Vasileios Δημ. June 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 @MArk_k Αυτό σημαίνει Ότι η εταιρεία πληρώνει στο κράτος Φ.Π.Α 24 % επί της τιμής πωλήσεως. Αυτό έχει προβλεφθεί για εισιτήρια και τηλεκάρτες. Δηλαδή ο φόρος υπάρχει αλλά δεν επιβαρύνει τους διακινητές διότι πληρώνεται απευθείας από την εταιρεία. Δηλαδή αν η εταιρεία πουλήση την κάρτα 9,50 στον περιπτερά θα πληρώσει φόρο για τα 10 . Και ο περιπτεράς δεν θα πληρώσει. Άρα ο Φ.Π.Α επιβάλεται στην τιμή πωλησης ( τον πληρώνει ο καταναλωτης στα 10 ευρώ και η εταιρεία τον αποδίδει στα 10 ευρώ. Οι διακινητές δεν αποδίδουν τίποτα και για αυτό κόβουν απόδειξη με μηδέν τα εκατό Φ.Π.Α Αυτό γίνεται για λογιστικούς προφανώς λόγους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. June 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 Ωραία. Να ρωτήσω κάτι που σκέφτομαι από το απόγευμα. Αν πληρώνει ο καταναλωτής τον φπα, και έδινε 10€ όταν ήταν 23%, με το που πήγε 24% δεν θα έπρεπε να ακριβύνει η κάρτα; Και ένα άλλο, η ανανέωση από κατάστημα αντιμετωπίζεται το ίδιο; Ευχαριστώ. Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
termi21 Δημ. June 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 (edited) Η απόδοση του ΦΠΑ από τις εταιρείες κινητής γίνεται κατά τη στιγμή της διάθεσης των καρτών. Η αγορά πακέτων ή απευθείας κατανάλωση με ομιλία στην πραγματικότητα δεν αφορά κάποιου είδους οικονομική συναλλαγή, οπότε το "περιλαμβάνεται ΦΠΑ" που γράφουν στους τιμοκατάλαγους είναι καθαρά marketing (ή για να σου υπενθυμίσουν ότι δε πήγαν όλα στην εταιρεία όταν αγόρασες κάρτα πριν 3 μήνες ας πούμε). Η αγορά πακέτων: - Δεν είναι οικονομική συναλλαγή, απλά ένας ψηφιακός λογαριασμός ας πούμε πάει από το 10 στο 5 "ευρώ" - Δεν είναι οικονομική συναλλαγή, επειδή κανείς δε σου κόβει απόδειξη όταν ενεργοποιείς πακέτα ή κάθε φορά που κάνεις μια κλήση χωρίς πακέτα - Δεν είναι οικονομική συναλλαγή, και για αυτό μπορούν κατά βούληση να σου διπλασιάζουν (κλπ), αυτό τον ψηφιακό λογαριασμό με δωρεάν "ευρώ", κλπ. Και προφανώς δε πληρώνουν (ούτε πρέπει) να πληρώνουν ΦΠΑ, σε τέτοιου είδους κινήσεις - Τα "ευρώ" που βλέπετε στον Wind λογαριασμό σας είναι "credits" τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους, και τα οποία credits μπορούν να σου τα αυξήσουν αν γουστάρουν. - Θα ήταν αδύνατο να ελεγθούν από το κράτος οι κλήσεις και οι αγορές πακέτων ως "οικονομικές συναλλαγές" Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες απορρόφησαν την αύξηση του ΦΠΑ, εφόσων δεν αύξησαν την τιμή πώλησης των καρτών, αλλά προκειμένου να μετακυλίσουν το κόστος στον καταναλωτή, μείωσαν την αξία του κάθε "credit". Έτσι τώρα χρειάζεσαι περισσότερα credits για να αγοράσεις τις ίδιες υπηρεσίες (πχ. 5.05 credits, αντί 5) Το κέρδος από την αύξηση τιμοκαταλόγου 1% σε credits, πάει στο ταμείο της εταιρείας για credits που αγοράσατε πριν τη 1/6/2016. Τα κέρδη για πληρωμές μετά την 1/6/2016 πάνε στα ταμεία του Τσίπρα, ενώ το κέρδος της εταιρείας παραμένει ίδιο παρά τη μείωση της αξίας του credit. Με άλλα λόγια οι εταιρείες μείωσαν σε μία νύχτα 1% την αξία των ήδη αγορασμένων credits, αλλά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις αυξήσεις (σε "credits") που μόλις ανακοινώθηκαν: 58.3% παραπάνω credits το SMS 22% στις κλήσεις χωρίς πακέτο 20% έμμεση αύξηση στο φοιτητικό (με μείωση των ημερών σε 25 από 30) Σκεφτόμενοι με credits θα ξεμπερδευτείτε σε ότι σας μπερδεύει. Η κύρια διαφορά είναι ότι τα credits δεν είναι νόμισμα, δεν εμπλέκεται το κράτος, δεν υπάρχει "ΦΠΑ" κατά τη χρήση τους, και οι εταιρείες μπορούν να σου χαρίσουν αν θέλουν, όσα θέλουν (ή να σου ζητάνε περισσότερα για τις ίδιες υπηρεσίες) Edited June 2, 2016 by termi21 Παράθεση EvEn DeAtH MaY DiE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 (edited) Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν και δεν θέλουν να καταλάβουν ότι εφόσον συμμετέχουν στις συζητήσεις είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν σεβόμενοι την κοινότητα μας και τα μέλη αυτής. Προσωπικές αντιπαραθέσεις χαρακτηρισμοί υπαινιγμοί απαξιωτικές συμπεριφορές κ.τ.λ.π. απαγορεύονται και επιφέρουν κυρώσεις.Πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί ενημερώσεις-παρατηρήσεις από την Ο.Δ. Για τους παραπάνω λόγους: @gerstavros2 και @jimmiss παίρνετε από μία ποινή. Σε περίπτωση που θα σας επιβληθούν άλλες δύο θα σας απαγορευτεί η πρόσβαση στην κοινότητα μας για χρονικό διάστημα που θα αποφασίσει η Ο.Δ. Υ.Γ. Το παρόν δεν είναι αφορμή για δημόσια συζήτηση. Οποιαδήποτε απάντηση σε αυτό θα διαγραφεί. Οποιαδήποτε απορία ένσταση κ.τ.λ.π. γίνεται δεκτή μόνο μέσω π.μ. Edited June 3, 2016 by impreza_sti Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sapadak Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 (edited) Απο χθες που ανανεώθηκε η εφαρμογή στο κινητό (android) χάθηκε και το widget. Το αντιμετωπίζει και άλλος αυτό? edit Σε ένα κινητό με την έκδοση 1.6.0 όλα καλά με το widget Σε άλλο με έκδοση 1.7.0 δε παίζει widget Μπορεί να δει κάποιος που του δουλευει καλά το widget τι έκδοση έχει? Edited June 3, 2016 by Sapadak Παράθεση I am the FireStarter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikko_ Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Επιβεβαιώνω ότι στην 1.7.0 δεν εμφανίζει πλέον το widget Παράθεση Nokia 5110, Nokia 8210, Nokia 7250, E-Ten Glofiish X500, Samsung SGH-ZV60, Acer Neotouch F1, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Duos 1182, LG Nexus 5, Microsoft Lumia 640 DS, Doogee X5 Pro, Honor 5X, OnePlus 5, Honor 20 Lite, Samsung S21+ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Amyntaios Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Τελικά επιβεβαιώνω και γω ότι στην 1.7.0 χάθηκαν τα widget! Στάλθηκε από το "κτήνος" V10 Παράθεση Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Κι εγώ δεν έχω widgets, με το τελευταίο update. Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikepaltri Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Παιδιά το Messenger μέσω Facebook έπαψε να λειτουργεί? Μου έφαγε 5€ μετά την ανανέωση και έχω στείλει μήνυμα από την Κυριακή αλλά καμία απάντηση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Διαβάστε την ανακοίνωση που βγήκε, για τα νέα συμβόλαια της wind! :lol: :rotfl: Παιδιά το Messenger μέσω Facebook έπαψε να λειτουργεί? Μου έφαγε 5€ μετά την ανανέωση και έχω στείλει μήνυμα από την Κυριακή αλλά καμία απάντηση... Για τη wind ή για το app/site που μπαίνεις; Αν τους έβρισες, δε νομίζω να απαντήσουν. :p Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gm87 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Διαβάστε την ανακοίνωση που βγήκε, για τα νέα συμβόλαια της wind! :lol: :rotfl: Για τη wind ή για το app/site που μπαίνεις; Αν τους έβρισες, δε νομίζω να απαντήσουν. :p Τα προγράμματα τα είδα, τη σχετική ανακοίνωση όμως όχι. Κάτι τέτοιο αναμένουμε, λοιπόν, κι'εμείς: Νέα πακέτα, ακριβότερα (με στρογγυλοποιημένες τιμές, προφανώς) από τα παλιά, με περισσότερες (άχρηστες, κατά κύριο λόγο) παροχές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
morp Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Ρε παιδιά που βλέπετε ότι το φοιτητικό πήγε στις 25 μέρες, στο Site της Wind γράφει κανονικά 30 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George6633 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Ρε παιδιά που βλέπετε ότι το φοιτητικό πήγε στις 25 μέρες, στο Site της Wind γράφει κανονικά 30 Δεν πήγε ακόμα... "Η WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει τις παρακάτω τροποποιήσεις στo πακέτο «ειδικής προσφοράς» (8,5€/1500’ προς όλους & 1,5GB) για συνδρομητές καρτοκινητής WIND F2G, με ισχύ από 1 Ιουλίου 2016. Πιο συγκεκριμένα, διάρκεια της ενσωματωμένης χρήσης των 1500’ προς όλους, με βήμα χρέωσης 3’ και στη συνέχεια ανά 1’’ καθώς και των 1,5GB, τροποποιείται και μειώνεται από 30 ημέρες σε 25. Η αλλαγή θα ισχύει και για παλιούς και για νέους συνδρομητές της «ειδικής προσφοράς». Όσοι συνδρομητές πραγματοποιήσουν ενεργοποίηση του πακέτου «ειδικής προσφοράς» από 27.6.2016 και μετά, θα απολαμβάνουν πλέον τα δωρεάν λεπτά ομιλίας και ΜΒ με διάρκεια 25 ημέρες." Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Τα προγράμματα τα είδα, τη σχετική ανακοίνωση όμως όχι. Κάτι τέτοιο αναμένουμε, λοιπόν, κι'εμείς: Νέα πακέτα, ακριβότερα (με στρογγυλοποιημένες τιμές, προφανώς) από τα παλιά, με περισσότερες (άχρηστες, κατά κύριο λόγο) παροχές. Στο myphone εννοούσα. :) Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elephant Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Πρώτη φορά χάθηκαν τα widgets. Η εφαρμογή σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή. Πώς τους ξέφυγε κάτι τέτοιο; Συνήθως δε δοκιμάζουν την αναβάθμιση πριν την ανεβάσουν; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Συνήθως δε δοκιμάζουν την αναβάθμιση πριν την ανεβάσουν; Καλό! :lol: Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Amyntaios Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Ανέβηκε η 1.7.1 και επανήλθαν τα widget! Στάλθηκε από το "κτήνος" V10 Παράθεση Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ntinos_tech Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Λοιπον ακουστε μια ωραια ιστορια, βαζω καρτα 10 ευρω. Μου δινει 30 λεπτα δωρο προς ολους για 30 μερες.... Μια χαρα περνανε σχεδον 10 μερες και προχτες λαμβανω σμς οτι εχω για 30 μερες 30 λεπτα προς ολους...θεωρησα οτι ειναι το ιδιο μνμ....τυχαια παω να τσεκαρω υπολοιπο....και να η εκπληξη...89 λεπτα..... Καλω 1260 χρεωνομαι 24 λεπτα και μου λενε....ναι κυριε σας πηραμε το υπολοιπο για να ενεργοποιησουμε το πακετο...αφου ειναι η καμπανια μας....μα καλα του λεω χωρις να με ρωτησετε μου τρωτε 8 ευρω γιατι ετσι αποφασισατε για τη καμπανια σας....μπλα μπλα μου τα εβαλαν πισω....φαντασου να ημουν παππους ή γιαγια...χαμπαρι δε θα επαιρναν ..και θα ξαναεβαζα καρτα και παλι τα ιδια....κριμα...ντου απο παντου....μας τα παιρνουν με το ετσι θελω....ΝΤΡΟΠΗ Παράθεση Αγαπάτε ΑΛΛΗΛΟΥΣ- Κακο ΔΕΝ κανει... Samsung Galaxy S2, HTC ONE(Μ7),Iphone6s, Samsung J7(2016),Samsung S9, iphone7,iphone 13pro max Ipad 3,Ipad 5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakels Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Όταν λέει ότι τα mb λήγουν 4/6 Τι ώρα λήγουν? Στις 23:59? Η την ώρα που το είχα ενεργοποιησεί? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gm87 Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Λοιπον ακουστε μια ωραια ιστορια, βαζω καρτα 10 ευρω. Μου δινει 30 λεπτα δωρο προς ολους για 30 μερες.... Μια χαρα περνανε σχεδον 10 μερες και προχτες λαμβανω σμς οτι εχω για 30 μερες 30 λεπτα προς ολους...θεωρησα οτι ειναι το ιδιο μνμ....τυχαια παω να τσεκαρω υπολοιπο....και να η εκπληξη...89 λεπτα..... Καλω 1260 χρεωνομαι 24 λεπτα και μου λενε....ναι κυριε σας πηραμε το υπολοιπο για να ενεργοποιησουμε το πακετο...αφου ειναι η καμπανια μας....μα καλα του λεω χωρις να με ρωτησετε μου τρωτε 8 ευρω γιατι ετσι αποφασισατε για τη καμπανια σας....μπλα μπλα μου τα εβαλαν πισω....φαντασου να ημουν παππους ή γιαγια...χαμπαρι δε θα επαιρναν ..και θα ξαναεβαζα καρτα και παλι τα ιδια....κριμα...ντου απο παντου....μας τα παιρνουν με το ετσι θελω....ΝΤΡΟΠΗ Πες μου ότι εννοούσες 300 λεπτά προς όλους και όχι 30. Αν αρχίσουμε να πληρώνουμε 8€ τα 30' προς όλους, χαθήκαμε, επανέρχονται οι εποχές του be free. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Πες μου ότι εννοούσες 300 λεπτά προς όλους και όχι 30. Αν αρχίσουμε να πληρώνουμε 8€ τα 30' προς όλους, χαθήκαμε, επανέρχονται οι εποχές του be free. θα έρθουν και αυτές, είμαστε σε καλό δρόμο :p Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dchris79 Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Όταν λέει ότι τα mb λήγουν 4/6 Τι ώρα λήγουν? Στις 23:59? Η την ώρα που το είχα ενεργοποιησεί? Μέχρι 20.00 ώρα κάνε ανανέωση.. Αν δε θέλεις το μπελά του daily Internet Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση s7 edge 935F LG Gpad V500 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
strass32 Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Καλησπέρα, ξερει κανείς τι πρέπει να κάνω για να μεταφέρω το νουμ μου από την wind στην Q; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gm87 Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Καλησπέρα, ξερει κανείς τι πρέπει να κάνω για να μεταφέρω το νουμ μου από την wind στην Q; Θα πρέπει να πας σε ένα κατάστημα Wind και να ζητήσεις φορητότητα του αριθμού σου στην Q. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karlosamos Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Όχι οτι ειναι κανά σοβαρό ποσό αλλα γιατι ολα τα πακέτα πήγαν στα 5,04€; via tapatalk... Παράθεση Η μόνη διαφορά μεταξύ αγίων και αμαρτωλών είναι ότι, κάθε άγιος έχει παρελθόν και κάθε αμαρτωλός μέλλον... (Oscar Wilde) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts