Jump to content

Nova ADSL & Double Play (Forthnet)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σας

Ίσως να έχει απαντηθεί πολλάκις αλλά πως μπορώ να μάθω αν στη περιοχή μου είναι πιο αξιοπρεπές η σύνδεση στη νοβα μπας και σηκωθώ να φύγω από τη κ@λόwind;;;

ρώτα κανένα γείτονα ή σε forum (πχ εδώ ή adslgr.com) λέγοντας την περιοχή βέβαια..

Συνήθως επειδή έχουν (ή είχαν μπορεί να άλλαξε) στα κτήρια του ΟΤΕ και οι δύο τον εξοπλισμό τους έχουν πάνω κάτω το ίδιο "κλείδωμα" στο router. Κλείδωμα ίδιο δε θα πει και ίδια ποιότητα (το βράδυ Σαββάτου όλες πέφτουν σε πραγματικές ταχύτητες αλλά όχι το ίδιο). Αυτό δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το απαντήσει με σιγουριά. Εγώ θεωρώ ότι είναι παρόμοιες σε ποιότητα υπηρεσιών ιντερνετ απλής 24αρας. Ισως λίγο καλύτερη η Forthnet πια καθώς έχει λιγότερους πελάτες και μάλλον καλύτερη αναλογία γραμμών με κορμό στο DSLAM της.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

ρώτα κανένα γείτονα ή σε forum (πχ εδώ ή adslgr.com) λέγοντας την περιοχή βέβαια..

Συνήθως επειδή έχουν (ή είχαν μπορεί να άλλαξε) στα κτήρια του ΟΤΕ και οι δύο τον εξοπλισμό τους έχουν πάνω κάτω το ίδιο "κλείδωμα" στο router. Κλείδωμα ίδιο δε θα πει και ίδια ποιότητα (το βράδυ Σαββάτου όλες πέφτουν σε πραγματικές ταχύτητες αλλά όχι το ίδιο). Αυτό δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το απαντήσει με σιγουριά. Εγώ θεωρώ ότι είναι παρόμοιες σε ποιότητα υπηρεσιών ιντερνετ απλής 24αρας. Ισως λίγο καλύτερη η Forthnet πια καθώς έχει λιγότερους πελάτες και μάλλον καλύτερη αναλογία γραμμών με κορμό στο DSLAM της.

Εχει λιγότερους πελάτες η Forthnet από την wind;

Sent from my iPad using Tapatalk

Εχει λιγότερους πελάτες η Forthnet από την wind;

νομίζω ναι.. όχι 100% σίγουρος.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Καλημέρα σας

Ίσως να έχει απαντηθεί πολλάκις αλλά πως μπορώ να μάθω αν στη περιοχή μου είναι πιο αξιοπρεπές η σύνδεση στη νοβα μπας και σηκωθώ να φύγω από τη κ@λόwind;;;

Μέσω φόρουμ μόνο,αν και προσωπικά θεωρώ τη Nova παρόλο την αστάθεια που υπάρχει λόγω του ότι διοικείται από τράπεζες και ότι είναι ετοιμη για πώληση,είναι αξιοπρεπής εταιρεία.Ειμαι 5 χρόνια στην εταιρεία με 3Play πακέτο,στο πατρικό μου.Αρκετα αξιοπιστή,από τα έως 24 είμαι στα 19Mbps.

Επίσης αφήνει ελεύθερη τη γραμμή με SNR 6 αν έχεις καλή γραμμη adsl.

Τηλέφωνο αναλογικό,οχι VoIP γιατί εξαρτάται από το ίντερνετ.

Καλύτερα πάντως απο Wind είναι,στην οποία έχω κακή εμπειρία σε σταθερή τόσο στο πατρικό αλλά και από Broadband σύνδεση που έχω.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

• 1 month later...

