Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επιτέλους μίλησες ειλικρινά ! Με ΟΛΕΣ τις συσκευές παίζει χάλια το Upload σε πάρα πολλές περιοχές. Iphone και Android

Όντως, δεν έχεις δοκιμάσει στην Ελλάδα το δίκτυο σε 5G+ ?

I cannot believe this paradox 😉

8 ώρες πριν, mixtri said:

Έχεις SA; Μήπως να δοκιμάσεις με NSA; Στο SA το aggregated φάσμα είναι πολύ λιγότερο με αποτέλεσμα να έχεις χειρότερη ταχύτητα και ιδιαίτερα στο uplink. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δοκιμάσει SA Cosmote στο τηλέφωνο. Οπότε έρχομαι Ελλάδα είμαι τεμπέλης να πάω να αλλάξω SIM. Ίσως αυτή  τη φορά.

Τα προβλήματα που έχει η κοσμοτε στο SA με τα παγώματα δεν είναι λόγω RAN. Και το ξέρουν και το διορθώνουν. Δεν λέει κανείς ψέμματα εδώ μέσα. Αλλά μην κάνεις υποθέσεις για το τι φταίει γιατί έχεις πέσει πολύ έξω.

Κάθε φορά που ενας πελάτης της Cosmote έχει προβλήματα επειδή εντάχτηκε ΑΥΤΟΜΑΤΑ η συσκευή του σε Stand Alone 5G+ με προβλήματα, για μέρες , για εβδομάδες ( !!!! ) ΔΕΝ γνωρίζει τι και πως ! , απλά αλλάζει δίκτυο και μένει δυσαρεστημένος!

Οι άλλες 2 εταιρείας τρίβουν τα χέρια τους απο την χαρά καθε φορα που οι νέοι πελάτες που έρχονται δυσαρεστημένοι απο Cosmote απαντάνε στο ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ " λόγω προβλημάτων στη σύνδεση με το ιντερνετ " " λόγω προβλημάτων στις κλήσεις φωνής "

VoNR lost calls due to noise and uplink.

VoWIFI Calling drops due to handover errors.

Flight mode ON and OFF για να παίξει ξανα το Internet επειδή... κόλλησε το Handover απο Cell σε Cell.

Συγχαρητήρια 

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

3 ώρες πριν, vaggos_fromhell said:

Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με τεχνικά θέματα τηλεπικοινωνιών, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς είναι SA και NSA, πώς βλέπω τι έχω και πώς το αλλάζω; 

@georgemvγια πες πως γίνεται στο Samsung…

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

άρα αν καταλαβαίνω καλά και μετά από επιφανειακό ψάξιμο που έκανα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζω έχουν να κάνουν με το γεγονός οτι χρησιμοποιώ το standalone 5G δίκτυο της Cosmote (SA) και ότι δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσω σε NSA το οποίο χρησιμοποιεί την υπάρχουσα 4G υποδομή. 

18 minutes ago, vaggos_fromhell said:

άρα αν καταλαβαίνω καλά και μετά από επιφανειακό ψάξιμο που έκανα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζω έχουν να κάνουν με το γεγονός οτι χρησιμοποιώ το standalone 5G δίκτυο της Cosmote (SA) και ότι δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσω σε NSA το οποίο χρησιμοποιεί την υπάρχουσα 4G υποδομή. 

Όπου δεν υπάρχει SA, γυρνάει σε NSA.

Για αρχή δωσε Netmonster στα σημεία που δε σε καλύπτει να δούμε γενικά τι μπορεί να είναι.

Να αναφέρω ότι στην παραλία Τσονίμα στην Κερατέα συνεχίζει η Cosmote να δίνει "Ε", με τις κλήσεις να πέφτουν αν κουνηθείς από συγκεκριμένο σημείο.

Οι άλλες 2 no service ή εικονικό 5G, ανάλογα το σημείο.

Ο ΟΤΕ πιάνει με το ζόρι από τον τοπικό ΟΤΕ που έχει μια σάπια πανάρχαια κεραία.

Και μιλάμε για παραλία που το καλοκαίρι δεν πέφτει καρφίτσα.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

2 ώρες πριν, vaggos_fromhell said:

Πήγαινε στις ρυθμίσεις δικτύου και επίλεξε 4G για 1 εβδομάδα, δες αν βελτιώνεται η κατάσταση.

22 minutes ago, MIKU said:

Να αναφέρω ότι στην παραλία Τσονίμα στην Κερατέα συνεχίζει η Cosmote να δίνει "Ε", με τις κλήσεις να πέφτουν αν κουνηθείς από συγκεκριμένο σημείο.

Οι άλλες 2 no service ή εικονικό 5G, ανάλογα το σημείο.

Ο ΟΤΕ πιάνει με το ζόρι από τον τοπικό ΟΤΕ που έχει μια σάπια πανάρχαια κεραία.

Και μιλάμε για παραλία που το καλοκαίρι δεν πέφτει καρφίτσα.

Απ τη μια μεριά έχει Micro, απ την άλλη μια Omni και γύρω Micro (λογικά η σάπια που λες). Πάλι χαραμησανε ολόκληρη άδεια για αυτό το πράγμα ενω μπορούσαν να καλύψουν άνετα.

2 minutes ago, elkons said:

Απ τη μια μεριά έχει Micro, απ την άλλη μια Omni και γύρω Micro (λογικά η σάπια που λες). Πάλι χαραμησανε ολόκληρη άδεια για αυτό το πράγμα ενω μπορούσαν να καλύψουν άνετα.

Ποιος ξέρει τι κάνουν.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Αν έχουμε βρει κάποιο cell id που δεν υπάρχει στο cell mapper, πώς μπορούμε να δούμε πού βρίσκεται η κεραία; Έχω iphone οπότε δυστυχώς μέχρι cell id μπορώ να δω

Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ εξωτερικός χώρος Ν78  https://www.speedtest.net/my-result/a/11607615900

Και 4g band 7 μόνο γιατί ως γνωστόν μόλις πλακώσει κίνηση φεύγει το ca  https://www.speedtest.net/my-result/a/11607613993

Νομίζω πρέπει να κάνει κάτι άμεσα δεν γίνεται να έχει με μία Ν78 όλο το ιστορικό κέντρο. Ας βάλει κιαλλα micro ούτως ή άλλως πιο κάτω προς προξένου Κορομηλά δεν έχει κάλυψη.

Δοκιμάζοντας να το έχω μόνιμα σε nr μετά από λίγη ώρα που το κινητό μένει σε idle δεν έχω κλήσεις και δεδομένα χωρίς λειτουργία πτήσης, γυρίζω σε 4g αλλά η απόκριση είναι πάλι χάλι. Δεν έχουν παράπονα από εταιρικά απορώ...

Edited by VasilisSam

Γεια χαρά σε όλους, καλησπέρα σας μετά από καιρό. Σήμερα η επική συναυλία της απόλυτης thrash μπάντας όλων των εποχών στο ΟΑΚΑ με επίσημο χορηγό την πράσινη. Για να δούμε τι δουλειά έχουν κάνει και τι απίδια θα πιάσει ο σάκος και πόσο θα κρατηθεί όρθιο. To βλέπω στο For whom the bell tolls να πέφτουν όλα 😛 . Καλά να περάσετε όσοι πάτε, περιμένουμε ρεπόρτο και στιγμιότυπα. Το κέρατό μου να μη πάρω εισιτήριο, νωρίς το θυμήθηκα, μας έφαγε το πέρα δώθε τελικά 😛 😅

1 ώρα πριν, johnny_htc said:

Γεια χαρά σε όλους, καλησπέρα σας μετά από καιρό. Σήμερα η επική συναυλία της απόλυτης thrash μπάντας όλων των εποχών στο ΟΑΚΑ με επίσημο χορηγό την πράσινη. Για να δούμε τι δουλειά έχουν κάνει και τι απίδια θα πιάσει ο σάκος και πόσο θα κρατηθεί όρθιο. To βλέπω στο For whom the bell tolls να πέφτουν όλα 😛 . Καλά να περάσετε όσοι πάτε, περιμένουμε ρεπόρτο και στιγμιότυπα. Το κέρατό μου να μη πάρω εισιτήριο, νωρίς το θυμήθηκα, μας έφαγε το πέρα δώθε τελικά 😛 😅

Δουλεύει!!

Btbzaxj.md.jpg

Μιλήσαμε κιόλας λίγο, δεν είχε θέμα κλήση μέσω Instagram. 

(Μέχρι στιγμής)

Και στους Coldplay πυ γινόταν χαμός ήταν η μνονη που δούλευε αξιοπρεπέστατα.

8 minutes ago, georgebad said:

Και στους Coldplay πυ γινόταν χαμός ήταν η μνονη που δούλευε αξιοπρεπέστατα.

Και στην Άννα Βίσση η μόνη που δούλευε μετα τις 22:00, πολλοί έκαναν live στο TikTok μέχρι το τέλος. Απλά τώρα με τους Metallica, ένας λόγος παραπάνω που είναι επίσημος χορηγός.

Ανέβασε φίλος βίντεο, ολόφρεσκο, οπότε δουλεύει 😅

Btm1Jx2.md.jpg

Ανέβασε και άλλο μετά από 2λ, με διάρκεια 50δ οπότε έχει Upload. 

Edited by elkons

Έχουν φέρει βαν με έξτρα κεραίες ή βασίζονται στις ήδη εγκατεστημένες κεραίες που έχει το στάδιο;

39 minutes ago, elkons said:

Και στην Άννα Βίσση η μόνη που δούλευε μετα τις 22:00

Εισαι σιγουρος;

Με είχαν πάρει βίντεο κλήση όταν έλεγε το δε θέλω να ξερεισ και την ατμόσφαιρα με νόβα, μια χαρά ήταν η ποιότητα.

Και το θυμάμαι γιατί περίμενα να μην βγαίνει FaceTime με τη νόβα 

7 ώρες πριν, VasilisSam said:

Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ εξωτερικός χώρος Ν78  https://www.speedtest.net/my-result/a/11607615900

Και 4g band 7 μόνο γιατί ως γνωστόν μόλις πλακώσει κίνηση φεύγει το ca  https://www.speedtest.net/my-result/a/11607613993

Νομίζω πρέπει να κάνει κάτι άμεσα δεν γίνεται να έχει με μία Ν78 όλο το ιστορικό κέντρο. Ας βάλει κιαλλα micro ούτως ή άλλως πιο κάτω προς προξένου Κορομηλά δεν έχει κάλυψη.

Δοκιμάζοντας να το έχω μόνιμα σε nr μετά από λίγη ώρα που το κινητό μένει σε idle δεν έχω κλήσεις και δεδομένα χωρίς λειτουργία πτήσης, γυρίζω σε 4g αλλά η απόκριση είναι πάλι χάλι. Δεν έχουν παράπονα από εταιρικά απορώ...

Τι διάολο. Χάνεται το paging? Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό που περιγράφεις.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

6 minutes ago, mixtri said:

Κυρίως χαμένο paging απο μπερδεμενο AMF ειναι αυτά. Αν δεν έχουν υπολογιστεί σωστά τα neighbor relations, κτλ

Edited by georgemv

14 minutes ago, panos.k2 said:

Εισαι σιγουρος;

Με είχαν πάρει βίντεο κλήση όταν έλεγε το δε θέλω να ξερεισ και την ατμόσφαιρα με νόβα, μια χαρά ήταν η ποιότητα.

Και το θυμάμαι γιατί περίμενα να μην βγαίνει FaceTime με τη νόβα 

Έτυχε. Ηταν στα όρια του το δίκτυο εκεί. 

51 minutes ago, silverag said:

Έχουν φέρει βαν με έξτρα κεραίες ή βασίζονται στις ήδη εγκατεστημένες κεραίες που έχει το στάδιο;

Έχει κανονικά εγκατάσταση έτοιμη μέσα για το στάδιο. 

57 minutes ago, elkons said:

Και στην Άννα Βίσση η μόνη που δούλευε μετα τις 22:00, πολλοί έκαναν live στο TikTok μέχρι το τέλος. Απλά τώρα με τους Metallica, ένας λόγος παραπάνω που είναι επίσημος χορηγός.

οι ορίτζιναλ πηγαίνουν στο χοτελ να έχουν και σήμα και να ακούσουν και τα πιο γαβ γαβ της αννας😉

4 minutes ago, evang.t said:

Έτυχε. Ηταν στα όρια του το δίκτυο εκεί.  

Ανα διαστήματα λειτουργούσε. Η Vodafone είχε χοντρό θέμα. 

6 minutes ago, evang.t said:

οι ορίτζιναλ πηγαίνουν στο χοτελ να έχουν και σήμα και να ακούσουν και τα πιο γαβ γαβ της αννας😉

😭🤣

18 minutes ago, mixtri said:

Είναι αρκετά ενοχλητικό, πολλές φορές παρατηρώ αν μπω σε ασανσέρ χαθεί το σήμα για λίγο και επανέλθει μόλις βγω μετά δεν έχω πάλι δεδομένα. Με nsa δεν είχα ποτέ θέμα τόσα χρόνια.

44 minutes ago, VasilisSam said:

Είναι αρκετά ενοχλητικό, πολλές φορές παρατηρώ αν μπω σε ασανσέρ χαθεί το σήμα για λίγο και επανέλθει μόλις βγω μετά δεν έχω πάλι δεδομένα. Με nsa δεν είχα ποτέ θέμα τόσα χρόνια.

Αυτή η φάση που περιγράφεις από πάνω, και το έχουν παρατηρήσει και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, συμβαίνει μόνο σε Telecom ή και στις άλλες δύο; Αν έχω καταλάβει καλά δεν συμβαίνει σε Nova γιατί έχει ελάχιστα ανεπτυγμένο 5G δίκτυο.
ΥΓ. Nova έχω για 1η εταιρεία άλλα έχω δοκιμάσει συχνά Cosmote μέσα στο σπίτι μου στο κέντρο Αθήνας σε όροφο και δεν πιάνει τιποτις...  :classic_sad:

Οι άλλες 2 δεν έχουν δώσει ακόμα 5g SA, και να δώσουν όμως δεν θα έχω εμπειρία, τραβάτε με και ας κλαίω είμαι δεν αλλάζω την κοσμοτε😂

41 minutes ago, VasilisSam said:

Οι άλλες 2 δεν έχουν δώσει ακόμα 5g SA, και να δώσουν όμως δεν θα έχω εμπειρία, τραβάτε με και ας κλαίω είμαι δεν αλλάζω την κοσμοτε😂

Το ίδιο μου ειπε και η γιαγιά μου σήμερα (τσακώθηκε με υπάλληλο σε κατάστημα Wind επειδή δε της άλλαζαν τη SIM και τους το κρατάει μανιάτικο 13+ χρόνια)