Jump to content

keysmith

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.894
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by keysmith

 1. Ευχαριστώ αλλά μάλλον.. "βαριέμαι".. Εχω ένα κονέ (gb που ισχύουν για 12μηνες και είναι βολικά να μην ξεμένεις) που μόλις φαγωθεί πιστεύω θα την κάνω για frog ή voda liquid.. Εκτός αν κάτι έχει αλλάξει μέχρι τότε.
 2. προσωπικές, χωρίς να ξέρω ακριβώς το λόγο, εχω να δω 8+ χρόνια.. Ισως ήταν "το newsletter" που κααααποτττεεε κόψαμε/ακυρώσαμε (να μη μας έρχεται) και κόλλησε το σύστημα για το νούμερό μας και δεν ξαναείδαμε προσωπική προσφορά. Τι και αν πήραμε τηλ στο suppert και μας είπαν ότι τα έκαναν "reset" να έρθουν προσωπικές προσφορές, τιποτα τελικά δεν έγινε. Σε άλλους αριθμούς μου (όχι τον κύριο, που εχω για συγγενείς) έρχονται προσωπικές προσφορές.. Στο δικό μου ποτέ. Δεν πειράζει, κοντά είναι ο καιρός που θα με συμφέρει μια άλλη εταιρία 🙂
 3. το περίεργο είναι ότι ποτέ το καλύτερο κινητό δεν έκανε 1500Ε από κανέναν πριν 5-10 χρόνια. Και τότε το καλύτερο ήταν. Και μαλιστα η xiaomi ήταν killer των ακριβών (200Ε κινητών της εποχής που εμφανίστηκε 2015). Με 100Ε έπαιρνες κινητάρα που χτυπούσε πολύ ακριβότερα samsung htc.. Καθε χρόνο η δαπάνη για ίδιας κατηγορίας κινητό ακριβαίνει..
 4. κοίτα ρε που τα xiomi έφτασαν να κάνουν 1500€ για να πάρεις καλή κάμερα.. .. τα κινέζικα xiomi!!! .. τα xiomi!! 😪
 5. Που είναι οι 3.5mm ir Samsung? ωέο; Θες και 70€ παραπάνω από το παρόμοιο σε επιδώσεις και κάμερες redmi note 12 pro 5G το οποίο μόνο στην SD μας τα χαλάει (ούτε εκείνο έχει από φέτος) αλλά τουλάχιστον είναι πιο φτηνό. Και σιγά τις κάμερες! Κάθε πέρσι και καλύτερα. Ακόμα περισσότερο sharpening και επιθετικό NR που δίνει ελεογραφία με τεχνητό αφύσικο αποτέλεσμα. Ξεχαστε τηλεφακούς που πλέον πρέπει να δώσεις 800+ για να έχεις.. Αυτό το γιαλί στην πλάτη τι μόδα πάλι; Εσπαγε η οθόνη να σπάει και η πλάτη;! Τι εξυπηρετεί; εκτός από το να σπάει. Δεν δίνετε και θήκη.. Εδώ δεν δίνετε φορτιστή, θήκη θα δίνατε; .. κάθε χρόνο αφαιρείτε πράγματα και απλά αυξάνετε τις τιμές. (δεν αφορά μόνο την samsung αυτή η αηδία μόδα)
 6. δεν ήταν πάντα έτσι η Frog. Υπήρξε εποχή που ήταν πολύ παρατημένη (το site ήταν για γέλια.. όταν δούλευε. Δεν έλεγε τα σωστά πακέτα δεν έβρισκες SIM κτλ). Μετά την ξανα-έφτιαξαν και αφού φαινόταν ότι την είχαν για κλείσιμο. Δεν κλείνεις ένα asset τόσο απλά. Σε μια συγκυρία θα το χρησιμοποιήσει για κάποιους σκοπούς. Την Q, η NOVA δεν θα την κλείσει κατά τη γνώμη μου ποτέ. Το πολύ όπως είπα να μετατραπεί σε "εναλλακτικό" του f2g πακέτο καρτοκινητής με κοινές SIM όπως έχουν οι άλλοι (H Cosmote πχ έχει 3 cosmocarta, Whatup, frog είναι 3 διαφορετικά πακέτα που παίζει η cosmote και με τα 3, άλλοτε προσπαθώντας περισσότερο κάποιο από αυτά και παραμελώντας κάποιο άλλο). Δεν μπορεί η NOVA να παίζει με ένα πακέτο καρτοκινητής.
