Jump to content

keysmith

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.875
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by keysmith

 1. εντωμεταξύ σιγά το χαρακτηριστικό. Από το πρώτο μου android 2.3 το 2012 (ισως και πιο πριν) υπήρχε στα android και το θεωρείς περίπου αυτονόητο. ΟΤαν γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις (όπως η υιοθέτηση της κουρτίνας και των ειδοποιήσεων εκεί) που συνειδητοποιείς ότι στην apple ακόμα και τα πιο "απλά" δεν είναι δεδομενα.. Μετά αναρωτιέσαι τι "μέλι" έχει και τους κρατάει μαντρωμένους τους χρήστες της.. 🙂
 2. Εχεις δίκαιο. Ακολουθούν, ειδικά στα premium βλέποντας πως όσο πιο πολλά δίνει κάποιος συνήθως τόσο πιο θύμα είναι.. Σαν "ταξικότητα".. Οι πλούσιοι esim με ακριβές συσκευές, οι πληβείοι μπιθικουλες με sim στα φτηνότερα μοντέλα. (το ίδιο έκαναν με τα 3.5mm ακουστικά, με την SD, FM κτλ). Η ιστορία της esim όμως είναι πιο παλιά (από παλιά ξανα-ελεγε να καταργήσει την sim η apple) αλλά τότε δεν "τόλμησε" για διάφορους πιστεύω λόγους (πχ καποιοι αρκετοί carriers δεν υποστήριζαν esim αλλά και ανάγκη ειδικά στην Ασία για dual sim). Πιστεύω ούτε σήμερα θα το τολμήσει γιατί η "απογοήτευση" που θα επέλθει οταν του χαλάει το τηλ και δεν μπορεί ΑΜΕΣΑ να μεταβεί σε νέο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εταιρία. Για να δούμε που θα πάει το πράγμα.
 3. Δεν ξέρω και αν μπορεί να έρθει στο όνομα σου αφού δεν γνωρίζεις ποιανού είναι (!).. Αργά ή γρήγορα θα το χάσεις το νούμερο καθώς κάποια στιγμή κάτι θα γίνει πχ θα απαιτήσουν αλλαγή sim ή κάτι τέτοιο και χωρίς ταυτοποίηση πάπαλα.. Επίσης απλά μπορεί να το "χάσεις" (το τηλέφωνο να σου πέσει και να χαθεί/κλαπεί κτλ). Δεν ξαναβγαίνει Οπότε σου προτείνω όσο το έχεις στην κατοχή σου να πάρεις ένα "νέο" αριθμό στο όνομά σου και να δίνει σιγά σιγά τον νεο αριθμό στους δικούς σου στις τράπεζες κτλ και να εχεις για ένα διάστημα και τους δύο αριθμούς πάνω (dual sim) να απαντάς και το ένα και το άλλο. Αν το χάσεις θα είναι χειρότερα να κάνεις την ίδια μετάβαση. Αυτά!
 4. "Επίσης, λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις Bluetooth και στα έξυπνα ρολόγια" αυτό θα πει μιλάς από το κινητό όπως από το gt2 huawei?
 5. ας το κάνει να γελάμε ακόμα παραπάνω με τους ιPhoneάκιδες 🙂 θα θέλουν να αλλάξουν κινητό (για οποιον λόγο, πχ δεν δουλεύει το ακουστικό του iphone) και θα βρίσκονται μπλεγμένοι με δισεπίλυτα προβλήματα.. Τι μεγάλη π..π..ρ.. η κατάργηση της sim με πιο γελοία επιχειρήματα (χώρου λέει στην πλακέτα και "αντοχή" 😂)
 6. Μια χαρά τα λέει η ΕΕ. Η κατασκευαστές το έχουν παρακάνει. Καταργήσαμε τα πλαστικά καλαμάκια για να πετάμε συσκευές στα σκουπίδια κάθε 1-2 χρόνια!. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι κατασκευαστές βέβαια έχουν αντίθετα συμφέροντα και θα βρουν τρικλοποδιές και για αυτήν την νομοθεσία.
 7. άσχημο! Ενώ οι κάμερες έχουν λογικο μεγεθος το κάλυψαν με άσκοπα μεγάλο τζαμι (να σπάσει να χαράξει). και τι θήκη να βάλεις σε αυτό το πράγμα; Κρίμα. αλλιώς καλό θα είναι
 8. Παλιά ιστορία. Μολις βάλεις πάνω από 10Ε σου "τσιμπάει" 2€ κάθε εξάμηνο (στην πρώτη ανανέωση κάθε 6μηνου ανω των 10€). ή βαζεις πάντα 8€ με τις προσφορές count down ή παιρνει τηλέφωνο στο αριθμό υποστήριξης q (ή μιλάς στο chat στο facebook group) και ζητάς να στο απενεργοποιήσουν αλλά μετά χάνεις τα προνόμια με την ανανέωση να λαμβάνεις 3000' προς Q και το GB νομίζω. Αν το απενεργοποιήσεις δεν μπορείς να το ξανα-ενεργοποιήσεις.
 9. όπως έγραψα μερικές σελίδες πριν τα πακέτα που φαίνεται να δουλεύουν στο roaming και είναι και φτηνά είναι τα count down. Λειτουργούν κανονικά mb και λεπτά ομιλίας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα Δοκιμάστηκαν από μένα σε τρεις χώρες Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία και δεν αφαίρεσαν ούτε cent. Οπότε φροντίζω να έχω ένα από αυτά σε ισχύ. Ως επαλήθευση τι (και αν) έχουμε για roamming στέλνουμε sms τη λέξη "ΥΠ" στο 1285 και μας απαντά με αναλυτικό sms τι έχουμε και πόσα ισχύουν για roaming στην EU. Αν σου λέει στο μήνυμα ισχύουν για roaming θεωρώ ότι ισχύουν (σε μένα ίσχυαν).
 10. Το άρθρο αν και εχει ενδιαφέροντα στατιστικά δεν μας λύνει πολλές απορίες και τι τα κάνουν αυτοί τα τηλέφωνα τα παλια που δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς; Τα πουλάνε σε άλλες αγορές (αφρική) ως μεταχειρισμένα; Τα εκπτωτικά κουπόνια σε πια τιμή λιανικής αναφέρονται; Αν αυτοί δίνουν κουπόνι 100Ε για ένα κινητό 300Ε αλλά στο σκρουτζ το βρίσκω 220Ε τότε στα αλήθεια δίνουν 20Ε κουπόνι και όχι 100.. Είναι ο κύριος λόγος που δεν ασχολούνται να τα δώσουν σε τετοιες υπηρεσίες αν και κάποια deals για καινούρια αποσυρόμενα κινητά ίσως ειναι συζητήσιμα.
 11. Σιγά το τηλέφωνο.. θα πρέπει να είναι σημαντικά φτηνότερο για να αξίζει ο κόπος (και να είναι flagship killer) αλλά και πάλι.. Με τέτοια ασχήμια θα δεχόμουν να πληρώσω κάτι παραπάνω και να πάρω πιο συμβατικό. 🙃
 12. Μέχρι το επόμενο πρότυπο γιατί μη πιστέψει κανείς ότι κάτι είναι "για πάντα"; Το είδαμε με το micro USB που ήταν το προηγούμενο "κοινό" στάνταρ των φορτιστών αλλά.. δεν κράτησε για πάντα. Σίγουρα καλύτερο (αφού νεότερο) το usb-c αλλά θα βρει και αυτό το "δάσκαλό" του στο μέλλον από άλλο μη βύσμα (πχ πιθανόν να είναι μονο ασύρματη η φόρτιση).
 13. Ξεπέραστα τα 500 mb (κοντά στο giga είμαι) και ακόμα λειτουργεί. Πιστεύω αν με sms το ΥΠ στο 1285 σου λέει έναν αριθμό mb και σου λέει είναι για παράγωγή τότε μπορούμε να το εμπιστευτούμε. Αν όχι τους το "τρίβεις στη μούρη" ζητώντας refund (το οποίο δεν είναι το ζητούμενο όταν είσαι εξωτερικό) Σημείωση: Τα count down είναι διαφορετικά πακέτα από τα "προσωποποιημένα" ("δωράκια") όπου εκεί μπορεί να ισχύουν άλλα (πχ ειναι 3 λεπτη η χρέωση ομιλίας)
 14. Σημερα όλη την μερα είμαι στα ταξίδια. Σταση Ιταλία και τώρα Ισπανία (Την ίδια μέρα). Εχω καταναλώσει στο δρόμο περί τα 300mb (από τα 3.9gb που είχα όταν ξεκίνησα από αυτό το πακέτο) με δίκτυο 4G+ (τέτοιο είναι το κινητό μου). Προς το παρόν τα mb αφαιρούνται από το πακέτο count down που έχω ενεργό και στις 2 χώρες. Το ίδιο ισχύει και για την ομιλία (δεν χρεώνομαι χρήματα όταν καλώ Ελλάδα, αφαιρούνται λεπτά). Μέχρι αύριο θα έχω ξεπεράσει τα 500mb να δούμε αν ισχύει αυτό που έλεγε το sms ότι έχω 3.9gb για περιαγωγή χωρίς επιπλέον χρέωση.
 15. Οπως είπα έχω και count down πακέτο (όχι προσωπικό, όχι ανανέωσης, όχι κονέ) το οποίο είναι "αγορασμένο" πακέτο (έστω και count down) που παλιά έλεγαν ότι ισχύει για ΕΕ. Μολις έστειλα ΥΠ στο 1825 και μου απάντησε πως έχω ταδες λεπτά ομιλίας και τάδε mb (3.9gb) διαθέσιμα για κατανάλωση στην Ελλάδα και την ΕΕ σε περιαγωγή χωρίς επιπλέον χρέωση. ετσι ακριβως απάντησε. Λέω να το πιστέψω.
 16. Οπότε σε λίγο που ταξιδεύω λες να βάλω πακέτο εκτός countdown offer με δεδομένα? Σε ποια χώρα είσαι και σε χρέωσε; Εγώ πρόκειται να πάω Ιταλία, Ισπανία. Εχω 11gb μέσα, τα μισά από countdown και τα άλλα από q cone και λες κανένα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ευρώπη; 😞 Το 2019 πάντως μια χαρά δούλευαν τα mb από countdown σε Ιταλία και Βουλγαρία (και ο χρόνος ομιλίας)..
 17. αφού μπορούν και τα μετράνε (άρα κάπως μπαίνουν στο ιντερνετ ακόμα) μπράβο! Μεγάλο ποσοστό το 5% όταν με τίποτα μπορείς να αγοράσεις ένα παλαιότερο (λειτουργικό ως σύστημα ) android. Το KaiOS είναι "σύγχρονο" (υποστηρίζεται) αλλά δεν αναμένω ποσοστά σοβαρά για αυτό. To Samsung OS (bada) υπάρχει ακόμα? Το Harmony OS νομίζω πρέπει να είναι το 3% από το 5%. Ούτε το είχα σκεφτεί ότι "δεν λογίζεται" android.
 18. το υπόλοιπο 5% που λείπει από το άθροισμα των δύο τι λειτουργικό είναι δλδ;
 19. Καποιος πρόβλημα υπάρχει με την σύνδεση των σχολίων στην σελίδα του άρθρου. Εδω φαίνονυαι εκεί όχι. Πρέπει να μπεις στο "forum" να λειτουργήσει σωστά. Δεν γίνεται καλή δουλεια ετσι.
 20. Νομίζω DPGR θέματα και νομοθεσίες στην ΕΕ την ανάγκασαν στην ευρωπαική rom να βάζει τον χειρότερο και λειτουργικά google dialer. Να σου πω την αλήθεια όσο το σκέφτομαι ομως καλά έκανε και απέτρεψε την λειτουργία ηχογράφησης. Περισσότερες φορές θα χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό παρά για καλό. Είναι κρίμα να μιλάς πάντα με στην σκέψη ότι ηχογραφήσε. Και πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι την γλητώνεις αλλά λέμε τώρα να μην ειναι και ένα κλικ για τον άλλο. Κανένα πρόγραμμα voip (messenger, WA κτλ) δεν επιτρέπει ηχογράφιση για τον ίδιο λόγο. Υ.Γ. όπως αναφέρθηκε μπορεις να βαλεις rom αλλης περιοχής (ινδίας γιατί έχει και google services) και να ξαναβρεις τον xiomi dialer. Αλλά κλαιν.. Προσωπικά θα προτιμούσα έναν xiomi dialer ας μην έγραφε φωνή αλλά στα άλλα να ήταν ο παλιό καλό και όχι αυτή η αιδία της google (νταξ τώρα λίγο την συνήθισα αλλά δεν ειναι καλή) Δυστυχώς η Xiaomi τον εγκατέλειψε τον dialer της από το Note 7 και μετά. Ούτε επανεγκατάσταση δεν μπορείς να κάνεις σε συσκευές που έρχονται με Google dialer!☹️
 21. τα countdown με βεβαιότητα ισχύουν στην ΕΕ? Αναφαίνομαι στα mb. Όταν πήγα Ιταλία το 2019 ίσχυαν (και ας τα μασάγαν στις ανακοινώσεις). Τώρα με κοβιντ έχουμε λίγο καιρό να ταξιδέψουμε. Τι παίζει;
 22. καλά όλα αυτά τα pro, ultra, extreme, super-duper, incredible κτλ αλλά όταν η τιμή εχει ξεφύγει αφορούν πολύ λιγότερους κάθε φορά. Κάποτε, όχι πολύ παλιά, για τις καλύτερες ναυαρχίδες δίναμε 500€-600€ και μας φαίνονταν πολλά για "τηλέφωνο" που σου πέφτει και σπάει ή στο κλεβουν (με μεγαλύτερου μισθούς τότε οι περισσότεροι). Τώρα μιλάμε για 1000+ (1300€ είχε το mi 11 ultra) και δεν είναι το καλύτερο δλδ έχει και πιο ακριβά. και σε αυτά εμφανίζονται ζαβολιές (όχι SD, όχι θύρα για ακουστικά κτλ, όχι ο καλός τηλεφακός) Και οκ δεν είναι μόνο το θέμα πόσο στοιχίζουν οι ναυαρχίδες που δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αυτές. Το θέμα είναι ότι και τα mid range έχουν πάρει την ανηφόρα στις τιμές. Κάποτε λέγαμε 130€ είναι καλά για "αξιοπρεπές" τηλέφωνο, μετα 150, μετά 180 σήμερα 200+ κ.ο.κ. Δεν ξέρω.. Τες πα το περιμένουμε να το δούμε και αυτό στο youtube σε review να το ζαχαρώσουμε όπως κάνουμε με τα "καλά" αυτοκίνητα που δεν θα πάρουμε ποτέ.
 23. η apple για το μόνο που ανησυχεί είναι για τα λεφτά που θα χάσει επειδή δεν θα μπορεί να χρεώνει όσα τις λοίπουν (30-27%) στις εγαρμογές μεσω sideloading (αν και εκεί προσπαθεί να επιβάλει κανονιμσούς να τα αρπάζει επίσης χωρίς να ξέρω πως μπορεί να το εφαρμόσει). Υ.Γ. Προσωπική μου άποψη ΘΑΝΑΤΟΣ στα μονοπωλειακά stores.
×
×
 • Create New...