minast Δημ. June 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2025 6 ώρες πριν, johnny_htc said: Έχει βρε οπτική στα Χανιά και Ηράκλειο. Τώρα αν εννοείς όλο όλο το νομό, δύσκολο. Πάντως να ξέρετε, τουλάχιστον Πελοπόννησο που έχω δει, η Cosmote έχει αρχίσει και φτιάχνει δίκτυοε εναέρια οπτική. Καλύπτουν περιοχές για πλάκα, πολύ γρήγορα με φρέσκιες ξύλινες κολόνες, δηλαδή δε βασίζονται μόνο στις υπάρχουσες, άρα επεκτεινονται. Ελπίζω να καλύψουν γενικά πολλές περιοχές στην Ελλάδα, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος απλά. Απλά λίγο προσοχή στον σχεδιασμό στις οδεύσεις πχ μακριά από δέντρα ψηλά κλπ που μπορούν να αποκοψουν εύκολα τη γραμμή Ο OTE έχει ξεκινήσει να υλοποιεί τα πακέτα του UFBB που του είχαν ανατεθεί. Συνήθως τα εναέρια του ΟΤΕ είναι τέτοιας φύσης (εκτός σε μεμονωμένες περιπτώσεις σε αστικές περιοχές που βάζει εναέρια για ευκολία). Πάντως Ηράκλειο τόσο από United Fiber (Nova) όσο και από από Fibergrid (ΔΕΗ) υπάρχει οργασμός εγκαταστάσεων FTTH. Για την ώρα, μόνο της United είναι σε λειτουργία. Και UFBB έχει ανατεθεί στον ΟΤΕ στην επαρχία του Ηρακλείου, αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει έργα. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 On 22/6/2025 at 6:36 ΜΜ, minast said: Ο OTE έχει ξεκινήσει να υλοποιεί τα πακέτα του UFBB που του είχαν ανατεθεί. Συνήθως τα εναέρια του ΟΤΕ είναι τέτοιας φύσης (εκτός σε μεμονωμένες περιπτώσεις σε αστικές περιοχές που βάζει εναέρια για ευκολία). Πάντως Ηράκλειο τόσο από United Fiber (Nova) όσο και από από Fibergrid (ΔΕΗ) υπάρχει οργασμός εγκαταστάσεων FTTH. Για την ώρα, μόνο της United είναι σε λειτουργία. Και UFBB έχει ανατεθεί στον ΟΤΕ στην επαρχία του Ηρακλείου, αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει έργα. Γενικότερα να ξέρετε ότι η πολιτική του ομίλου είναι να σπρώξει το 5g FWA γιατί εξυπηρετεί το 99.9% των χρηστών και θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία σε αναβαθμίσεις. Αυτό σε όλο τον όμιλο. Φθηνό FWA, μεγάλες ταχύτητες, πυκνό δίκτυο κινητής. 9 2 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2025 37 minutes ago, mixtri said: Γενικότερα να ξέρετε ότι η πολιτική του ομίλου είναι να σπρώξει το 5g FWA γιατί εξυπηρετεί το 99.9% των χρηστών και θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία σε αναβαθμίσεις. Αυτό σε όλο τον όμιλο. Φθηνό FWA, μεγάλες ταχύτητες, πυκνό δίκτυο κινητής. IMHO, το FWA θέλει public IPv4 και /56 delegated v6. Όχι ένα /64 v6 και 464XLAT. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 9 ώρες πριν, mixtri said: Γενικότερα να ξέρετε ότι η πολιτική του ομίλου είναι να σπρώξει το 5g FWA γιατί εξυπηρετεί το 99.9% των χρηστών και θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία σε αναβαθμίσεις. Αυτό σε όλο τον όμιλο. Φθηνό FWA, μεγάλες ταχύτητες, πυκνό δίκτυο κινητής. Ακριβώς επειδή το FWA είναι ελκυστικό για τους παρόχους χρηματοδοτήθηκε και το UFBB, γιατί διαφορετικά η επαρχία δεν θα έβλεπε ποτέ σταθερές υποδομές 🙂. Βέβαια η ΤΕΡΝΑ ακόμα να υπογράψει τα δικά της, με την μεγάλη ανοχή του κράτους. Προσωπικά θεωρώ ότι μία καλή ισορροπία σταθερών/κινητών υποδομών είναι απαραίτητη. Και ο ίδιος ΟΤΕ που θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστικός στη σταθερή, άρχισε να δίνει δωρεάν αύξηση ταχύτητας για 3 μήνες (βλέποντας λοξά και την αργή αλλά σταθερή εκκίνηση της ΔΕΗ με τη σημαντική μείωση τιμών). 