ParafronGR Δημ. September 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2025 45 minutes ago, johnny_htc said: Απ ο, τι κατάλαβα, η καμπίνα είναι της βονταφον, έτσι; Και τώρα τι θα κάνεις; Θα βάλεις οτε; Για δες άμα έχει διαθεσιμότητα για FTTH κιόλας στην περιοχή σου Ναι, καμπίνα της Vodafone. Ζήτησα πλήρη κατάργηση της γραμμής, μου είπαν από βδομάδα θα με καλέσουν, να μου ζητήσουν ταυτότητα μπρος-πίσω και υπεύθυνη δήλωση για την οποία ζητώ την κατάργηση της γραμμής (δεν ξέρω τί φαση με αυτό) και πάω για INALAN - είναι η μόνη που έχει οπτική στην περιοχή μου. 17€ τα 1Gbps δεν ειναι και άσχημα 2 Παράθεση myPhone showcase Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. September 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2025 33 minutes ago, ParafronGR said: Ναι, καμπίνα της Vodafone. Ζήτησα πλήρη κατάργηση της γραμμής, μου είπαν από βδομάδα θα με καλέσουν, να μου ζητήσουν ταυτότητα μπρος-πίσω και υπεύθυνη δήλωση για την οποία ζητώ την κατάργηση της γραμμής (δεν ξέρω τί φαση με αυτό) και πάω για INALAN - είναι η μόνη που έχει οπτική στην περιοχή μου. 17€ τα 1Gbps δεν ειναι και άσχημα Μια χαρά. Ftth εγγυημένη ταχύτητα κιόλας 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. September 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2025 (edited) 2 ώρες πριν, ParafronGR said: Ό,τι ξεκινάει με χαρά (100mbps), τελειώνει με λύπη (70mbps). H γραμμή μου βγήκε και επίσημα ώς "μη επισκευάσιμη" και πλέον πάμε σε πλήρη διακοπή της. Για την ιστορία, την προηγούμενη βδομάδα ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ ο οποίος έκανε μικτονόμηση της γραμμής (το έμαθα εκ των υστερών από τη VODAFONE) και παρ'όλο που η ταχύτητα μου μέσα σε 10 λεπτά επανήλθε στα 100mbps (112 στο router), η VODAFONE δεν έκλεινε την υπόθεση, και προχθές ήρθε ξανα συνεργεία συνεργατικά VF-OTE και μόλις είδαν ότι είμαι κομπλέ από ταχύτητα, έκαναν ελέγχους για αποσυνδέσεις, θόρυβο κτλ και έφυγαν. Κυριολεκτικά μόλις άλλαξε η μέρα, την Τετάρτη τα ξημερώματα, η ταχύτητα ξαναέπεσε στα 70. Κάλεσα αμέσως το τεχνικό και ζήτησα να γίνει διακοπή της γραμμής και να μην ξαναστείλουν τεχνικό - λίγες ώρες αργότερα με κάλεσαν και μου είπαν ότι μπορώ α) να φύγω/διακόψω ατελώς, β) να παραμείνω ως έχει με έκπτωση -10%, γ) να πέσω στα 50mbps. Ειλικρινά, θα έμενα έστω και με 50mbps , αλλά τα λάθη είναι τόσα πολλά και η ποιότητα έχει πέσει τόσο που έχω συνεχώς προβλήμα στα online παιχνίδια με latency, packet loss κτλ - οπότε, απλά το downgrade σε 50mpbs δεν νομίζω να είχε κανένα νόημα γιατί και πάλι δεν θα είχα 50 κλειδωμένα - και είναι και το γαμ#το στη μέση, να ξέρεις ότι η γραμμή σου μπορεί να κλειδώσει στα 100 και λόγω θεμάτων στα καλώδια ή οπουδήποτε αλλού, να πέφτει μέχρι τα 45. Επίσης, είναι τρελό πώς γίνεται η ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις να πέφτει 5 μέρες μετά την μικτονόμηση - και την προηγούμενη φορά 4 Σεπτέμβρη το έφτιαξαν, 10/9 είχα δηλώσει βλαβη. Τρελό. Αφού έχεις διαθεσιμότητα οπτικής, δεν έχει νόημα να παλεύεις άλλο τον χαλκό... Μπορείς μάλιστα να κάνεις επιτόπου αίτηση για να μην έχεις διακοπή υπηρεσίας μεταξύ των δύο παρόχων (ειδικά εάν δεν κάνεις φορητότητα αριθμού). Πάντως το βλέπεις λίγο εξιδανικευμένα - η γραμμή σου δεν μπορεί να κλειδώσει 100Mbps εφόσον έχει τόσα σφάλματα. Και αντίστροφα, είναι πιθανό μετά την νέα μεικτονόμιση, στα 50Mbps η διόρθωση σφαλμάτων να επαρκεί για να έχεις σχετικά σταθερή γραμμή. Καλώς ή κακώς, το μέσο (χαλκός) παίζει καθοριστικό ρόλο στα χαρακτηριστικά της γραμμής, και είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε να τον αφήσουμε πίσω 😉. Edited September 26, 2025 by minast 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. September 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2025 On 26/9/2025 at 12:04 ΜΜ, minast said: Πάντως το βλέπεις λίγο εξιδανικευμένα - η γραμμή σου δεν μπορεί να κλειδώσει 100Mbps εφόσον έχει τόσα σφάλματα. Και αντίστροφα, είναι πιθανό μετά την νέα μεικτονόμιση, στα 50Mbps η διόρθωση σφαλμάτων να επαρκεί για να έχεις σχετικά σταθερή γραμμή. Καλώς ή κακώς, το μέσο (χαλκός) παίζει καθοριστικό ρόλο στα χαρακτηριστικά της γραμμής, και είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε να τον αφήσουμε πίσω 😉. Το θέμα είναι ότι όταν με κάλεσαν να μου πουν ότι η γραμμή βγήκε μη επισκευάσιμη, μου είπαν ή μένω ως έχω με -10% στο πάγιο, ή downgrade σε 50άρα. Ούτε αναφορά σε έκπτωση, ούτε τίποτα . Το θέμα τώρα είναι το εξής: λόγω προσωπικών θεμάτων δεν θα προλάβω την προσφορά της INALAN, οπότε θα παραμείνω έστω και έτσι στη VODAFONE γιατί θα χρειαστώ φουλ ίντερνετ τους επόμενους μήνες. Με βάση τα όσα έχω ανεβάσει κυρίως από το ρούτερ (θα ανεβάσω καινούργια στατιστικά για όποιον θέλει), τί μου προτείνετε να κάνω - να μείνω με 10% όπως είμαι ή να πάω για 50άρα; Πήρα τηλ στη VODAFONE και μου είπαν ότι θα παίξει 100% προσφορά για μείωση παγίου αν πάω σε 50αρα απλά με "τρομάζει" λίγο η πτώση στην ταχύτητα. Η γραμμή είναι σταθερά στα 70MBPS με εκατομμύρια σφάλματα και τα προβλήματα που κάνει είναι ότι ανα διαστήματα είναι σα να κόβεται το ίντερνετ - δεν κάνει συγχρονισμό ή restart, απλά εκεί που σερφάρεις ή βλέπεις ένα stream, κάνει για κάποια δευτερόλεπτα buffering και στο κινητό σου πετάει "δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ", αλλά γενικότερα παίζει μπάλα σε download ή να παίζω και να κατεβάζει στο background κάποιο αρχείο/παίζει stream. Αν εξαιρέσουμε τα spikes στο ping και τα packet loses, είναι καλά. Πιστεύετε με τα 50 να φτιάξει η κατάσταση; Παράθεση myPhone showcase Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. September 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2025 Για εμένα, μία σταθερή 50άρα είναι προτιμότερη από μία 70άρα με κολλήματα. Δεν είναι εγγυημένο ότι δεν θα έχει θέμα η 50άρα, αλλά είναι αρκετά πιθανό. Επαναλαμβάνω, εάν δεν το έχεις κάνει, αποσύνδεσε τυχόν διακλαδώσεις ή ματίσεις καλωδίου που έχεις στον χώρο σου. Στη θέση σου πάντως θα κρατούσα την γραμμή ως έχει, θα έκανα αίτηση Inalan, και όταν υλοποιούταν θα έκοβα την DSL. Έτσι δεν μένεις ούτε λεπτό χωρίς υπηρεσία. 2 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. September 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2025 1 hour ago, minast said: Για εμένα, μία σταθερή 50άρα είναι προτιμότερη από μία 70άρα με κολλήματα. Δεν είναι εγγυημένο ότι δεν θα έχει θέμα η 50άρα, αλλά είναι αρκετά πιθανό. Επαναλαμβάνω, εάν δεν το έχεις κάνει, αποσύνδεσε τυχόν διακλαδώσεις ή ματίσεις καλωδίου που έχεις στον χώρο σου. Στη θέση σου πάντως θα κρατούσα την γραμμή ως έχει, θα έκανα αίτηση Inalan, και όταν υλοποιούταν θα έκοβα την DSL. Έτσι δεν μένεις ούτε λεπτό χωρίς υπηρεσία. Σ' ευχαριστώ πολύ! Αναμένω την προσφορά της VODAFONE τη Δευτέρα και αναλόγως θα πράξω. Η γραμμή είναι τελείως stock - πρίζα ΟΤΕ -> Ρούτερ. Ούτε splitter, ούτε τίποτα. 1 Παράθεση myPhone showcase Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 8 ώρες πριν, ParafronGR said: Σ' ευχαριστώ πολύ! Αναμένω την προσφορά της VODAFONE τη Δευτέρα και αναλόγως θα πράξω. Η γραμμή είναι τελείως stock - πρίζα ΟΤΕ -> Ρούτερ. Ούτε splitter, ούτε τίποτα. Επομένως σίγουρα δεν υπάρχουν άλλες πρίζες τηλεφώνου στο σπίτι που εάν συνδέσεις το ρούτερ θα συγχρονίσει, πχ σε κάποιο υπνοδωμάτιο; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. September 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2025 On 28/9/2025 at 9:01 ΠΜ, minast said: Επομένως σίγουρα δεν υπάρχουν άλλες πρίζες τηλεφώνου στο σπίτι που εάν συνδέσεις το ρούτερ θα συγχρονίσει, πχ σε κάποιο υπνοδωμάτιο; Μία πρίζα έχει η ποντικότρυπα μου. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που γράφω εδώ και ασχολούμαι με προβλήματα της γραμμής. Με κάλεσαν χθες το μεσημέρι για προσφορά σε υποβάθμιση της γραμμής στα 50Mbps και το έκλεισα στα 14€ τελική τιμή με +1,5€ το δεύτερο χρόνο. Η αλλαγή έγινε σήμερα κάποια στιγμή και από εκεί που είχα 70Down-11Up , τώρα έχω 56Down - 5.5Up. Δυστυχώς είμαι εκτός Αθηνών για να τσεκάρω την πραγματική ταχύτητα μέσω WiFi αλλά από τη στιγμή που κλειδώνει το router στα 56, λογικά, θα έχω 50 καρφωμένα (όπως είχα 100 όταν κλείδωνε στα 112). Ελπίζω να μην πέσει και αυτή η ταχύτητα, αλλά τουλάχιστον μου είπαν ότι φαίνεται το ιστορικό της γραμμής και σε περίπτωση προβλήματος, θα πάει κατευθείαν προς κατάργηση (εφόσον το θέλω) και δεν θα ξαναμπλέξω με συνέργεια και τεχνικούς. 2 Παράθεση myPhone showcase Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. October 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2025 (edited) Μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκα από συνεργάτη της Vodafone,ανανέωσα πριν 2 μέρες το συμβόλαιο double play που έληγε σε 20 μέρες , στα 21,30€. Θα προτείνατε υπαναχώρηση και να κάνω αίτημα σε άλλη εταιρία. για κάτι καλύτερο σε αντιπροσφορά ;Μπορώ πλέον να κάνω αυτήν την κίνηση; Edited October 3, 2025 by panoszavra Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. October 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2025 23 ώρες πριν, panoszavra said: Μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκα από συνεργάτη της Vodafone,ανανέωσα πριν 2 μέρες το συμβόλαιο double play που έληγε σε 20 μέρες , στα 21,30€. Θα προτείνατε υπαναχώρηση και να κάνω αίτημα σε άλλη εταιρία. για κάτι καλύτερο σε αντιπροσφορά ;Μπορώ πλέον να κάνω αυτήν την κίνηση; Επειδή ψάχνομαι κι εγώ, τί παροχές έχεις με €21,30? Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boban3 Δημ. October 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2025 On 3/10/2025 at 10:31 ΠΜ, panoszavra said: Μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκα από συνεργάτη της Vodafone,ανανέωσα πριν 2 μέρες το συμβόλαιο double play που έληγε σε 20 μέρες , στα 21,30€. Θα προτείνατε υπαναχώρηση και να κάνω αίτημα σε άλλη εταιρία. για κάτι καλύτερο σε αντιπροσφορά ;Μπορώ πλέον να κάνω αυτήν την κίνηση; Δώσε και κάποια πληροφορία ποιο πρόγραμμα ανανέωσης.Εαν η αποδοχή τηε προσφοράς έγινε μέσω σύμβασης εξ αποστάσεως διατηρείς το δικαίωμα υπαναχωρησης εντός 14 ημερών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. October 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2025 7 ώρες πριν, geoponer said: Επειδή ψάχνομαι κι εγώ, τί παροχές έχεις με €21,30? 52 minutes ago, boban3 said: Δώσε και κάποια πληροφορία ποιο πρόγραμμα ανανέωσης.Εαν η αποδοχή τηε προσφοράς έγινε μέσω σύμβασης εξ αποστάσεως διατηρείς το δικαίωμα υπαναχωρησης εντός 14 ημερών. Απεριόριστα σταθερά + 360 προς κινητά και διεθνής κλήσεις + 100mbps internet. Τηλεφωνικά έγινε η συννενόηση και μου έστειλε μήνυμα όπου και επιβεβαίωσα την προσφορά. 1 Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boban3 Δημ. October 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2025 4 ώρες πριν, panoszavra said: Απεριόριστα σταθερά + 360 προς κινητά και διεθνής κλήσεις + 100mbps internet. Τηλεφωνικά έγινε η συννενόηση και μου έστειλε μήνυμα όπου και επιβεβαίωσα την προσφορά. Οπτική ίνα να υποθέσω δεν παίζει? Δεν είναι κακή προσφορά,ίσως με φορητοτητα έπαιρνες κάτι καλύτερο. Σίγουρα θα λαμβανες κάποια πάγια δώρο. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. October 5, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2025 23 ώρες πριν, boban3 said: Οπτική ίνα να υποθέσω δεν παίζει? Δεν είναι κακή προσφορά,ίσως με φορητοτητα έπαιρνες κάτι καλύτερο. Σίγουρα θα λαμβανες κάποια πάγια δώρο. Οπτική μόνο με κυάλια. Δυστυχώς. Έκανα αίτημα διακοπής και θα με πάρουν από το τμήμα διακοπών. μπες και καταφέρω κάτι καλύτερο. 1 Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boban3 Δημ. October 5, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2025 14 minutes ago, panoszavra said: Οπτική μόνο με κυάλια. Δυστυχώς. Έκανα αίτημα διακοπής και θα με πάρουν από το τμήμα διακοπών. μπες και καταφέρω κάτι καλύτερο. Ενημέρωσε για την κατάληξη. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. October 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2025 (edited) Θέλω πραγματικά κάποιος που έχει γνώση από αυτά να μου εξηγήσει πώς γίνεται το εξής: Είχα 100Mbps πακέτο, κλείδωνε για 2-5 μέρες στα 100 (με attainable τα 112) και μετά έπεφτε στα 70 - έχω ανεβάσει τιμές πολλές φορές, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Πέφτω στα 50 για σταθερότητα της γραμμής, όλα καλά, έχω κλειδωμένα 50 ακόμα και με WiFi ενώ το ρούτερ κλειδώνει στα 56Mbps ενώ το Attainable παραμένει στα 80. Με παίρνουν τηλ από τη Vodafone να δουν αν είναι όλα κομπλέ και για το τυπικό μου λένε να κάνω ένα restart το ρούτερ για να μηδενίσουν τα λάθη ώστε αν χρειαστεί κάτι τις επομένες μέρες, να έχουν καθαρή εικόνα και όχι "υπολείμματα" από την 100άρα. Μόλις ανάβει από το restart (από προχθές δλδ) μέχρι τώρα το Attainable Rate έχει πάει στα 130Mbps!! Με δουλεύει κάποιος; Πώς εξηγείται αυτό; Τους πήρα τηλ και τους είπα αν είναι να ξαναπάω στα 100 αλλά μου είπαν καλύτερα να μην το κάνω για να μην στρεσαριστεί η γραμμή. Edited October 6, 2025 by ParafronGR 2 Παράθεση myPhone showcase Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. October 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2025 9 ώρες πριν, ParafronGR said: Θέλω πραγματικά κάποιος που έχει γνώση από αυτά να μου εξηγήσει πώς γίνεται το εξής: Είχα 100Mbps πακέτο, κλείδωνε για 2-5 μέρες στα 100 (με attainable τα 112) και μετά έπεφτε στα 70 - έχω ανεβάσει τιμές πολλές φορές, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Πέφτω στα 50 για σταθερότητα της γραμμής, όλα καλά, έχω κλειδωμένα 50 ακόμα και με WiFi ενώ το ρούτερ κλειδώνει στα 56Mbps ενώ το Attainable παραμένει στα 80. Με παίρνουν τηλ από τη Vodafone να δουν αν είναι όλα κομπλέ και για το τυπικό μου λένε να κάνω ένα restart το ρούτερ για να μηδενίσουν τα λάθη ώστε αν χρειαστεί κάτι τις επομένες μέρες, να έχουν καθαρή εικόνα και όχι "υπολείμματα" από την 100άρα. Μόλις ανάβει από το restart (από προχθές δλδ) μέχρι τώρα το Attainable Rate έχει πάει στα 130Mbps!! Με δουλεύει κάποιος; Πώς εξηγείται αυτό; Τους πήρα τηλ και τους είπα αν είναι να ξαναπάω στα 100 αλλά μου είπαν καλύτερα να μην το κάνω για να μην στρεσαριστεί η γραμμή. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η γραμμή σου έχει κάποιο πρόβλημα, γι' αυτό βλέπεις τέτοια μεταβλητότητα. Τα νούμερα που παραθέτεις προκύπτουν κατά την απόπειρα του μόντεμ να συγχρονίσει και αντικατοπτρίζουν την εικόνα της γραμμής εκείνη τη στιγμή, εκτός εάν έχεις ενεργοποιημένο και SRA, οπότε προσπαθεί να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα με δυναμική μείωση ταχύτητας. Η μικρότερη ταχύτητα έχει λιγότερες απαιτήσεις από τη γραμμή και έτσι επηρεάζεται πιο δύσκολα από σφάλματα. Το ότι κάποια στιγμή η γραμμή σου φαίνεται καλή, δεν σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς σε μεγάλη ταχύτητα, όπως έχεις ανακαλύψει με τον δύσκολο τρόπο... 2 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. October 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2025 6 ώρες πριν, minast said: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η γραμμή σου έχει κάποιο πρόβλημα, γι' αυτό βλέπεις τέτοια μεταβλητότητα. Τα νούμερα που παραθέτεις προκύπτουν κατά την απόπειρα του μόντεμ να συγχρονίσει και αντικατοπτρίζουν την εικόνα της γραμμής εκείνη τη στιγμή, εκτός εάν έχεις ενεργοποιημένο και SRA, οπότε προσπαθεί να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα με δυναμική μείωση ταχύτητας. Η μικρότερη ταχύτητα έχει λιγότερες απαιτήσεις από τη γραμμή και έτσι επηρεάζεται πιο δύσκολα από σφάλματα. Το ότι κάποια στιγμή η γραμμή σου φαίνεται καλή, δεν σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς σε μεγάλη ταχύτητα, όπως έχεις ανακαλύψει με τον δύσκολο τρόπο... @ParafronGR Όπως τα γράφει παραπάνω ο minast. Τωρα που σταθεροποιηθηκε η γραμμή σου μην το κουνήσεις. Παιδεύτηκες πάρα πολύ με αυτή την ιστορία και θα χαλαστείς άσχημα αν το πειράξεις γιατι είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ταχύτητα της γραμμης θα μεταβάλλεται απρόβλεπτα. Ούτως ή αλλως attainable σημαίνει κάτι δυνητικό, όχι κάτι σίγουρο και σταθερό που ψάχνεις εσύ. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. October 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2025 (edited) Μου έδωσαν προσφορά για γραμμή 100/10, απεριόριστα σταθερά και 360’ κινητά και διεθνή στα 17€ και με προσαύξηση 1,5 τον δεύτερο χρόνο. σημείωση έχω ένα κινητό και 2 σταθερά στο ίδιο αφμ… Μπραβο Vodafone. Edited October 7, 2025 by Nikolas14 4 1 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. October 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2025 (edited) 21 ώρες πριν, minast said: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η γραμμή σου έχει κάποιο πρόβλημα, γι' αυτό βλέπεις τέτοια μεταβλητότητα. Τα νούμερα που παραθέτεις προκύπτουν κατά την απόπειρα του μόντεμ να συγχρονίσει και αντικατοπτρίζουν την εικόνα της γραμμής εκείνη τη στιγμή, εκτός εάν έχεις ενεργοποιημένο και SRA, οπότε προσπαθεί να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα με δυναμική μείωση ταχύτητας. Η μικρότερη ταχύτητα έχει λιγότερες απαιτήσεις από τη γραμμή και έτσι επηρεάζεται πιο δύσκολα από σφάλματα. Το ότι κάποια στιγμή η γραμμή σου φαίνεται καλή, δεν σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς σε μεγάλη ταχύτητα, όπως έχεις ανακαλύψει με τον δύσκολο τρόπο... 15 ώρες πριν, opmgls said: @ParafronGR Όπως τα γράφει παραπάνω ο minast. Τωρα που σταθεροποιηθηκε η γραμμή σου μην το κουνήσεις. Παιδεύτηκες πάρα πολύ με αυτή την ιστορία και θα χαλαστείς άσχημα αν το πειράξεις γιατι είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ταχύτητα της γραμμης θα μεταβάλλεται απρόβλεπτα. Ούτως ή αλλως attainable σημαίνει κάτι δυνητικό, όχι κάτι σίγουρο και σταθερό που ψάχνεις εσύ. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Εννοείται ότι δεν θα κάνω κάποια παραπάνω κίνηση - ρώτησα καθαρά από περιέργεια καθώς τα Attainable πήγε στο 130 κυριολεκτικά μετά από restart κι έχει μείνει έτσι μέχρι σήμερα. 