panos.k2 Δημ. 29 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Μαρτίου Δεν έχω Nova πλέον στο κινητό μου, αλλά αν σε κάτι είναι κορυφή είναι στις κλήσεις. με Cosmote+Vodafone που είμαι πλέον, καταλαβαίνω πότε η κλήση δεν είναι VoLTE. H Windάρα ανέκαθεν είχε αψεγάδιαστη ποιότητα στο 2G voice και όσοι την έχουμε χρησιμοποιήσει και με roaming από ξενους παροχους εχει τρομερή διαφορά σε σχέση με τις άλλες. Από 2G Voice κατά το roaming, έχω ξεχωρίσει την Wind και την Ουγγρική Telekom. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chrischal1908 Δημ. 29 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Μαρτίου 6 ώρες πριν, panos.k2 said: Δεν έχω Nova πλέον στο κινητό μου, αλλά αν σε κάτι είναι κορυφή είναι στις κλήσεις. με Cosmote+Vodafone που είμαι πλέον, καταλαβαίνω πότε η κλήση δεν είναι VoLTE. H Windάρα ανέκαθεν είχε αψεγάδιαστη ποιότητα στο 2G voice και όσοι την έχουμε χρησιμοποιήσει και με roaming από ξενους παροχους εχει τρομερή διαφορά σε σχέση με τις άλλες. Από 2G Voice κατά το roaming, έχω ξεχωρίσει την Wind και την Ουγγρική Telekom. Οι ταχύτητες έχουν διαφορά μεγάλη;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. 29 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Μαρτίου 1 hour ago, Chrischal1908 said: Οι ταχύτητες έχουν διαφορά μεγάλη;; Προσωπικά η Voda και η Nova μου φαίνονται πανομοιότυπες στην Αθήνα. Κάπου πιάνει καλύτερα η μια κάπου η άλλη αλλά πάνω κάτω η ίδια εμπειρία είναι. Στα Γιάννενα το πράγμα αλλάζει εντελώς. Η νόβα είναι η μόνη που δεν με έχει κρεμάσει πουθενά. Δεν είναι η πιο γρήγορη αλλά είναι παντού λειτουργική κι έχει μακράν καλύτερη κάλυψη από τη Vodafone, ανταγωνίζεται στα ίσια τον ΟΤΕ και πολλές φορές τον ξεπερνάει γιατί έχει και καλές θέσεις κεραιών μέσα στην πόλη Η Cosmote είναι το προσωπικό μου και η Nova το εταιρικό που πριν λίγους μήνες έγινε Vodafone 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NovaPlay Δημ. 29 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 29 Μαρτίου της καθυστέρησης είναι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmis11 Δημ. 30 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 30 Μαρτίου (edited) Τηλεπικοινωνιακός κόμβος η Νέα Φώκαια Χαλκιδικής!!! Από τις ελάχιστες φορές στη ζωή που μπορούμε να πούμε, κάθε χρόνο και καλύτερα... Υ.Γ. υπάρχουν μετρήσεις και στις άλλες δύο εταιρίες, σημείο μέτρησης, κοντά στο νέο νηπιαγωγείο, σε εσωτερικό χώρο. Edited 30 Μαρτίου by jimmis11 10 Παράθεση Το μεγαλύτερο λάθος ενός ανθρώπου είναι όταν δεν καταλαβαίνει τα λάθη που κάνει, ώστε να τα διορθώσει! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chrischal1908 Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου Στο Μαρούσι στην περιοχή μου, μου είπαν μέχρι τέλος Μάη πάντως! Έχουν καθυστερήσει αλλά υπάρχει βελτίωση. Σε εσωτερικό χώρο είναι το ζήτημα με τις ταχύτητες και την απόκριση του δικτύου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου Φήμες λένε ότι θα αναβαθμίσει με 5g εντός της εβδομάδας το micro στη πλατεία Αμπελοκήπων και τη κεραία στην οδό Σκεπάρνη 3 πάλι στους Αμπελόκηπους!! (Θεσσαλονίκη) Υγ: είναι ακόμα με 2g δεν πέρασαν ποτέ στην εποχή του 3g ή 4g. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arinos Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου Ελπίζω να γίνει το ίδιο και στους Αμπελόκηπους εδώ Αθήνα, έχει ένα micro με 4g και σέρνεται αν συνδεθεί σε αυτό 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου 1 minute ago, Arinos said: Ελπίζω να γίνει το ίδιο και στους Αμπελόκηπους εδώ Αθήνα, έχει ένα micro με 4g και σέρνεται αν συνδεθεί σε αυτό Εσείς όμως εκεί στην Αθήνα (Αμπελόκηποι) είστε πολύ μπροστά με τις φάρμες στον 16ο όροφο. Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη, Καραβάν Σαράϊ είμαστε... Ντιπ για ντιπ χωριό. 6 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου Το πρωταπριλιάτικο είναι ότι θα αναβαθμιστούν πάντως 😂 κατά τ'άλλα 2026 και ακόμα τα έχουν με 2g, τζάμπα τα μισθώματα 😂 το micro στην άδεια ακόμα γράφει TIM αν είναι δυνατόν! 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου SA μόνο μεσω FWA για την ώρα 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου 32 minutes ago, CaptainNickGR said: SA μόνο μεσω FWA για την ώρα Με πρόλαβες γιατί εγώ η ενημέρωση που είχα είναι πως θα παίζουν με NSA για αρχή για μεγαλύτερη ασφάλεια 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου 2 ώρες πριν, evang.t said: Με πρόλαβες γιατί εγώ η ενημέρωση που είχα είναι πως θα παίζουν με NSA για αρχή για μεγαλύτερη ασφάλεια Μεγαλύτερη ασφάλεια στο NSA? Χάνουμε μαλλιά. 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου Πάντως ακόμα στο 5G SA μόνο Ν78 δίνει. Αν δεν ανάψει και Ν1, με σκέτη Ν78 που πάνε; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου 13 minutes ago, elkons said: Πάντως ακόμα στο 5G SA μόνο Ν78 δίνει. Αν δεν ανάψει και Ν1, με σκέτη Ν78 που πάνε; ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΤΗ-ΝΕΤΗ Ν78 ΔΙΝΟΥΝ;;; 1 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου (edited) 1 hour ago, georgemv said: Μεγαλύτερη ασφάλεια στο NSA? Χάνουμε μαλλιά. Εννοείται ναι, μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς τις ταχύτητες έχει το NSA λόγω περισσότερου bandwidth. Σίγουρα από άποψη Latency το Signaling μέσω lte είναι λιγότερο αποδοτικό από ότι το Native 5G, αλλά αν μιλαμε καθαρά για ταχύτητες τότε το NSA είναι πιο ασφαλής επιλογή 42 minutes ago, georgemv said: ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΤΗ-ΝΕΤΗ Ν78 ΔΙΝΟΥΝ;;; Μα δεν δίνουν… Edited 1 Απριλίου by evang.t 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου 1 ώρα πριν, evang.t said: Εννοείται ναι, μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς τις ταχύτητες έχει το NSA λόγω περισσότερου bandwidth. Σίγουρα από άποψη Latency το Signaling μέσω lte είναι λιγότερο αποδοτικό από ότι το Native 5G, αλλά αν μιλαμε καθαρά για ταχύτητες τότε το NSA είναι πιο ασφαλής επιλογή Μα δεν δίνουν… Εννοείς από θέμα ταχυτήτων, ΟΚ. Κατάλαβα από θέμα privacy, λάθος μου. Έβγαλαν σήμερα ανακοίνωση για FWA μέσω slicing, άρα δίνουν πλέον. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου 20 minutes ago, georgemv said: Εννοείς από θέμα ταχυτήτων, ΟΚ. Κατάλαβα από θέμα privacy, λάθος μου. Έβγαλαν σήμερα ανακοίνωση για FWA μέσω slicing, άρα δίνουν πλέον. Έκανα λάθος στη διατύπωση κι εγω. Για χρήση από κινητό δε δίνουν. Εκεί έχει μεγαλύτερα σημασία θεωρώ να υπάρχουν άλλες συχνότητες. Το fwa με slicing θα παίζει μια χαρά όπου δίνεται. Υποστηρίζεται tdd massive Mimo και beam forming που δουλεύουν καλύτερα σε Ν78 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 1 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 1 Απριλίου 18 minutes ago, evang.t said: Έκανα λάθος στη διατύπωση κι εγω. Για χρήση από κινητό δε δίνουν. Εκεί έχει μεγαλύτερα σημασία θεωρώ να υπάρχουν άλλες συχνότητες. Το fwa με slicing θα παίζει μια χαρά όπου δίνεται. Υποστηρίζεται tdd massive Mimo και beam forming που δουλεύουν καλύτερα σε Ν78 Εάν έχουν αγοράσει τα ανάλογα RAN features από Hua. Επίσης να δούμε τι τερματικά θα δώσουν. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 17 ώρες πριν, CaptainNickGR said: SA μόνο μεσω FWA για την ώρα Mέχρι 500Mbps. Στα χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Η ΚΟΣΜΟΤΕ πρέπει να αυξήσει το όριο των 300mbps, επιτέλους. Πάντως η ΝΟΒΑ πιέζει αρκετά. Δεν έχει καθόλου καλή απόδοση στην περιοχή μου αλλά είναι πλέον καλός παίκτης στην αγορά πιέζοντας τον ανταγωνισμό να δίνει περισσότερα. 5 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 36 minutes ago, mixtri said: Mέχρι 500Mbps. Στα χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Η ΚΟΣΜΟΤΕ πρέπει να αυξήσει το όριο των 300mbps, επιτέλους. Πάντως η ΝΟΒΑ πιέζει αρκετά. Δεν έχει καθόλου καλή απόδοση στην περιοχή μου αλλά είναι πλέον καλός παίκτης στην αγορά πιέζοντας τον ανταγωνισμό να δίνει περισσότερα. Με το Dynamic network slicing υπάρχει περίπτωση η υπερφόρτωση που μπορεί να προκαλέσουν οι FWA γραμμές να έχει αντίκτυπο στο δίκτυο που θα μπαίνουν τα κινητά; Το ρωτάω με την λογική ότι αν μοιραστούν 300αρες και 500αρες έτσι, οριακά ούτε VoNR κλήσεις δεν θα βγάζουμε. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου (edited) 1 ώρα πριν, CaptainNickGR said: Με το Dynamic network slicing υπάρχει περίπτωση η υπερφόρτωση που μπορεί να προκαλέσουν οι FWA γραμμές να έχει αντίκτυπο στο δίκτυο που θα μπαίνουν τα κινητά; Το ρωτάω με την λογική ότι αν μοιραστούν 300αρες και 500αρες έτσι, οριακά ούτε VoNR κλήσεις δεν θα βγάζουμε. Καλό ποιντ Δεν θα έχουν ίδιο priority τα fwa με το VoNR και τη χρήση από κινητά. Με σωστά qos profiles στο core λύνεται το θέμα και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη χρήση από κινητά To core είναι Ericsson υπενθυμίζω 😉 Το RAN είναι Huawei και θέλει λίγο προσοχή στο πως θα εφαρμόσει τα qos που ορίζει το core, αλλά δε πιστεύω να υπάρξει θέμα Edited 2 Απριλίου by evang.t Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 2 ώρες πριν, mixtri said: Mέχρι 500Mbps. Στα χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Η ΚΟΣΜΟΤΕ πρέπει να αυξήσει το όριο των 300mbps, επιτέλους. Πάντως η ΝΟΒΑ πιέζει αρκετά. Δεν έχει καθόλου καλή απόδοση στην περιοχή μου αλλά είναι πλέον καλός παίκτης στην αγορά πιέζοντας τον ανταγωνισμό να δίνει περισσότερα. Το χειρότερο "FWA" ( ο Θεός να το πει ) το έχει η Vodafone.. Καμία σχέση με αυτό που δίνουν Cosmote και Nova. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 12 minutes ago, evang.t said: Καλό ποιντ Δεν θα έχουν ίδιο priority τα fwa με το VoNR και τη χρήση από κινητά. Με σωστά qos profiles στο core λύνεται το θέμα και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη χρήση από κινητά To core είναι Ericsson υπενθυμίζω 😉 Το RAN είναι Huawei και θέλει λίγο προσοχή στο πως θα εφαρμόσει τα qos που ορίζει το core, αλλά δε πιστεύω να υπάρξει θέμα Εκτός των κλήσεων μακάρι να δουλεύει και στο browsing κανονικά. Θα είναι άδικο να κάνει ένα κινητό Speedtest και να έχει αντίκτυπο στα FWA. Το βλέπω να έρχεται limit στα κινητά. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 1 hour ago, CaptainNickGR said: Εκτός των κλήσεων μακάρι να δουλεύει και στο browsing κανονικά. Θα είναι άδικο να κάνει ένα κινητό Speedtest και να έχει αντίκτυπο στα FWA. Το βλέπω να έρχεται limit στα κινητά. (Θέλουμε να) έχουμε και κάποιο στοιχειώδες net neutrality. Είναι λογικό να γίνεται διαχείριση σε συνθήκες συμφόρησης, αλλά υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι λογικό να συζητάμε για προτεραιότητες ανά είδος κίνησης. Το slicing από μόνο του καλύπτει μεγάλο μέρος της απαίτησης εξασφάλισης πόρων. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts