Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω εγώ από αυτά ας τα αφήσω στους ειδικούς υποθέσεις κάνω δεν ξέρω τι μπορεί να έχει θα το αφήσω και θα δω όταν τελειώσει το έργο με τις οπτικές κ το άλλο στη γέφυρα μήπως επηρεαστεί από αυτό η ινα κ θα δω. 

Καθημερινά περνάνε οτετζιδες από τη περιοχή γενικά κάποιος θα το πάρει είδηση εάν γίνει κάτι.

Πάντως τα /// από πάνω σκυλιά μαύρα τίποτα δεν παθαίνουν ποτέ δεν είχαν πρόβλημα, μόνο τα κάτω τα μακρόστενα ένας θεός ξέρει τι είναι

Hlias.

• 2 months later...
  • Απαντήσεις 4,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδιά στο κέντρο της Λάρισας ακόμα δεν έχουν περάσει οπτικές ίνες.

Δεν έχουν το θεό τους τελικά οι πάροχοι.

Σαν να μην θέλουν λεφτά.

Απίστευτο.

http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif

On 6/6/2025 at 4:03 ΜΜ, skiabox said:

Σαν να μην θέλουν λεφτά.

Απίστευτο.

Κανένας πάροχος δηλαδή;;

Edited by Chrischal1908

Σαν να μην θέλουν λεφτά.

Απίστευτο.

Εδώ φαίνεται γεμάτο κουκκίδες όμως, λίγα σημεία δεν έχουν. 

Μάλιστα έχει και πολλά κτήρια που δείχνουν πως έχουν συνδεθεί.

https://www.broadband-assist.gov.gr/public/#{"a3b_coverpointftthcoax_normal_dist_10th"%3A1%2C"FTTH%2FB"%3A1%2C"Κάλυψη χαλκού"%3A0%2C"grid_square1000sql"%3A0%2C"Κινητή"%3A0%2C"zoom"%3A12.964217679866048%2C"center"%3A{"lng"%3A22.432270992990084%2C"lat"%3A39.62659715691197}}

3 minutes ago, Arinos said:

Εδώ φαίνεται γεμάτο κουκκίδες όμως, λίγα σημεία δεν έχουν. 

Μάλιστα έχει και πολλά κτήρια που δείχνουν πως έχουν συνδεθεί.

https://www.broadband-assist.gov.gr/public/#{"a3b_coverpointftthcoax_normal_dist_10th"%3A1%2C"FTTH%2FB"%3A1%2C"Κάλυψη χαλκού"%3A0%2C"grid_square1000sql"%3A0%2C"Κινητή"%3A0%2C"zoom"%3A12.964217679866048%2C"center"%3A{"lng"%3A22.432270992990084%2C"lat"%3A39.62659715691197}}

Αν είναι δυνατόν, καθόλου οπτικές στα Γιάννενα, ούτε μια..

Hlias.

Σαν να μην θέλουν λεφτά.

Απίστευτο.

Starlink με 29€ και αντίο. 
Δεν είναι ότι δεν θέλουν, άργησαν και δε μπορούν. 

13 minutes ago, elkons said:

Αν είναι δυνατόν, καθόλου οπτικές στα Γιάννενα, ούτε μια..

Βάλε τικ στους χάρτες κινητής και πήγαινε στα μέρη σου. 
Δεν πρέπει να διαμαρτύρεστε εκεί για το σήμα 😄

Στη κινητή πρέπει να είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που είναι όλοι οι πάροχοι τέλειοι σε κάλυψη και ταχύτητες. Αλλά δε θα ήταν κακό να υπάρχει και οπτική. Έχει μια διαφορά ως προς το Latency. 

Hlias.

Οι ταχύτητες που δίνει το χρώμα πράσινο στους χάρτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Και τα σημεία εκτός κάλυψης δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, είναι μεγαλύτερες οι τρύπες 😄

(Γενικά το λέω όχι για Γιάννενα, εκεί με το ζόρι δεν θα σε πετάξει EDGE)

Hlias.