8 ώρες πριν, Nikolas14 said: Μου έδωσαν προσφορά για γραμμή 100/10, απεριόριστα σταθερά και 360’ κινητά και διεθνή στα 17€ και με προσαύξηση 1,5 τον δεύτερο χρόνο. σημείωση έχω ένα κινητό και 2 σταθερά στο ίδιο αφμ… Μπραβο Vodafone. Το μεγάλο σφάλμα της Vodafone είναι ότι οι δίνει απίστευτες εκπτώσεις αλλά αν δεν είσαι προετοιμασμένος πρέπει να τους κυνηγήσεις. Το σταθερό της δικιάς μου τη χρέωσαν σε φορητότητα 1,5 πάγιο με βάση την τιμή τιμοκαταλόγου και έπρεπε να τους πάρω τηλ για να γίνει πίστωση. Την ίδια μέρα, επειδή δεν είχε βγει ο δικός μου από νέα σύνδεση, τους είπα να το προσέξουν να εφαρμοστούν οι εκπτώσεις, πήρα 10 οκ, και μου ήρθε λογαριασμός ακριβώς όσο ήταν το πάγιο (μαζί με το αναλογικό) με την τιμή τιμοκαταλόγου. Και στις δύο περιπτώσεις, πήγα να το ρίξουν στο αναλογικό του πράγματος (που το καταλαβαίνω οι περισσότεροι δεν το ξέρουν), αλλά μόλις είδαν ότι επέμενα ότι δεν βγάινουν τα μαθηματικά, τότε είδαν τα λάθη. Δεν γίνεται να έχω συμφωνήσει 17€ πάγιο με όλους τους φόρους , να υπάρχει αναλογικό 10 ημερών, να βλέπεις λογαριασμό 50€ και να λες "είναι και οι 10 έξτρα μέρες μέσα". Το ίδιο έγινε και με το downgrade από τα 100 σε 50 - μου έστειλαν το νέο συμβόλαιο στο οποίο υπήρχε μέσα "τέλος αναπροσαρμογής ταχύτητας" ή κάπως έτσι το οποίο κοστίζει 12€. Τους πήρα τηλ να μάθω τί είναι αυτό πριν υπογράψω το συμβόλαιο, πήρα το οκ ότι είναι καθαρά τυπικό και δεν υπάρχει περίπτωση να το χρεωθώ λόγω του προβλήματος της γραμμής και μετά από 2 μέρες που βγήκε ο λογαριασμός τι χρεωθηκα? Το τέλος αναπροσαρμογής. Πάλι τηλ στην εξυπηρέτηση για νέα πίστωση. Edited October 8, 2025 by ParafronGR 2 1 Παράθεση myPhone showcase Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. October 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2025 3 ώρες πριν, ParafronGR said: Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Εννοείται ότι δεν θα κάνω κάποια παραπάνω κίνηση - ρώτησα καθαρά από περιέργεια καθώς τα Attainable πήγε στο 130 κυριολεκτικά μετά από restart κι έχει μείνει έτσι μέχρι σήμερα. Το μεγάλο σφάλμα της Vodafone είναι ότι οι δίνει απίστευτες εκπτώσεις αλλά αν δεν είσαι προετοιμασμένος πρέπει να τους κυνηγήσεις. Το σταθερό της δικιάς μου τη χρέωσαν σε φορητότητα 1,5 πάγιο με βάση την τιμή τιμοκαταλόγου και έπρεπε να τους πάρω τηλ για να γίνει πίστωση. Την ίδια μέρα, επειδή δεν είχε βγει ο δικός μου από νέα σύνδεση, τους είπα να το προσέξουν να εφαρμοστούν οι εκπτώσεις, πήρα 10 οκ, και μου ήρθε λογαριασμός ακριβώς όσο ήταν το πάγιο (μαζί με το αναλογικό) με την τιμή τιμοκαταλόγου. Και στις δύο περιπτώσεις, πήγα να το ρίξουν στο αναλογικό του πράγματος (που το καταλαβαίνω οι περισσότεροι δεν το ξέρουν), αλλά μόλις είδαν ότι επέμενα ότι δεν βγάινουν τα μαθηματικά, τότε είδαν τα λάθη. Δεν γίνεται να έχω συμφωνήσει 17€ πάγιο με όλους τους φόρους , να υπάρχει αναλογικό 10 ημερών, να βλέπεις λογαριασμό 50€ και να λες "είναι και οι 10 έξτρα μέρες μέσα". Το ίδιο έγινε και με το downgrade από τα 100 σε 50 - μου έστειλαν το νέο συμβόλαιο στο οποίο υπήρχε μέσα "τέλος αναπροσαρμογής ταχύτητας" ή κάπως έτσι το οποίο κοστίζει 12€. Τους πήρα τηλ να μάθω τί είναι αυτό πριν υπογράψω το συμβόλαιο, πήρα το οκ ότι είναι καθαρά τυπικό και δεν υπάρχει περίπτωση να το χρεωθώ λόγω του προβλήματος της γραμμής και μετά από 2 μέρες που βγήκε ο λογαριασμός τι χρεωθηκα? Το τέλος αναπροσαρμογής. Πάλι τηλ στην εξυπηρέτηση για νέα πίστωση. Δεν πιστεύω να έχουμε τέτοια θέματα…θα το παρακολουθήσω και εγώ το θέμα. 2 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. October 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2025 On 4/10/2025 at 5:53 ΜΜ, panoszavra said: Απεριόριστα σταθερά + 360 προς κινητά και διεθνής κλήσεις + 100mbps internet. Τηλεφωνικά έγινε η συννενόηση και μου έστειλε μήνυμα όπου και επιβεβαίωσα την προσφορά. Για τα ίδια ακριβώς έδινα €21,19 τον πρώτο χρόνο, που έγινε €22,69 (το €1,50 "καπέλο" μετά τον πρώτο χρόνο λόγω πληθωρισμού, όπως αναφέρει η Vodafone στο συμβόλαιο) Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. October 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2025 On 4/10/2025 at 5:53 ΜΜ, panoszavra said: Απεριόριστα σταθερά + 360 προς κινητά και διεθνής κλήσεις + 100mbps internet. Τηλεφωνικά έγινε η συννενόηση και μου έστειλε μήνυμα όπου και επιβεβαίωσα την προσφορά. On 5/10/2025 at 9:31 ΜΜ, boban3 said: Ενημέρωσε για την κατάληξη. Καλησπέρα σε όλους. Επανέρχομαι με ευχάριστα νέα. Παραπάνω από ευχάριστα. Μετά από αίτημα ακύρωσης συμβολαίου που έκανα με πήραν από το αντίστοιχο τμήμα και μου πρότειναν ανανέωση του ίδιου προγράμματος (μιας και οπτική δεν υπάρχει στην περιοχή) για 2 χρόνια στην εξωπραγματική τιμή των ..............10,70€. Με την προσαύξηση του 1,5€ βέβαια μετά τον πρώτο χρόνο. Να αναφέρω ότι δεν έχω άλλο συμβόλαιο στην vodafone παρα μόνο ένα καρτοκινητό cu που του βάζω μια κάρτα μια στο τόσο. Επίσης δεν ξέρω εάν έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι είχα κάνει και αίτημα για οπτική ίνα μεσω του site ητς vodafone. Το αναφέρω και αυτό γιατι το είδε η υπάλληλος στο σύστημα. Αυτά! 3 Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
takpanos Δημ. November 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2025 (edited) Οπτικη στα 100 με απεριοριστα αστικα υπεραστικα και 360 κινητα στα 18 ευρω....προχωραμε? η κοσμοτε ειναι ακατεβατη στα 27 ευρω στο παρον συμβολαιο που ληγει Edited November 8, 2025 by takpanos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_NikitaS_ Δημ. November 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2025 2 ώρες πριν, takpanos said: Οπτικη στα 100 με απεριοριστα αστικα υπεραστικα και 360 κιμητα....προχωραμε? η κοσμοτε ειναι ακατεβατη στα 27 ευρω στο παρον συμβολαιο που ληγει H cosmote εμένα μου έδωσε στα 26 ευρώ 300αρα οπτική, με απεριόριστη ομιλία σταθερά και κινητά και δώρο σε δύο καρτοκινητα από 10 ευρώ κάθε μήνα το κάθε ένα και από 1000 λεπτά ομιλίας. Άρα εσύ κρίνεις! 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts