Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

https://www.moneyonline.gr/news/miniea-chreosi-se-olous-tous-logariasmous-isagi-i-eurobank-pii-ekserounte/

Στάλθηκε από το SM-G996B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

13 ώρες πριν, pexths said:

https://www.moneyonline.gr/news/miniea-chreosi-se-olous-tous-logariasmous-isagi-i-eurobank-pii-ekserounte/

Στάλθηκε από το SM-G996B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εντάξει φοβερό το να προσφέρει : "Τήρηση του λογαριασμού"  και "Αποστολή εμβασμάτων έως 500 ευρώ μέσω IRIS χωρίς κόστος" ενώ το δεύτερο αναγκάστηκε από την κυβέρνηση να το εφαρμόσει και τώρα στο δίνει σαν προνόμιο του λογαριασμού. 

20 minutes ago, testatos said:

Εντάξει φοβερό το να προσφέρει : "Τήρηση του λογαριασμού"  και "Αποστολή εμβασμάτων έως 500 ευρώ μέσω IRIS χωρίς κόστος" ενώ το δεύτερο αναγκάστηκε από την κυβέρνηση να το εφαρμόσει και τώρα στο δίνει σαν προνόμιο του λογαριασμού. 

Ναι, πρεπει να τους πίεσε πολύ η κυβέρνηση 🤣

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Σε άλλα νέα της ημέρας: μου ανανέωσαν τη χρεωστική της εθνικής για 3 χρόνια και με χρέωσαν 6 ευρώ.
Δε θα κυκλοφορούν τουλάχιστον 10.000.000 κάρτες?
Με 6 ευρώ τη καθεμία να τα 60.000.000 αβασανιστα, αβίαστα, αβαδιστα κλπ

11 minutes ago, takpanos said:

Σε άλλα νέα της ημέρας: μου ανανέωσαν τη χρεωστική της εθνικής για 3 χρόνια και με χρέωσαν 6 ευρώ.

Αναρρωτιέμαι αν τους στείλεις mail πριν λήξει ότι δεν επιθυμώ την ανανέωση της Χ χρεωστικής μου το δέχονται ή θα σου πούνε "έλα από δω";

για ανανέωση πιστωτικής φαντάζομαι ακόμα δεν χρεώνουν ανανέωση σωστά;

32 minutes ago, geodimis said:

Αναρρωτιέμαι αν τους στείλεις mail πριν λήξει ότι δεν επιθυμώ την ανανέωση της Χ χρεωστικής μου το δέχονται ή θα σου πούνε "έλα από δω";

για ανανέωση πιστωτικής φαντάζομαι ακόμα δεν χρεώνουν ανανέωση σωστά;

Στην Alpha Bank ειχα μια παλια χρεωστική συνδεδεμενη με εναν λογαριασμό. Οταν ανοιξα νεο λογαριασμό εωγαλα νεα χρεωστική που συνδεθηκε και με τους δυο λογαριασμους. Επομενως η παλια ηταν αχρειαστη. Λιγο πριν λιγη μπηκα στο mobile banking πάτησα Δήλωση απώλειας, και ΔΕΝ  τσεκαρα το κουτακι που λεει Επιθυμω επανεκδοση. Δεν εκδόθηκε νεα, και δεν ελαβα καμια ενημερωση

1 hour ago, takpanos said:

Αρα άνοιξε και εσύ μια εθνική τράπεζα 

Αρα άνοιξε και εσύ μια εθνική τράπεζα 
Καλή ιδέα για να βγάζω αβίαστα λεφτά. Θα γίνω εξπερ στα κόλπα αρμεγματος πελατων

8 ώρες πριν, testatos said:

Απο τη στιγμή που μεταφορές μέσω IRIS εως 500€ δε χρεώνονται πλέον, πολύς κόσμος θα κλείσει λογαριασμούς μη-μισθοδοσίας. 

15 minutes ago, Kipouros_tou_GAP said:

Απο τη στιγμή που μεταφορές μέσω IRIS εως 500€ δε χρεώνονται πλέον, πολύς κόσμος θα κλείσει λογαριασμούς μη-μισθοδοσίας. 

Σωστά. Έχω μερικούς που πρέπει να κλείσω. Μόνο με επίσκεψη στο κατάστημα γίνεται; (Για Alpha Bank και Eurobank)

Στη Eurobank γίνεται και μέσω internet banking.

Πάντως, πολύ φοβάμαι πως σταδιακά όλες οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αυτό το μοντέλο, αλλιώς δεν έχει λογική από την Eurobank τέτοια κίνηση "αυτοκτονίας".

Edited by pluss

Στη Eurobank γίνεται και μέσω internet banking.
Πάντως, πολύ φοβάμαι πως σταδιακά όλες οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αυτό το μοντέλο, αλλιώς δεν έχει λογική από την Eurobank τέτοια κίνηση "αυτοκτονίας".
Γιατί πότε ήταν δωρεάν αυτές οι υπηρεσίες ρε παιδιά? Ανέκαθεν υπήρχαν πακετα με μηνιαία χρέωση ή προϋπόθεση να έχεις κάποιο ποσό καταθέσεων για να έχεις δωρεάν μεταφορές χρημάτων, εμβάσματα κλπ. Απλά όσο περνάει ο καιρός μειώνουν τις δωρεάν παροχές που προσφέρουν τα πακέτα και αυξάνουν τις τιμές. Επίσης δεν ξέρω αν είναι δωρεάν σε περίπτωση που έχεις μισθοδοσίας. Απ' όσο διάβαζα στο site, θα συνδέεις τη μισθοδοσία σου με ένα από τα προσφερόμενα πακέτα και θα έχεις έως 50% έκπτωση στο πακέτο. Δεν ξέρω αν αλλάξει αυτό και είναι δωρεάν, αλλά χλωμό το βλέπω.

Sent from my Nothing Phone (1) using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Just now, zananiro said:

Γιατί πότε ήταν δωρεάν αυτές οι υπηρεσίες ρε παιδιά? Ανέκαθεν υπάρχουν πακετα με μηνιαία χρέωση για να έχεις δωρεάν μεταφορές χρημάτων, εμβάσματα κλπ. Επίσης δεν ξέρω αν είναι δωρεάν σε περίπτωση που έχεις μισθοδοσίας. Απ' όσο διάβαζα στο site, θα συνδέεις τη μισθοδοσία σου με ένα από τα προσφερόμενα πακέτα και θα έχεις έως 50% έκπτωση στο πακέτο. Δεν ξέρω αν αλλάξει αυτό και είναι δωρεάν, αλλά χλωμό το βλέπω.

Θα σε χρεώνει επειδή έχεις λογαριασμό, όχι για κάποια υπηρεσία. Αυτό λέει το άρθρο.

مفاجأة

Θα σε χρεώνει επειδή έχεις λογαριασμό, όχι για κάποια υπηρεσία. Αυτό λέει το άρθρο.
Δεν λέει ακριβώς αυτό. Μπορείς να έχεις δωρεάν αποταμιευτικό λογαριασμό για αναλήψεις και καταθέσεις. Αν θες να κάνεις όμως και άλλες συναλλαγές, όπως πληρωμές με κάρτα, εμβάσματα κλπ, θα πρέπει να ενταχθείς σε κάποιο πακέτο, όπου το πιο φθηνό θα είναι 0.6 λεπτά το μήνα και αν έχεις μισθοδοσία δωρεάν. Τα υπόλοιπα πακέτα είναι ήδη διαθέσιμα στο site εδώ και καιρό. Οπότε αυτό που λέει Ουσιαστικά το άρθρο είναι ότι θα σε χρεώνει για τη χρήση κάρτας, γιατί για όλες τις άλλες συναλλαγές όπως εμβάσματα κλπ υπήρχε ανέκαθεν χρέωση (αν εξαιρέσεις κάποιες ελάχιστες συναλλαγές με λογαριασμούς εντος της ίδιας τράπεζας).

11 ώρες πριν, zananiro said:

Δεν λέει ακριβώς αυτό. Μπορείς να έχεις δωρεάν αποταμιευτικό λογαριασμό για αναλήψεις και καταθέσεις. Αν θες να κάνεις όμως και άλλες συναλλαγές, όπως πληρωμές με κάρτα, εμβάσματα κλπ, θα πρέπει να ενταχθείς σε κάποιο πακέτο, όπου το πιο φθηνό θα είναι 0.6 λεπτά το μήνα και αν έχεις μισθοδοσία δωρεάν. Τα υπόλοιπα πακέτα είναι ήδη διαθέσιμα στο site εδώ και καιρό. Οπότε αυτό που λέει Ουσιαστικά το άρθρο είναι ότι θα σε χρεώνει για τη χρήση κάρτας, γιατί για όλες τις άλλες συναλλαγές όπως εμβάσματα κλπ υπήρχε ανέκαθεν χρέωση (αν εξαιρέσεις κάποιες ελάχιστες συναλλαγές με λογαριασμούς εντος της ίδιας τράπεζας).

Αυτο καταλαβαινω και εγω, αρα απλα εαν θες δωρεαν καταθετικο λογαριασμο θα σου δινουν μια καρτα αναληψης για το ΑΤΜ (η οποια μπορει να μην ειναι καν Visa/Master) και η οποια δεν θα μπορει να χρησιμοποιηθει για αγορες. 
Οποτε, κραταμε ενα καταθετικο χωρις χρεωστικη και ανοιγουμε μια πιστωτικη και τα περναμε ολα απο εκει. Τι στο καλο θα κοψουν και την πληρωμη πιστωτικης απο καταθετικο λογαριασμο;

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

16 ώρες πριν, alfeios said:

Στην Alpha Bank ειχα μια παλια χρεωστική συνδεδεμενη με εναν λογαριασμό. Οταν ανοιξα νεο λογαριασμό εωγαλα νεα χρεωστική που συνδεθηκε και με τους δυο λογαριασμους. Επομενως η παλια ηταν αχρειαστη. Λιγο πριν λιγη μπηκα στο mobile banking πάτησα Δήλωση απώλειας, και ΔΕΝ  τσεκαρα το κουτακι που λεει Επιθυμω επανεκδοση. Δεν εκδόθηκε νεα, και δεν ελαβα καμια ενημερωση

Αντίστοιχα εγώ σταμάτησα να την χρησιμοποιώ για κάμποσους μήνες και όταν έληξε απλά δεν μου έστειλαν άλλη. Συνεχίζει να εμφανίζεται ως ληγμένη/ανενεργή στο e-banking.

35 minutes ago, stathis123 said:

Αυτο καταλαβαινω και εγω, αρα απλα εαν θες δωρεαν καταθετικο λογαριασμο θα σου δινουν μια καρτα αναληψης για το ΑΤΜ (η οποια μπορει να μην ειναι καν Visa/Master) και η οποια δεν θα μπορει να χρησιμοποιηθει για αγορες. 
Οποτε, κραταμε ενα καταθετικο χωρις χρεωστικη και ανοιγουμε μια πιστωτικη και τα περναμε ολα απο εκει. Τι στο καλο θα κοψουν και την πληρωμη πιστωτικης απο καταθετικο λογαριασμο;

Όντως δεν είναι Mastercard, αλλά Cirrus: https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/kartes/upiresies-karton/eurobank-cash-card-cirrus

3 minutes ago, minast said:

Αντίστοιχα εγώ σταμάτησα να την χρησιμοποιώ για κάμποσους μήνες και όταν έληξε απλά δεν μου έστειλαν άλλη. Συνεχίζει να εμφανίζεται ως ληγμένη/ανενεργή στο e-banking.

Κι εμένα δεν μου έστειλαν κάρτα αντικατάστασης από την Alpha Bank και θεωρώ πως έγινε διότι δεν είχα αφήσει διαθέσιμο υπόλοιπο στον λογαριασμό για να χρεώσουν τα έξοδα επανέκδοσης.

Edited by GraveDigger
logo-vwclub-2016.png

29 minutes ago, GraveDigger said:

Για ποιο λογο να πληρωνουν τη Mastercard και να βγαζουν Cirrus καρτες εφοσον δεν μπορεις να κανεις συναλλαγες; 
Αστο, για να μπορεις να κανεις αναληψες και απο ΑΤΜs εκτος Eurobank χαχαχαχα οποτε χτυπανε στο Cirrus δικτυο και ενημερωνονται και οι αλλες τραπεζες 🙂
Αμα τους κοστιζουν τοσο οικονομικα οι καρτες ωστε να κανουν ολη αυτη την αλλαγη τι να πω...

Edited by stathis123

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

41 minutes ago, GraveDigger said:

Αυτή είναι για αποταμιευτικό λογαριασμό ή λογαριασμό δανείου. Δεν εκδίδεται για λογαριασμό ταμιευτηρίου ή μισθοδοσίας. 

Για ποιο λογο να πληρωνουν τη Mastercard και να βγαζουν Cirrus καρτες εφοσον δεν μπορεις να κανεις συναλλαγες; 
Αστο, για να μπορεις να κανεις αναληψες και απο ΑΤΜs εκτος Eurobank χαχαχαχα οποτε χτυπανε στο Cirrus δικτυο και ενημερωνονται και οι αλλες τραπεζες
Αμα τους κοστιζουν τοσο οικονομικα οι καρτες ωστε να κανουν ολη αυτη την αλλαγη τι να πω...
Αντί να κάνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πιο απλές για τους καταναλωτές, τα κάνουν όλο και πιο πολύπλοκα. Και φυσικά με όλο και υψηλότερο κόστος.

Παιδιά το δοκίμασα και ανοιξα λογαριασμο αποταμιευω, δεν μπορεις απο το λογαριασμο να πληρωσεις πιστωτικη της Eurobank. 
Επίσης η Cirrus έχει το κλασικο 6ευρω χρέωση ανανέωσης. 
Αισχος εχω να πω. Οποτε η λυση με την πιστωτικη δεν δουλευει 😞 

My Mobile Phone History:
spacer.png

Kάποιος να αναλάβει τα οδοντιατρικά έξοδα του Στυρνάρα που τους έτριξε τα δόντια πριν λιγες μέρες......

Edited by tifozif1

1 ώρα πριν, stathis123 said:

Αστο, για να μπορεις να κανεις αναληψες και απο ΑΤΜs εκτος Eurobank χαχαχαχα οποτε χτυπανε στο Cirrus δικτυο και ενημερωνονται και οι αλλες τραπεζες 🙂

Θεωρείς ότι είναι πιο ακριβό να εκδίδουν Cirrus απ' ότι πχ Maestro; Φαντάζομαι ότι δεν θα έχουν σημαντικές διαφορές από τη μαμά Mastercard...

Edited by minast
typo

22 minutes ago, minast said:

Θεωρείς ότι είναι πιο ακριβό να εκδίδουν Cirrus απ' ότι πχ Maestro; Φαντάζομαι ότι δεν θα έχουν σημαντικές διαφορές από τη μαμά Mastercard...

H λογικη αυτο λεει καθως αυτες οι καρτες δεν εχουν τις παροχες και την ασφαλεια των χρεωστικων/πιστωτικων καρτων.
Αλλα κανεις μας δεν μπορει να ξερει αν δε δουλευει στο αναλογο τμημα 🙂 

My Mobile Phone History:
spacer.png

3 ώρες πριν, stathis123 said:

Παιδιά το δοκίμασα και ανοιξα λογαριασμο αποταμιευω, δεν μπορεις απο το λογαριασμο να πληρωσεις πιστωτικη της Eurobank. 
Επίσης η Cirrus έχει το κλασικο 6ευρω χρέωση ανανέωσης. 
Αισχος εχω να πω. Οποτε η λυση με την πιστωτικη δεν δουλευει 😞 

Δεν έχω καταλάβει απόλυτα την ανάγκη, αλλά την πιστωτική μπορείς να την πληρώσεις απευθείας από άλλη τράπεζα (μέσω ΔΙΑ.Σ. με ημερομηνία αξίας την επόμενη εργάσιμη ημέρα) ή με κατάθεση μετρητών σε ATM, οπότε δεν χρειάζεται να τηρείς λογαριασμό στην ίδια τράπεζα.

Παρεμπιπτόντως την πιστωτική της Eurobank μπορείς να την κάνεις dual (το ίδιο και στην Alpha Bank) και να την χρησιμοποιείς για πρόσβαση στον λογαριασμό σου μέσω ATM της ίδιας τράπεζας.

logo-vwclub-2016.png