On 6/6/2025 at 3:03 ΜΜ, skiabox said:

Σαν να μην θέλουν λεφτά.

Απίστευτο.

Δοκίμασες με 5G WiFi? Cosmote?

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ καλή ιδέα να δοκιμάσει με 5g FWA.

Το παρέχουν όλες οι εταιρείες, οπότε είναι μία καλή περίπτωση πιστεύω και εγώ.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Στη Λάρισα στη πύλη για Gigabit Voucher φαίνεται να έχει FFTH σε πολλά σημεία πάντως. Δεν γνωρίζω ποια εταιρεία αλλά φαίνεται ικανοποιητική η κάλυψη σε σχέση με άλλες περιοχές. Χαλκιδική 2ο και 3ο πόδι καθόλου δεν έχει οπτική ίνα βλέπω..

Hlias.

12 ώρες πριν, p_k said:

Πολύ καλή ιδέα να δοκιμάσει με 5g FWA.

Το παρέχουν όλες οι εταιρείες, οπότε είναι μία καλή περίπτωση πιστεύω και εγώ.

H Cosmote έχει FWA. Οι άλλες έχουν mobile broadband. FWA means slicing. Άλλο που το λένε όλοι έτσι 😂

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 8/6/2025 at 2:00 ΜΜ, elkons said:

Στη κινητή πρέπει να είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που είναι όλοι οι πάροχοι τέλειοι σε κάλυψη και ταχύτητες. Αλλά δε θα ήταν κακό να υπάρχει και οπτική. Έχει μια διαφορά ως προς το Latency. 

Για Γιάννενα αναφέρεσαι; Νομίζω έχει η βονταφον ρε συ, αλλά δεν έδωσαν voucher? Δε ξέρω τι έχει παιχτεί, το είχα δει και γω, εντύπωση κάνει σίγουρα 

On 8/6/2025 at 9:17 ΜΜ, elkons said:

Στη Λάρισα στη πύλη για Gigabit Voucher φαίνεται να έχει FFTH σε πολλά σημεία πάντως. Δεν γνωρίζω ποια εταιρεία αλλά φαίνεται ικανοποιητική η κάλυψη σε σχέση με άλλες περιοχές. Χαλκιδική 2ο και 3ο πόδι καθόλου δεν έχει οπτική ίνα βλέπω..

Λογικό, η Χαλκιδική δεν έχει πολλές πόλεις. Αλλά με βάση αυτό που έχω δει, εναέριες οπτικές σε χωριά της Πελοποννήσου, είναι θέμα χρόνου πλέον να ξεκινήσουν ανάπτυξη και κει και αλλού πιστεύω. 

Τώρα, οδόν αφορά τον πάροχο οπτικής, πατάς πάνω σε μια κουκίδα και σου δείχνει, ποιος έχει την υποδομή στο τάδε κτίριο. Προφανώς μέσα σε μια πόλη μπορεί να έχουν κάνει δύο ή και όλοι οι πάροχοι εργολαβία πχ Θεσσαλονίκη, Αθήνα θα συναντήσεις τους πάντες, Πάτρα ξέρω γω δύο σίγουρα (βονταφον και Cosmote έχω δει) Λογικά Λάρισα θα έχει δραστηριοποιηθει η Cosmote 

Εδώ δεν έχει οπτική στα Χανιά σε ποσοστό 80% και το ηράκλειο σε ποσοστό 90% με 6εκ τουρίστες και περίπου 900χιλιάδες κατοίκους σιγά μην σκάψουν το Άγιο Όρος από άκρη σε άκρη για 20 μοναστήρια.

3 minutes ago, zerokill said:

Εδώ δεν έχει οπτική στα Χανιά σε ποσοστό 80% και το ηράκλειο σε ποσοστό 90% με 6εκ τουρίστες και περίπου 900χιλιάδες κατοίκους σιγά μην σκάψουν το Άγιο Όρος από άκρη σε άκρη για 20 μοναστήρια.

Έχει βρε οπτική στα Χανιά και Ηράκλειο. Τώρα αν εννοείς όλο όλο το νομό, δύσκολο. Πάντως να ξέρετε, τουλάχιστον Πελοπόννησο που έχω δει, η Cosmote έχει αρχίσει και φτιάχνει δίκτυοε εναέρια οπτική. Καλύπτουν περιοχές για πλάκα, πολύ γρήγορα με φρέσκιες ξύλινες κολόνες, δηλαδή δε βασίζονται μόνο στις υπάρχουσες, άρα επεκτεινονται. Ελπίζω να καλύψουν γενικά πολλές περιοχές στην Ελλάδα, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος απλά. Απλά λίγο προσοχή στον σχεδιασμό στις οδεύσεις πχ μακριά από δέντρα ψηλά κλπ που μπορούν να αποκοψουν εύκολα τη γραμμή 

23 minutes ago, johnny_htc said:

Έχει βρε οπτική στα Χανιά και Ηράκλειο. Τώρα αν εννοείς όλο όλο το νομό, δύσκολο. Πάντως να ξέρετε, τουλάχιστον Πελοπόννησο που έχω δει, η Cosmote έχει αρχίσει και φτιάχνει δίκτυοε εναέρια οπτική. Καλύπτουν περιοχές για πλάκα, πολύ γρήγορα με φρέσκιες ξύλινες κολόνες, δηλαδή δε βασίζονται μόνο στις υπάρχουσες, άρα επεκτεινονται. Ελπίζω να καλύψουν γενικά πολλές περιοχές στην Ελλάδα, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος απλά. Απλά λίγο προσοχή στον σχεδιασμό στις οδεύσεις πχ μακριά από δέντρα ψηλά κλπ που μπορούν να αποκοψουν εύκολα τη γραμμή 

Δεν εννοώ τον νομό εννοώ τις περιοχές της πόλης των Χανίων.εδώ δέν έχει φτάσει καν στο αστυνομικό μέγαρο ουτε καν Σούδα... και ακρωτήρι....

Just now, zerokill said:

Δεν εννοώ τον νομό εννοώ τις περιοχές της πόλης των Χανίων.εδώ δέν έχει φτάσει καν στο αστυνομικό μέγαρο ουτε καν Σούδα... και ακρωτήρι....

Ναι όντως προς τα κει δεν είχα δει να έχει φτάσει. Σε επόμενη φάση λογικά, μακάρι σύντομα να ξεκινήσουν κάνα έργο προς τα εκεί.. 

Στα Μέθανα έχουν σκάψει παντού, αλλά δεν ξέρω αν βάζουν οπτικές 

Just now, Gv2008 said:

Στα Μέθανα έχουν σκάψει παντού, αλλά δεν ξέρω αν βάζουν οπτικές 

Δώσε φωτογραφία. Ανάλογα το άνοιγμα καταλαβαίνεις τι είναι συνήθως. Δεν έχουν φέρει κάποιο καρούλι;

Hlias.

Just now, elkons said:

Δώσε φωτογραφία. Ανάλογα το άνοιγμα καταλαβαίνεις τι είναι συνήθως. Δεν έχουν φέρει κάποιο καρούλι;

Είδα καρούλια, με μαύρα καλώδια τα οποία τα έβαζαν στον δρόμο που είχαν σκάψει 

Just now, Gv2008 said:

Είδα καρούλια, με μαύρα καλώδια τα οποία τα έβαζαν στον δρόμο που είχαν σκάψει 

Δουλεύουν τέτοια μέρα;

Εδώ πρώτα έβαλαν το κόκκινο πορτοκαλί και μετα μαύρο καλώδιο..δε ξέρω. Εάν δεις κάποιον ρώτα, θα σου πουν. Μακάρι να είναι οπτική ίνα, αμα είναι ΟΤΕ θα φύγει η Omni κεραία θα κάνουν οπτική διασύνδεση και αλλαγή ιστού. Σχεδόν πάντα έτσι γίνεται εαν γίνει διασύνδεση. 

Hlias.

1 minute ago, elkons said:

Δουλεύουν τέτοια μέρα;

Εδώ πρώτα έβαλαν το κόκκινο πορτοκαλί και μετα μαύρο καλώδιο..δε ξέρω. Εάν δεις κάποιον ρώτα, θα σου πουν. Μακάρι να είναι οπτική ίνα, αμα είναι ΟΤΕ θα φύγει η Omni κεραία θα κάνουν οπτική διασύνδεση και αλλαγή ιστού. Σχεδόν πάντα έτσι γίνεται εαν γίνει διασύνδεση. 

Χτες τους είδα. Φοβάμαι μην τυχόν ήταν για ρεύμα γιατί έχω δει ότι τα καλώδια της ίνας είναι πορτοκαλί, ενώ αυτά ήταν μαύρα. Έσκαβαν στο βουνό λίγο πριν τα Μέθανα 

42 minutes ago, Gv2008 said:

Χτες τους είδα. Φοβάμαι μην τυχόν ήταν για ρεύμα γιατί έχω δει ότι τα καλώδια της ίνας είναι πορτοκαλί, ενώ αυτά ήταν μαύρα. Έσκαβαν στο βουνό λίγο πριν τα Μέθανα 

Ίνα πρέπει να ναι. Το κανάλι τι άνοιγμα έχει; Άμα είναι περίπου ας πούμε όσο του πλαστικού του καρουλιου που μπαίνει, είναι ίνα. Για το ρεύμα επίσης αν δεν κάνω λάθος, δεν σκάβουν σε επίπεδο δρόμου κιόλας, πάνε ακόμα βαθύτερα και γενικά είναι μακριά από τα άλλα, με αρκετά μεγαλύτερο χαντάκι σε φάρδος. Γιατί άλλο να σπάσεις έναν αγωγό νερού κατά το σκάψιμο και άλλο να χτυπήσεις ρευματοφορο αγωγό, αν και φυσικά δεν είναι χύμα έτσι ένα καλώδιο, έχει ένα σωρό επικαλυψεις.. Επίσης πολλές φορές έχουν ταμπέλες με τον εργολάβο εκεί που γίνεται το έργο. Συνήθως γράφουν ΔΕΔΔΗΕ για το ρεύμα έχω παρατηρήσει. Τώρα λες και μέχρι το βουνό, ακούγεται πολύ εκτεταμένο έργο για να είναι ρεύμα κατά τη γνώμη μου τόσο σκάψιμο, στο νησί είναι, όχι στην Αθήνα κάπου που πρέπει να τα περάσει όλα υπόγεια. 

40 minutes ago, johnny_htc said:

Ίνα πρέπει να ναι. Το κανάλι τι άνοιγμα έχει; Άμα είναι περίπου ας πούμε όσο του πλαστικού του καρουλιου που μπαίνει, είναι ίνα. Για το ρεύμα επίσης αν δεν κάνω λάθος, δεν σκάβουν σε επίπεδο δρόμου κιόλας, πάνε ακόμα βαθύτερα και γενικά είναι μακριά από τα άλλα, με αρκετά μεγαλύτερο χαντάκι σε φάρδος. Γιατί άλλο να σπάσεις έναν αγωγό νερού κατά το σκάψιμο και άλλο να χτυπήσεις ρευματοφορο αγωγό, αν και φυσικά δεν είναι χύμα έτσι ένα καλώδιο, έχει ένα σωρό επικαλυψεις.. Επίσης πολλές φορές έχουν ταμπέλες με τον εργολάβο εκεί που γίνεται το έργο. Συνήθως γράφουν ΔΕΔΔΗΕ για το ρεύμα έχω παρατηρήσει. Τώρα λες και μέχρι το βουνό, ακούγεται πολύ εκτεταμένο έργο για να είναι ρεύμα κατά τη γνώμη μου τόσο σκάψιμο, στο νησί είναι, όχι στην Αθήνα κάπου που πρέπει να τα περάσει όλα υπόγεια. 

Τι να σου πω, δεν τα παρατήρησα όλα γιατί οδηγούσα εγώ. Μακάρι να είναι οπτική ίνα