Jump to content

myphone VERSUS: iPhone 5 vs Nokia Lumia 920

plankton69
 Κοινοποίηση

iPhone 5 VERSUS Nokia Lumia 920  

654 members have voted

1. 1. iPhone 5 VERSUS Nokia Lumia 920

• iPhone 5
      194
    • Nokia Lumia 920
      460

Recommended Posts

Το ενα εχει ποιοτικο αλουμινιο και το αλλο ποιοτικο πλαστικο.

Οριστε ολα καλα τωρα!

• Απαντήσεις 222
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν θέλετε να θίξε τε το θέμα ποιότητας κατασκευής τηλεφώνων, κάντε το, απλώς αναφερθείτε στα μοντέλα iPhone 5 και Lumia 920. ;)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Η κάμερα του 5 σε σχέση με του 4s είναι η νύχτα με τη μέρα.

Τεράστια διαφορα.

Ειδικα στις λήψεις με χαμηλο φωτισμο,δε πιστεύεις στα ματια σου.

Όταν γράφουμε κάτι, καλό είναι να το τεκμηριώνουμε και να μην λέμε διάφορα και παραπλανούμε ή τουλάχιστον αυτό που λέμε να είναι απόλυτα σωστό! :cool: :X Κι εγώ δεν έχω κάνει άμεση σύγκριση αλλά μπορώ να σου πω τα εξής από αυτά που διάβασα και είδα σε τεστ στο ίντερνετ!

Για παράδειγμα είσαι λάθος γιατί το 5 "φοράει" ακριβώς ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ με του 4S με την μόνη διαφορά(αυτά τα είπε η ίδια η apple) ότι είναι λίγο μικρότερος κατασκευαστικά σε μέγεθος και οι διαφορές στο night mode και γενικά οι "υπόλοιπες" είναι καθαρά λόγω βελτίωσης του software!Αυτά θεωρητικά γιατί πρακτικά (ψάξε comparisons όπως στο dpreview) οι διαφορές είναι ελάχιστες στο μάτι και μόνο με zoom μπορείς να καταλάβεις πραγματικά κάτι!Α και τώρα που το θυμήθηκα μπορεί να είναι ελάχιστα πιο sharp οι φωτογραφίες αλλά πάλι μιλάμε για αλλαγή σε software επίπεδο!

Άρα όπως καταλαβαίνω εγώ δεν έχεις κάνει καν πραγματική σύγκριση μεταξύ των 2 για να μας λες ότι τεράστια διαφορά! ;)

Υ.Γ.:Αν κάνω λάθος στα τεχνικά χαρακτηριστικά ας με διορθώσει κάποιος!

Edited by runner

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Value δεν είναι κανένα ούτε τέλεια σε σχέση με άλλες προτάσεις, υποκειμενική επιλογή για τον κάθε ένα.Μια παρατήρηση έχω να κάνω φιλικά γιατί έγινε λάθος στο edit της εικόνας του thread,οι πραγματικές διαστάσεις του iphone δεν είναι αυτές μη γλυκαθεί κανείς με το iphone χωρίς λόγο :)

Οι περισσότεροι μπερδεύουν την ποιότητα υλικών κατασκευής με την ποιότητα κατασκευής.

Μπορεί δηλαδή ένα κινητό να τρίζει, κλείνει, ανεβάζει 100 βαθμούς, να ξεβάφει κλπ κλπ, αλλά αν είναι φτιαγμένο από μέταλλο είναι ποιοτικό με απίστευτη ποιότητα κατασκευής.

;)

Προσωπικα μιλώντας, όταν μιλάω για ποιότητα τηλεφώνου αναφέρομαι στην συνολική ποιότητα ως συσκευή. Τι να τα κάνω τα ποιοτικά υλικά αν το κινητό ξεβάφει? Ίσως να μπερδευόμα όπως λες αλλά για μένα μια είναι η ποιότητα. Η συνολική.-

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Αυτο το poll θα ειχε νοημα οταν θα ειχαμε τη δυνατοτητα να εχουμε στα χερια το nokia... Προς το παρον ειναι λιγο ακαιρο το ερωτημα... Για το iphone ειχα ακουσει και διαβασει τα χειροτερα... Μεχρι που το εκανα boxout... Αν και δεν γουσταρω την apple, νομιζω οτι ...ερωτευτηκα !

Προσωπικα μιλώντας, όταν μιλάω για ποιότητα τηλεφώνου αναφέρομαι στην συνολική ποιότητα ως συσκευή. Τι να τα κάνω τα ποιοτικά υλικά αν το κινητό ξεβάφει? Ίσως να μπερδευόμα όπως λες αλλά για μένα μια είναι η ποιότητα. Η συνολική.-

Δε μπερδεύεσαι

Αυτό εννοώ κι εγώ :)

Εφόσον δίνεις ενάμιση μετα-μνημονιακό μισθό πάρε το σίγουρο και αν το άλλο αποδειχτεί καλό στην ΠΡΑΞΗ και όχι την θεωρία πουλάς σε υψηλή μεταπωλητικη τιμή το iPhone και πέρνεις το ΝΟΚΙΑ.

Άσχετο, εγώ πλήρωσα 150 ευρώ και πήρα το Lumia800 που για τα λεφτά που το πήρα, ακόμη και 250 να έδινα μια χαρά θα την έκανε τη δουλειά του. Το θέμα με το Zune το ξεπέρασα απλά με ένα register edit. Ο λόγος που έφυγα από Apple είναι το itunes και μόνο. Με το Lumia είμαι οκ και αν είναι να το αλλάξω πάλι σε Lumia θα πάω.

Evolution is the solution... :D

Συγνώμη,αν το iPhone δεν είναι ποιοτικό κινητό τότε πιο είναι?το s3 μου?

Σου φέρνω σαν παράδειγμα μια συσκευή με ανοξείδωτο ατσάλι, κρύσταλλο από ζαφείρι πόσων καρατίων κ μηχανισμό ελβετικό. Κατά το ήμισυ χειροποίητο και μου απαντάς με αλουμίνιο και γυαλί? Η μία συσκευή είναι premium και η άλλη μια καλή κατασκευή.

Το ελβετικό ρολόι με το ζαφείρη πιο από τα 2 αυτά κινητά είναι?εννοώ πιο εννοείς εσύ

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Το ελβετικό ρολόι με το ζαφείρη πιο από τα 2 αυτά κινητά είναι?εννοώ πιο εννοείς εσύ

Ανέφερασαν παράδειγμα το aura για χαρακτηριστικα premium συσκευής. Το για μένακκαι το νοκια και το iPhone δενααπέχουν ποιοτικά.

Όταν βγει το 920,θα πάω να το πάρω για να το έχω σαν όπλο.

180 γραμμάρια είναι αυτα.Αν σου τη πέσουν στο δρόμο τους το πετάς στο κεφάλι και μένουν στο τόπο.

Αυτο δεν είναι smartphone αλλα brickphone.

Άρε μπαγάσα μόνο 410 δολλάρια έπεσες έξω... Nokia Lumia 920, $450 @ AT&T no commitment (χωρίς συμβόλαιο)

Βλέποντας το μήνυμα σου, εντυπωσιάστηκα.

Κοιτάζοντας καλύτερα τη σελίδα της AT&T, είδα αυτό:

*1-year contract, 2-year contract, and No Commitment Pricing require voice plan with qualifying monthly data plan required.

Ψάχνοντας και το internet έπεσα επάνω σε αυτό.

Δεν είναι τόσο απλό τελικά. Πάντως αύριο θα περάσω ο ίδιος από ένα υποκατάστημα να ρωτήσω.

Λοιπόν, όπως είπα εχθές, πήγα σε AT&T να τω δω από κοντά και να ρωτήσω αν μπορώ να το αγοράσω ως σκέτη συσκευή χωρίς δέσμευση.

Η απάντηση τους ήταν όχι. Τώρα στην αρχή τα προορίζουν μόνο για πελάτες που θέλουν είτε νέο συμβόλαιο, είτε ανανέωση.

Επίσης πέρασα και από Microsoft Store, όπου δεν το είχαν ούτε καν ως έκθεμα.:confused: Είχαν αφιερώσει το 90% του καταστήματος στο Surface, σε ultrabooks και υπολογιστές με Windows 8.

Όσο για το Lumia 920 ως συσκευή, μου άρεσε η χορταστική του οθόνη και η καλή ποιότητα κατασκευής. Επίσης, το βάρος του δεν θα έλεγα πως με ενόχλησε.

Edited by Itchrist86

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Όταν βγει το 920,θα πάω να το πάρω για να το έχω σαν όπλο.

180 γραμμάρια είναι αυτα.Αν σου τη πέσουν στο δρόμο τους το πετάς στο κεφάλι και μένουν στο τόπο.

Αυτο δεν είναι smartphone αλλα brickphone.

Καλή ιδέα μιας και το κινητό δεν θα πάθει τίποτα. Όχι σαν κάτι άλλα που γίνονται σκόνη και θρύψαλα μετά απο ενός μέτρου πτώση.... (το έπαθε γνωστός μου με 4άρι)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Παρακαλώ πολύ, να εκφράζουμε την άποψη μας με σοβαρό τρόπο και με επιχειρήματα. Αποφεύγουμε τα αστεία ανούσια και προκλητικά ποστ που οδηγούν σε κόντρες και παρεκτροπή των συζητήσεων. Edited by impreza_sti

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Λοιπόν ημουν χρηστης Iphone 4s το πουλησα για να αγορασω απο περιεργεια να δω και την αλλη ναυαρχιδα το galaxy s3!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ:Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

IOS VS ANDROID σημειωσατε 1 forever!

το android οτι και να κανει δεν προκειται να φτασει ποτε το IOS!

σαν κατοχος του galaxy s3 σημειωνω:

το κινητο lagarei παρα πολυ

η οθονη πληρως ψευτικη αποδοση, τα χρωματα της τελειως ψευτικα!

τα εικονιδια απαραδεκτα καθολου στυλιστικα και μοντερνα!

το 4s δεν lagare πουθενα και σε τιποτα ολα γινοντουσαν απλα λιτα και απεριτα

φωτογραφιες κορυφαιες στυλιστικα το ios ειναι μοντερνο τελεια εικονιδια!

η αισθηση της αφης οταν πατας την οθονη ειναι αψογη(σε σχεση με το galaxy που παταγες δυο και τρεις φορες κατι)το μονο κακο για μενα ηταν οτι επρεπε να ηταν 4,3 η οθονη!

και με 1 πυρηνα το ios παει σφαιρα και τα τετραπυρηνα android πανε σαν χελωνες!

ποιοτητα κατασκευης σαν το iphone δεν υπαρχει πουθενα!

και στην τελικη οτι πληρωνεις περνεις!

κλαιω τα λεφτα μου πραγματικα που αγορασα android!

ουτε apple boy ειμαι ουτε τιποτα κοιταω τον ανταγωνισμο aplo!

Φίλε πόσο δίκιο έχεις ειλικρινα μπορεί το iPhone 5 να είναι πανάκριβο αλλά το έχω κατα ευχαριστηθεί. Σε σχέση με τα λευτα που πέταξα για android αντί να πάρω το 4 και πήγα και πήρα κινητο που υποτίθεται τα specs είναι απίστευτα αλλά παιδιά η εμπειρία χρήσης του iOS είναι κορυφαία σε αυτο τον άτομο ντουνια οτι πληρώνεις περνεις

Σου φέρνω σαν παράδειγμα μια συσκευή με ανοξείδωτο ατσάλι, κρύσταλλο από ζαφείρι πόσων καρατίων κ μηχανισμό ελβετικό. Κατά το ήμισυ χειροποίητο και μου απαντάς με αλουμίνιο και γυαλί? Η μία συσκευή είναι premium και η άλλη μια καλή κατασκευή.

Βασικά το το iPhone 5 έχει και ζαφειρι πάνω το τζαμι της κάμεαες είναι απο ζαφειρι και το iPhone 5 αν δεις βίντεο κατασκευης και αυτο είναι κατα ήμισυ χειροποίητο

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα .Χρησιμοποίησε την Πολλαπλή Παράθεση

Όταν τα "παιχνιδακια" της Samsung και των άλλων εταιριών που ασχολούνται με αποτυχημένα λειτουργικά (όπως το android και τα windows),κοστίζουν 400-500 μέχρι και 600 ευρω,τα 739 του αιφον δεν είναι πολλα.Αν θες πραγματικό smartphone,δυστυχως πρέπει να ξηλωθεις.;)

Έτσι από περιέργεια με βάση ποιο κριτήριο θεωρείς το android αποτυχημένο;

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Έτσι από περιέργεια με βάση ποιο κριτήριο θεωρείς το android αποτυχημένο;

Από αυτή που καταλαβαίνουμε όλοι πιστεύω.

"Δεν αγόρασα ποτέ, της αδερφής μου το x10 κολλάει"

:p

Ενημέρωση: Διαγράφηκαν ποστ.

Υπενθυμίζω ότι οι κόντρες και οι αντιδικίες ανάμεσα σε μέλη μέσα από τις σελίδες του forum απαγορεύονται. Όπως επίσης και οι χαρακτηρισμοί. Αν έχουμε πρόβλημα με κάποιο ποστ ή με κάποιο μέλος δεν εκφραζόμαστε δημόσια και δεν σχολιάζουμε. Κάνουμε αναφορά και προσπερνάμε. Αναφέρεται ξεκάθαρα στους Ο.Π.Χ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνω πόσο παρασυρομαστε από πάθη. Λοιπόν αυτοί που λένε πως το iPhone δε κολλάει λένε ψέματα. Και κολλάει και κάποιες φορές χρειάζεται restart για να ξεκολλήσει κλπ. Σε εμένα δε έχω κάνει 2 φορές επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Εγώ έχω δοκιμάσει και τα 2 και η εμπειρία μου είναι η εξής το iOS ειναι αρκετά πιο εύκολο από android αλλά έχει και αυτό τα θέματα του! Απο την άλλη με android έχεις μεγαλύτερη ελευθερία! Επομένως μη πορωνεστε ο καθένας θα βρει αυτό που το ταιριάζει εφόσον όμως δώσει χρόνο σε κάτι και το δοκιμάσει. Και όχι πήρα το τάδε και σε 2 μήνες το έδωσα γιατί ήταν μαπα. Κρατήστε ένα εξάμηνο με χρόνο να ανακαλύψετε πραγματικά το τηλ. Και μετά προχωρήσετε στη σύγκριση

Perdikos2000 πως γίνεται το restart στα iPhone γιατι εδω και 5 χρόνια δεν έχω κάνει ποτε σε κανένα μοντέλο.

Για πες,για να είμαι προετοιμασμένος μη γίνει καμμια στραβη και κολλήσει.

Perdikos2000 πως γίνεται το restart στα iPhone γιατι εδω και 5 χρόνια δεν έχω κάνει ποτε σε κανένα μοντέλο.

Για πες,για να είμαι προετοιμασμένος μη γίνει καμμια στραβη και κολλήσει.

Χα χα....καλό.Κι εγώ 5 χρόνια με iphone (οχι JB) και πρέπει να τα (3g+4) έχω κλείσει 2-3 φορές κι αυτό για να "κάτσουν" οι εφαρμογές καλύτερα μετά απο εγκατάσταση τους.

Πέρα απο αυτό όμως μου έτυχαν πολλά στραβά κι ανάποδα με το 2g (Αμερικάνικο) κι επίσης φίλων μου τηλέφωνα να έχουν διαφορα θέματα.

Πρόσφατα φίλου 4αρι ενός έτους χτύπησε κύκλωμα χωρίς κανένα λόγο.

Συμβαίνουν νομίζω σε όλα τα τηλέφωνα και μάρκες άλλα σε μεγαλύτερο κι άλλα σε μικρότερο βαθμό.Παίζουν πολλά ρόλο.

Κατά την γνώμη μου τα WP είναι κάπως παρεξηγημένα λόγω του "πρότερου ανέντιμου βίου" με κολλήματα,κρασαρίσματα και γενικά την ίδια συμπεριφορά ακόμη και στά PC.

Αυτήν την στιγμή ομώς λόγω εξέλιξης τους και λόγω του ανταγωνισμού αξίζουν την προσοχή μας.(Δέν σας κρύβω πως είμαι ερωτευμένος με το Lumia 820 )

Και στο κάτω κάτω σαν χρήστης iphone απο το πρώτο μέχρι το πρότελευταιο δεν με δελεάζει η εταιρεία με ενα ίδιο προιόν (το 5αρι) δίνοντας μου μια μακρόστενη συσκευή στο ίδιο σχέδιο και ντιζάιν με τις προηγούμενες και μάλιστα σε ακριβότερη τιμή(που δεν πρόκειτε να πέσει σε λιγότερο απο 1 μιση χρόνο)

Αυτό δεν ισχύει για τις άλλες μάρκες κινητών (ευτυχώ:)ς)

www.viewmasterphotos.com

http://viewmasterphotos.blogspot.com

Ρε παιδιά, συγγνώμη αλλά που κολλάει πάλι το ρημάδι το android στη συζήτηση? Πείτε πιο κινητό από τα δύο γουστάρετε και πάμε παρακάτω... αν είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας γιατί πρέπει να πείσετε και τους άλλους και τον εαυτό σας για την ανεπάρκεια του "ανταγωνισμού"?

Πάντως αν και είναι iphoneakias μπορώ να πω οτι είδα ένα τεστ αντοχής του Nokia και έπαθα πλάκα στο υπάρχει στο YouTube ένα βίντεο που ένας το χτυπάει με μαχαίρι το κοπάναει με βαριοπουλά και δεν καταλαβαίνει τίποτα πραγματικα κινητο tank ίσως απο τα ελάχιστα κινητα που δεν θέλουν θήκη ειδικά η οθόνη πρεπει να έχει φτιαχτεί απο εξωγήινο υλικό

Πάντως αν και είναι iphoneakias μπορώ να πω οτι είδα ένα τεστ αντοχής του Nokia και έπαθα πλάκα στο υπάρχει στο YouTube ένα βίντεο που ένας το χτυπάει με μαχαίρι το κοπάναει με βαριοπουλά και δεν καταλαβαίνει τίποτα πραγματικα κινητο tank ίσως απο τα ελάχιστα κινητα που δεν θέλουν θήκη ειδικά η οθόνη πρεπει να έχει φτιαχτεί απο εξωγήινο υλικό

άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν, το τεστάρουν στην αντοχή λες και είναι οικοδομικό υλικο για αντιμετώπιση σεισμού.. έχουμε ξεφύγει για τα καλά..