Jump to content

nikos523

Members
 • Δημοσιεύσεις

  10.024
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  100%

Everything posted by nikos523

 1. Ότι σ’αρεσει και σε βολεύει. Με safari μπορείς να έχεις πολλά content blocker που δεν χρειάζεται να είναι system wide. Επίσης αρκετές φορές μπορεί να τύχει να προσπαθείς να δεις μια σελίδα, φόρμα, να κατεβάσεις κάποιο pdf και να έχει θέματα στον chrome αλλά να δουλεύει στον safari. Κατά τα υπόλοιπα, μπορείς να έχεις και τους 2 και να ανοίγεις τον άλλο όταν έχεις κάποιο θέμα με αυτόν που δουλεύεις σε εκείνη την περίπτωση.
 2. Adguard free για safari Adguard pro για system wide. Εξαίρεση φυσικά οι εφαρμογές YouTube, instagram κλπ.
 3. Αυτό μόνο βλέπω κι εγώ σαν πιθανό σενάριο σε αυτή την περίπτωση.
 4. Ακριβώς. Κάθε βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη αλλά έχει διαφορετικό βάρος για τον καθένα. Συγκεκριμένα τα 120hz στο mini πάντως πιστεύω περισσότερο κακό θα έκαναν λόγο μικρής μπαταρίας παρά καλό.
 5. Γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά στο iOS που όλα τα animation είναι τόσο smooth, η διαφορά είναι πολύ μικρή και συνήθως φαίνεται σε εφαρμογές τύπου Twitter ας πούμε που σκρολαρεις αρκετά και το μάτι σου ψάχνει συνέχεια νέο περιεχόμενο σε πολύ μικρή απόσταση. Η διαφορά φαίνεται όταν έχεις συσκευή με 120hz και την περιορίσεις στα 60, εκεί κάνουν σπασίματα για κάποιο λόγο που δεν υπάρχουν σε συσκευές που δουλεύουν μόνο στα 60. Κατά τα υπόλοιπα, εγώ προσωπικά ούτε που καταλαβαίνω διαφορά όταν αφήνω το iPad Pro και πιάνω το 11PM. Ενώ αντίστοιχα αν πιάσω ένα android τηλέφωνο ακόμα και με 90 αντί για 60, για μένα βγάζει μάτι η διαφορά.
 6. Νέο pride wallpaper..
 7. nikos523

  iPhone 12 Pro Max

  Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια αξιόλογη διαφορά που δικαιολογεί τέτοια διαφορά. Η διαφορά στην μπαταρία από τα υπόλοιπα είναι μεγάλη, άσχετα με αυτά που λέει η απλ.
 8. Αυτό δεν το ξέρουμε. Τι διαφορά θα κάνει η ανανέωση της συμφωνίας σε αυτό όμως δεν καταλαβαίνω. Η στρατηγική τους είναι αυτή που είναι ούτως ή άλλως.
 9. Τι ρόλο θα παίξει αυτό δηλαδή; Η θα ανανεώσει και θα συνεχίζει να πουλάει τα κινητά της με το παλιό logo της Nokia, ή δεν θα ανανεώσει και θα πουλάει με logo HMD. Τι άλλη διαφορά μπορεί να προκύψει;
 10. Στο iPad η μπαταρία είναι μεγάλη, η αυτονομία επίσης πολύ μεγάλη ανάλογη της διαφορετικής χρήσης που κανεις με το tablet. Δεν θα δεις πτώση σύντομα, αλλά και να δεις πτώση στο νούμερο η συνολική αυτονομία είναι πάλι μεγάλη οπότε αδιαφορείς. Το κινητό από την άλλη είναι μια συσκευή που για πολλούς λόγους έχει κάνει ψυχαναγκαστικό όλο τον κόσμο σε πολλά θέματα. Με την ένδειξη εκεί να πέφτει η απλ όχι μόνο τακτοποίησε το νομικό θέμα, αλλά ξεπούλησε και μπαταρίες τότε που έγινε το σκάνδαλο και επίσης βρήκε τρόπο να αλλάζει μπαταρίες ο κόσμος γιατί τώρα «φαίνεται» ότι πάλιωσαν. Πραγματικά ιδιοφυΐες στο manipulation.
 11. nikos523

