Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.720 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      930
    • Έχω MasterCard
      450
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Μα δε δουλεύει το go4more για εξαργύρωση με τα ψηφιακά πορτοφόλια. Μόνο μαζεύεις πόντους και αυτό αφού γίνει η εκκαθάριση. Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο. 

Και οι άλλες είναι αρκετά πίσω, εδώ η Alpha Bank μας έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμάς με τις κάρτες Aegean σε άλλα συστήματα loyalty με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά θέματα στη συλλογή πόντων, ενώ οι κανονικές τους κάρτες λειτουργούν ρολόι. 

Eγώ πάντως με το πορτοφόλι της apple μια χαρά εξαργυρώνω τους go for more πόντους τουλάχιστον στον Σκλαβενίτη.

Βλέπω στην εφαρμογή Alpha Bank ότι μου έδωσε δωρεάν ένα my Alpha base για τους λογαριασμούς μου, στον καθένα δίνει ένα δωρεάν εισερχόμενο και ένα εξερχόμενο έμβασμα, δωρεάν μια πληρωμή κάρτας άλλης τράπεζας και δωρεάν επανέκδοση στις απλές χρεωστικές. Από 0,80€ που είχε τον μήνα, το δίνει δωρεάν λόγω μισθοδοσίας αν καταλαβαίνω καλά. 

8 ώρες πριν, paanos said:

Μα δε δουλεύει το go4more για εξαργύρωση με τα ψηφιακά πορτοφόλια. Μόνο μαζεύεις πόντους και αυτό αφού γίνει η εκκαθάριση. Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο. 

Και οι άλλες είναι αρκετά πίσω, εδώ η Alpha Bank μας έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμάς με τις κάρτες Aegean σε άλλα συστήματα loyalty με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά θέματα στη συλλογή πόντων, ενώ οι κανονικές τους κάρτες λειτουργούν ρολόι. 

Έχω και Virtual Prepaid η οποια είναι και αυτή συνδεδεμένη με το Apple Pay, έχω δει και πελάτες να πληρώνουν με Apple Pay/Google Pay (που είμαι και ταμείας τα βλέπω αυτοπροσώπως), και να αποδίδονται οι πόντοι και μάλιστα άμεσα. Εδώ πλήρωνα με την dual και ακόμα μετά την εκκαθάριση δεν αποδίδονταν (ούτε την ανάλυση των πόντων δεν έβγαζε, λες και δεν έβλεπε κάν ότι είναι η κάρτα εγγεγραμένη). Κάλεσα εκ νέου και ο υπάλληλος της εξυπηρέτησης του παραξένευσε. Οι προηγούμενοι έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους. 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Ειναι διαφορετικό όλο το σύστημα των καρτών ανάλογα με τον τύπο. Οι Virtual έχουν άλλο σύστημα που εκεί εννοείται πως παίζει το g4m  

Αν και οι πελάτες (που βλέπω) που πληρώνουν με χρεωστική με digital wallet αποδίδονται οι πόντοι σε αυτούς κανονικά και άμεσα... που στη δικιά μου περίπτωση ούτε ανάλυση στο απόκομμα δεν βγάζει, ούτε μετά από εκαθάριση δεν αποδίδονται... it does not work for me, που θα έπρεπε να δουλεύει, τότε τζάμπα υπάρχει αυτό (που αναφέρεται εδώ) :

Διατηρώ τα προνόμια που μου παρέχει η κάρτα μου όταν κάνω πληρωμή με Apple Pay;

Ναι, με κάθε συναλλαγή μέσω Apple Pay, διατηρείτε τα προνόμια που σας παρέχει κάθε κάρτα εκδόσεως της Εθνικής Τράπεζας που χρησιμοποιείτε, καθώς και τα προνόμια του προγράμματος επιβράβευσης Go For More.

Τέλος πάντων, θα δω τι θα πουν από τα κεντρικά.

Edited by zurabi_97

Εκεί είναι το θέμα, δεν αποδόθηκαν ποτέ, δεν δούλεψε ποτέ, 1 εβδομάδα περίμενα. 'Έπρεπε να μιλήσω με την εξυπηρέτηση για χειροκίνητη απόδοση πόντων. Θα έπρεπε και να αποδώσει άμεσα, άσχετως τι κάρτα είναι (σε συμβεβλημένο κατάστημα), αν όχι αργότερα (είτε μέσα στην μέρα ή όταν θα γινόταν εκκαθάριση). Αν είναι να αποδοθούν οι πόντοι, δεν θα έπρεπε να βγει με το απόκομμα της συναλλαγής και το κομμάτι με τους πόντους σαν στην εικόνα; Ε όταν πληρώνω με τη φυσική κάρτα, βγαίνει, άρα αποδίδονται, με το κινητό, δεν αποδίδονται. Και η ερώτηση μου ήταν αν συμβαίνει και σε άλλον με χρεωστική κάρτα (Είτε θες πες το Dual, είτε την τυπική χρεωστική). Ναι, θα έπρεπε, έλα μ' ντε που δεν αποδόθηκαν ποτέ με τις συναλλαγές από κινητό. 

Image.jpeg

Εγώ πάντως από κινητό δεν πήρα ποτέ απόκομμα πόντων και με τις debit mc, dual debit, dual credit και platinum credit. 

Προσοχή η alpha ξεκίνησε να ενεργοποιεί από μόνη της το alpha base και να χρεώνει 0,80€ το μήνα ανά λογαριασμό. 

εμένα μου το ενεργοποίησε από μόνη της χωρίς να το ζητήσω σε 3 λογαριασμούς που έχω. Και έπρεπε από μόνος μου να πάω να το απενεργοποιησω. Ούτε με ενημέρωσαν ποτέ για την ενεργοποίηση. Το είδα από το web banking 

Στη eurobank εάν απενεργοποιήσει κάποιος το my blue των 0,60€ τι προνόμια χάνει από τον λογαριασμό του;

Δεν θα μπορεί π.χ να έχει iris ή να κάνει μεταφορές;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

11 minutes ago, p_k said:

Στη eurobank εάν απενεργοποιήσει κάποιος το my blue των 0,60€ τι προνόμια χάνει από τον λογαριασμό του;

Δεν θα μπορεί π.χ να έχει iris ή να κάνει μεταφορές;

Ο λογαριασμός χωρίς προνόμια είναι αρκετά περιοριστικός. Μπορείς να κάνεις μόνο λίγα είδη μεταφορών. Δες εδώ:

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/logariasmoi-prothesmiakes/trapezikoi-logariasmoi/apotamieuo-tora

10 minutes ago, minast said:

Ο λογαριασμός χωρίς προνόμια είναι αρκετά περιοριστικός. Μπορείς να κάνεις μόνο λίγα είδη μεταφορών. Δες εδώ:

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/logariasmoi-prothesmiakes/trapezikoi-logariasmoi/apotamieuo-tora

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

19 ώρες πριν, Alex0077 said:

Προσοχή η alpha ξεκίνησε να ενεργοποιεί από μόνη της το alpha base και να χρεώνει 0,80€ το μήνα ανά λογαριασμό. 

εμένα μου το ενεργοποίησε από μόνη της χωρίς να το ζητήσω σε 3 λογαριασμούς που έχω. Και έπρεπε από μόνος μου να πάω να το απενεργοποιησω. Ούτε με ενημέρωσαν ποτέ για την ενεργοποίηση. Το είδα από το web banking 

Μου ήρθε ενημερωτικό mail. 
Μπήκα και το απενεργοποίησα διότι το ενεργοποίησαν από μόνοι τους !!!!!

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

5 minutes ago, coulis said:

Μου ήρθε ενημερωτικό mail. 
Μπήκα και το απενεργοποίησα διότι το ενεργοποίησαν από μόνοι τους !!!!!

Σου τα πήραν τα 0.80€;

28 minutes ago, nikos_kallithea said:

Σου τα πήραν τα 0.80€;

Οχι. 

Απο 1/9/2025 λεει ότι θα γίνει η αλλαγή αυτή. 

Παραθέτω μέρος του μαιλ. 

"

Αγαπητέ κύριε χχχ, 

Σας ενημερώνουμε ότι από 01.09.2025 οι λογαριασμοί πληρωμών (σε ευρώ) που έχετε ήδη ως 1ος δικαιούχος, αλλά και κάθε νέος λογαριασμός που θα ανοίξετε στο μέλλον, θα σας προσφέρουν επιπλέον οφέλη, μέσα από το πακέτο συναλλαγών myAlpha Benefit Base, με συνδρομή 0,80€/μήνα ανά λογαριασμό. Έτσι, θα εξοικονομείτε έως και 2,08€ από έξοδα συναλλαγών κάθε μήνα ανά λογαριασμό..

.

.

. "

Δεν νομίζω να σου τα χρέωσαν. 

Edited by coulis

On 20/6/2025 at 3:23 ΜΜ, zurabi_97 said:

[...]

Έχεις τη dual κάρτα;

Όχι, έχω πιστωτική Gold και η σύζυγος την προπληρωμένη κάρτα κρατικών παροχών.

logo-vwclub-2016.png

Θα ανέβει σύντομα η YES Mastercard. Ελπίζω να βελτιώσει λιγο το πρόγραμμα επιβράβευσης. 

20 minutes ago, Hliasat said:

Σήμερα πήγα να πληρώσω στο supermarket με την συσκευή Samsung galaxy watch 6 και ενώ είχα ενεργοποίημενο το nfc έλεγε ενεργοποίηστε την μαγνητική κάρτα με αποτέλεσμα να μην πληρώσω και να πληρώσω με το κινητό.Υπαρχει περίπτωση επειδή ήταν υδρομενο το χέρι μου,να μην έπιανε το ñfc ;λέτε να χαλάσε κάτι;

Είχες ανοιχτό το google wallet? 

Στο δικό μου οι συναλλαγές γίνονται μόνο αν ειναι ανοιχτό το wallet (ή οποίο αλλο πρόγραμμα εχεις με κάρτες) κ η οθόνη του ρολογιού. 

Κ αυτό για λόγους ασφαλείας 

8 ώρες πριν, Kipouros_tou_GAP said:

Θα ανέβει σύντομα η YES Mastercard. Ελπίζω να βελτιώσει λιγο το πρόγραμμα επιβράβευσης. 

Οποτε να υποθέσω Εθνική - Eurobank πήγαν Mastercard και Alpha -Πειραιώς Visa?

1 hour ago, coulis said:

Είχες ανοιχτό το google wallet? 

Στο δικό μου οι συναλλαγές γίνονται μόνο αν ειναι ανοιχτό το wallet (ή οποίο αλλο πρόγραμμα εχεις με κάρτες) κ η οθόνη του ρολογιού. 

Κ αυτό για λόγους ασφαλείας 

δηλαδη για να καταλαβω

πας να πληρωσεις, βγαζεις το τηλεφωνο ανοιγεις το wallet και πληρωνεις με το ρολοι

σαν μεγαλος μπελας ακουγεται 😞

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

1 hour ago, HEO said:

δηλαδη για να καταλαβω

πας να πληρωσεις, βγαζεις το τηλεφωνο ανοιγεις το wallet και πληρωνεις με το ρολοι

σαν μεγαλος μπελας ακουγεται 😞

Έγραφα στο άλλο νήμα κ μπήκε εδώ η απαντηση. 😔

Ανοίγεις το wallet στο ρολόι. Και κινητό να μην έχεις, γίνονται κανονικά οι συναλλαγές 

13 minutes ago, coulis said:

Έγραφα στο άλλο νήμα κ μπήκε εδώ η απαντηση. 😔

Ανοίγεις το wallet στο ρολόι. Και κινητό να μην έχεις, γίνονται κανονικά οι συναλλαγές 

αυτο ακουγεται λογικο 🙂

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Εδω και 5 χρόνια εχω την Aegean visa πιστωτική της Alpha bank

Τα 3 τελευταια χρονια την ειχα προσθεσει στο Google πορτοφόλι και εκανα ολες τις πληρωμες με το κινητο (NFC) χωρίς κανένα πρόβλημα

Πριν ενα μηνα εχασα την πλαστικη καρτα. Εκανα ακυρωση της καρτας και ζητησα επανεκδοση. Ηρθε η νεα κάρτα και την ενεργοποίησα. Την προσθεσα και στο Goggle πορτοφόλι διαγραφοντας την παλια

Απο εκεινη την ημερα, εδω και δεκαπεντα ημερες:

Με το πλαστικό της κάρτας κανω ολες τις συναλλαγές σε όλες τις επιχειρησεις

Με το τηλέφωνο κανω ολες τις συναλλαγες σε ολες τις επιχειρησεις εκτός απο μια . Σημειωνω ότι σε αυτη την επιχειρηση, σε ολα τα pos που εχει στο καταστημα, κανω τουλαχιστον δυο συναλλαγες καθε μερα,, και οτι εκει εκανα με την παλια καρτα καθημερινα συναλλαγες με το κινητο πριν. Με το πλαστικο οι συναλλαγες γινονται κανονικα, με το κινητο απορρίπτονται με αιτιολογια κωδ. 82

Με προσθετη καρτα, συνδεδεμενη με αυτην, στο ονομα της γυναικας μου (κοινό υπόλοιπο) οι συναλλαγες περνανε κανονικα και με πλαστικο και με το κινητο

Επικοινωνησα με την εξυπηρετηση πελατων της Alpha Bank, δεν ηξεραν που οφειλεται, αλλα με ενημερωσαν οτι οι αποτυχημενες συναλλαγες δεν εμφανιζονται καθλου στην τραπεζα σαν προσπάθιες συναλλαγης

Που νομιζετε να οφειλεται ; Εκανα διαγραφη της καρτας απο το πορτοφολι, την περασα ξανα και παλι το ιδιο

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;