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 4 ώρες πριν, minast said: Ακριβώς επειδή το FWA είναι ελκυστικό για τους παρόχους χρηματοδοτήθηκε και το UFBB, γιατί διαφορετικά η επαρχία δεν θα έβλεπε ποτέ σταθερές υποδομές 🙂. Βέβαια η ΤΕΡΝΑ ακόμα να υπογράψει τα δικά της, με την μεγάλη ανοχή του κράτους. Προσωπικά θεωρώ ότι μία καλή ισορροπία σταθερών/κινητών υποδομών είναι απαραίτητη. Και ο ίδιος ΟΤΕ που θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστικός στη σταθερή, άρχισε να δίνει δωρεάν αύξηση ταχύτητας για 3 μήνες (βλέποντας λοξά και την αργή αλλά σταθερή εκκίνηση της ΔΕΗ με τη σημαντική μείωση τιμών). Σε πρώτη φάση θέλει να κόψει τη μετάβαση σε starlink που πλέον είναι μόδα ακόμα και σε περιοχές που έχει 5g N78. Αλλιώς θα γεμίσει η Ελλάδα ματσούκια που κοιτάνε τον ουρανό. Σε δεύτερη φάση θέλει να πάρει το χρόνο της για τις υποδομές FTTH δίνοντας παράλληλα λύσεις σε αυτούς που θέλουν υψηλές ταχύτητες με FWA και με σημαντικά μικρότερο κόστος ανάπτυξης δικτύου (και πιο ακριβό τερματικό εξοπλισμό βέβαια). Επίσης είναι σημαντικό το δίκτυο κινητής να μην κάθεται και να έχει υψηλό utilisation. Μόνο έτσι θα δούμε πυκνή κάλυψη. 9 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arinos Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 42 minutes ago, mixtri said: Επίσης είναι σημαντικό το δίκτυο κινητής να μην κάθεται και να έχει υψηλό utilisation. Μόνο έτσι θα δούμε πυκνή κάλυψη. Αυτό το κομμάτι αφορά τον όμιλο ή είναι κάτι που ενδιαφέρονται και θέλουν όλοι οι πάροχοι; 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2025 2 ώρες πριν, Arinos said: Αυτό το κομμάτι αφορά τον όμιλο ή είναι κάτι που ενδιαφέρονται και θέλουν όλοι οι πάροχοι; Προφανώς όλοι. Βέβαια εξαρτάται και τι capacity έχουν. 5 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 1, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2025 Συγνώμη αν ειμαι Off topic αλλά πριν 2 μήνες έβαλαν καμπίνες FFTH και πριν 2 ήμερες πέρασε ενας όλες Grafiti. Ολόλευκες καμπίνες. Δηλαδή ποιος ο λόγος να γεμίσουν τον τόπο μουτζούρες; 😐 Btw.Ακόμα κλειστές δεν έδωσαν διαθεσιμότητα. 1 7 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. July 2, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2025 10 ώρες πριν, elkons said: Συγνώμη αν ειμαι Off topic αλλά πριν 2 μήνες έβαλαν καμπίνες FFTH και πριν 2 ήμερες πέρασε ενας όλες Grafiti. Ολόλευκες καμπίνες. Δηλαδή ποιος ο λόγος να γεμίσουν τον τόπο μουτζούρες; 😐 Btw.Ακόμα κλειστές δεν έδωσαν διαθεσιμότητα. Δυστυχώς δεν είναι απλά συνηθισμένο, αλλά καθολικό. Σε βάθος λίγων μηνών όλες οι καμπίνες γεμίζουν "σκουπίδια", είτε ζωγραφισμένα, είτε κολλημένα. Το χειρότερο ήταν με τις FTTC που έκλειναν και τις γρίλιες εξαερισμού. Τουλάχιστον σε FTTH είναι μόνο αισθητικό το πρόβλημα και δεν κινδυνεύουν να κάψουν εξοπλισμό. 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 2, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2025 (edited) Κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες πολλά post στο Facebook πάνω από 5 αυτή τη στιγμή μου έχουν εμφανιστεί, παράπονα για το σήμα κινητής Cosmote στη Νέα Μάλγαρα και Κύμινα. Τουλάχιστον όσο δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία συνεγκατάστασης σε γειτονικό ιστό (πρόσφατη άδεια) δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν εντελώς τη κεραία του ΟΤΕ, πολλοί δεν έχουν καθόλου σήμα. Μιας και την άλλαξαν τη κεραία ας την αφήσουν έκαναν αναβάθμιση για λίγο καιρό;; ποιο το νόημα τοτε. Το ζήτημα είναι πως πολλοί δεν έχουν σήμα ενώ είχαν. Θέλω να πιστεύω πως θα ανοίξει η κεραία αλλιώς καλά κρασιά μέχρι να μπει η καινούργια. Edited July 2, 2025 by elkons 7 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 2, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2025 2 ώρες πριν, elkons said: Κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες πολλά post στο Facebook πάνω από 5 αυτή τη στιγμή μου έχουν εμφανιστεί, παράπονα για το σήμα κινητής Cosmote στη Νέα Μάλγαρα και Κύμινα. Τουλάχιστον όσο δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία συνεγκατάστασης σε γειτονικό ιστό (πρόσφατη άδεια) δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν εντελώς τη κεραία του ΟΤΕ, πολλοί δεν έχουν καθόλου σήμα. Μιας και την άλλαξαν τη κεραία ας την αφήσουν έκαναν αναβάθμιση για λίγο καιρό;; ποιο το νόημα τοτε. Το ζήτημα είναι πως πολλοί δεν έχουν σήμα ενώ είχαν. Θέλω να πιστεύω πως θα ανοίξει η κεραία αλλιώς καλά κρασιά μέχρι να μπει η καινούργια. Νομίζω έχει μπει και μια καινούργια πάνω στην εθνική, πρέπει να το λέγαμε εδώ μέσα @marios239 κάπου πρόσφατα και άμα έβαζαν και Χαλάστρα μια καινούργια, θα είχε φτιάξει κάπως. Μακάρι να μπει γρήγορα η συνεγκατάσταση, η λογική λέει ότι είναι urgent, σε υψηλή προτεραιότητα κάτι τέτοιο. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 2, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2025 (edited) 17 ώρες πριν, johnny_htc said: Νομίζω έχει μπει και μια καινούργια πάνω στην εθνική, πρέπει να το λέγαμε εδώ μέσα @marios239 κάπου πρόσφατα και άμα έβαζαν και Χαλάστρα μια καινούργια, θα είχε φτιάξει κάπως. Μακάρι να μπει γρήγορα η συνεγκατάσταση, η λογική λέει ότι είναι urgent, σε υψηλή προτεραιότητα κάτι τέτοιο. Εγώ ξέρω οτι έχει βγάλει κοντά αδεια για συνεγκατασταση στον ιστό της Vodafone. Το θέμα είναι οτι έχουν κλείσει τη κεραία στον ΟΤΕ στα Κύμινα και υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Ίσως τη βγάλουν αλλα ποιος ο λόγος που άλλαξαν εξοπλισμό πριν ενα διάστημα. Τουλάχιστον στη καινούργια δήλωσε Ν78 θα αλλάξει το δίκτυο όψη λίγο πολύ. Edited July 3, 2025 by elkons 6 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 2, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2025 Just now, elkons said: Εγώ ξέρω οτι έχει βγάλει κοντά αδεια για συνεγκατασταση στον ιστό της Vodafone. Το θέμα είναι οτι έχουν κλείσει τη κεραία στον ΟΤΕ στα Κύμινς και υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Ίσως τη βγάλουν αλλα ποιος ο λόγος που άλλαξαν εξοπλισμό πριν ενα διάστημα. Τουλάχιστον στη καινούργια δήλωσε Ν78 θα αλλάξει το δίκτυο όψη λίγο πολύ. Σχεδόν δίπλα στα διόδια είναι της Βονταφον και αν δεν κάνω λάθος, στο βάθος στα δεξιά σου όπως φεύγεις από Θεσσαλονίκη, φαίνεται της Cosmote ο μεγάλος ιστός. Δε ξέρω τι έχει παιχτεί, αλλά ούτε ένα gsm να μην εκπέμπει η κεραία αυτή; Χοντρό πρόβλημα.. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 20, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2025 Τι είδους πειράματα κάνει η Cosmote Και τη προηγούμενη εβδομάδα ειχε ενα θέμα σε μερικούς δεν έδινε IP. 3 1 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 21, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2025 6 ώρες πριν, elkons said: Τι είδους πειράματα κάνει η Cosmote Και τη προηγούμενη εβδομάδα ειχε ενα θέμα σε μερικούς δεν έδινε IP. Στη σταθερή βλέπω, όχι κινητή, σωστά; 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 21, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2025 4 ώρες πριν, johnny_htc said: Στη σταθερή βλέπω, όχι κινητή, σωστά; Ναι. Μετά έστρωσε, δεν έχω ιδέα τι μπορεί να προσπαθούσαν. 