Jump to content

pluss

Members
 • Δημοσιεύσεις

  770
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Πρόσφατοι Επισκέπτες

6.605 profile views

pluss's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

28

Φήμη

 1. Γυρίζοντας από μια μονοήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα σε διάφορα χωριά των Δήμων Αβίας και Λεύκτρου στη Μάνη (επαρχιακή οδός Καλαμάτας-Αρεόπολης), πραγματικά ίδια και απαράλλαχτη η Vodafone. Για τη Nova δεν γνωρίζω να πω, αλλά δεδομένου ότι έχει στις ίδιες ακριβώς θέσεις με τη Vodafone κεραίες, δεν θεωρώ ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εκτός δικτύου εντελώς σε πολύ μεγάλη έκταση. Παρατημένες περιοχές εντελώς από τις δύο εταιρίες από τότε που υπάρχει η κινητή τηλεφωνία. Κάπου-κάπου εμφανιζόταν στιγμιαία 1 γραμμή με E ή Η+ και έλεγες πάλι καλά μέσα στην απελπισία σου. Προσωπικά, αδυνατώ να καταλάβω πώς γίνεται να μη φροντίζουν οι εταιρίες να βάλουν έναν σταθμό τόσα χρόνια. Μα να μην είναι αυτονόητο ούτε το 2G το 2023; Δεν μιλάμε απλά για τρύπα, αλλά τρυπάρα, που αφήνει ολόκληρα χωριά χωρίς καθόλου υπηρεσίες. Η Cosmote στις εν λόγω περιοχές πολύ αξιοπρεπής με 4G και ταχύτητες από μονοψήφιες έως καλές διψήφιες (γύρω στα 50 Mbps). Υπάρχουν άραγε χωριά σε άλλες περιοχές που η εικόνα να είναι αντίστροφη ή είναι μονόδρομος τελικά η Cosmote για τέτοια χωριά; Στην Αρεόπολη Λακωνίας, η Vodafone είχε 5G (αν και κάπου-κάπου με έριχνε σε H+ - τα γνωστά), που έπιανε από το βουνό, με ταχύτητες γύρω στα 150Mbps download και 50 Mbps upload και η Cosmote με 4G σκέτο είχε γύρω στα 200 Mbps download και 10 Mbps upload (μέτρηση από την κεντρική πλατεία).
 2. Έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα. Πλέον, το site της Nova λέει ότι η κατάργηση του 3G θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.
 3. Ξανακρύφτηκαν τα προγράμματα! Edit: Επανήλθε!
 4. Λειτουργεί πλέον το site. Ορμήξτε! 🤣
 5. Τα συμβόλαια παραμένουν ως έχουν μέχρι τη λήξη της δέσμευσης, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο παραθυράκι. Όσον αφορά την έλλειψη ύπαρξης της eSIM, αφενός γνώριζες εξ αρχής όταν δεσμεύτηκες ότι δεν υπάρχει eSIM στη Wind και αφετέρου η ύπαρξη ή μη της eSIM δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις παροχές ενός συμβολαίου, οπότε σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να επικαλεστείς κάτι τέτοιο δυστυχώς.
 6. Αυτό μόνο η Cosmote μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά. Μια πολύ γενική απάντηση όμως είναι αυτή:
 7. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ή εγγυημένο. Σε μένα στα 7 περίπου χρόνια το έκοψαν (το 2020), όπως συνέβη και σε πολλούς άλλους εκείνη την περίοδο, ενώ σε κάποιους άλλους δεν κόπηκε το φοιτητικό παρότι ξεπέρασαν το άτυπο όριο.
 8. Εδώ έχει ανεβάσει ένα μέλος φωτογραφία από την νέα κάρτα SIM της Nova.
 9. Λογικά ο testatos εννοεί πως από την στιγμή που στην πραγματικότητα απαιτούνται περισσότερα στοιχεία από αυτά που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα, ποιος ο λόγος που δεν ζητούνται όλα από την αρχή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρως ψηφιακά, αλλά χρειάζεται να μιλήσεις τηλεφωνικά και με υπάλληλο για να λάβει η τράπεζα τις πληροφορίες που θέλει.
 10. pluss

  NOVA 5G

  Συμφωνώ, με το να είναι όλα κεφαλαία μου φαίνεται λίγο άχαρο.
 11. pluss

  Wind 4G

  Προσωπικά, επειδή το βλέπω τακτικά, δεν πολυκαταλαβαίνω τις συζητήσεις περί "άδειου" και "γεμάτου" δικτύου. Δικαιολογούμε τα "γεμάτα" δίκτυα όταν πέφτει σημαντικά η απόδοσή τους και λέμε "σιγά το κατόρθωμα" για τα "άδεια" δίκτυα που εξυπηρετούν αξιοπρεπώς. Όσα δίκτυα είναι "γεμάτα", ας κάνουν τις ανάλογες επενδύσεις για να μην μπουκώνουν. Όσα είναι "άδεια" και εφόσον καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες των όποιων συνδρομητών τους, τότε καλώς είναι όπως είναι. Προφανώς και δεν είναι τυχαία η κατάταξη των δικτύων, αλλά η υποδομή της κάθε εταιρίας οφείλει να είναι ανάλογη του αριθμού των συνδρομητών που εξυπηρετεί, γιατί ο συνδρομητής στην τελική απλώς τη δουλειά του θέλει να κάνει.
 12. Για τα δυτικά προάστια αναφέρομαι πιο πολύ (Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια και Πειραιά), μιας που αυτές είναι οι περιοχές που συχνάζω περισσότερο. Δεν είπα ότι δεν εντυπωσιάστηκα παντού, στα κεντρικά σημεία, τις πλατείες και τις οδικές αρτηρίες μια χαρά εντυπωσιάστηκα και το είπα και παραπάνω, όμως συνήθως μέσα στα στενά ζούμε, εργαζόμαστε και ψωνίζουμε και εκεί μέσα δεν είδα κάτι που να με εντυπωσιάζει ή που να την ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε σχέση με τις άλλες εταιρίες. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι η απόδοση του δικτύου είναι πάντοτε κακή, αλίμονο, αλλά ομολογώ πως γλυκάθηκα στην αρχή με την απόδοση του 5G στα κεντρικά σημεία και όταν μετά συναντάς σημεία/στενά/γειτονιές με μονοψήφιες ταχύτητες ή χαμηλές διψήφιες ή τριψήφιες αλλά με άθλιο upload ή το κινητό να χαροπαλεύει με μια γραμμή σήμα, σου κακοφαίνεται λίγο έως πολύ. Θα μου πεις, μα έτσι είναι όλα τα δίκτυα, έχουν τα καλά και τα κακά τους σημεία. Δεν διαφωνώ ούτε θεωρώ πως είναι άδικα το πρώτο δίκτυο στην Ελλάδα, αλλά με βάση την εικόνα που προσωπικά αποκόμισα, τη θεωρώ υπερεκτιμημένη τη Cosmote.
×
×
 • Create New...