Μου εχει ερθει το εξης σε μνμ στο viber απο τη nova:

"Μοναδική προσφορά για λίγες μέρες! Εσύ παρέλαβες τη δωροεπιταγή σου για να διαλέξεις τα αγαπημένα σου αξεσουάρ; Έλα τώρα σε ένα κατάστημα Nova και μάθε πώς!"

Ειχε και λινκ για το site να βρεις το πλησιεστερο καταστημα

Εχει ερθει σε κανεναν αλλο? Ξερεις κανεις αν ειναι σε φαση με 100 ευρω αγορα π.χ. 30 ευρω δωροεπιταγη ή κατι παρομοιο?

Γύρισα σε 50αρα.πήρα το ρουτερ που δίνουν μαζί με την γραμμή αλλά συνέχεια κάτι παθαίνει και μετράω 1 με 2 mbbs αντί για τα 35 με 38 που μετράω συνήθως..Δεν ξέρω τι γίνεται..Έχω και το mi router 3 με καλώδιο συνδεμένος και εκείνο αναλαμβάνει να μοιράσει την γραμμή

Στάλθηκε από το LEX722 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Καλημέρα σας ! Είμαι στον ΟΤΕ με γραμμή έως 24 τα οποία είναι όντως 24 γιατί είμαι συνδεμένος σε καμπίνα με προγραμμα Adsl 24 mbps student και πληρώνω περίπου 19 ευρώ. Έκανα αίτημα στην νόβα για 50 mbps και το μετάνιωσα και συζήτησα ακύρωση χωρίς να έχει δρομολογηθεί το αίτημα φορητότητας ακόμα. Μου έκανα μια προσφορά στα 22,50€ 50 γραμμή με απεριόριστα σταθερά και 5 ώρες προς κινητά. Αλλά χρεώνουν κανονικά τα τέλη φορητότητας και το ρουτερ. Εσείς θα προτείνατε να κάτσω στα αυγά μου και να μην το κουνήσω από ΟΤΕ ή να ρισκάρω ;

Καλησπέρα..Έχω το double play plus με απεριόριστα σταθερά και κινητά και παρόλο που μου το είπαν θέλω να το επιβεβαιώσω και από εσάς εδώ...Οι κλήσεις προς κινητά είναι πραγματικά απεριόριστες;να καλέσω χωρίς φόβο;

Καλησπέρα..Έχω το double play plus με απεριόριστα σταθερά και κινητά και παρόλο που μου το είπαν θέλω να το επιβεβαιώσω και από εσάς εδώ...Οι κλήσεις προς κινητά είναι πραγματικά απεριόριστες;να καλέσω χωρίς φόβο;

ναι κανονικα εχω τον λογιστη μου που το εχει σπιτι του και εχει μιλησει 12 ωρες και δεν πληρωσε τιποτα παραπανω. για παραπανω απο 12 ωρες δεν ξερω τι παιζει.

ναι κανονικα εχω τον λογιστη μου που το εχει σπιτι του και εχει μιλησει 12 ωρες και δεν πληρωσε τιποτα παραπανω. για παραπανω απο 12 ωρες δεν ξερω τι παιζει.

Το ήξερα αυτό για τις 12 ωρες αλλά μου είπαν ότι είναι πραγματικά απεριόριστα..εντάξει δεν τις φτάνεις αλλά τουλάχιστον να ξέρω ακριβώς τι ισχύει.

Το ήξερα αυτό για τις 12 ωρες αλλά μου είπαν ότι είναι πραγματικά απεριόριστα..εντάξει δεν τις φτάνεις αλλά τουλάχιστον να ξέρω ακριβώς τι ισχύει.
Εμένα μου είχαν πει ότι είναι πραγματικά απεριόριστες αλλά ποτέ δεν έχω ξεπεράσει τις 12.

Lenovo Yoga Book & Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

αν εχεις my account σου εμφανιζει το υπολοιπο προς κινητα καθε μηνα οποτε το σιγουρευεις εκει. πιο πιθανο να σου εχουν 12 ωρες (720 λεπτα)

[sIGPIC][/sIGPIC]

αν εχεις my account σου εμφανιζει το υπολοιπο προς κινητα καθε μηνα οποτε το σιγουρευεις εκει. πιο πιθανο να σου εχουν 12 ωρες (720 λεπτα)

ειναι δυσκολο να κανεις εγγραφη στο my account ; και να παρακολουθεις ποσα λεπτα εχουνε μενει προς κινητα; , αμα τυχον ξεφυγεις ενημερωνεσαι με sms στο 80% της χρησης ; ή οχι; και αμα καλεσεις σε νουμερα εκτος προγραμματος μπορεις να δεις online μεχρι που εχει φτασει ο λογαριασμος του double play πριν εκδοθει;

αυτο το ειχε και η forthnet και μετα την αγορα απο την nova το παρεχει και η εκεινη το γνωριζα απο παλια! .

επισης εδινε και δωρεαν sms η forthnet τα δινει και η nova τωρα και αν ναι πως δουλευει; και τι αποστολεας φαινεται; .

παντως συνχαρητηρια στην nova με αυτην την υπηρεσια που μαθαινεις ποση ωρα εχεις προς κινητα , ο οτε ποτε δεν ειχε και κακως! η vodafone εχει μονο sms ειδοποιηση οταν φτασεις το 80% της χρησης σου οταν εχεις χρονο ομιλιας στο προγραμμα σου πχ προς κινητα.

εκανα παραπονα και στην cosmote αλλα τιποτα , επισης παλια η κοσμοτε μεταφερε τον δωρεαν χρονο που δεν μιλουσες πχ προς κινητα στον επομενο μηνα , και σε λογαριασμο διμηνου σε καλυπτε το εχει καταργησει αρκετο καιρο βεβαια! .

οχι ευκολα κανεις εγγραφη σου στελνει κωδικο στο mail ή στο κινητο αν θυμαμαι καλα. αν ενεργοποιησεις το e-bill (κοβεται ο εντυπος ετσι) εχεις αναλυτικη ενημερωση για το πληθος και τη χρεωση καθε κλησης. τα λεπτα προς κινητα στα λεει παντα ομως.

sms δινει ακομα εδω. αποστολεας εμφανιζεται "websms"

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω και εγώ το ίδιο πρόγραμμα και όντως είναι πραγματικά απεριόριστα και γιατί το λέω αυτό:

Όταν είχα 720 προς κινητά στο my account έγραφε τον υπολοιπομενο χρόνο. Τώρα που έχω απεριόριστα προς κινητά δεν γράφει πια τον υπολοιπομενο χρόνο, απλώς γράφει απεριόριστα. Οποτε μη φοβάσαι, ισχύει οντως

Σας ευχαριστώ.. Και γω τώρα στο my account δεν βλέπω να λέει κάπου πόσα λεπτά έμειναν κλπ.

Το προηγούμενο πρόγραμμα ήταν 12 ώρες σε κινητά. Έπειτα οι 12 ώρες έγιναν απεριόριστες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το έχω εδώ και δύο χρόνια και επιβεβαιώνω ότι ακόμα κι αν ξεπεραστεί το όριο των 12 ωρών, δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• 1 month later...

Καλησπέρα, έχω εδώ και 2 χρόνια Forthnet 2play Απεριόριστα κινητά και σταθερά, με VDSL 50 και μηνιαίο κόστος 32€ τελική τιμή. Η σύνδεση είναι σταθερή χωρίς προβλήματα γενικά, με κλείδωμα του ρουτερ στα 49,9 Mbps.

Πρόσφατα είδα ότι έχω συμπληρώσει την 2ετια του συμβολαίου, προ εβδομάδος, χωρίς να έχω δεχτεί τηλέφωνο για ανανέωση και εκ νέου προσφορά από την εταιρία.

Τι θα κάνατε στη θέση μου; Θέλω να παραμείνω στην εταιρεία αλλά με μείωση του μηνιαίου κόστους.

Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Καλησπέρα, έχω εδώ και 2 χρόνια Forthnet 2play Απεριόριστα κινητά και σταθερά, με VDSL 50 και μηνιαίο κόστος 32€ τελική τιμή. Η σύνδεση είναι σταθερή χωρίς προβλήματα γενικά, με κλείδωμα του ρουτερ στα 49,9 Mbps.

Πρόσφατα είδα ότι έχω συμπληρώσει την 2ετια του συμβολαίου, προ εβδομάδος, χωρίς να έχω δεχτεί τηλέφωνο για ανανέωση και εκ νέου προσφορά από την εταιρία.

Τι θα κάνατε στη θέση μου; Θέλω να παραμείνω στην εταιρεία αλλά με μείωση του μηνιαίου κόστους.

Θα ζητήσεις από το Support της Nova (http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=214) επικοινωνία με το Τμήμα Προσφορών για νέο συμβόλαιο.

Θα ζητήσεις από το Support της Nova (http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=214) επικοινωνία με το Τμήμα Προσφορών για νέο συμβόλαιο.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Πριν μερικές μέρες κάναμε φορητοτητα στη nova από τη wind(θέλαμε να πιστεύουμε πως θα διορθωθούν τα προβλήματα καθώς παλιότερα δεν είχαμε προβλήματα με την nova πάρα ελάχιστα). Ομως, αντί να διορθωθούν τα προβλήματα, συνεχίζουν. Πήραμε πάρα πολλές φορές τηλέφωνο για να βρούμε κάποια λύση και λύση δεν βρίσκεται... Ακόμα και στα 7mbps που έχω παρατηρήσει πως είναι σταθερά, πάλι έχει προβλήματα(γεμίζει πάρα πολλά λάθη με αποτέλεσμα να μην έχουμε Internet). Δοκιμάσαμε ρουτερ, μειωσαμε την ταχύτητα, αφήσαμε το ρουτερ μόνο του, τίποτα. Αυτοί δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθωθεί το πρόβλημα;c28a1785a6281e6cd7a023dc7e8e9363.jpg

Στάλθηκε από το HRY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Πριν μερικές μέρες κάναμε φορητοτητα στη nova από τη wind(θέλαμε να πιστεύουμε πως θα διορθωθούν τα προβλήματα καθώς παλιότερα δεν είχαμε προβλήματα με την nova πάρα ελάχιστα). Ομως, αντί να διορθωθούν τα προβλήματα, συνεχίζουν. Πήραμε πάρα πολλές φορές τηλέφωνο για να βρούμε κάποια λύση και λύση δεν βρίσκεται... Ακόμα και στα 7mbps που έχω παρατηρήσει πως είναι σταθερά, πάλι έχει προβλήματα(γεμίζει πάρα πολλά λάθη με αποτέλεσμα να μην έχουμε Internet). Δοκιμάσαμε ρουτερ, μειωσαμε την ταχύτητα, αφήσαμε το ρουτερ μόνο του, τίποτα. Αυτοί δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθωθεί το πρόβλημα;c28a1785a6281e6cd7a023dc7e8e9363.jpg

Μηπως εχει προβλημα η καλωδιωση στο σπιτι σου; Εχεις δοκιμασει αλλη πριζα τηλεφωνου;

Άλλη πριζα δεν υπάρχει. Τώρα το κατά πόσο φτάνει η καλωδίωση του σπιτιού δεν γνωρίζω. Προς το παρόν πηγαίνει καλά η γραμμή τωρα. Σε ευχαριστώ πολύ.

• 1 month later...

Μια είδηση που ευελπιστούμε να αποφέρει κάποιο όφελος στον καταναλωτή.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3368238/forthnet-sumfonia-me-ti-vodafone-gia-tin-paroxi-upiresion-kinitis-tilefonias