Jump to content

keysmith

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.864
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by keysmith

 1. Σιγά το τηλέφωνο.. θα πρέπει να είναι σημαντικά φτηνότερο για να αξίζει ο κόπος (και να είναι flagship killer) αλλά και πάλι.. Με τέτοια ασχήμια θα δεχόμουν να πληρώσω κάτι παραπάνω και να πάρω πιο συμβατικό. 🙃
 2. Μέχρι το επόμενο πρότυπο γιατί μη πιστέψει κανείς ότι κάτι είναι "για πάντα"; Το είδαμε με το micro USB που ήταν το προηγούμενο "κοινό" στάνταρ των φορτιστών αλλά.. δεν κράτησε για πάντα. Σίγουρα καλύτερο (αφού νεότερο) το usb-c αλλά θα βρει και αυτό το "δάσκαλό" του στο μέλλον από άλλο μη βύσμα (πχ πιθανόν να είναι μονο ασύρματη η φόρτιση).
 3. Ξεπέραστα τα 500 mb (κοντά στο giga είμαι) και ακόμα λειτουργεί. Πιστεύω αν με sms το ΥΠ στο 1285 σου λέει έναν αριθμό mb και σου λέει είναι για παράγωγή τότε μπορούμε να το εμπιστευτούμε. Αν όχι τους το "τρίβεις στη μούρη" ζητώντας refund (το οποίο δεν είναι το ζητούμενο όταν είσαι εξωτερικό) Σημείωση: Τα count down είναι διαφορετικά πακέτα από τα "προσωποποιημένα" ("δωράκια") όπου εκεί μπορεί να ισχύουν άλλα (πχ ειναι 3 λεπτη η χρέωση ομιλίας)
 4. Σημερα όλη την μερα είμαι στα ταξίδια. Σταση Ιταλία και τώρα Ισπανία (Την ίδια μέρα). Εχω καταναλώσει στο δρόμο περί τα 300mb (από τα 3.9gb που είχα όταν ξεκίνησα από αυτό το πακέτο) με δίκτυο 4G+ (τέτοιο είναι το κινητό μου). Προς το παρόν τα mb αφαιρούνται από το πακέτο count down που έχω ενεργό και στις 2 χώρες. Το ίδιο ισχύει και για την ομιλία (δεν χρεώνομαι χρήματα όταν καλώ Ελλάδα, αφαιρούνται λεπτά). Μέχρι αύριο θα έχω ξεπεράσει τα 500mb να δούμε αν ισχύει αυτό που έλεγε το sms ότι έχω 3.9gb για περιαγωγή χωρίς επιπλέον χρέωση.
 5. Οπως είπα έχω και count down πακέτο (όχι προσωπικό, όχι ανανέωσης, όχι κονέ) το οποίο είναι "αγορασμένο" πακέτο (έστω και count down) που παλιά έλεγαν ότι ισχύει για ΕΕ. Μολις έστειλα ΥΠ στο 1825 και μου απάντησε πως έχω ταδες λεπτά ομιλίας και τάδε mb (3.9gb) διαθέσιμα για κατανάλωση στην Ελλάδα και την ΕΕ σε περιαγωγή χωρίς επιπλέον χρέωση. ετσι ακριβως απάντησε. Λέω να το πιστέψω.
 6. Οπότε σε λίγο που ταξιδεύω λες να βάλω πακέτο εκτός countdown offer με δεδομένα? Σε ποια χώρα είσαι και σε χρέωσε; Εγώ πρόκειται να πάω Ιταλία, Ισπανία. Εχω 11gb μέσα, τα μισά από countdown και τα άλλα από q cone και λες κανένα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ευρώπη; 😞 Το 2019 πάντως μια χαρά δούλευαν τα mb από countdown σε Ιταλία και Βουλγαρία (και ο χρόνος ομιλίας)..
 7. αφού μπορούν και τα μετράνε (άρα κάπως μπαίνουν στο ιντερνετ ακόμα) μπράβο! Μεγάλο ποσοστό το 5% όταν με τίποτα μπορείς να αγοράσεις ένα παλαιότερο (λειτουργικό ως σύστημα ) android. Το KaiOS είναι "σύγχρονο" (υποστηρίζεται) αλλά δεν αναμένω ποσοστά σοβαρά για αυτό. To Samsung OS (bada) υπάρχει ακόμα? Το Harmony OS νομίζω πρέπει να είναι το 3% από το 5%. Ούτε το είχα σκεφτεί ότι "δεν λογίζεται" android.
 8. το υπόλοιπο 5% που λείπει από το άθροισμα των δύο τι λειτουργικό είναι δλδ;
 9. Καποιος πρόβλημα υπάρχει με την σύνδεση των σχολίων στην σελίδα του άρθρου. Εδω φαίνονυαι εκεί όχι. Πρέπει να μπεις στο "forum" να λειτουργήσει σωστά. Δεν γίνεται καλή δουλεια ετσι.
 10. Νομίζω DPGR θέματα και νομοθεσίες στην ΕΕ την ανάγκασαν στην ευρωπαική rom να βάζει τον χειρότερο και λειτουργικά google dialer. Να σου πω την αλήθεια όσο το σκέφτομαι ομως καλά έκανε και απέτρεψε την λειτουργία ηχογράφησης. Περισσότερες φορές θα χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό παρά για καλό. Είναι κρίμα να μιλάς πάντα με στην σκέψη ότι ηχογραφήσε. Και πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι την γλητώνεις αλλά λέμε τώρα να μην ειναι και ένα κλικ για τον άλλο. Κανένα πρόγραμμα voip (messenger, WA κτλ) δεν επιτρέπει ηχογράφιση για τον ίδιο λόγο. Υ.Γ. όπως αναφέρθηκε μπορεις να βαλεις rom αλλης περιοχής (ινδίας γιατί έχει και google services) και να ξαναβρεις τον xiomi dialer. Αλλά κλαιν.. Προσωπικά θα προτιμούσα έναν xiomi dialer ας μην έγραφε φωνή αλλά στα άλλα να ήταν ο παλιό καλό και όχι αυτή η αιδία της google (νταξ τώρα λίγο την συνήθισα αλλά δεν ειναι καλή) Δυστυχώς η Xiaomi τον εγκατέλειψε τον dialer της από το Note 7 και μετά. Ούτε επανεγκατάσταση δεν μπορείς να κάνεις σε συσκευές που έρχονται με Google dialer!☹️
 11. τα countdown με βεβαιότητα ισχύουν στην ΕΕ? Αναφαίνομαι στα mb. Όταν πήγα Ιταλία το 2019 ίσχυαν (και ας τα μασάγαν στις ανακοινώσεις). Τώρα με κοβιντ έχουμε λίγο καιρό να ταξιδέψουμε. Τι παίζει;
 12. καλά όλα αυτά τα pro, ultra, extreme, super-duper, incredible κτλ αλλά όταν η τιμή εχει ξεφύγει αφορούν πολύ λιγότερους κάθε φορά. Κάποτε, όχι πολύ παλιά, για τις καλύτερες ναυαρχίδες δίναμε 500€-600€ και μας φαίνονταν πολλά για "τηλέφωνο" που σου πέφτει και σπάει ή στο κλεβουν (με μεγαλύτερου μισθούς τότε οι περισσότεροι). Τώρα μιλάμε για 1000+ (1300€ είχε το mi 11 ultra) και δεν είναι το καλύτερο δλδ έχει και πιο ακριβά. και σε αυτά εμφανίζονται ζαβολιές (όχι SD, όχι θύρα για ακουστικά κτλ, όχι ο καλός τηλεφακός) Και οκ δεν είναι μόνο το θέμα πόσο στοιχίζουν οι ναυαρχίδες που δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αυτές. Το θέμα είναι ότι και τα mid range έχουν πάρει την ανηφόρα στις τιμές. Κάποτε λέγαμε 130€ είναι καλά για "αξιοπρεπές" τηλέφωνο, μετα 150, μετά 180 σήμερα 200+ κ.ο.κ. Δεν ξέρω.. Τες πα το περιμένουμε να το δούμε και αυτό στο youtube σε review να το ζαχαρώσουμε όπως κάνουμε με τα "καλά" αυτοκίνητα που δεν θα πάρουμε ποτέ.
 13. η apple για το μόνο που ανησυχεί είναι για τα λεφτά που θα χάσει επειδή δεν θα μπορεί να χρεώνει όσα τις λοίπουν (30-27%) στις εγαρμογές μεσω sideloading (αν και εκεί προσπαθεί να επιβάλει κανονιμσούς να τα αρπάζει επίσης χωρίς να ξέρω πως μπορεί να το εφαρμόσει). Υ.Γ. Προσωπική μου άποψη ΘΑΝΑΤΟΣ στα μονοπωλειακά stores.
 14. νταξ τα λες αλλά γιατί πάτος; Από θέμα δικτύου στην Β. Ελλάδα που κινούμε από την Voda τουλάχιστον είναι καλύτερη. Βασικά παντού πιάνω 4G και με αξιοπρεπείς (επαρκείς) ταχύτητες. Ασφαλώς θα υπάρχουν περιοχές που δεν ισχύει αυτό αλλά γενικά δεν είναι τόσο κακή η Q. Το 5G δεν το πιάνω καθώς ναι μεν δεν παρέχεται αλλά δεν το βρίσκω και σημαντικό επί του παρόντος. Τώρα για αυξήσεις μας κάνει διαρκώς "ζαβολιές" και όλο και χάνει κάποιους αλλά δυστυχώς αν θέλεις μικρό κόστος/μήνα (χωρίς τρελές παροχές σε χρόνο και Mb) συνεχίζει να είναι φτηνότερη over-all αν και χειρότερη/ακριβότερη από παλαιότερα. Υ.Γ. Μια εταιρία πρέπει να την βλέπεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό και δυστυχώς δεν είναι πολύ καλός στην Ελλάδα. Εκτός από τα φοιτητικά (που δίνονται και σε μη φοιτητές) δεν έχουμε καλές χρεώσεις ουτε στα καρτοκινητά ούτε στα συμβόλαια. Γ.Τ.Π (πανηγύρια) είναι όλοι δυστυχώς. Πάντως και η Q με διαρκείς μικροαυξήσεις και κρυφές χρεώσεις έχει φτάσει στο όριο να μην συμφέρει αν μπορέσεις και πετύχεις "ειδικό πακέτο" σε ανταγωνιστή (πχ ψευτο-φοιτητικό). θα δίνεις ίσως κάτι λίγο παραπάνω αλλά θα έχεις και πολύ περισσότερα..
 15. στο "chat" μπινελίκια (με το γάντι, όχι βρισιές) και απειλές ότι θα φύγεις.
 16. ακριβώς.. πλάκα κάνω. Η Huawai έφτασε να μην εχει 5g στα κινητά της, όχι να πουλάει εξοπλισμό 5G.. έτσι είναι αυτά..
 17. μια χαρά! Ας πάρουν Huawei εξοπλισμό 5G που είναι και καλύτερος και φτηνότερος..
 18. και να το αλλάζεις (ειδικά κάθε τόσο) έχει και αυτό αρνητικά. η αλλαγή από telestet σε ΤΙΜ σε wind κτλ μπερδεύει κοσμο άσχετο με το χώρο. Αντε να του ξανα-εξηγείς ότι η NOVA που του λες να κάνει σταθερό είναι η παλιά wind καλώς ή κακώς οι περισσότεροι "απλοί" πελάτες (όχι σαν εμας εδώ τους "ψαγμένους" 😄) θα δυσπιστήσουν στο νέο όνομα. Είναι ο λόγος που το wind Κράτησε τόσο καιρό και ενώ χρόνια τώρα η wind ιταλίας έχει φύγει πολλά χρόνια από την ελληνική wind. Υ.Γ. και η voda παίζει να εξαγοραστεί ίσως από την united και αυτή..
 19. πόσες φορές έχει αλλάξει "όνομα" αυτή η εταιρία; Περισσότερες έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστός. Σήμερα λέγεται ακόμα Wind ενώ έχει πολλά χρόνια που ΔΕΝ ανοικει στην μαμά (ιταλική?) Wind παρόλο που έχει τα σήματά της. Ελπίζουμε το νέο όνομα να συνοδευτεί με καλύτερες προσφορές και υπηρεσίες σε "ανταγωνιστική" τιμή. Καλή αρχή.
 20. άντε ρε.. ανακάληπτει το 2022 την "οπή" αντί για notch? Ινοβέσιο! μπράβο! Αυτή το ανακάληψε!
 21. αντίπαλο δέος στην xiaomi που έχει "τσιμπήσει" λίγο σε τιμές και αυτή τελευταία (στα καλά μοντέλα της περισσότερο). περιμένουμε να δούμε ΑΝ μία κάμερά του θα είναι τηλεφακός τον οποίο αμελούν να βάζουν οι εταιρίες παρα στα πολύ ακριβά μοντέλα τους. Αλλά μαλλον όχι. βλέπουμε κλασσική σύνθεση 3 καμερών τύπου κύρια-ευρυγώνιος, δευτερεύουσα-υπερευρυγώνιος, βοηθητική-depth
 22. χωρίς Google services και 5g δεν μπορεί να υπάρχει "χώρος" πόσο μάλλον όταν ζητάει 1000+ Ευρώ.. δεν εχει συναισθηματισμούς όταν πληρώνεις για την κυριότερη συσκευή που χρησιμοποιείς καθημερινά.. Αν τα βγάλει σε honor χωρίς τους παραπάνω περιορισμούς αλλάζει το θέμα.
 23. η πιο δύσκολη εννοείς. Μέχρι πρόσφατα σου έβγαζαν το λάδι να σε πάνε από F2G σε Q καθώς η 2η έχει άλλες SIM και τα καταστήματα λένε αρλούμπες (ψέματα βασικά) ότι δεν έχουν SIM. Σωστό αυτό που λες αλλά αν πρόσεξες αναφέρομαι σε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ βελτίωση των πακέτων της F2G δλδ το ανάποδο που έγινε για όλους εμάς που φύγαμε από F2G και πήγαμε Q. Αν φτιάξει τα F2G (που τώρα είναι άθλια) σε κρατάει στο "μαντρί" και βελτιώνει το πελατολόγιο της "μαμάς" εταιρίες ενώ σε 2ο χρόνο ξεφορτώνεται την Q. αυτό βέβαια είναι όπως ξανα-είπα "σενάριο εργασίας", και το αναφέρω γιατί σε εμένα απλά είναι παράδοξο η "θυγατρική" να τα πάει καλύτερα από την μαμά και να της κλέβει πελάτες (διότι αυτό κανει σήμερα η Q στα καρτοκινητά, κλέβει κυρίως από Wind καθώς αυτοί ξέρουν το δίκτυο της και δεν φοβούνται την αλλαγή). Αν υπάρχει υποβάθμιση της Q χωρίς βελτίωση της F2G η φορητότητα σε άλλη εταιρία θα είναι μονόδρομος. Νομίζω η Voda καιροφυλακτεί περιμένοντας μια τέτοια ευκαιρία να μοιράσει ειδικά "πακέτα" μέσω πωλητών που σε καλούν (ακόμα και αν είναι να εξαγοραστεί και η ίδια όπως ακούγεται)
 24. ωστε άρχισαν τα counτdown να είναι 15 ημερών με 5€?!? 🤬 δεν αρχίσαμε καλά με την εξαγορά.. Υπόθεση εργασίας. Ισως θέλουν να το γυρίσουμε σε Wind από Q να πάρει η μαμά (wind όνομα) τους πελάτες ασχετα σε ότι όνομα αλλάξει μετά γιατί εδώ που τα λέμε το απλό F2G είναι πεθαμένο. Ουσιαστικά οι πελάτες της wind είναι Q στα καρτοκινητά οι περισσότεροι. Υπάρχει από παλιά η πεποίθηση ότι ισως θέλουν να πουλήσουν τελικά την Q. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα το δούμε με συνδυαστικά φαινόμενα δλδ να ακριβαίνει η Q και να βγαίνουν προσφορές σε F2G. Πάντως αν συνεχίσουμε έτσι δεν πάμε καλά.. Μας βλέπω για φορητότητα σε άλλες εταιρίες πχ κανένα (ντεμεκ) "φοιτητικό" της Voda που δίνει κατά καιρούς κανοντας τα στραβά ματια..
×
×
 • Create New...