Jump to content

MitsosDaBest13

Members
 • Δημοσιεύσεις

  5.829
 • Εγγραφή

 • Days Won

  14
 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by MitsosDaBest13

 1. MitsosDaBest13

  5G NR

  Παραλία Καλαμάτας, κοντά στην εκκλησία (Ιερός Ναός Αναστάσεως Χριστού). Η κεραία είναι στο λόφο επάνω και έχει 4 μπάντες, μάλλον το Netmonster δείχνει μπούρδες. Λίγος κόσμος στην περιοχή.
 2. Παραλία Καλαμάτας, κοντά στην εκκλησία (Ιερός Ναός Αναστάσεως Χριστού). Η κεραία πρέπει να είναι από ένα ξενοδοχείο πιο κάτω, το Filoxenia. Λίγος κόσμος. Δυστυχώς, κάνει πολλές εναλλαγές μεταξύ αυτής και της #639 που είναι single band 4G (1800-- 20 Mbps).
 3. Βασιλίσσης Σοφίας, κοντά στο Ιπποκράτειο. Έχω την εντύπωση ότι το Netmonster τους τελευταίους μήνες, δεν δείχνει όλες τις μπάντες. Πολύ πιθανό να είναι 4CA + 3500.
 4. Περνάω χρόνια από την περιοχή του Σισμανογλείου προς Μαρούσι, όπως και Βριλήσσια, κλπ. Με εξαίρεση μόνο τη λεωφόρο Πεντέλης, σχεδόν σε όλες τις γειτονιές μέσα, η Vodafone (μαζί με την συνεργάτιδα) είναι αίσχος. Μπορεί να μπήκαν μερικές νέες κεραίες πέρσι, αλλά θέλει κι άλλες. Μόνο ένα δίκτυο "υπάρχει" εκεί (αντιλαμβάνεστε ποιο). Υ.Γ. Η Vodafone έχει την κεραία #2289 λίγο πιο κάτω, στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών, αλλά όπως φαίνεται δεν φτάνει στο νοσοκομείο... Η συνεργάτιδα έχει ένα "ωραίο" 2G, σε όλη την περιοχή. 😁
 5. Βελτιώνεται σταδιακά το δίκτυο της VF στην Αθήνα θα έλεγα. Σε κάποιες περιοχές έχει "ανακτήσει" τη 2η θέση σε ταχύτητες. Ειδικά όπου έχει n78.
 6. Μόνο με Vodafone μέτρησα. Η άλλη δεν έχει κάρτα. 😅
 7. Στου Ψυρρή (κέντρο Αθήνας), σε πίσω αυλή ταβέρνας. Κίνηση φαίνεται.
 8. Εγώ το έβλεπα και στην προηγούμενη έκδοση. Πατάς Δίκτυα κινητής στις ρυθμίσεις, μετά τη SIM της Vodafone και βγαίνει αυτό το μενού.
 9. Δυστυχώς, το πρόβλημα με την αναγνώριση κλήσεων στη Vodafone, έρχεται από το VoLTE και όχι το Wi-Fi Calling. 😭 Οπότε πρέπει να το κλείσω ξανά, παρότι τώρα λειτουργεί. Ακόμα και οι αποθηκευμένες επαφές, εμφανίζονται άγνωστοι. Τα υπόλοιπα θα τα δω στις ρυθμίσεις.
 10. Το καινούργιο font θυμίζει λίγο Arial. Παραθέτω ένα screenshot από τον browser. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το theme που έχει ο καθένας μας. Επίσης, άλλαξαν και την οθόνη φόρτισης. Αντί για εκείνον τον μοβ κρίκο, εμφανίζεται κάτι πιο απλό, μία μπάρα στο πάνω μέρος, όταν έχεις ανοιχτή την οθόνη. Δυστυχώς, το Wi-Fi Calling της Vodafone δεν παίζει. Συνεχίζει επίσης να έχει και πρόβλημα με την αναγνώριση κλήσεων (λέει Άγνωστος σε όλους σχεδόν). Οπότε το έκλεισα ξανά αυτό. Για Cosmote δεν μπορώ να δοκιμάσω, γιατί έχω μηδενικό υπόλοιπο αυτόν τον καιρό. Επίσης, έχει αλλάξει και το power button. Όταν το πατάς για 2-3 secs, τώρα ανοίγει το Google assistant. Για να βγει το μενού "απενεργοποίηση, επανεκκίνηση" κλπ, πρέπει να το πατάς 5-6 secs.
 11. Εγώ ξύπνησα τυχαία στις 2 πμ και είδα ότι το κινητό μου είχε κάνει επανεκκίνηση και ήταν στο κίτρινο logo του Poco. Σκέφτηκα ότι μάλλον κρασαρε μόνο του. 😝 Όταν άνοιξε, είδα ότι έχω το Xiaomi Hyper OS. 😁 Δεν είχα ακούσει καν ότι έρχεται. Εκτός από τα εικονίδια, μου άλλαξε ακόμα και το font. Τα γράμματα φαίνονται διαφορετικά, ακόμα και στο ίντερνετ που μπαίνω. Αυτό που μου την σπάει, είναι μία πράσινη κουκκίδα που εμφανίζεται πάνω δεξιά συνέχεια και δείχνει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το location. Θα ψάξω πως κλείνει. Υ.Γ. Έφτιαξε το VoLTE της Vodafone! 😱😱 Στην Global έκδοση, δεν έπαιζε, ούτε με Cosmote. Μόνο με WIND. Να δω και για το Wi-Fi Calling στην πορεία. Στις ΗΠΑ που πήγα πριν τα Χριστούγεννα, έπαιζαν όλα κανονικά με T-Mobile.
 12. Αν και δεν είμαι ειδικός, θα έλεγα όχι. Από το 2030 και μετά, βλέπουμε. Με την έλευση του 6G. Προς το παρόν πάει για κατάργηση το 2G. Στην Αμερική μόνο μία εταιρία (T-Mobile US) το έχει ακόμα στα 1900 MHz, αλλά σκοπεύει σύντομα να το καταργήσει και αυτή (υπήρχαν υποψίες και για εντός του 2024). Οι εταιρίες χρειάζονται το bandwidth για μεγαλύτερη χωρητικότητα και ταχύτητες, σε 4G και 5G. Πλέον όλα τα νέα κινητά υποστηρίζουν VoLTE για κλήσεις (εκτός από κάτι κινεζο-μούφες), το 2G δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Μόνο σε κάποιες παλιές IoT συσκευές (συναγερμοί κλπ), που θα πρέπει να αλλαχθούν με νεότερες. Υ.Γ. Υπάρχουν ακόμα κεραίες σε βουνά των VF/WIND, που παίζουν με σκέτο 4G στα 800 MHz (B20), επειδή προσφέρουν εξαιρετική κάλυψη.
 13. Κοντά στο μετρό Κατεχάκη. Πρέπει να είναι μακρινή η n78, γιατί μετά η ίδια κεραία με είχε σε 4G+. Φαίνεται να έχει κίνηση. Εχει δώσει unlimited για μερικούς τα ΣΚ (και για μένα).
 14. MitsosDaBest13

  5G NR

  Αθήνα, έξω από το Ζάππειο Μέγαρο. Πολλή κίνηση.
 15. Αθήνα, έξω από το Ζάππειο Μέγαρο. Ξεκίνησε με την #3166 στο download και τελείωσε με την #10081 στο upload. Με τον ίδιο συνδυασμό σε μπάντες. Μετά είδα και την #955. Γενικά είναι πίτα και αλλάζει κεραίες συνέχεια, αλλά λειτουργεί.
 16. MitsosDaBest13

  5G NR

  Ένα πρωινό τεστ από Σπάρτη, κοντά στην κεραία. Νομίζω το προσωπικό ρεκόρ μου από την συγκεκριμένη είναι λίγο πάνω από 1300, πέρσι. Ωραίος. Το μέγιστο που έχω δει εγώ με Cosmote, είναι κοντά στα 1900 από την #100765 της Κατεχάκη (Κυριακή απόγευμα).
 17. Αγόρασα γι αυτό το μήνα το CU MeApOla 10.4 και θα δω. Τελικά μου "έσκασε" δωράκι x8. 😎 Δεν έχω ιδέα γιατί. Δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί το Liquid. Πρέπει να το ψάξω και θα δω αν με συμφέρει. Έχω φοιτητικό CU όμως και νομίζω θα χαθεί αν το κάνω Liquid.
 18. Καταργήθηκε το πακέτο CU XCLUSIVE MeApOla 10.9 Extra που έβαζα και βλέπω ότι το πιο κοντινό έχει 13,5€. Τώρα που θέλω να αγοράσω το είδα. Αυτό που έβαζα αν θυμάμαι καλά είχε μόνο 400 λεπτά ομιλίας, 300 SMS, αλλά έδινε 7GB data. Έχω βαρεθεί κάθε 3 και λίγο να καταργούνται τα πακέτα που βάζω και να χάνω όλα τα GB που μαζεύω για μήνες (ή και χρόνια). Τώρα χάνω 35, παλιότερα έχασα πάνω από 100. 😱 Μάλλον επίτηδες το κάνουν. Ισως χρησιμοποιώ λιγότερα data και θα βάζω το 10.4, μέχρι να καταργηθεί και αυτό (το Πάσχα?). 😝
 19. MitsosDaBest13

  5G NR

  Το ωραίο είναι ότι στις ίδιες περιοχές, δεν λειτουργεί ούτε το 100, αλλά ούτε και το 199.
 20. MitsosDaBest13

  5G NR

  Διαβάζω και σε άλλα φόρουμ (όχι μόνο εδώ), πως η Cosmote στη βόρεια Ελλάδα είναι "τέζα", κινητή και σταθερή. Μια χαρά. Στρώνει σταδιακά η VF (που μας είχε συνηθίσει) και χαλάει η Cosmote. 😅
 21. MitsosDaBest13

  5G NR

  Ωραίος. Δεν ήξερα ότι ήταν ελληνική εφαρμογή. 😎
 22. MitsosDaBest13

  5G NR

  Δεν έχω ψάξει αν ο χρήστης μπορεί να το αλλάξει. Αν μπορείς, κάνε το. Δεν νομίζω να πειράζει κανέναν. Ελλάδα μόνο για διακοπές. Κι εγώ με πληροφορική ασχολούμαι και θέλω πολύ να φύγω έξω και να γυρίσω μόνιμα μόνο αν πάρω σύνταξη (σε 30+ χρόνια).
 23. MitsosDaBest13

  5G NR

  Στην έξοδο της Σπάρτης, κοντά στον Σκλαβενίτη που είναι η κεραία (και τη γέφυρα του Ευρώτα). Δεν πρέπει να έχει n78 η συγκεκριμένη. Υ.Γ. Παλιότερα το supermarket λεγόταν Atlantic, σωστά το δείχνει το Netmonster.
 24. Η Αθήνα είναι απαράδεκτη πόλη, με ανύπαρκτες υποδομές και κάκιστη ποιότητα ζωής. Για να επιστρέψουμε στο θέμα, ευτυχώς τα ελληνικά δίκτυα δεν της μοιάζουν. Μέχρι και η Vodafone άρχισε να "αντέχει" την πολλή κίνηση. 😝
×
×
 • Create New...