 7. νομίζω όσο υπάρχει η frog θα υπάρχει η Q (πρέπει να υπάρχει). Απλά δεν είναι ανάγκη να έχει διαφορετικές SIM. Πρέπει απλά να είναι άλλο οικονομικό πακέτο. Επιτρέπει στην ίδια εταιρία να απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό (toyota, lexus).
 8. Το "μαστίγιο" ήταν κοτσάνα τους αν το σκεφτήκαν ποτέ ως τακτική. Εγώ νομίζω ατυχέστατα ήθελαν να σε στείλουν f2g. Με τις βλακείες οικονομικές αναλύσεις των "μανατζαραίων ειδικών" τους έχασαν ποιος ξέρει πόσους συνδρομητές σε 2 μήνες. Για να σώσουν ότι σώζεται από αυτήν την καρτοκινητή επανέρχονται με λογικές προσφορές (που τόσα χρόνια αυτές κρατούσαν την Q, με αυτές ανδρώθηκε και ήταν αυτό που ήταν. Ο χαρακτήρας της ήταν αυτός). Ψυχολογία καταναλωτών δεν τους έμαθαν στο κολέγιο που τέλειωσαν; 😠 Δεν ξέρω αν "προλαβαίνουν" γιατί όπως έγραψα σε παλιό μου μήνυμα η τάση φυγής άπαξ και αναπτυχθεί (δλδ κάτσει και το ψάξει ο συνδρομητής για πιο συμφέρουσες εναλλακτικές ενώ πριν δεν ασχολούνταν) άντε να την ανακόψεις!! Καλά τον είχες και δεν το έψαχνε και ήταν βολεμένος. Τώρα οι αντίπαλοι επωφελήθηκαν της σπασμωδικής κίνησης να ταράξει τα νερά η NOVA και την τιμώρησαν με καλύτερες προσφορές. Δλδ στο Ελλαδιστάν, ακουσον άκουσον λειτούργησε ο ανταγωνισμός! Ήταν να μην ξεκινήσει το ρεύμα φυγής αν ρωτάς εμένα. Τα 10gb, 200' all, 400' frog (3 λεπτά ελάχυστη) της Frog με 8.90€ χωρίς αλλες ζαβολιές (όπως το -0,30€ ανα ανανέωση και -2 κάθε τόσο της Q) και με ΔΩΡΑ ανα ανανέωση 10Ε (120' όλους και 1gb) δείχνει πολύ δελεαστικό ειδικά για το καλοκαίρι (με αυξημένες ανάγκες για δεδομένα). Στην παρούσα φάση πρέπει να δώσει κάτι πιο καλό για να κρατήσει τους θυμωμένους (σχεδόν πρώην) πελάτες της η Q.
 9. Θα έλεγα για τον σκοπό που το θέλεις να ψάξεις κάρτες SIM IoT (internet of things). Είναι σημαντικά πιο οικονομικές από τις γνωστές κανονικές που έχουμε για προσωπική χρήση όπως frog/q κτλ Την "βγάζεις" με από 10-15€-25€ το ΕΤΟΣ. Είναι αριθμοί εξωτερικού σε roamming ειδικά για τέτοιες δουλειές. Τι πουλάνε και Έλληνες. Αν googlάρεις θα βρεις ειδικό thread που τις συζητάνε (sim για συναγερμούς)
 10. ναι προφανώς το 13 μηνες δέχομαι εισερχόμενα βολεύει σε αυτην την πολύ ειδική περίπτωση που η χρήση δεν ειναι "κανονική". Βολεύει και σε δεύτερα νούμερα να τα κρατάς με μια ανανέωση το χρόνο και να τα "ξυπνάς" για εξερχόμενες όταν θελήσεις (πχ για αγγελίες σε πωλήσεις να μην δίνεις κανονικό αριθμό). . Ομως αν μιλάμε για κανονικό λειτουργικό νούμερο με την frog μπορείς σήμερα να βάλεις 10Ε να πάρεις δώρο 120' (ελάχιστη τριλεπτο) και 1gb δώρο και 1200 σε frog και τον δεύτερο μήνα να αγοράσεις πακέτο 8.9Ε με 200', 400' frog και 10gb. Και την έβγαλες με 10Ε για 2 μηνες. Και αν δεν φτάνουν τα 120' εχει με 3Ε 60' λεπτά (δευτερόλεπτου) να συμπληρώσεις δλδ με <14€ το δίμηνο (7 το μήνα) την βγάζεις μάλλον καλύτερα από την Q (τουλάχιστον στο θέμα δεδομένα δεν το συζητώ αφού θα ειναι και καλοκαίρι με διακοπές μεσα). Στην Q για κανονικό νούμερο με με τα στανταρ πακέτα (λες και υπάρχουν άλλα μη στανταρ) θες 10Ε τον μήνα. Που αν δεν θες data (περίπτωση θείας που μιλάει λίγο με 2g τηλέφωνο) τη βγάζεις 3 μηνες με 10 ευρώ στη Frog (ενα το δώρο και 2 τα πακέτα από 3Ε καθώς αν το ενεργοποιήσεις πριν τον 3ο και να λήγει το υπόλοιπο το πακέτο λειτουργεί αν δεν κάνω λάθος (όχι όπως στην q). Γνώμη μου είναι συμφέρει η Frog από οτιδήποτε Q ενώ έχει όπως είδα στα DATA και ένα αντίστοιχο που έβγαλε ως απάντηση (?) η Q (μέχρι νεοτέρας λέει 😄) που με 8.9 που δινει 200' (3 λεπτά ελάχιστη) και 4gb δλδ χειρότερο από το 200+120, 1600', 10 γιγα που δίνει η frog. Οπως ξαναείπα επειδή τελικά λειτουργεί ο ανταγωνισμός δημιουργείται κακή δυναμική εξόδου από την Q που δεν θα ανακόπτεται αν πάρει φόρα (ΑΚΟΥΤΕ NOVA ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΙ?!?). Πρέπει ΑΜΕΣΑ να διορθώσουν τα countdown και να φτιάξουν καλύτερα compo, daτa κτλ εκτός αν τελικά το σχέδιο τους ήταν να διώξουν κόσμο από την Q να τους στείλουν F2G και μετά να πουλήσουν Q σε κάποιον άλλο. Αλλά ούτε έτσι βγαίνει, γιατι χάνουν περισσότερους προς Cote, Voda παρά προς f2g. Μονο το να "αδειάσουν" την Q καταφέρνουν σωστά 😛
 11. τα countdown κάποιος δεν το λογαριάζει πλέον γιατί εκτός ότι είναι για 15 μέρες (το βασικό πρόβλημα) δεν είναι συστηματικά ούτε και πλήρη δλδ δεδομένα και φωνή αλλά ένα από τα δύο. δοθέντος ότι ουτε συγχρονίζονται (δεν ειναι συστηματικά στο τι δίνουν) να έρθουν ακριβώς στις 30 ή 15 μέρες θα πει ότι θα αν έρθει κάποιο χρήσιμο θα τα ενεργοποιήσεις νωρίτερα 2-3 μέρες άρα μιλάμε ένα κάθε 12 μέρες δλδ 2 ανα 24 μέρες ούτε καν μήνας. Που θα πει μεγαλύτερη (15-20%) δαπάνη από αυτό που φαίνεται ότι είναι (κρυφά κόστη) και άρα το ελάχιστο χρήσιμο πακέτο των 8.9 είναι συχνά η πιο σωστή επιλογή.. Βάλε τα 30 λεπτά σε κάθε ανανέωση και καταλαβαίνεις ότι έχουμε.. θέμα. Οπότε αφού θέλω 8.90+30=9.20€ καθαρό τον μήνα (δλδ βάζεις 11€ κάρτα οπότε η 8€ έχει χάσει το νόημά της και η 10€ δεν φτάνει) γιατί να μην δεις τι προσφέρουν οι "άλλοι" με 8.90€ (10€ καθαρό). Ας αφήσουμε το liquid της voda που με εσκεμμένα ανοικτά bugs και ταρζανιές σου βγαίνει "τσάμπα", και ας πάμε σε κάτι πιο συστηματικό που δεν θέλει ταρζανιές ας πούμε στον "βατραχο". Εκεί λοιπόν με 8.9Ε (10άρα ανανέωση) θα πάρεις αρκετά πιο πολλά πράγματα! Για αρχή 120' όλους (12 πρώτους μηνες κάθε μήνα) + 1gb _1200' frog (γιατί εβαλες κάρτα 10Ε) και με 8.9 θα πάρεις 200'ολους, 400' φρογκ και 10 (δέκα) GB.. Δλδ σύνολο θα έχεις 320' ολους 1600' φρογκ (σου λέει φέρε την οικογένεια) και 11 GB δεδομένα. Αυτά με 10€ το μήνα. Οπως βλέπουμε ο ανταγωνισμός συνεχίζει και λειτουργεί με ασφαλώς μεγαλύτερη αύξηση μέσης ανανέωσης (θέλουν 10Ε το μήνα παλιά την βγάζαμε σε Q και με 5-6 ευρώ το μήνα). Βεβαια η φρογκ για 60' θέλει 3.02Ε (συν τα 120 για 12 μηνες =180') για κάποια θεία που δεν θέλει συστηματικά δεδομένα αλλά μονο ομιλία.. Περιμένω να μου τελειώσει το κονέ όπως εχω πει να την κάνω σε καλύτερες παροχές για 10Ε Το πήρα απόφαση το 10E (Υ.Γ. προσωπικές προσφορές ΔΕΝ λαμβάνω χρόνια και παρα τα τηλέφωνά μου ποτε δεν ξεκόλλησε)
 12. Δεν είναι "σόι" μας η Q να την έχουμε για πάντα. Την επιλέξαμε γιατί όταν το κάναμε συνέφερε. Οποιος βρίσκει καλύτερα αλλού φεύγει. Δεν έχουμε τον καλύτερο ανταγωνισμό στην Ελλάδα αλλά λίγο ευτυχώς ακόμα έχουμε και η Q αποφάσισε να τους βοηθήσει τους αλλους 2.. Προς το παρόν με ένα "κονέ" που έχω (και μου έχει δώσει mb για ενα έτος) το παλεύω με πακετάκια σκέτης ομιλίας.. Μόλις τα φάμε θα δω και γω την κατάσταση. Ηδη κοιτάω και στα άλλα threads στο forum τι γίνεται σε Voda, Cote στα καρτοκινητά τους. Οι οικονομικοί μανατζαραίοι nova που διαβάζουν και το forum μας να κάνουν και αυτοί μια βόλτα πριν βρεθούν υπόλογοι για την διαφαινόμενη συρρίκνωση που αν αρχίσει αντε να την φρενάρεις..
 13. κανένα pocker. Αν δει ότι πανε f2g θα το ξοφλήσει το Q αλλά δεν πάνε εκεί. Αν δει ότι πάνε Voda/Cote θα το κάνει πιο ανταγωνιστικό αλλά δεν είναι σίγουρο αν ξεκινήσει το ρεύμα αυτό αν "αναστρέφεται" με την ορμή που θα εχει (υπάρχει αδράνια). Το ποκερ είναι στα χέρια (και) των άλλων να παιχτεί αλλά η Q/Nova ΔΕΝ το παίζει καλά. Εσύ/αυτός/η ο μέσος "τσίπης" Qer (και εγώ μέσα) επιλέγεις το ανα καιρούς "φτηνότερο" βάσει των απαιτήσεων σου και αναγκών σου. Με την πολιτική τηςNOVA πάντως μέχρι τώρα στο Q να "αφαιρεί" τα "τσίπικα" που κάναμε το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ θα αυξήσει τους πελάτες πελατολογίου (τέρμα η ανάπτυξη αν ρωτάς εμένα) και σιγά σιγά θα χάνει περισσότερους από όσους λίγους θα φέρνει. Αυτό είναι συρρίκνωση. Με πιο ? "δυνατό" επιχείρημα να φέρεις κάποιον νέο φίλο σου πλέον στην Q? Για 1-2 ευρώ καλύτερα ας πούμε κανείς δεν κουνιέται. Εμπιστεύεται το υπάρχον δίκτυό του. Αρα τέρμα η ανάπτυξη και αρα πάμε για μείωση (ότι δεν αυξάνει με τον καιρό αναγκαστικά μειώνεται). Το άλλο θέμα (στοίχημα) είναι αν της φεύγουν για f2g μεριά (να μείνουν στο ίδιο μαντρί),οι δυσαρεστημένοι της Q που γιατί να πάνε για F2G που θέλει άλλη SIM και τρέξιμο με την σχετική φασαρία του όταν τα καταστήματα (διαρκώς) δεν έχουν SIM (δεν ειναι φορητότητα σε άλλο φορέα κρέμεσαι από τα καταστήματα) και πάνε να σου πουλήσουν συμβόλαια πρήζοντάς σε. Αρα αλλού θα πάνε πιθανότερα ακόμα και αν η διαρροή επί του παρόντων δεν είναι μεγάλη. Δεν είναι γκάζι φρένο η Q. Είναι τρένο! Η κακή δυναμική όμως ήδη αναπτύσσεται (δυσαρέσκεια στους παλιούς πελάτες της Q) και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου (ξεχειλίσει το ποτήρι) δεν τον κρατάς τον Q-er με πρόσκαιρα "δωράκια" δλδ ένα καλό cound down (θα εχει κουραστεί). Ξέρω ανθρώπους που η κατάσταση τους έχει κουράσει και θα πάνε αλλού ακόμα και ας δείνουν 2-3 ευρώ παραπάνω το μήνα (θα πάρουν και κάτι καλύτερο πχ ποιότητα δικτύου). Ας το καταλάβουν οι μανατζαραίοι της Q που διαβάζουν τα σχόλια μας εδώ σιωπηλά. Να δω τι θα λένε στα meeting των μετόχων μετά. θα λένε χάσαμε τους "τσιπιδες" πελάτες ως "σιγά τι έγινε", Οκ δεκτό δεν ήμαστε η αφρόκρεμα των πελατών τους. Αλλά και αυτοί οι "τσίπιδες" κάτι άφηναν και τους χάσατε... και ο ένας παρασύρει τον άλλο σε μία οικογένεια οπότε θα σας φύγει και ο σχετικά "large"😉 Αυτά.. Συγνώμη για το μακροσκελές αφήγημα διαμαρτυρίας για την νέα Q.
 14. που είναι η SD ωαίω; Θα πληρώνουμε εξτρα 128gb 50 ευρώ αντί 12 και στα REDMI.. >:(
 15. αυτό που εγώ βλέπω είναι 1 countdown την εβδομάδα ή 2 αλλά με το δευτερο γρήγορο ή για 15 μέρες αλλά πάντα όχι "πλήρη" να σε καλύψουν για ένα μηνα (και δεδομένα και ομιλία). Στο ένα λείπει ομιλία-λεπτά (έχει μονο gb), στο επόμενο λείπουν τα δεδομένα mb έχει δλδ μονο ομιλία. Έτσι θες πάντα για να τα έχει όλα να ξοδέψεις συνδυαστικά περίπου 8-9 ευρώ δλδ όσο θα σου έβγαιναν τα combo (τα φτηνά) και με το άβολο ότι τα διαφορετικά countdown δεν αρχίζουν ούτε και τελειώνουν μαζί και άρα τα κυνηγάς να τα βολέψεις με επικαλύψεις (χάνεις μέρες γιατί τα ενεργοποιείς πιο νωρίς) και ψάχνεσαι όλη την ώρα και στο τέλος μπορεί να μείνεις μερες χωρίς ομιλία ή δεδομένα. Που θα πει αν και είσαι λιγο καλύτερα σε συνολο mb/ομιλία με αυτα τα 8-9€ (σε σχέση με ένα compo) είναι μικρό το όφελος για να κυνηγάς count down για να κινδυνεύεις να ξεμένεις από ομιλία ή δεδομένα λόγω λήξης πακέτου. Το χάλασαν πολύ για τους περισσότερους τα countdown και ουσιαστικά τα μετατρέπουν σε "bonus" σε κάποιους ίσως που δεν τους φτάνουν οι βασικές παροχές του κυρίου πακέτου τους. (πχ να προσθέσει λεπτά ή/και mb σε αυτά που έχει από άλλο πακέτο). Κακώς πολύ κακώς πράτει η Nova.. Για 1-2 ευρώ παραπάνω υπάρχουν εταιρίες με καλύτερο δίκτυο και ίσως αξίζει για τους κατόχους Q να το ξανασκεφτούν αν είναι να παιδεύονται τόσο πολύ για να τους βγαίνει ΛΙΓΟ πιο οικονομικά. . Πάντως δεν νομίζω να προτείνω με το ίδιο πάθος σε γνωστούς και φίλους να έρθουν Q. Τι να τους εξηγήσω; Οτι οι υπεύθυνοι οικονομικών πακέτων μας περνούν για χαζούς κάνοντας μικρομπινιές να αυξήσουν το δικό τους μέσο κέρδος ανα πελάτη; (μέση μηνιαία είσπραξη) Και όλα αττά όταν παντού στην Ευρώπη οι τιμές είναι καλύτερες και γίνονται φτηνότερες εδώ εμείς μονο τα αυξάνουμε; Το ολιγοπώλιο στην Ελλάδα ακόμα μια φορά καλά κρατεί αλλά δεν βλέπω και θέληση της ΝΟΒΑ να μπει στο παιχνίδι δυνατά. Μαλλον να σιγουρέψει την 3η θέση για πάντα θέλει στην Ελλάδα.
 16. για 30 ημέρες έλεγε το πρωί το επιβεβαιώνω και εγώ. Το είδα ξεκάθαρα.. Είναι γεγονός ότι εμφανώς μειώνονται οι προσφορές και τα τελευταία countdown τα έχουν κανει μονο δεδομένα ή μονο ομιλία (να θες δύο δλδ να πας στα 8Ε+φόρους τουλάχιστον). Και τώρα θαύμα στις "15 μέρες" ισχύ με αλλαγή στην μέση (το οποίο έχει ξαναγίνει να αλλάξει στο δρόμο η προσφορά). Και αφού το έκαναν κάθε εβδομάδα (αντί 2 την εβδομάδα) είναι εμφανές ότι θέλουν νομίζω να σε σπρώξουν σε 10+ ευρώ το μήνα μέσο έξοδο για να έχεις κάτι σε τουλάχιστον 1gb δεδομένων και κάποια ομιλία. Δεν πειράζει οπότε άντε να το κλείσουν το "μαγαζί" να τελειώνουμε με την Q. Αν είναι με τα ίδια χρήματα (1-2 ευρώ διαφορά) ή 0,5-1gb παραπάνω δεδομένα να είμαι q σε σχέση με αυτά που μου δίνουν οι άλλοι (wu) μήπως να το ξανασκεφτούμε για τους άλλους..
 17. και εγώ οιυ chatαρα κάποια στιγμή για αλλο θεμα τους έθιξα και αυτό το ζήτημα ότι δλδ δεν δέχομαι προσφορές. Και είπαν ότι το "πείραξαν" (σαν reset το κατάλαβα) με αποτέλεσμα ακόμα να μην λαμβάνω προσωπικές προσφορές 😅 που έχω πολύ πολύ πολύ καιρό να δώ (χρόνια).. (δηλαδή δεν έγινε τίποτα).
 18. εντωμεταξύ σιγά το χαρακτηριστικό. Από το πρώτο μου android 2.3 το 2012 (ισως και πιο πριν) υπήρχε στα android και το θεωρείς περίπου αυτονόητο. ΟΤαν γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις (όπως η υιοθέτηση της κουρτίνας και των ειδοποιήσεων εκεί) που συνειδητοποιείς ότι στην apple ακόμα και τα πιο "απλά" δεν είναι δεδομενα.. Μετά αναρωτιέσαι τι "μέλι" έχει και τους κρατάει μαντρωμένους τους χρήστες της.. 🙂
 19. Εχεις δίκαιο. Ακολουθούν, ειδικά στα premium βλέποντας πως όσο πιο πολλά δίνει κάποιος συνήθως τόσο πιο θύμα είναι.. Σαν "ταξικότητα".. Οι πλούσιοι esim με ακριβές συσκευές, οι πληβείοι μπιθικουλες με sim στα φτηνότερα μοντέλα. (το ίδιο έκαναν με τα 3.5mm ακουστικά, με την SD, FM κτλ). Η ιστορία της esim όμως είναι πιο παλιά (από παλιά ξανα-ελεγε να καταργήσει την sim η apple) αλλά τότε δεν "τόλμησε" για διάφορους πιστεύω λόγους (πχ καποιοι αρκετοί carriers δεν υποστήριζαν esim αλλά και ανάγκη ειδικά στην Ασία για dual sim). Πιστεύω ούτε σήμερα θα το τολμήσει γιατί η "απογοήτευση" που θα επέλθει οταν του χαλάει το τηλ και δεν μπορεί ΑΜΕΣΑ να μεταβεί σε νέο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εταιρία. Για να δούμε που θα πάει το πράγμα.
 20. Δεν ξέρω και αν μπορεί να έρθει στο όνομα σου αφού δεν γνωρίζεις ποιανού είναι (!).. Αργά ή γρήγορα θα το χάσεις το νούμερο καθώς κάποια στιγμή κάτι θα γίνει πχ θα απαιτήσουν αλλαγή sim ή κάτι τέτοιο και χωρίς ταυτοποίηση πάπαλα.. Επίσης απλά μπορεί να το "χάσεις" (το τηλέφωνο να σου πέσει και να χαθεί/κλαπεί κτλ). Δεν ξαναβγαίνει Οπότε σου προτείνω όσο το έχεις στην κατοχή σου να πάρεις ένα "νέο" αριθμό στο όνομά σου και να δίνει σιγά σιγά τον νεο αριθμό στους δικούς σου στις τράπεζες κτλ και να εχεις για ένα διάστημα και τους δύο αριθμούς πάνω (dual sim) να απαντάς και το ένα και το άλλο. Αν το χάσεις θα είναι χειρότερα να κάνεις την ίδια μετάβαση. Αυτά!
 21. "Επίσης, λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις Bluetooth και στα έξυπνα ρολόγια" αυτό θα πει μιλάς από το κινητό όπως από το gt2 huawei?
 22. ας το κάνει να γελάμε ακόμα παραπάνω με τους ιPhoneάκιδες 🙂 θα θέλουν να αλλάξουν κινητό (για οποιον λόγο, πχ δεν δουλεύει το ακουστικό του iphone) και θα βρίσκονται μπλεγμένοι με δισεπίλυτα προβλήματα.. Τι μεγάλη π..π..ρ.. η κατάργηση της sim με πιο γελοία επιχειρήματα (χώρου λέει στην πλακέτα και "αντοχή" 😂)
 23. Μια χαρά τα λέει η ΕΕ. Η κατασκευαστές το έχουν παρακάνει. Καταργήσαμε τα πλαστικά καλαμάκια για να πετάμε συσκευές στα σκουπίδια κάθε 1-2 χρόνια!. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι κατασκευαστές βέβαια έχουν αντίθετα συμφέροντα και θα βρουν τρικλοποδιές και για αυτήν την νομοθεσία.
 24. άσχημο! Ενώ οι κάμερες έχουν λογικο μεγεθος το κάλυψαν με άσκοπα μεγάλο τζαμι (να σπάσει να χαράξει). και τι θήκη να βάλεις σε αυτό το πράγμα; Κρίμα. αλλιώς καλό θα είναι
×
×
 • Create New...