Jump to content

Gm87

Banned
 • Δημοσιεύσεις

  1.828
 • Εγγραφή

 • Days Won

  1
 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by Gm87

 1. Προφανώς δεν κατάλαβες τι λέω: Δεν ζήτησα δωράκι, ζήτησα πακέτο προσφοράς, σαν αυτό του αρχικού σχεδιασμού για την Πασχαλινή προσφορά (δωράκι δεν το λες, με σχεδόν 6€ χρέωση). Και όχι, στο παράδειγμα του φίλου με τα 3GB για ένα μήνα με 0,09€, προφανώς αυτό δεν γίνεται. Δεν συντηρείται εταιρεία με 0,09€ το μήνα από τον κάθε χρήστη, θα είχαν κλείσει προ πολλού όλες και θα επικοινωνούσαμε με σήματα καπνού! Απλούστατα, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μηνιαία πακέτα με τόσο ελάχιστες παροχές. Άκου 3GB για όλο το μήνα, εν έτει 2022! Είναι σαν να λέμε ότι θέλουμε πακέτου με 20' προς όλους!
 2. Βεβαίως και θα έκανα χρήση, αν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής. Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Τα 4-5GB με 8,5€ είναι απάτη, χωρίς καμία δόση υπερβολής. Αν είχε νορμάλ πακέτα δεδομένων (π.χ. 20GB με 10€, απεριόριστα GB με 20€), δεν θα είχαμε ανάγκη από κανένα δώρο ή μπόνους. Αυτά που μας δίνει τώρα η Cosmote, είναι να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι!
 3. Ναι φίλε μου, δημοκρατία έχουμε και ελεύθερη αγορά, και αναφαίρετο δικαίωμά μας είναι να κράζουμε. Δεν το ξέρεις εσύ, ότι οι ιδιωτικές εταιρείες συνηθίζουν να δίνουν δώρα ή φθηνά μπόνους σε γιορτές, αργίες, τριήμερα? Και ναι, όσο οξύνεται η οικονομική κρίση, τόσο περισσότερο θα κράζουμε όλες τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της αγαπημένης σου (ή εργοδότη σου, δεν το γνωρίζω). Αν σε ενοχλεί το κράξιμο, κλείσε τα αυτιά σου, αλλά δε μπορείς να φιμώσεις κανέναν. Δεν είναι υπεράνω κριτικής καμία Cosmote. Δεν είναι λογικό να πηγαίνουμε επαρχία για τριήμερο, και να πρέπει να πληρώσουμε τα 5GB 8,5€, για εμένα είναι κλοπή και απάτη. Αν για εσένα είναι δώρο, στείλε ευχαριστήρια επιστολή.
 4. Δε μιλάω μόνο για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, αλλά για όλο το τριήμερο. Τουλάχιστον, θα μπορούσαν να επεκτείνουν τη διάρκεια του πακέτου #giga_soukou και για τη Δευτέρα, όπως έχει ήδη γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Όσο για τη μαζική επιστροφή χρημάτων που λέει ο φίλος, τα έχω ξαναγράψει. Βιάστηκαν να χρεώσουν την προσφορά (αρκετά ακριβά, κατά τη γνώμη μου), οπότε τους έπιασε στον ύπνο η κόκκινη. Βέβαια, και η Cosmote "ανταπάντησε" με το να συνεχίσει -και μετά την επιστροφή χρημάτων- να παρέχει την προσφορά με διάρκεια δεκαπέντε και όχι δέκα ημέρες, αν και νομίζω, ότι δεν θα ήταν ούτως ή άλλως τεχνικά εφικτό να τη μειώσει, σε όσους την είχαν ήδη ενεργή.
 5. Όχι, δεν προτιμώ να πληρώσω 11,80€ για δύο φορές, απλά προτιμώ η εταιρεία να μην αλλάζει απροειδοποίητα και μονομερώς τους όρους μίας προσφοράς, τους οποίους η ίδια η εταιρεία έχει "συμφωνήσει" με τους πελάτες της, επειδή αποφάσισε να τη δώσει δωρεάν πιεζόμενη από την Vodafone. Όταν η Cosmote ανακοίνωσε ότι η προσφορά μπορεί να ενεργοποιηθεί δύο φορές, κάποιοι κάναμε το κουμάντο μας, σκεπτόμενοι ότι "αν την ενεργοποιήσουμε για πρώτη φορά τώρα (στην αρχή της περιόδου ισχύος της), θα μπορούμε να τη λάβουμε άλλη μία φορά κοντά στην Πρωτομαγιά, οπότε θα είμαστε εντάξει για όλο το μήνα". Έρχεται εκ των υστέρων η Cosmote, με τη λογική του "με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω", "τροποποιεί" τους όρους της προσφοράς, και αφήνει εμάς τους "ανώριμα σκεπτόμενους" (σύμφωνα με τους fans της Cosmote) το τριήμερο της Πρωτομαγιάς απένταρους από data. Τι να πω γι' αυτό? Ευχαριστώ? Ας έδινε τη δυνατότητα δεύτερης ενεργοποίησης με χρέωση, για όσους θέλουν και σκοπεύουν να φύγουν για Πρωτομαγιά.
 6. Ξεχνάς το σημαντικότερο: Η Cosmote άλλαξε τους όρους της προσφοράς. Αρχικά, οι όροι έλεγαν ότι η προσφορά μπορεί να ενεργοποιηθεί δύο φορές έως τις 2 Μαΐου, ύστερα τα γύρισε, λέγοντας μία φορά έως τις 25 Απριλίου. Όταν σου λέει η εταιρεία ότι θα έχεις τη δυνατότητα για άλλη μία ενεργοποίηση και στη συνέχεια το παίρνει πίσω, τότε δεν τίθεται θέμα ώριμης σκέψης του χρήστη, αλλά μάλλον θέμα αξιοπιστίας της εταιρείας. Δεν μας είχε συνηθίσει έτσι η Cosmote. Εντάξει, δεν είναι συμβόλαιο, καρτοκινητό είναι. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, το να αλλάζεις μονομερώς και με το έτσι θέλω τους όρους μίας προσφοράς, για μένα είναι Windιά. Λέω εγώ τώρα.
 7. Ναι, αλλά όχι για όλους. Μόνο για όσους τα ενεργοποίησαν μετά τις 15-16 Απριλίου. Σε εμένα, που τα είχα ενεργοποιήσει στις 13 Απριλίου, έχουν λήξει από προχθές.
 8. Μα η μπαταρία είναι ένα από τα σημαντικότερα specs σε μία ναυαρχίδα. Και να πεις ότι δεν την έχει το έρμο την καλή μπαταρία? Φυσικά και την έχει (ονομαστική τιμή χωρητικότητας 5000mAh), αλλά μόνο στα χαρτιά. Ο προφανής λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι η "καταβόθρα" ενέργειας που φέρει την εμπορική ονομασία Exynos. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι από τις πέντε προηγούμενες συσκευές μου της ίδιας εταιρείας (S10 Lite, Z Flip, Z Fold2, S20 FE, S21 FE), οι οποίες έχουν επεξεργαστές σοβαρής κατασκευάστριας εταιρείας, καμία δεν είχε το παραμικρό θέμα αυτονομίας.
 9. Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν έδωσαν τίποτα. Και το "ωραίο" είναι, ότι δεν έδωσε τίποτα καμία από τις τρεις εταιρείες. Μου φαίνεται ότι είναι όλοι συνεννοημένοι και μας κοροϊδεύουν.
 10. Πες τα ρε φίλε, γιατί όταν τα λέω εγώ, προσπαθούν απεγνωσμένα να με βγάλουν τρολ, προκειμένου να μην αφήσουν να θιγεί ο αρρωστημένος εγωισμός τους, παραδεχόμενοι ότι πέταξαν τα λεφτά τους στα σκουπίδια. Στις διακοπές μου το Πάσχα, το φόρτιζα δύο φορές την ημέρα, και πάλι αγχωνόμουν για το αν θα μου φτάσει η μπαταρία μέχρι το βράδυ. Το πάσαρα και ησύχασα, ξαναγεννήθηκα! Τα λάθη πληρώνονται όμως, και εγώ το δικό μου το αναγνώρισα και το πλήρωσα. Μπαχαντέλα λέμε, μπαχαντέλα! Για να είμαι ειλικρινής, σε αυτό το κομμάτι δεν είχα πρόβλημα, κανονικά μου εμφανιζόταν το πιστοποιητικό. Τσέκαρε τις ρυθμίσεις για ζουμ οθόνης.
 11. Στο ηχογραφημένο μενού του 1252, εξακολουθούν να διαφημίζουν την Πασχαλινή προσφορά, ενώ κοντεύει να έρθει η καλοκαιρινή προσφορά!
 12. Μα εννοείται πως θα του κλέψει και το κινητό, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σου παίρνουν την τσάντα η οποία τα έχει όλα μέσα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να "συναντηθούν" κινητό και ταυτότητα και να πέσουν στα ίδια χέρια. Και εγώ όταν μου έκλεψαν την τσάντα στην Ισπανία το 2019, εννοείται ότι τα έχασα και τα δύο μαζί. Όσο για τα συστήματα ασφαλείας, είμαι σίγουρος πως σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, δε χρειάζεται μία διαδικασία του ενός λεπτού, να περάσει από εγκρίσεις και παραεγκρίσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί. Και μην το δραματοποιείς τόσο, σαν πολύ εύκολα το λες το "υποκλοπή στοιχείων της τράπεζας", σαν να πρόκειται για μία απλή, καθημερινή διαδικασία του δεκάλεπτου. Και αν είναι όντως τόσο εύκολη η υποκλοπή, εκεί -στα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών- θα πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση και όχι στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Δε φταίνε σε τίποτα οι εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα και τους "παίρνει η μπάλα". Μου είναι αδιανόητο, ότι σε όλη την Ευρώπη οι ψηφιακές τεχνολογίες διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των χρηστών, ενώ στο Ελλαδιστάν τη δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Αν το θέμα που αναφέρεις αποτελούσε πράγματι ουσιαστικό πρόβλημα, αποκλείεται να μην το είχαν προβλέψει πουθενά σε ολόκληρη την Ευρώπη και να το προέβλεψαν μόνο οι ελληνικές εταιρείες. Με άλλα λόγια, η "μαμά" DT δεν λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο για το SIM swapping, ενώ η "κόρη" Cosmote λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Τέλος πάντων, δεν προτίθεμαι να το συνεχίσω, καθώς είμαστε ήδη κατ' ουσίαν εκτός θέματος. Για εμένα πάντως, κάθε τι ψηφιακό και εύχρηστο παραπέμπει σε Ευρώπη, ενώ κάθε τι γραφειοκρατικό και χρονοβόρο σε Πακιστάν.
 13. Δεν είναι θέμα αυστηρότητας, θέμα γραφειοκρατίας, τεμπελιάς και ανεπάρκειας είναι. Δηλαδή, αν ο φίλος διέμενε εντός Ελλάδας και του έλεγαν πήγαινε πάρε τώρα αμέσως την κάρτα SIM από ένα κατάστημα, εκεί δεν θα υπήρχε κίνδυνος SIM swapping? Δηλαδή, δεν θα μπορούσε κάποιος εδώ στην Ελλάδα να του είχε κλέψει την ταυτότητα, να πήγαινε στο μαγαζί, να έπαιρνε την SIM και να "ξάφριζε" τον τραπεζικό του λογαριασμό? Και σε τελική ανάλυση, τι είδους "αυστηρά μέτρα" είναι αυτά, που λαμβάνονται μόνο στην Ελλάδα και όχι στην Ευρώπη? Αν δεν το έχει ανάγκη και δεν το έχει προβλέψει ολόκληρη Γερμανία, στην οποία παίρνεις SIM ή eSIM μέσα σε λίγα λεπτά μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, το έχουμε εμείς?
 14. Το ζήτησα, και η υπάλληλος του καταστήματος Γερμανός, μου είπε ότι δεν γίνεται. Έπεσα σε άσχετη, χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο ως που να της δώσω να καταλάβει τι ακριβώς ήθελα.
 15. Απλώς ενημερωτικά, η απάντηση του nikosp88 αναφορικά με το "μπόνους της νέας γενιάς" είναι λάθος. Δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για την υπηρεσία CU Smart Pocket.
 16. Όχι, όταν έχει μπει φραγή στη γραμμή, δε μπορούν να "βγάλουν" νέο QR code εκείνη την ώρα. Όταν αρθεί η φραγή (σε είκοσι τέσσερις ώρες και όχι σε δεκαοκτώ, όπως ψευδώς οι ίδιοι λένε), τότε σου το δίνουν. Σε εμένα βέβαια, τους πήρε σχεδόν σαράντα οκτώ ώρες, επειδή "μπλόκαρε το σύστημα". Αθάνατη Μπανανία!
 17. Πάντως, το συλλογικό αίτημά μας για παράταση της Πασχαλινής προσφοράς κατά πέντε ημέρες, δεν εισακούστηκε από ό,τι φαίνεται. Αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς αν το έκανε, θα έδινε την εντύπωση ότι αντιγράφει την πράσινη.
 18. Τελικά, εδέησαν να μου αποστείλουν το QR code της eSIM κάρτας στις 15:30 το μεσημέρι, κατόπιν γραπτής απειλής μου στο messenger του What's Up, για φορητότητα αριθμού και καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Δεν είναι κράτος αυτό που ζούμε, είναι μπάχαλο. Ο καθένας ενεργεί όπως του γουστάρει, δίχως τον παραμικρό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.
 19. Εδώ υπάρχει ακόμη εταιρεία που δεν υποστηρίζει καν eSIM. Και από ό,τι φαίνεται, θα αργήσει ακόμη πολύ να την ενσωματώσει.
 20. Φίλε μου, τι να σου πω. Εγώ έχω υποστηρίξει επανειλημμένα τη συγκεκριμένη εταιρεία, την οποία θεωρούσα ως την πλέον αξιόπιστη και σοβαρή. Έχω πολλάκις παρεξηγηθεί γι' αυτό το λόγο. Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι αυτή η πολιτική της Cosmote με το QR code "μίας χρήσης", αποσκοπεί αποκλειστικά στον να μαζεύουν πολλαπλά δεκάρικα για την ίδια δουλειά. Αν είχαμε κράτος, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι παράνομο, αλλά πού? Η ΕΕΤΤ κοιμάται τον ύπνο τον αιώνιο. Η κόκκινη, η οποία άργησε αρκετά σε σχέση με την Cosmote να εισάγει την εν λόγω υπηρεσία στο δίκτυό της, μας έβαλε τα γυαλιά, αναφορικά με τον τρόπο χρήσης της eSIM. Κανονικά, θα έπρεπε να είχα ζητήσει φυσική κάρτα SIM για το What's Up και eSIM για το CU.
 21. Έχουν καταντήσει εκεί στην Cosmote. Σαν τον δημόσιο ΟΤΕ επί Ανδρέα λειτουργούν. Έχω κάνει από το μεσημέρι της Τρίτης, αίτημα αντικατάστασης της φυσικής κάρτας SIM με eSIM. Η πρώτη που μου έδωσαν ακυρώθηκε, επειδή το χαρτί ήταν αχνό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να το σκανάρει σωστά η κάμερα του κινητού μου. Το απόγευμα, υπέβαλα εκ νέου αίτημα αντικατάστασης σε άλλο κατάστημα, ζητώντας τους να μου αποστείλουν με e-mail το QR code. Μου είπαν να περιμένω δεκαοκτώ ώρες, επειδή είχε μπει φραγή κίνησης στη γραμμή μου, λόγω συνεχόμενων αντικαταστάσεων SIM. Στις έξι ώρες (ξημερώματα Τετάρτης), μου ήρθε το e-mail δίχως το QR code. Τους πήρα τηλέφωνο το πρωί, και έπειτα από ένα σύντομο blame game μεταξύ καταστήματος και 13888, μου υποσχέθηκαν ότι θα μου αποστείλουν το QR code έως τις 14:00 (Τετάρτη). Έκτοτε, έχω καταντήσει γύφτος, να παίρνω τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο, να περιμένω στην αναμονή επί τρία τέταρτα με μία ώρα και να παρακαλάω για το QR code, το οποίο έχω ήδη πληρώσει 20€. Αν δεν μου το αποστείλουν έως το απόγευμα σήμερα, πάω για καταγγελία στην ΕΕΤΤ και φορητότητα του αριθμού μου. Μπάχαλο!
 22. Από τη στιγμή που έχει πρόβλημα με το σήμα, δεν έχει νόημα να κάνει ερώτηση και παράπονο. Τι να του κάνουν στο chat? Να βάλουν 4G κεραία στην περιοχή του και να κάνουν επενδύσεις εκατομμυρίων ειδικά για αυτόν? Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν έχεις πρόβλημα με την τιμολογιακή πολιτική, μπορείς να το "παζαρέψεις", ώστε να σου δώσουν μία καλή προσφορά και να παραμείνεις στο δίκτυο. Αν όμως έχεις πρόβλημα σήματος, κάλυψης δικτύου ή ταχύτητας internet, δεν γίνεται τίποτα.
 23. Α ναι, δεν το γνώριζα. Νόμιζα πως ανεξαρτήτως ημερομηνίας κατασκευής, όλες οι συσκευές φέρουν την αρχική έκδοση iOS του συγκεκριμένου μοντέλου. Το δικό μου είναι το πράσινο χρώμα, το οποίο είναι ούτως ή άλλως νέα παραλαβή, επομένως είναι αναμενόμενο να έχει την έκδοση 15.4 του iOS. Ευχαριστώ πολύ!
 24. Είναι φυσιολογικό να έχει iOS15.4 out of the box, ή σημαίνει ότι το έχει επιστρέψει κάποιος? Δεν θα έπρεπε να είχε iOS 15 κανονικά?
 25. Μα είναι άσχετο με το δικό μου post. Σου είπα εγώ κάτι για viber?
×
×
 • Create New...