Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορείς να στείλεις μήνυμα στο 1256 ,γράφοντας το 1 και θα σου στείλουν τα υπόλοιπα χρόνου ομιλίας , μηνυμάτων και mb .
www.slotgames.gr

Έχεις ενεργοποιημένο την υπηρεσια "my internet";

Εγώ δεν το έχω ενεργοποιημένο σε Mobile L και δεν μου δείχνει διαθέσιμη την προώθηση των 10GB. Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι χρειάζεται και το My Internet για να είναι επιλέξιμη η προσφορά?

Ενδεικτικά: Υπάρχει κάποιος με Mobile XL ή μεγαλύτερο που δεν πήρε τα 10GB χωρίς το My Internet?

Tα τελευταία μηνύματα που αφορούσαν κυρίως σταθερή (double play) μεταφέρθηκαν εδώ.

Πριν 2-2.5 μήνες περίπου, ο πατέρας μου έκανε φορητότητα κινητού από Cosmote με πάγιο, σε Vodafone. Σήμερα λάβαμε 2 αναπάντητες (μάλλον χτυπούσε για ώρα το τηλέφωνο αλλά δεν το αντιληφθήκαμε γιατί λείπαμε από το σπίτι) και ψάχνοντας τον αριθμό από την αναγνώριση κλήσης στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι ήταν της Cosmote. Ρώτησα τον πατέρα μου και θυμήθηκε ότι είχε έρθει ένας φακελος από την Cosmote μετά την φορητότητα, αλλά σκεπτόμενος ότι είχε γίνει ήδη η φορητότητα στην Voda νόμιζε ότι είχε ξεμπερδέψει εντελώς από την Cosmote και πέταξε τον φάκελο χωρίς να δει τι έχει μέσα. Εμένα δεν μου το είχε αναφέρει αυτό, και δεν είχε κοιτάξει τι έχει μέσα ο φάκελος, αλλά υποθέτω ότι ήταν χρέωση για τις ημέρες του τελευταίου μήνα μέχρι όταν πήγε στην Voda, και υποθέτω ότι μας κάλεσαν από την Cosmote για να μας ενημερώσουν ότι χρωστάμε χρήματα και να προνοήσουμε να πληρώσουμε το συντομότερο. Πως μπορούμε να δούμε ότι χρωστάμε κάτι; Επίσης, δεδομένου ότι έχει υπάρχει μια καθυστέριση στην πληρωμή τουλάχιστον 2 μηνών, υποθέτω θα πληρώσουμε κάποιο τόκο; Το πρόγραμμα που είχε ο πατέρας μου στην Cosmote του έβγαινε περίπου 30 ευρώ το μήνα και η φορητότητα έγινε περίπου στην μέση του τελευταίου μήνα, οπότε υπολογίζουμε να χρωστάμε γύρω στα 15 με 17 ευρώ. Αν χρωστάμε κάτι εννοείται ότι θα το πληρώσουμε (δεν είμαστε τύποι που αφήνουμε απλήρωτους λογαριασμούς, απλώς τώρα έγινε η βλακεία) αλλά επειδή μένουμε σε χωριό δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε κατάστημα Γερμανός ή ΟΤΕShop. Edited by gokuthelegend
i8vv46-6.png

Φαντάζομαι θα μπορούν να σας πληροφορήσουν για κάτι τέτοιο και από την εξυπηρέτηση πελατών, ίσως αφού κάνουν κάποια ταυτοποίηση στα στοιχεία του κατόχου της γραμμής. Τηλέφωνο είναι το 13888. Από ότι βλέπω έχει χρέωση αν καλέσεις από άλλον πάροχο, αλλά 0,19€ ανά κλήση λέει από κινητό Cosmote. Οπότε καλύτερα να βρείτε κάποιο καρτοκινητό Cosmote για να καλέσετε.

Απ'το 13888 (ακόμα και από άλλο σταθερό ΟΤΕ δωρεάν, πατώντας 2) μαθαίνεις τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής μιλώντας με εκπρόσωπο

και έπειτα τον βάζεις εδώ: https://www.cosmote.gr/fixed/epayment για να πληρώσεις με χρεωστική κάρτα.

Ο κωδικός είναι απαραίτητος για την πληρωμή και αν δεν τον ξέρεις, τον μαθαίνεις με τον παραπάνω τρόπο.

Έχω δύο κάρτες cosmote στο ίδιο κινητό... Η μία είναι whatsup και η άλλη συμβόλαιο Internet on the go... Πως γίνεται η πρώτη να έχει πάντα πολύ καλύτερο σήμα? Και συμβαίνει σε όλες τις συσκευές που το δοκίμασα αυτά τα χρόνια...

Κυρίως από περιέργεια ρωτάω...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Έχω δύο κάρτες cosmote στο ίδιο κινητό... Η μία είναι whatsup και η άλλη συμβόλαιο Internet on the go... Πως γίνεται η πρώτη να έχει πάντα πολύ καλύτερο σήμα? Και συμβαίνει σε όλες τις συσκευές που το δοκίμασα αυτά τα χρόνια...

Κυρίως από περιέργεια ρωτάω...

Δλδ, λες, ότι η whats'up έχει "καλύτερο σήμα" από το συμβόλαιο IOG σε όλες τις συσκευές;

Τί εννοείς "καλύτερο σήμα"; Το dBm (ισχύς σήματος πχ 3 στα 5); Το speedtest; Το ping; Τη γενική εμπειρία, υποκειμενικά; Τί εννοείς;

Αν η μια sim είναι στη 2η θέση δίκαρτου κινητού, τα πιο πολλά δίκαρτα έχουν άλλη "λήψη" (2G, 3G, 4G) στη μια θέση sim από την άλλη.

Αλλά λες: "σε όλες τις συσκευές".

Δεν το θεωρώ λογικό το συμβόλαιο να έχει "χειρότερη λήψη" από καρτοκινητό.

Ίσως και το συμβόλαιο IOG σου να "πιάνει" ΩΣ 3G και όχι 4G. Το κοίταξες αυτό;

Γενικά κι εγώ έχω παρατηρήσει κάποιες sim C-Ote να έχουν "άλλη απόδοση" από άλλες sim.

Είναι απλό. Αν έχεις ορίσει να πιάνει 3G/4G από αυτήν που έχει τα δεδομένα, η άλλη θα πιάνει 2G. Το τελευταίο είναι σχεδόν παντού πιο δυνατό από το 3g/4g, οπότε για αυτό θα δείχνει έτσι σε όλες τις δίκαρτες συσκευές.

Όχι κανονικά 4g είναι... Πχ αυτή τη στιγμή έχω 4/5 στην κάρτα και 2/5 στο συμβόλαιο... Η διαφορά φαίνεται κυρίως στα σημεία με αδύνατο σήμα... Μπορεί η κάρτα να έχει μια γραμμή ενώ το συμβόλαιο δεν πιάνει καθόλου σήμα (έχει κλείσει δηλαδή)...

Mark

Το έχω τεστάρει και σε διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Δηλαδή έχεις βάλει τις 2 κάρτες σε διαφορετικές συσκευές, και είναι ρυθμισμένες στον ίδιο τύπο δικτύου(3G και πάνω);

Άρα μιλάς για την ισχύ σήματος dBm.

Για να το επιβεβαιώσεις ότι ισχύει αυτό,

βάλε πρώτα τη μια και μετά την άλλη στον ίδιο τύπο δικτύου (πχ 4G ή 3G κλπ) σε κινητό 1 sim και με ένα app κατέγραψε το dBm που έχεις από την ίδια θέση κινητού.

Και επανέλαβε και σε άλλες θέσεις/τοποθεσίες.

Περίεργο μου φαίνεται, ειδικά το συμβόλαιο να έχει "χειρότερη λήψη" από καρτοκινητό. Να έλεγες το ανάποδο, ΟΚ.

Να πω κάτι άλλο εγώ (που είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί, πχ σχεδόν ανέφικτο πχ με παρόμοιο με τον παραπάνω τρόπο "επιβεβαίωσης"):

Έχω παρατηρήσει άλλες sim (ίδιας ή διαφορετικής εταιρείας) να έχουν διαφορετική "κατανάλωση ΜΒ" για τις ίδιες επισκέψεις sites στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Edited by jimmiss

Να ρωτήσω κάτι κ εγώ πήρα τηλ στην κοσμοτέ για να διακοψω ένα συμβόλαιο κ μου είπαν ότι υπάρχει κόστος 10€ ενώ το συμβόλαιο λήγει 16 του μήνα

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

BORN TO BE AEL

Να ρωτήσω κάτι κ εγώ πήρα τηλ στην κοσμοτέ για να διακοψω ένα συμβόλαιο κ μου είπαν ότι υπάρχει κόστος 10€ ενώ το συμβόλαιο λήγει 16 του μήνα

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Φορητοτητα σε άλλο δίκτυο και συγκεκριμένα καρτοκινητο για να επιστρέψεις μετά αν θες.

Γτ αν κάνω φορητότητα δε θα με χρεώσει το 10ευρω στον τελευταίο λογαριασμό; Τόσο απλό είναι;
BORN TO BE AEL

Γτ αν κάνω φορητότητα δε θα με χρεώσει το 10ευρω στον τελευταίο λογαριασμό; Τόσο απλό είναι;

Διάβασε την τελευταία παράγραφο και την παρένθεση!! :)

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/pricelist/index.jsp?catName=SpecialChargeCasesTR

Γεια σας παιδια. Ειχε ο πατερας μου και η μητερα μου οικογενιακο συμβολαιο στην Cosmote το οποιο εληξε προσφατα. Το πακετο τρεχει με τα ιδια χρηματα που ειχαν υπογραψει πριν περιπου δυο χρονια ακομη και τωρα. Το μονο που μας δινει η cosmote αυτη την στιγμη ειναι απο μια αναβαθμιση και στα 2 νουμερα αξιας 160Ευρω. Εγω τους προτεινω να μην παρουν αυτη την ανανεωση συμβολαιου λογο οτι πουλανε πολυ ακριβοτερα τα κινητα (δηλαδη της ταξης 60-100Ε παραπανω απο το skroutz το ιδιο κινητο και δεν ειναι αναγκη για αλλαγη των συσκευων). Πληρωνουν γυρω στα 70-75ε το μηνα. Χωρις επιδοτηση κοβουν ενα 6ευρω το μηνα (τιποτα)....Ο πρωτος αριθμος ,και βασικος γτ χρειαζεται για την δουλεια, εχει το προγραμμα συμφωνα με τον λογαριασμο "Cosmote Mobile Plus 45". Στον τελευταιο λογαριασμο βλεπω οτι εχει μιλησε πραγματικη διαρκεια 04:22:43 και τιμολογηθαισα 05:04:02. Νομιζω πως εχει 1500" προς ολους με ελαχιστη κληση τα 3 λεπτα. Το αλλο νουμερο εχει το "Cosmote 35". Πραγματικη διαρκεια 05:05:42, τιμολογηθαισα 05:36:06.

Εψαξα vodafone και η υπαλληλος μου ειπε για 2 προγραμματα ονοματι "700' προς ολους" 51,58Ευρω/μηνα (δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για αυτο το πακετο).

Το μεγαλο μου ερωτημα ειναι πως να το τρεξω το θεμα;; Δεν θελω να μεινω cosmote με αυτα τα χρηματα σε καμια περιπτωση. Πως μπορω να παρω καλυτερο πακετο απο τον cosmote;; Να κανω μια φορητοτητα;; Να κανω αλλαγη σε εταιρια;; Θα παρουν τηλ και θα προτεινουν καλυτερο πακετο;; Αν υπαρχει καποιος οδηγος στο site ή γενικα στειλτε μου. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας κσι δεκτη η καθε προταση σας.

Θα σου έλεγα να κάνεις φορητότητα ηλεκτρονικά σε μια απο τις άλλες δυο εταιρίες σε πακέτα που να σε καλύπτουν σε περίπτωση που δεν σου κάνει αντιπροσφορά η cosmote ( λίγο δύσκολο να μην σου κάνει). Ηλεκτρονικά γιατί έχεις την "ασφάλεια" της απομακρυσμένης αγοράς και δεν μπλέκεις με υπαλλήλους που μπορεί "τυχαία" να αργήσουν να στείλουν κάποιο φαξ ή αίτηση με ακύρωση φορητότητας. Η εκτίμηση μου είναι ότι μπορεί να κατέβεις και κάτω από 50 ευρω για τα δύο πακέτα που έχεις.

Επίσης, γιατί δεν κοιτας και για καρτα? Γενικά είναι πολύ πιο φθηνή απο τα συμβόλαια.

Θα σου έλεγα να κάνεις φορητότητα ηλεκτρονικά σε μια απο τις άλλες δυο εταιρίες σε πακέτα που να σε καλύπτουν σε περίπτωση που δεν σου κάνει αντιπροσφορά η cosmote ( λίγο δύσκολο να μην σου κάνει). Ηλεκτρονικά γιατί έχεις την "ασφάλεια" της απομακρυσμένης αγοράς και δεν μπλέκεις με υπαλλήλους που μπορεί "τυχαία" να αργήσουν να στείλουν κάποιο φαξ ή αίτηση με ακύρωση φορητότητας. Η εκτίμηση μου είναι ότι μπορεί να κατέβεις και κάτω από 50 ευρω για τα δύο πακέτα που έχεις.

Επίσης, γιατί δεν κοιτας και για καρτα? Γενικά είναι πολύ πιο φθηνή απο τα συμβόλαια.

Αρχικα σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Το 1ο δεν μπορει να αλλαξει σε καρτα λογω δουλειας. Στο 2ο ειμαστε αναμεσα και σε αυτην την επιλογη(καρτοκινητο). Ειμαι φοιτητης οποτε εχω και απο αυτην την μερια πολυ καλα πακετα. Δεν μπορει να γυρισει σε καρτοκινητο φοιτητικο μου ειπαν λογω οτι εκδιδονται νεοι αριθμοι. Μεχρι τωρα εχω κατοχυρωσει το φοιτητικο της vodafone οπου μου εδωσαν νεο αριθμο και το φοιτητικο της cosmote οπου με τον παλιο μου αριθμο το εκανα φοιτητικο. Νομιζω εχει μεινει μονο η wind. Χρησημοποιω κυριως το vodafone και το whats up ως παλιος αριθμος και για αυτους που εχουν ακομη whats up. Γνωριζεται εαν μπορω να βγαλω αυτον το αριθμο και να βαλω το 2ο απο το συμβολαιο. Καλυτερα ειναι να παρω εξηπηρετηση πελατων για να μαθω αυτη την πληροφορια. Για την οφρητοτητα, ας πουμε οτι παρω αυτην την διαδικασια. Ξεκιναει η διαδικασια ειδα, γινεται δεκτο το αιτημα, υπογραφω νεο συμβολαιο ή καρτοκινητα και εχω το δικαιωμα να το ακυρωσω σε καποιες μερες;; Πως γινεται η δουλεια.

Έχω 2 νούμερα Cosmote στο XL πρόγραμμα με 32 το μήνα το καθένα.Λήγει όμως το συμβόλαιο και η καλύτερη προσφορά που μου κάνουν είναι στα 40 ευρώ περίπου το καθένα.Να τολμήσω φορητότητα στη Vodafone/Wind μήπως και πετύχω κάτι καλύτερο;Tο θέμα είναι οτι δεν θέλω να φύγω απο τη Cosmote καθώς είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το δίκτυο και την κάλυψη που έχω και φοβάμαι μην γίνει καμιά στραβή και τώρα που γίνονται γρήγορα οι φορητότητες καταλήξω σε άλλο δίκτυο.Απο την άλλη όμως 80 ευρώ το μήνα πάει πολύ απο 64.Τι λέτε;

Έχω 2 νούμερα Cosmote στο XL πρόγραμμα με 32 το μήνα το καθένα.Λήγει όμως το συμβόλαιο και η καλύτερη προσφορά που μου κάνουν είναι στα 40 ευρώ περίπου το καθένα.Να τολμήσω φορητότητα στη Vodafone/Wind μήπως και πετύχω κάτι καλύτερο;Tο θέμα είναι οτι δεν θέλω να φύγω απο τη Cosmote καθώς είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το δίκτυο και την κάλυψη που έχω και φοβάμαι μην γίνει καμιά στραβή και τώρα που γίνονται γρήγορα οι φορητότητες καταλήξω σε άλλο δίκτυο.Απο την άλλη όμως 80 ευρώ το μήνα πάει πολύ απο 64.Τι λέτε;

Δοκίμασε να κάνεις φορητότητα σε άλλη εταιρεία. Αν δεν σου κάνει καλύτερη πρόταση η cosmote, μπορείς μέσα σε διάστημα 15 ημερών να φύγεις από την άλλη εταιρεία και να ξαναπάς πάλι στην comsote.

Εχω το ιδιο προγραμμα οικογενειακο 2 νουεμρα στα 27 ευρω εκαστος, ληγει σε 1μ, μου εστειλαν μηνυμα να το ανανεωσω στα 34,5€, τους πηρα χθες τηλ να παραπονεθω και αμεσα ο υπαλληλος μου προτεινε τα 31,5 ευρω, το ανανεωσα για αλλους 18μ, παρε λοιπον κι εσυ τηλ