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. July 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2025 Έχω στη μάνα ένα πανασονικ με πορτάκι. Μετά από ένα λεπτό πέφτει η κλήση. Κανοντας κλήσεις παρατήρησα ότι πάνω στη κλήση έγραψε αποτυχία δικτύου. Για να μη το πετάξω υπάρχει κάπου καμία λειτουργία στη ρύθμιση της κάρτας; Αυτό το νούμερο στο προφίλ της κάρτας που βρήκα επηρεάζει πουθενά άλλου εκτός από μηνύματα; Η κάρτα 1,5 χρόνο έχει. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. July 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2025 Το SMSC επηρεάζει μόνο τα SMS και είναι σωστό το νούμερο. 2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2025 24 minutes ago, hercoulis said: Έχω στη μάνα ένα πανασονικ με πορτάκι. Μετά από ένα λεπτό πέφτει η κλήση. Κανοντας κλήσεις παρατήρησα ότι πάνω στη κλήση έγραψε αποτυχία δικτύου. Για να μη το πετάξω υπάρχει κάπου καμία λειτουργία στη ρύθμιση της κάρτας; Αυτό το νούμερο στο προφίλ της κάρτας που βρήκα επηρεάζει πουθενά άλλου εκτός από μηνύματα; Η κάρτα 1,5 χρόνο έχει. Τι μοντέλο είναι το συγκεκριμένο Panasonic; 2 2 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2025 5 minutes ago, paanos said: Το SMSC επηρεάζει μόνο τα SMS και είναι σωστό το νούμερο. Επηρεάζει τις SIM επειδή δεν δουλεύουν τα SIM OTA updates, που έρχονται μέσω SMS, αλλά είναι σωστός ο αριθμός όπως είπες 3 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. July 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2025 19 minutes ago, elkons said: Τι μοντέλο είναι το συγκεκριμένο Panasonic; KX- TU 400 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2025 27 minutes ago, hercoulis said: KX- TU 400 Νομίζω πως υπάρχει Call limit. Δοκίμασε Μενού > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Κλήσης (Call Settings) ή κάρτας SIM Αναζήτησε επιλογές όπως Call Time Reminder,Auto End Call / Auto Disconnect / Call Duration Limit. Αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που είναι στα 60 δευτερόλεπτα ή ενεργή απενεργοποίησέ την ή άλλαξέ την σε "Off" ή αλλαξε το όριο. 1 2 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. July 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2025 Τα έψαξα όλα. Δε βρήκα κάτι. Το μόνο που θα κάνω κάποια άλλη στιγμή θα είναι εργοστασιακές ρυθμίσεις μήπως και… Μπορεί και από πτώση να έχει πάθει τίποτα. Μου κάνει εντύπωση που ενώ βάζω κάρτα άλλου παρόχου που είναι ανενεργή, αυτόματα ρυθμίζεται η ώρα και η ημ/νια ενώ με τη φρογκ, όχι. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2025 (edited) Περνάει η COSMOTE οπτική ίνα από πρώην NEOSET Βασιλικού μέχρι τη στροφή για το πρώην SHELMAN. Υποθέτω πως είναι για κεραία ή θα την ενώσουν την οπτική ίνα του Βασιλικού μέχρι αυτή στον Μαλακώντα (Ερέτρια). Δε ξέρω. Πάντως στη NEOSET δεν υπάρχει σήμα COSMOTE και στο Shelman παλιά είχε κεραίες αλλά μόλις έκλεισε έσβησαν και τις έβγαλαν πριν 6 χρόνια. Ίδωμεν. (Εύχομαι κεραία..) Επίσης έχουν αφήσει εδω και 5 μήνες έξω απο το παλιό Clockwise πριν τη διχάλα για Λευκαντί, 3 καρούλια γεμάτα οπτική ίνα. Πιο πίσω έχουν περάσει κανονοικά μαζί με καμπίνες αλλά δεν εχει δώσει διαθεσιμότητα δεν ξέρω πιο κάτω γιατί έμεινε στασιμότητα. Καλα παμε,ελπίζω επέκταση και προς Λευκαντί, θα υπάρξει ζήτηση από τα μαγαζια παραλιακά. Edited July 25, 2025 by elkons 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. August 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2025 Πλατεία Αφράτι..εξωτερικός χώρος. Συγκριτικά έτσι για τη ξινίλα. Μα καλά γιατί δε κάνει συνεγκατασταση στην 13073 των Vodafone κ NOVA να βελτιωθεί το χωριό αυτό, το κάτω και τον δρόμο; ή έστω να δυναμώσει Ερέτρια που δε φτάνει εκεί σήμα.. εσωτερικά κολλάει στις κλήσεις-βγάζει μεν. 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts