zurabi_97 Δημ. June 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2025 32 minutes ago, alfeios said: Εδω και 5 χρόνια εχω την Aegean visa πιστωτική της Alpha bank Τα 3 τελευταια χρονια την ειχα προσθεσει στο Google πορτοφόλι και εκανα ολες τις πληρωμες με το κινητο (NFC) χωρίς κανένα πρόβλημα Πριν ενα μηνα εχασα την πλαστικη καρτα. Εκανα ακυρωση της καρτας και ζητησα επανεκδοση. Ηρθε η νεα κάρτα και την ενεργοποίησα. Την προσθεσα και στο Goggle πορτοφόλι διαγραφοντας την παλια Απο εκεινη την ημερα, εδω και δεκαπεντα ημερες: Με το πλαστικό της κάρτας κανω ολες τις συναλλαγές σε όλες τις επιχειρησεις Με το τηλέφωνο κανω ολες τις συναλλαγες σε ολες τις επιχειρησεις εκτός απο μια . Σημειωνω ότι σε αυτη την επιχειρηση, σε ολα τα pos που εχει στο καταστημα, κανω τουλαχιστον δυο συναλλαγες καθε μερα,, και οτι εκει εκανα με την παλια καρτα καθημερινα συναλλαγες με το κινητο πριν. Με το πλαστικο οι συναλλαγες γινονται κανονικα, με το κινητο απορρίπτονται με αιτιολογια κωδ. 82 Με προσθετη καρτα, συνδεδεμενη με αυτην, στο ονομα της γυναικας μου (κοινό υπόλοιπο) οι συναλλαγες περνανε κανονικα και με πλαστικο και με το κινητο Επικοινωνησα με την εξυπηρετηση πελατων της Alpha Bank, δεν ηξεραν που οφειλεται, αλλα με ενημερωσαν οτι οι αποτυχημενες συναλλαγες δεν εμφανιζονται καθλου στην τραπεζα σαν προσπάθιες συναλλαγης Που νομιζετε να οφειλεται ; Εκανα διαγραφη της καρτας απο το πορτοφολι, την περασα ξανα και παλι το ιδιο Ζητά να σου διαγράψουν όλα τα token που συσχετίζονται με τη κάρτα, ώστε να ξανά περάσεις εκ νέου και να δημιουργηθούν νέα. Μπορεί να είναι θέμα αυτό, μπορεί και όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. On 22/6/2025 at 12:17 ΠΜ, zurabi_97 said: Εκεί είναι το θέμα, δεν αποδόθηκαν ποτέ, δεν δούλεψε ποτέ, 1 εβδομάδα περίμενα. 'Έπρεπε να μιλήσω με την εξυπηρέτηση για χειροκίνητη απόδοση πόντων. Θα έπρεπε και να αποδώσει άμεσα, άσχετως τι κάρτα είναι (σε συμβεβλημένο κατάστημα), αν όχι αργότερα (είτε μέσα στην μέρα ή όταν θα γινόταν εκκαθάριση). Αν είναι να αποδοθούν οι πόντοι, δεν θα έπρεπε να βγει με το απόκομμα της συναλλαγής και το κομμάτι με τους πόντους σαν στην εικόνα; Ε όταν πληρώνω με τη φυσική κάρτα, βγαίνει, άρα αποδίδονται, με το κινητό, δεν αποδίδονται. Και η ερώτηση μου ήταν αν συμβαίνει και σε άλλον με χρεωστική κάρτα (Είτε θες πες το Dual, είτε την τυπική χρεωστική). Ναι, θα έπρεπε, έλα μ' ντε που δεν αποδόθηκαν ποτέ με τις συναλλαγές από κινητό. Meanwhile με κάρτα Εθνικής Debit με Apple Pay. Είχε και επιλογή εξαργύρωσης πόντων. Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. June 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2025 23 minutes ago, zurabi_97 said: Ζητά να σου διαγράψουν όλα τα token που συσχετίζονται με τη κάρτα, ώστε να ξανά περάσεις εκ νέου και να δημιουργηθούν νέα. Μπορεί να είναι θέμα αυτό, μπορεί και όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Απο την εξυπηρετηση να το ζητησω; Τα token που βρισκονται; Στους υπολογιστες της τραπεζας; Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. June 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2025 Just now, alfeios said: Απο την εξυπηρετηση να το ζητησω; Τα token που βρισκονται; Στους υπολογιστες της τραπεζας; Στα συστήματά τους φαίνονται τα token. Απλά τους λες πως θες να τερματίσεις τα token που σχετίζονται με τη κάρτα <τα τέσσερα τελευταία ψηφία της κάρτας> . Με το που γίνει, η κάρτα από το wallet θα διαγραφεί. (Το token που έχει δημιουργηθεί πριν θα πάψει να ισχύει, και θα δημιουργηθεί νέο όταν την ξανά προσθέσεις). 1 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oregon Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 13 ώρες πριν, zurabi_97 said: Στα συστήματά τους φαίνονται τα token. Απλά τους λες πως θες να τερματίσεις τα token που σχετίζονται με τη κάρτα <τα τέσσερα τελευταία ψηφία της κάρτας> . Με το που γίνει, η κάρτα από το wallet θα διαγραφεί. (Το token που έχει δημιουργηθεί πριν θα πάψει να ισχύει, και θα δημιουργηθεί νέο όταν την ξανά προσθέσεις). Την προηγούμενη εβδομάδα που κάλεσα να καταργήσω τη Χρυσή MasterCard ζήτησα στην εκπρόσωπο να καταργήσει τα tokens και δεν είχε ιδέα τι είναι αυτό. Της εξήγησα αναλυτικά και μου απάντησε ότι από τη στιγμή που καταργείται η κάρτα καταργούνται και όλες οι πάγιες εντολές, συνδρομές κλπ που σχετίζονται με την κάρτα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathis123 Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 Τα tokens ειναι ασφαλη ψηφιακα αντιγραφα των καρτων. Εαν καταργηθεί η κάρτα, ακυρώνονται απο παντού. Κάποιοι έμποροι που τα εχουν αποθηκευμενα και να προσπαθησουν να χρεωσουν θα γινεται απορριψη. Παράθεση My Mobile Phone History: Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 (edited) Δεν ξέρω παιδιά, όσες κάρτες είχα βάλει το Apple Pay ή Google Pay, τα token παραμείνανε τα ίδια (εκτός αν κάνεις factory reset θα αλλάξουν). Εγώ ζήτησα από την Εθνική να τερματίσουν τα tokens (για το ζήτημα που αντιμετωπίζω, κάτι που δεν δούλεψε στη περίπτωση μου). Edited June 26, 2025 by zurabi_97 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathis123 Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 (edited) Τα tokens παραμενουν τα ιδια γιατι τα πορτοφολια εχουν υλοποιησεις οπου τα αλλαζουν αυτοματα αν χρειαστει, πχ κατα την ανανεωση της καρτας χωρις να χρειαζεται να την ξαναπερασει ο χρηστης. @alfeios Στο δικό σου θέμα το σφαλμα 82 συνηθως αναφερεται σε λανθασμενο CVV που στην περιπτωση σου στεκει γιατι εγινε ανανεωση της καρτας σου. Επειδη εισαι Google wallet (και δεν ειναι και απο τις καλυτερες υλοποιήσεις) αφου αφαιρέσεις την κάρτα απο το πορτοφόλι, μπορείς να πας και εδω https://payments.google.com/ να κανεις εισοδο με το google account σου και αν την εμφανιζει να την αφαιρέσεις και απο εκει; Edited June 26, 2025 by stathis123 Παράθεση My Mobile Phone History: Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 Όταν άλλαξα κινητό πάντως και πέρασα ξανά τις κάρτες από την αρχή, άλλαξε το token. Με τη διαδικασία της αυτόματης μεταφοράς μέσω iOS δεν το έχω δοκιμάσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathis123 Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 18 minutes ago, paanos said: Όταν άλλαξα κινητό πάντως και πέρασα ξανά τις κάρτες από την αρχή, άλλαξε το token. Με τη διαδικασία της αυτόματης μεταφοράς μέσω iOS δεν το έχω δοκιμάσει. To Apple Pay με το Google Wallet ειναι εντελως διαφορετικες υλοποιησεις. Η Google βγαζει ενα token και το αποθηκευει παντου και ειναι σαν ενα site οου αποθηκευεις τους τροπους πληρωμης και το μοιραζει στο οικοσυστημα over the cloud. H Apple εχει ξεχωριστό token για κάθε συσκευή το οποιο το αποθηκευει τοπικα. Oποτε δεν υπαρει τροπος να μεταφερθει η καρτα σε αλλη συσκευη την βγαζεις και την περνας εκ νεου γιατι πρεπει να αποθηκευτει το token τοπικα σε h/w μερος που κρυπτογραφει και παρεχει αλλο token καθε φορα. Με την apple καθε φορα που πληρωνεις στον εμπορο δινει και αλλο token με το google wallet δινεται το ιδιο token. Παράθεση My Mobile Phone History: Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oregon Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 10 ώρες πριν, stathis123 said: Τα tokens ειναι ασφαλη ψηφιακα αντιγραφα των καρτων. Εαν καταργηθεί η κάρτα, ακυρώνονται απο παντού. Κάποιοι έμποροι που τα εχουν αποθηκευμενα και να προσπαθησουν να χρεωσουν θα γινεται απορριψη. Όχι στην Εθνική πάντως. Αν για παράδειγμα έχεις ενεργη συνδρομή Netflix και δηλώσεις απώλεια κάρτας, το Netflix θα συνεχίσει να χρεώνει την κάρτα μέχρι να κατατγησεις το token. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geodimis Δημ. June 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2025 Εχει κανείς ιδέα τι τέλη διατήρησης λογαριασμού έχει ο λογαριασμος live της Eurobank; Ψάχνω εδώ αλλά βρίσκω μόνο για άλλου τύπου λογαριασμούς my advantage κλπ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 Εντωμεταξύ ήρθε το εξής μήνυμα από την Alphabank: “Αγαπητέ Πελάτη, H Alpha Bank και η Visa επεκτείνουν τη συνεργασία τους, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον χώρο των πληρωμών στην Ελλάδα, με στόχο την αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει η Alpha Bank σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η κάρτα σας Alpha Bank Enter Mastercard αντικαθίσταται με τη νέα Alpha Bank Enter Visa.” Τι φάση; Τόσο χάλια η Mastercard; 😅 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 50 minutes ago, zurabi_97 said: Εντωμεταξύ ήρθε το εξής μήνυμα από την Alphabank: “Αγαπητέ Πελάτη, H Alpha Bank και η Visa επεκτείνουν τη συνεργασία τους, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον χώρο των πληρωμών στην Ελλάδα, με στόχο την αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει η Alpha Bank σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η κάρτα σας Alpha Bank Enter Mastercard αντικαθίσταται με τη νέα Alpha Bank Enter Visa.” Τι φάση; Τόσο χάλια η Mastercard; 😅 Η VISA φαίνεται να έχει κάνει αρκετά επιθετική εμπορική πολιτική στην Ελλάδα. Και η Πειραιώς αντικατέστησε Mastercard με VISA. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 VISA σε Alpha / Πειραιώς / Attica-Παγκρήτια και Mastercard σε Eurobank / Εθνική / Optima. Προφανώς με τις «αποκλειστικές» συνεργασίες κερδίζουν οι Τράπεζες εκπτώσεις 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kipouros_tou_GAP Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 On 25/6/2025 at 5:57 ΜΜ, TakeOverNet said: Οποτε να υποθέσω Εθνική - Eurobank πήγαν Mastercard και Alpha -Πειραιώς Visa? Η Eurobank δεν εχει παει επισημα αποκλειστικά στην MC αλλά για εκει πάει 1 ώρα πριν, zurabi_97 said: Εντωμεταξύ ήρθε το εξής μήνυμα από την Alphabank: “Αγαπητέ Πελάτη, H Alpha Bank και η Visa επεκτείνουν τη συνεργασία τους, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον χώρο των πληρωμών στην Ελλάδα, με στόχο την αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει η Alpha Bank σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η κάρτα σας Alpha Bank Enter Mastercard αντικαθίσταται με τη νέα Alpha Bank Enter Visa.” Τι φάση; Τόσο χάλια η Mastercard; 😅 Όπως είπαν κι απο κάτω, κερδίζουν οι τράπεζες με τις αποκλειστικές συνεργασίες. Οπότε εχει μοιραστεί η αγορά. Τουλάχιστον ελπιζω η Alpha να αντικαταστήσει την Affinity MC με Affinity Visa και μη την αντικαταστησει με καμια ξενέρωτη Bonus Visa π.χ 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 4 ώρες πριν, Kipouros_tou_GAP said: Η Eurobank δεν εχει παει επισημα αποκλειστικά στην MC αλλά για εκει πάει Όπως είπαν κι απο κάτω, κερδίζουν οι τράπεζες με τις αποκλειστικές συνεργασίες. Οπότε εχει μοιραστεί η αγορά. Τουλάχιστον ελπιζω η Alpha να αντικαταστήσει την Affinity MC με Affinity Visa και μη την αντικαταστησει με καμια ξενέρωτη Bonus Visa π.χ Μου είχαν αντικαταστήσει την dinners με την affinity και περιμένω πως και πως να την ξεφορτωθώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 3 minutes ago, TakeOverNet said: Μου είχαν αντικαταστήσει την dinners με την affinity και περιμένω πως και πως να την ξεφορτωθώ. Καλά, έχεις ακόμη την affinity με τη συνδρομή? Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 3 ώρες πριν, makap said: Καλά, έχεις ακόμη την affinity με τη συνδρομή? Δεν με έχουν χρεώσει κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. June 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2025 1 hour ago, TakeOverNet said: Δεν με έχουν χρεώσει κάτι. Ψάξε το. Η Affinity αντικατέστησε την Diners στις αρχές 2024, αν και η Alpha την αγόρασε ειδικά και μόνο αυτήν από τον Citi, την είχε χωρίς συνδρομή για ένα χρόνο και με συνδρομή από το ΦΕΒ 25. Την κατάργησα ακριβώς γι' αυτό το λόγο, αφού δεν πληρώνω συνδρομές στις κάρτες μου στην Alpha. Στπ site της Affinity αναφέρεται η συνδρομή 30€ μετά τον δωρεάν 1ο χρόνο. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. June 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2025 Νομίζω έχει παραμείνει η αναίρεση συνδρομής με >2500€ ετήσιες χρεώσεις στην κάρτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. June 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2025 4 minutes ago, minast said: Νομίζω έχει παραμείνει η αναίρεση συνδρομής με >2500€ ετήσιες χρεώσεις στην κάρτα. Πριν την ακυρώσω, ρώτησα αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω τη συνδρομή, δεδομένου ότι 1) δεν πληρώνω συνδρομές για τις άλλες κάρτες μου και 2) έχω και άλλα προνόμια στην alpha και η απάντηση ήταν αρνητική. 1 Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. June 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2025 1 ώρα πριν, makap said: Πριν την ακυρώσω, ρώτησα αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω τη συνδρομή, δεδομένου ότι 1) δεν πληρώνω συνδρομές για τις άλλες κάρτες μου και 2) έχω και άλλα προνόμια στην alpha και η απάντηση ήταν αρνητική. Ομολογώ ότι δεν ξέρω τι ισχύει γενικά... Πάντως όταν είχα εκδόσει την Affinity υπήρχε αυτός ο όρος, και στην δική μου δεν πληρώνω συνδρομή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. June 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2025 εχω Affinity πολλα χρονια και εξακολουθει να ειναι χωρις συνδρομη για παντα, οπως και αλλες καρτες που εχω η συγκεκριμενη με εξυπηρετει αφανταστα για αγορες τζαμπα ρουχων αλλα και δωρα και θα στεναχωρηθω πολυ αν την κοψουν Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pluss Δημ. June 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2025 (edited) Quote Τουλάχιστον ελπιζω η Alpha να αντικαταστήσει την Affinity MC με Affinity Visa και μη την αντικαταστησει με καμια ξενέρωτη Bonus Visa π.χ Quote Μου είχαν αντικαταστήσει την dinners με την affinity και περιμένω πως και πως να την ξεφορτωθώ. Δεν νομίζω να έχουμε εκπλήξεις... Λογικά όλες οι κάρτες θα μείνουν ως έχουν και αντί για Mastercard θα λένε Visa πάνω. Edited June 28, 2025 by pluss Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. June 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2025 10 ώρες πριν, pluss said: Δεν νομίζω να έχουμε εκπλήξεις... Λογικά όλες οι κάρτες θα μείνουν ως έχουν και αντί για Mastercard θα λένε Visa πάνω. Την platinum δεν την έχουν πειράξει ακόμα πάντως. Είναι διαθέσιμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts