Jump to content

pluss

Members
 • Δημοσιεύσεις

  698
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by pluss

 1. Η σύνδεση της πιστωτικής κάρτας δεν λειτουργεί σε όλες τις τράπεζες με τον ίδιο τρόπο. Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, λειτουργεί ως εξής (σύμφωνα με την περιγραφή που υπάρχει στο internet banking): "Επιλέγοντας τη σύνδεση των πιστωτικών σας καρτών (έως 4) με τη χρεωστική σας κάρτα, μπορείτε να πληρώνετε τους μηνιαίους λογαριασμούς τους στα ΑΤΜ Πειραιώς, απλά μεταφέροντας το ποσό επιλογής σας από τους συνδεδεμένους καταθετικούς λογαριασμούς σας."
 2. Θα μπεις στο link που παρέθεσε ο paanos και θα καταγράψεις εκεί το αίτημα/παράπονό σου. Δεν θα λάβεις άμεσα τον κωδικό αιτήματος, αλλά την επόμενη εργάσιμη ημέρα μέσω SMS.
 3. Για μένα φαινόταν από τις τελευταίες μετρήσεις της ookla ότι η πορεία της Wind είναι περισσότερο ανοδική σε σχέση με της Vodafone, οπότε ήρθε η στιγμή που επισήμως πέρασε στη δεύτερη θέση. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην μικρότερη συνδρομητική βάση, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Το θέμα πάντως για μένα παραμένει να τρέξουν περισσότερο στην ανάπτυξη του δικτύου τους και οι δύο εταιρίες, ώστε να πλησιάσουν όσο γίνεται την Cosmote, γιατί η ψαλίδα όλο και μεγαλώνει αντί να κλείνει.
 4. Όχι ακόμα παντού. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απενεργοποίησής του.
 5. Για όσους βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση, θα ενημερώσω για την εξέλιξη του ανωτέρω συμβάντος. Καταρχάς, πιο εύκολα θα βγει άκρη μέσω της φόρμας επικοινωνίας παρά μέσω του chat (στο οποίο η υπάλληλος τα έβλεπε όλα μια χαρά). Μετά από σχετικό αίτημα/παράπονο λοιπόν, μου ανέφεραν πως όχι μόνο ήταν λάθος να βγει λογαριασμός μεγαλύτερος από το τελικό ποσό των 155€ (όπως προέβλεπε άλλωστε και ο πίνακας του συμβολαίου), αλλά ότι θα έπρεπε να πληρώσω ακόμα λιγότερα (144€), αφού διέκοψα το συμβόλαιο πριν ολοκληρωθεί ο μήνας (του οποίου το πάγιο είχα προπληρώσει). Οπότε, μου ζητήθηκε ένα IBAN, προκειμένου να γίνει η επιστροφή των χρημάτων που αναλογούν (διότι -παρά τις ενστάσεις μου- είχα ήδη προβεί στην εξόφληση του τελικού λογαριασμού) και εν τέλει, πράγματι, εντός λίγων ημερών επιστράφηκαν τα χρήματα. Αρκετά γρήγοροι οφείλω να ομολογήσω τόσο στην επεξεργασία του αιτήματος όσο και στην επιστροφή των χρημάτων.
 6. Να επισκεφθείς ένα κατάστημα Cosmote ή Γερμανός, ώστε να πάρεις το QR Code της eSIM (με κόστος 9,90€).
 7. Πράγματι, είναι πολύ δυνατό αυτό το σημείο για τη Vodafone (δεν έχω πετύχει αλλού στην Αθήνα τέτοιες ταχύτητες από τη Vodafone). Δυστυχώς όμως, μόλις φύγεις λίγο από την εμβέλεια της συγκεκριμένης κεραίας ή μπεις σε εσωτερικό χώρο, τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά (μέχρι και σε Ε/Η/Η+ σε ρίχνει εντός των κτιρίων).
 8. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Διέκοψα πρόσφατα το συμβόλαιό μου στη Vodafone και ενώ ο σχετικός πίνακας λέει ότι θα πληρώσω "πρόστιμο" ύψους 155€, ο τελικός λογαριασμός ήρθε 182,90€, καθώς, σύμφωνα με την Εξυπηρέτηση Πελατών, ο πίνακας περιλαμβάνει μόνο το ΦΠΑ, αλλά όχι και τον φόρο κινητής (18% εν προκειμένω). Προσωπικά, είχα καταλάβει ότι το ποσό του πίνακα είναι πάντοτε τελικό και τα περιλαμβάνει όλα μέσα (ΦΠΑ + φόρο κινητής). Ισχύει όντως αυτό που μου είπε η Vodafone;
 9. Και σε μένα έχει τύχει να συμβεί αυτό, αλλά σε γενικές γραμμές δουλεύει σωστά η υπηρεσία και δεν αντιμετωπίζω προβλήματα.
 10. Κι εγώ αυτό έχω παρατηρήσει - είτε με SecureNet είτε χωρίς, δεν αλλάζει τίποτα. Και δεν με ενοχλούσε τόσο που το δίκτυο με έριχνε κάποιες φορές αδικαιολόγητα σε 3G/2G, αλλά τα συχνά σκαλώματα/παγώματα του 4G, που έπρεπε κάθε φορά να κλείσω και να ανοίξω ξανά τα δεδομένα του κινητού για να συνεχίσω να έχω internet. Εννοείται πως με την εξυπηρέτηση πελατών δεν έβγαλα ποτέ άκρη και ευτυχώς που ο προηγούμενός μου πάροχος (Cosmote) μού έκανε φοβερή προσφορά και πήρα το δικό του απεριόριστο πρόγραμμα στα 29,90€. Χαλάλι το πρόστιμο των 155€ που θα πρέπει να πληρώσω στη Vodafone αν είναι να βρω την ηρεμία μου.
 11. Ο κόφτης καταργήθηκε στα μέσα του 2020. Στις αρχές του 2020 είχε ανακοινώσει μια "unlimited" προσφορά η Vodafone για τις γιορτές και η υπόθεση έφτασε μέχρι το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, το οποίο έκρινε ότι ο όρος "unlimited" με κόφτη δεν είναι βάσιμος και ζήτησε να αφαιρεθεί και το πακέτο εν τέλει μετονομάστηκε σε "XXXL Data".
 12. Όταν αλλάζει κάποιος password στην Πειραιώς, το σύστημα του δίνει την επιλογή αν θα το αλλάξει ξανά στους 2 ή 3 μήνες.
 13. Σε μένα είχε γίνει κανονικά η πληρωμή μέσω paypal, αλλά στο αμέσως επόμενο βήμα εμφάνισε σφάλμα η εφαρμογή και όταν πήγα να επαναλάβω τη διαδικασία φαινόταν σαν να μην είχα πληρώσει. Ευτυχώς, μετά από κανένα εικοσάλεπτο, μου ήρθε SMS από την τράπεζα ότι ακυρώθηκε η χρέωση. Επίσης, όσες φορές κι αν επέλεξα πληρωμή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, πάντα εμφάνιζε σφάλμα πριν καν πληκτρολογήσω τον αριθμό της κάρτας μου. Στην παρούσα φάση, για όποιον θέλει eSIM, η επίσκεψη σε κατάστημα είναι μονόδρομος.
 14. Από τα 7 στοιχεία που μετρήσανε, στα 4 υπερτερεί η Vodafone και στα 3 η Wind. Το ότι σε 2 σημεία κερδίζει "βραβείο" η Wind δεν την καθιστά συνολικά καλύτερη έναντι της Vodafone, απλά δείχνει ότι στα 2 αυτά συγκεκριμένα σημεία κοντράρει ακόμη και την Cosmote. Αυτά για τα τυπικά, γιατί γενικά οι διαφορές τους (Wind και Vodafone) δεν είναι ιδιαιτέρως σημαντικές.
 15. Ναι, εγκρίθηκε με 3.500€ η απλή Mastercard, αλλά τελικά δεν προχώρησα στην ηλεκτρονική υπογραφή των όρων και άφησα την αίτηση να ακυρωθεί, και αργότερα έκανα αίτηση για τη Gold, η οποία εγκρίθηκε πάλι με 3.500€ όριο και την έχω πλέον στα χέρια μου. Η δική μου πάντως εμπειρία λέει ότι δεν έχουν τόση σημασία τα γενικά κριτήρια και όλα εξετάζονται κατά περίπτωση. Δεν χάνεις λοιπόν κάτι να δοκιμάσεις!
 16. Προσωπικά, είχα κάνει αίτηση σε διαφορετικό χρόνο τόσο για την απλή (την οποία δεν δέχτηκα τελικά) όσο και για τη Gold και εγκρίθηκαν με το ίδιο όριο (3.500€). Όσον αφορά το εισόδημα, παρότι χαμηλόμισθος, δεν επηρέασε αρνητικά τις αιτήσεις μου στην Πειραιώς. Ναι, μόνος σου βάζεις το επιθυμητό όριο και αν κρίνει η τράπεζα ότι το όριο της κάρτας σου πρέπει να είναι μικρότερο από αυτό που θες, θα το τροποποιήσει αναλόγως και εάν συμφωνείς τότε προχωράς με την έκδοση της κάρτας.
 17. Ναι, θα το πάρεις στην ειδική τιμή των 35€, ΑΝ έχεις σταθερό ή ΑΝ θα πετύχεις το κατάλληλο κατάστημα ή ΑΝ θα μιλήσεις με τον κατάλληλο εκπρόσωπο ή ΑΝ θα πέτυχεις την κατάλληλη περίοδο ή ΑΝ για τον Χ,Ψ λόγο πάρεις μια ειδική προσφορά μέσω της εφαρμογής. Με τόσα "αν" όμως, χαίρω πολύ. Εξάλλου, ειδικές προσφορές σε μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν κάνει μόνο η Wind, αλλά και οι άλλες εταιρίες. Το θέμα όμως δεν είναι αν θα είσαι τυχερός και σου κάτσει μια ειδική προσφορά, αλλά σημασία έχει σε ποια τιμή έχει πρόσβαση η μεγάλη μερίδα των συνδρομητών και αυτή την στιγμή είναι τα 49€ (και όχι τα 35€), σύμφωνα με το site της Wind. Αν λοιπόν θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστική για όσο κρατήσει η "Black Friday", ας ρίξει άμεσα και ξεκάθαρα την τιμή του Unlimited συμβολαίου της όπως έκανε και η Vodafone. Απλά τα πράγματα. Η Vodafone, έστω για πολύ περιορισμένο διάστημα, δίνει ένα απεριόριστο πρόγραμμα σε εξαιρετική τιμή με τον πλέον απλό, εύκολο και ξεκάθαρο τρόπο και έχουν πρόσβαση σε αυτή την προσφορά όλοι ανεξαιρέτως οι συνδρομητές των άλλων δικτύων. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει να γίνει "ζητιάνος" της Wind, με την ελπίδα να την πετύχει σε καλή φάση μπας και τσιμπήσει μια αξιοπρεπή τιμή, ας το δοκιμάσει, πάω πάσο. Έχω πει κατά καιρούς πολλά για το δίκτυο της Vodafone και ακόμα τα πιστεύω, αλλά δεν μπορώ να μην της αναγνωρίσω και δύο πράγματα.
 18. Ισχύει το 1% και το λέει κανονικά στην ενότητα "πώς σας επιβραβεύουμε".
 19. Όχι, η Cosmote δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο τα προηγούμενα χρόνια (ούτε βέβαια και η Wind απ' όσο θυμάμαι).
×
×
 • Create New...