πρέπει να τη δώσεις πίσω (χρησιδάνειο);

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

1 minute ago, zurabi_97 said:

Παίδες, σκέφτομαι να βάλω αυτήν την υπηρεσία με το που φτάσει η προθεσμία λήξης του συμβολαίου (χαλκό). Με το 24μηνο συμβόλαιο, μετά τους 24 μήνες, την συσκευή κρατάς ή πρέπει να τη δώσεις πίσω (χρησιδάνειο);

Χρησιδάνειο, πλην του πακέτου Contract Free στο οποίο αγοράζεις τον εξοπλισμό. 

Μπορείς λογικά να κάνεις και αναβάθμιση εάν αργεί αρκετά η λήξη. 

Hlias.

1 minute ago, elkons said:

Χρησιδάνειο, πλην του πακέτου Contract Free στο οποίο αγοράζεις τον εξοπλισμό. 

Μπορείς λογικά να κάνεις και αναβάθμιση εάν αργεί αρκετά η λήξη. 

Είναι στις 8/2/2026 η λήξη.

Edited by zurabi_97

1 minute ago, elkons said:

Τώρα ADSL ή VDSL έχεις;

VDSL 100Mbps

VDSL 100Mbps

Ε τότε θες να πας 5G WiFi 300Mbps αν κατάλαβα καλά. (Αναβάθμιση ταχύτητας) αλλιώς άμα θες το 50αρι φαίνεται υποβάθμιση και δεν νομίζω να γίνεται. 

Πάρε τους τηλέφωνο και ζήτα Αναβάθμιση σε 5G WiFi 300Mbps. Εάν υπάρχει οπτική ίνα στη περιοχή δεν νομίζω να στο δώσουν απλά. 

Προσοχή μόνο γιατί μερικοί νομίζουν πως πρέπει να πληρώσεις ρήτρα διακοπής, κανονοικά για Αναβάθμιση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 

Διαφορετικά απλά περιμένεις τη λήξη του συμβολαίου. 

Hlias.

5 minutes ago, elkons said:

Ε τότε θες να πας 5G WiFi 300Mbps αν κατάλαβα καλά. (Αναβάθμιση ταχύτητας) αλλιώς άμα θες το 50αρι φαίνεται υποβάθμιση και δεν νομίζω να γίνεται. 

Πάρε τους τηλέφωνο και ζήτα Αναβάθμιση σε 5G WiFi 300Mbps. Εάν υπάρχει οπτική ίνα στη περιοχή δεν νομίζω να στο δώσουν απλά. 

Προσοχή μόνο γιατί μερικοί νομίζουν πως πρέπει να πληρώσεις ρήτρα διακοπής, κανονοικά για Αναβάθμιση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 

Διαφορετικά απλά περιμένεις τη λήξη του συμβολαίου. 

Πέρυσι, ήθελα να βάλω 200ρι ίνα, αλλά η σπιτονοικοκυρά δεν θέλει (ναι, έπεσα και εγώ από τα σύννεφα), αλλά αν δεν θέλει, δεν μπορώ να κάνω κάτι, και δεν μπορώ να την πείσω, είναι αρκετά σκληροπυρηνική. Όποτε γι αυτό θέλω να μεταβώ στο 5G WiFi 300Mbps. Σκεφτόμουν να διακόψω προς το τέλος του συμβολαίου, και μετά να αγοράσω τον εξοπλισμό, και να έχω Internet only, μιας και το σταθερό σπάνια εώς καθόλου. Από ταχύτητες, δίνει πόνο (όπως έχω ανεβάσει ταχύτητες με το κινητό στο άλλο νήμα) με 600-800Mbps+. 

Πέρυσι, ήθελα να βάλω 200ρι ίνα, αλλά η σπιτονοικοκυρά δεν θέλει (ναι, έπεσα και εγώ από τα σύννεφα), αλλά αν δεν θέλει, δεν μπορώ να κάνω κάτι, και δεν μπορώ να την πείσω, είναι αρκετά σκληροπυρηνική. Όποτε γι αυτό θέλω να μεταβώ στο 5G WiFi 300Mbps. Σκεφτόμουν να διακόψω προς το τέλος του συμβολαίου, και μετά να αγοράσω τον εξοπλισμό, και να έχω Internet only, μιας και το σταθερό σπάνια εώς καθόλου. Από ταχύτητες, δίνει πόνο (όπως έχω ανεβάσει ταχύτητες με το κινητό στο άλλο νήμα) με 600-800Mbps+. 

Έχεις πέσει σε περίπτωση.. κρίμα. Αφού δεν υπάρχει κάποια εγκατάσταση FFTH σπίτι οκ δίνουν 5G WiFi..

Άμα θες άμεση αύξηση ταχυτήτων χωρίς να περιμένεις τους παίρνεις τηλέφωνο και ρωτάς για αναβάθμιση, διαφορετικά όταν λήξει πάρε δικό σου εξοπλισμό και τσιμπα καμία Frog ή 9μηνο What's Up εάν υπάρχουν μέχρι τότε ή κάποια προσφορά NEO.

Hlias.

Καλησπέρα σας 

Απορία σε όσους έχουν βάλει ή είναι να βάλουν 

Σας έχουν ζητήσει εγγύηση για την γραμμή (250 ευρώ) ή έτυχε σε εμένα κ προσπαθώ να καταλάβω τι κ πως 

χρονια πελάτης cosmote και μεταβίβαση σε ήδη υπάρχον γραμμή 

1 hour ago, killer22 said:

Καλησπέρα σας 

Απορία σε όσους έχουν βάλει ή είναι να βάλουν 

Σας έχουν ζητήσει εγγύηση για την γραμμή (250 ευρώ) ή έτυχε σε εμένα κ προσπαθώ να καταλάβω τι κ πως 

χρονια πελάτης cosmote και μεταβίβαση σε ήδη υπάρχον γραμμή 

Εμένα όχι. Μήπως έχεις κάνει μεταβίβαση σε άλλο ΑΦΜ;