  iPhone 12 Pro Max

  Εγώ το αντίθετο είδα. Με νέα μπαταρία το 11PM και νέο 12PM, η αυτονομία στο 11PM είναι αρκετά μεγαλύτερη. Μόνο το 13PM βγάζει άνετα περισσότερο. Το 14PM δεν ξέρω γιατί δεν το έχω, αλλά 100% τους πρώτους μήνες δεν έβγαζε ούτε μισή αυτονομία 11PM, αλλά πιστεύω διορθώθηκαν τα θέματα πλέον.
 12. nikos523

  iOS 16

  Έχουμε 4 μήνες ακόμα μέχρι να έρθει το 17 φίλε, ούτε public beta δεν θα έχει μέχρι τον Ιούλιο..
 13. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερα μπορώ να πω, αν και από εφαρμογές για ότι λείπει ή δεν μ'αρέσει απλά βάζω την android εφαρμογή. Σίγουρα υπάρχουν θέματα όσο μπαίνουν νέες λειτουργίες και πάντα θα υπάρχουν όταν μιλάμε για ένα λειτουργικό που αναπτύσσεται από μια χούφτα ανθρώπους. Είναι όμως ένα λειτουργικό που για αυτό το λόγο θα το βάλεις στη ζωή σου, για να ασχοληθείς και να κάνεις το κέφι σου. Σε απόδοση overal πάντως, την εμπειρία που δίνει το 10 ΙΙΙ δεν την δίνει ούτε κατά διάνοια άλλη συσκευή, ακόμα και το ΙΙ. Για τις legacy τύπου jolla phone, C, Xperia X κλπ εννοείται ούτε λόγος. Είναι από άλλη εποχή και πλέον το λειτουργικό δουλεύει με encryption, Sandboxing, πολύ μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των 2 runtime στο υπόβαθρο, Volte, 5G που είναι στο δρόμο και διάφορα άλλα.
 14. Το AdGuard Pro χρειάζεσαι για να έχεις AdGuard DNS σε όλο το σύστημα. Αν δεν δουλεύεις και άλλες συσκευές όπως πχ Mac, iPad κλπ για να θες και εκεί την ίδια εφαρμογή, δεν χρειάζεσαι συνδρομή. Αγοράζεις απλά την pro έκδοση στα 10κατι ευρώ, δεν θυμάμαι τιμή ακριβώς. Υπόψιν ότι σε εφαρμογές όπως YouTube, instagram δεν γίνεται να κόψεις τις διαφημίσεις, γιατί είναι ας πούμε «ενσωματωμένες» στο περιεχόμενο που βλέπεις και δέχεσαι από τους σέρβερ τους όταν τις χρησιμοποιείς.
 15. Προς το παρών δεν είδα κανένα θέμα. Συνεργάζεται πολύ καλύτερα, η απόδοση πολύ καλύτερη και η αυτονομία ανθρώπινη πλέον. Χρειάζεται χρόνος να ασχοληθώ βέβαια για να γίνει βασική συσκευή ή έστω η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στη μέρα για ασφαλή συμπεράσματα!
 16. Χαχα Έτσι κάνω κι εγώ με τα Ν9! Την έχω κατά βρει πάντως με το 10 III και SFOs 4.5. Μπορώ να πω ότι σε σχέση με το 19-20 και το XC είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.
 17. Και ειδικά το Αμαζον. Εγώ από το 12 πάντως που άρχισα να ψωνίζω από το γερμανικό, άρχισα να φοβάμαι τα ελληνικά online μαγαζιά και όχι το αντίθετο.
 18. Απέμεινε κανένας sailor ή μόνος μου θα κάνω κουπί ρε σείς?! [emoji16]
 19. Το να βγει κάποια ναυαρχίδα παρόμοια δεν το αποκλείει κανείς νομίζω. Αλλά δεν θεωρείς ότι τα παραπάνω ίσως είναι απλά κακό φοτοσοπ; Γιατί ας πούμε αν googlαρείς βλέπεις την ίδια φωτό με διαφορές εδώ κι εκεί, άσχετα από την κάκιστη ποιότητα του render και της επεξεργασίας γενικότερα. Επίσης βρήκα την leaked παρουσίαση που έγινε μόνο σε λίγους.
 20. Γιατί η HMD ήταν κυριολεκτικά μηδέν. 6 μήνες πριν πάρει το brand έγινε εταιρία.
 21. Ναι, όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα κινητής της Nokia πήγαν δίπλα στην HMD. Γι’αυτό βλέπουμε το software της Nokia, την ποιότητα κατασκευής της Nokia και φυσικά την ταυτότητα/το ντιζάιν της Nokia σε όλα τα κινητά της HMD.. Αν λήξη η σύμβαση της ή θα ανανεωθεί ή απλά η διαφορά θα είναι ένα HMD αυτοκόλλητο αντί για Nokia στα επόμενα κινητά. Επίσης τα Lumia ήταν Nokia, προφανώς. Κι εμείς βλέπουμε τι γίνεται αλλά είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις. Ξέρεις εσύ καμία εταιρία να ήθελε τα δικαιώματα του τμήματος κινητής της Nokia? Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες που ξέρω εγώ δεν είχαν ανάγκη να πληρώσουν ένα λογότυπο μιας εταιρίας που πάτωσε με 3 συνεχόμενα λειτουργικά και στους περισσότερους το όνομα της θυμίζει «παλιές καλές εποχές» 3310, Lumia και γενικότερα αρχαίες συσκευές. Αντίθετα αυτές οι αντίπαλες εταιρίες εξαφάνισαν την Nokia από τον χάρτη με το δικό τους όνομα, οπότε ένα brand που δεν πουλούσε τι να το κάνουν; Ξέρεις δεν είναι δώρο το brand name, πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
 22. Πέτυχε δηλαδή στα mid range που πουλάνε περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία, αλλά δεν πουλάνε γιατί δεν υπάρχει ναυαρχίδα; Η Samsung που βγάζει 3-4 ναυαρχίδες πάντως, για best sellers έχει κάτι σειρές Α1,3,5 M κλπ.
 23. Τι ακριβώς να πάρει μπρος; Η Nokia άλλαξε logo γιατί απλά δεν είναι πλέον η εταιρία που βγάζει κινητά συν όλα τα υπόλοιπα. Είναι εταιρία που πουλάει εξοπλισμό δικτύων και γενικά τηλεπικοινωνιών. Το ότι η HDM πήρε τα δικαιώματα του τμήματος κινητής της (που δεν υπάρχει πια) και κοτσάρει ένα «NOKIA» πάνω στις κινεζιές της, δεν την κάνει Nokia. Γι’αυτο πάτωσε άλλωστε και βλέπεις κάτι mid range της κακιάς ώρας μόνο αντί για ναυαρχίδες. Επίσης το κινητό που βλέπεις στα render είναι ένα iPhone με φοτοσοπαρισμενη μια δευτερεύουσα οθόνη τύπου xiaomi, z flip κλπ.
 24. Για να το λέτε έτσι θα είναι, δεν αμφιβάλω. Εγώ πραγματικά απορία είχα και γι’αυτο ρώτησα μιας και μου φάνηκε πολύ δύσκολο να βολέψει οτιδήποτε όταν δέχεται κάποιος τόσες κλήσης. Αν και προφανώς συμφωνώ ότι θα έπρεπε να τις δείχνει όλες γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να μην τις δείχνει, δεν συμφωνώ ότι τα τηλέφωνα/καταχωρήσεις κλπ είναι επαγγελματική χρήση αλλά βασική χρήση κινητού τηλεφώνου που θα έπρεπε να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα λειτουργικά.
 25. Τι να πω, να έβαλα καμία beta κατα λάθος ή κάτι τέτοιο; Δεν έχω και την υπολογιστή εύκαιρο να δω.
×
×
 • Create New...