Jump to content

geodimis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    371
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About geodimis

  • Ημ. Γέννησης 07/12/1982

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

geodimis's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

14

Φήμη

  1. Για το θέμα της κάρτας δεν μπορείς να κάνεις κάτι αυτή τη στιγμή. Όπως σωστά ειπώθηκε αφήνεις μέσα την τελευταία μισθοδοσία η οποία θα τραβηχτεί αυτόματα πίσω κάποιους μήνες μετά. ( 3 μήνες στην περίπτωση μου παρακάτω για σύνταξη που βγήκε πριν φύγει από τη ζωή). Επειδή δεν έχεις ebanking ανα τακτά χρονικά διαστήματα μπορείς -τυπικά παρανόμως- να παρακολουθείς τις κινήσεις του λογαριασμού μέσω ΑΤΜ. Νομικά φυσικά απαγορεύεται να κανείς οποιαδήποτε τραπεζική κινηση μετά το θάνατο του πατέρα σου. Όμως από προσωπική εμπειρία σε απώλεια συγγενικού προσώπου από το Μάρτιο του 2022 ακόμα είναι ανοιχτό το ebanking του. Επειδή στο λογαριασμό υπήρχε σημαντικό ποσό -και δεν υπήρχε άλλος συνδικαιούχος- το μετέφερα μετά το θάνατο για να μην περάσει ο λογαριασμός από διαδικασία κληρονόμων και πάρει το κράτος ποσοστό (10% αν δεν κάνω λάθος). Και αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των κληρονόμων γιατί όπως σωστά ειπώθηκε δεν ξέρεις πως και ποτέ μπορεί να γυρίσουν εναντίον σου αν αποδειχθεί οτι εκανες χρήση της κάρτας του θανόντος. Τωρα για τα φορολογικά θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά μέσω myaade την ΦΕ για τα εισοδήματα του 2023 κανονικά με την προθεσμία που θα ισχυει για όλους. Ήδη μπορείς να αρχίσεις να ζητάς ηλεκτρονικά βεβαιώσεις μισθοδοσίας κλπ για το 2023 συνυποβαλλοντας πάντα το πιστοποιητικό εγγυτερων συγγενών ώστε να συμπληρωθεί η χειρόγραφη φορολογική δήλωση. Αυτο θα γίνει με χρήση κωδικών ταξισνετ κάποιων εκ των κληρονόμων όπου κι εκεί θα χρειαστεί να υποβάλλεται πάντα το πιστοποιητικό εγγυητερων συγγενών που βγαίνει ηλεκτρονικά μέσω των ΚΕΠ για τα εισοδήματα του 2024 θα έχετε προθεσμία να υποβάλλετε δήλωση μέχρι το Δεκέμβριο του 2025. Και για τις 2 χρονιές θα πρέπει να παρακαλάς να εκκαθαρίζονται και να σου στέλνουν τα εκκαθαριστικά γιατί είναι χειρόγραφες και τις αφήνουν στην τύχη τους… Αν τυχόν βγαίνουν οφειλές -είτε φορολογικες είτε αςφαλιστικές- τις πληρώνεις άμεσα για να είναι πάντα καθαρή η καρτέλα του θανόντος καθώς μπορεί να περάσουν σε ανύποπτο χρόνο στους κληρονόμους και να μπλέξετε. Αν τυχόν υπάρξουν επιστροφές φόρων δυστυχώς δεν επιστρέφονται σε λογαριασμό του θανόντος-ακόμα κι αν υπάρχουν συνδικαιούχοι κληρονόμων- αλλά περνάνε αναλογικά σε όλους τους κληρονόμους. Τα παραπάνω είναι άσχετα σαν προθεσμίες με τη διαδικασία που θα πρέπει να κάνει η μητέρα σου για να βγάλει τη σύνταξη του πατέρα σου όπως και με τις προθεσμίες για τυχόν διαθήκη, δημοσίευση της, αποδοχή ή μη κληρονομιάς κλπ. Θερμά συλλυπητήρια και να έχεις πολλή υπομονή με τις διαδικασίες αυτές…
  2. Αν μου επιτρέπεται να αναφέρω κι εδώ ως πιο σχετικό θέμα με το ζήτημα μου ότι μετά από νεότερη επικοινώνησα μου με την εξυπηρέτηση ανέφεραν κάτι για αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής της εταιρίας για την οποία δεν μπορούσε να με ενημερώσουν αυτοί αλλά μόνο εξειδικευμένος εκπρόσωπος από τον οποίο αναμένω τηλέφωνο.
  3. Χωρίς να έχει προηγηθεί νεότερη επικοινωνία, λαμβάνω σήμερα sms για νέο λογαριασμό ο οποίος είναι στα 24€. μπαίνω και βλέπω myacount λήξη συβολαίου 23/1/2026. τι είναι αυτά ρε παιδιά; μονομερής ανανέωση και αύξηση 1€; Δεν έχω υπογράψει ποτέ νεότερη σύμβαση πέρα απο την αρχική 6-8 χρόνια δεν θυμάμαι.. Να ζητήσω ηχογραφημένες τις συνομιλίες της τελευταίας εβδομάδας; υπάρχουν και αιτήματα μέσω της φόρμας επικοινωνίας στα οποία ζητάω επικοινωνία για προσφορά απο το τμήμα ανανεώσεων... Και βρίσκοντας την τελευταία ανανέωση που ζήτησα το Σεπτέμβρη με αίτημα μου, βρήκα το παρακάτω σημείο: Αυτόματη ανανέωση μετά τη λήξη εφόσον δεν αλλάζεις πακέτο ή νέα ημερομηνία έναρξης από την ενεργοποίηση νέου πακέτου. να σημειωθεί ότι στις τηλεφωνικές συνομιλίες μου έχουν αναφέρει το 24€ αλλά ποτέ δεν έχω συναινέσει. ήδη έχω ζητήσει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες τελευταίας εβδομάδας για ΕΕΤΤ κλπ.
  4. Δηλαδή να πάρω τηλ στο παραπάνω νούμερο για αίτηση για τα 300mbs ανεξαρτήτως αν είμαι ήδη πελάτης τους στα 50; Οπτική έχει περάσει από το δρόμο μου αλλά στο κτίριο δεν έχουμε κάνει κάτι. Αν δεχτούν την αίτηση μου θα πάρω απλά το 100αρι λόγω χαλκού ή υπάρχει και άλλη δυνατότητα για οπτική μέχρι το διαμέρισμα;
  5. Λήγει το 50αρι μου στις 24/1 και εχθές κάλεσα εγώ να ρωτήσω τι γίνεται. Μου πρότειναν ίδια τιμή για αλλά 2 χρόνια ή το 100αρι στα 29€. Μετά από γκρίνια (κάθε 2 χρόνια τις ίδιες παροχές στην ίδια τιμή παίρνω, εδώ και 6-8 χρόνια δε θυμάμαι) μου είπαν ότι θα με καλέσουν από το αρμόδιο τμήμα ανανεώσεων. Δεν θεωρώ ότι μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο σε τιμή, έστω και το 100αρι στα 26€ το οποίο θα έψηνα προφανώς.. Παρόλα θα πήγαινα για cosmote double play student 50αρι στα 23,90€ έτσι για τη δοκιμή/αλλαγή Τέλος μου τόνισαν ότι η τιμή παραμένει ίδια στα 23€ και μετά τις 24/1 χωρίς να διευκρινίσουν για πόσο διάστημα..
  6. Γενικά ενεργοποιείς IRIS στην τράπεζα που θέλεις να δεχτείς. Μετα από το mobile banking της τράπεζας-αποστολέα κάνεις τη μεταφορά βάζοντας το κινητό σου τηλέφωνο!
  7. Εκτός ΣΚ που συνήθως χρεώνουν κάποια fees στη φόρτιση ή στη μετατροπή συναλλάγματος δεν είμαι σίγουρος
  8. Πριν λίγες ώρες ήρθαν τα απανωτά sms για την ενεργοποίηση του πακέτου. Τέλος καλο όλα καλά!
  9. Φορητότητα από Vodafone με ενεργοποίηση Σιμ την Παρασκευή και το φοιτητικό δεν υπάρχει πουθενά. ο Γερμανός είχε πάρει έγκριση από την Πέμπτη που έκανα τη φορητότητα ενώ χθες το πρωί μου ήρθε sms με 30gb από τη φοιτητική προσφορά. Το πακέτο όμως δε μπορώ να το βρω ούτε στην εφαρμογή ούτε «ακούγεται» στο 1330. Έκανα και σύνδεση/αποσυνδεση αλλά πάλι 0.
  10. Φυσικά, μετά τον πρώτο λογαριασμό τους, εισάγεις τον αντίστοιχο κωδικό πάγιας εντολής μέσα στις πληρωμές του web banking.
  11. 2€ χρεώνει το ibank (με επιλογή έξοδα αποστολέα)
  12. Παιδιά αξίζει αντί για χρήση ελληνικής πιστωτικής στην Τουρκία να μετατρέψεις € σε λίρες στη revolut και να πληρώνεις ανέπαφα; Είδα ότι μπορείς να κανείς και το αντίστροφο αν σου μείνουν λίρες..
  13. Έχω βρεθεί δικαιούχος ενός παλιού τρεχούμενου επαγγελματικού plus της εθνικής και διάβαζα στα χαρακτηριστικά του ότι δικαιούμαι 10% έκπτωση στα ασφαλιστρα αυτοκινήτου στην εθνική ασφαλιστική. γνωριζει κάποιος αν η έκπτωση εφαρμόζεται μέσω ανεξάρτητου ασφαλιστή η μέσω ασφαλιστών της εθνικής τράπεζας;
  14. Δύσκολο πλέον αυτό. Με χρέωσαν συνδρομή μετά απο 3 χρόνια δωρεάν και αντιλογισμό δεν κατάφερα όσο κι αν γκρίνιαξα τηλεφωνικά και γραπτά.
  15. Δηλαδή πλέον μέσω του Apple Pay μπορείς να εξαργυρώνεις bonus points;
×
×
  • Create New...