Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

34 minutes ago, johnnybegood said:

Παιδια τι combo.ειναι αυτο?

Δεν χω ξαναδει sa 2600 με n7

Μεχρι τωρα εχω δει sa 3500 με n78 και sa 2100 με n1

Ιερα οδος και Κηφισου Αιγαλεω

Screenshot_20260506_173452_Speedtest.jpg

Screenshot_20260506_172105_NetMonster.jpg

Αν ξανά περνάς, και το Netmonster εξακολουθεί να δείχνει Ν7, θα χε ενδιαφέρον να δουμε και τι δείχνει στο service mode *#0011#

Hlias.

On 27/4/2026 at 8:43 ΠΜ, georgemv said:

Έχει απενεργοποιηθεί στη γραμμή σου το 5G+. Ζήτα να το ενεργοποιήσουν, πες έχεις συμβατή συσκευή και σε σημεία που είχες 5G+ πλέον δε συνδέεται. Αν πέσεις σε γνώστη, θα καταλάβει τι λες.

Εμένα μου βγάζει τα εξής. Τι σημαίνει, γιατί δεν έχω ιδέα...

Screenshot_20260506_184647_Service mode RIL.jpg

Screenshot_20260506_184638_Service mode RIL.jpg

Screenshot_20260506_184632_Service mode RIL.jpg

4 minutes ago, takaros11523 said:

Εμένα μου βγάζει τα εξής. Τι σημαίνει, γιατί δεν έχω ιδέα...

Screenshot_20260506_184647_Service mode RIL.jpg

Screenshot_20260506_184638_Service mode RIL.jpg

Screenshot_20260506_184632_Service mode RIL.jpg

Εδω βλέπω LTE B3 + NR N28.

Hlias.

54 minutes ago, elkons said:

Αν ξανά περνάς, και το Netmonster εξακολουθεί να δείχνει Ν7, θα χε ενδιαφέρον να δουμε και τι δείχνει στο service mode *#0011#

Screenshot_20260506_190619_Service mode RIL.jpg

Screenshot_20260506_190601_Service mode RIL.jpg

18 minutes ago, johnnybegood said:

Screenshot_20260506_190619_Service mode RIL.jpg

Screenshot_20260506_190601_Service mode RIL.jpg

Ωχ όντως, Ν7! Δε νομίζω να κάνει λάθος και το Service Mode.

@georgemv 

27 minutes ago, takaros11523 said:

Άρα τι πρέπει να συμπεράνω; Γιατί η ταχύτητα μου είναι η εξής 

Screenshot_20260506_185851_Speedtest.jpg

Είσαι σε 5G NSA, και όχι σε 5G SA (5G+).

Δεν θα έλεγα ότι έχεις και πολύ καλό σήμα πάντως.

Hlias.

3 minutes ago, elkons said:

@georgemv 

Σκεψου ότι στο ίδιο σημείο μέχρι πριν 3 ημέρες έπιανα τουλάχιστον 500.

4 minutes ago, elkons said:

@georgemv 

Στο ίδιο σημείο μέχρι πριν 3 ημέρες έπιανα 500/80...

1 hour ago, georgemv said:

Τουλάχιστον να μην είναι DSS...

Απο ταχυτητες παντως με  sa 2100 ειχα 400/100 ενω τωρα 150/60 περιπου....το ping ομως εξαιρετικο

Edited by johnnybegood

1 minute ago, johnnybegood said:

Απο ταχυτητες παντως με  sa 2100 ειχα 400/100 ενω τωρα 150/60 περιπου....το pin ομως εξαιρετικο

Πριν θα ήσουν με Ν78 λογικά. 

Hlias.

3 ώρες πριν, johnnybegood said:

Παιδια τι combo.ειναι αυτο?

Δεν χω ξαναδει sa 2600 με n7

Μεχρι τωρα εχω δει sa 3500 με n78 και sa 2100 με n1

Ιερα οδος και Κηφισου Αιγαλεω

Screenshot_20260506_173452_Speedtest.jpg

Screenshot_20260506_172105_NetMonster.jpg

Δεν έχουν ανοίξει aggregation ακόμη. Μπομπα.

1 ώρα πριν, georgemv said:

Τουλάχιστον να μην είναι DSS...

Δε νομίζω να πάει σε DSS. Ποιος έχει 4g only device…

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

2 minutes ago, mixtri said:

Δεν έχουν ανοίξει aggregation ακόμη. Μπομπα.

Δε νομίζω να πάει σε DSS. Ποιος έχει 4g only device…

Δεν εμφανίζει τα SCell το netmonster, δεν τα κάνει expose το Android API. Δε βρίσκω το λόγο να μην έχει CA.

2 minutes ago, georgemv said:

Δεν εμφανίζει τα SCell το netmonster, δεν τα κάνει expose το Android API. Δε βρίσκω το λόγο να μην έχει CA.

Προφανώς και θα ενεργοποιηθεί. Η Ν7 δοκιμαστικά ενεργοποιήθηκε. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν υπάρχουν συσκευές 4G Only όμως  ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΈΣ ΜΕ Power Saving Mode μονίμως ενεργό στα κινητά όλων μας 

Θα έρθει η στιγμή πού για να έχουμε βιντεοκλήση χωρίς διακοπές ΣΕ ΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε το 4G Only Power Saving γιατί ένας πάροχος αποφάσισε να ρίξει πολύ παραπάνω φάσμα σε 5G Only χωρίς να υπολογίζει πως όλοι είμαστε σε .....Power Saving σε Iphone και Android 😉

Νομίζω πώς κάνουν λάθος στην Ελλάδα που δεν κρατάνε περισσότερο το Dynamic Spectrum Sharing για 4G/5G παράλληλα.

Στην Γερμανία η Vodafone έκανε το ακριβώς αντίθετο!

Έριξε σε DSS και την Band 1 και την Band 3 !

Εδω στην Ελλάδα η Telekom εξαφάνισε απο το 4G  και 5G NSA την DSS Band 1 και σύντομα πανελλαδικά παμε για Band 7 κατευθείαν σε 5G Only ? ούτε καν DSS ??

Εδω στην Ελλάδα ολα ανάποδα 

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

3 ώρες πριν, HORGRAP said:

Δεν υπάρχουν συσκευές 4G Only όμως  ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΈΣ ΜΕ Power Saving Mode μονίμως ενεργό στα κινητά όλων μας 

Θα έρθει η στιγμή πού για να έχουμε βιντεοκλήση χωρίς διακοπές ΣΕ ΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε το 4G Only Power Saving γιατί ένας πάροχος αποφάσισε να ρίξει πολύ παραπάνω φάσμα σε 5G Only χωρίς να υπολογίζει πως όλοι είμαστε σε .....Power Saving σε Iphone και Android 😉

Νομίζω πώς κάνουν λάθος στην Ελλάδα που δεν κρατάνε περισσότερο το Dynamic Spectrum Sharing για 4G/5G παράλληλα.

Εδω στην Ελλάδα η Telekom εξαφάνισε απο το 4G  και 5G NSA την DSS Band 1 και σύντομα πανελλαδικά παμε για Band 7 κατευθείαν σε 5G Only ? ούτε καν DSS ??

Τo DSS έχει αρκετό κόστος στην απόδοση. Επιπλέον το power saving στα iPhone δεν κλείνει το 5G. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

5 ώρες πριν, HORGRAP said:

Οι περισσότερες συσκευές δεν μπαίνουν σε 4G με power saving.  

2 ώρες πριν, mixtri said:

Τo DSS έχει αρκετό κόστος στην απόδοση. Επιπλέον το power saving στα iPhone δεν κλείνει το 5G. 

μόνο στα 12αρια κλεινει αλλά ξανασυνδεεται όταν αναγνωρίσει μεγάλη κίνηση πχ FaceTime ή speedtest!

Edited by evang.t

Δυστυχώς το power saving στα iPhone είναι πολύ κακό, από την άποψη ότι βλέπεις εσύ 5G αλλά από πίσω κάνει συνεχόμενα εναλλαγές σε 4G, NSA, με αποτέλεσμα να κολλάει το session. Ειδικά σε vf αυτό είναι καταστροφή από προσωπική εμπειρία. 

Καλησπέρα σε όλους, 

Παρακολουθώ περιστασιακά το forum αλλά σπάνια συμμετέχω με μηνύματα. Ωστόσο είναι τόσο μεγάλη η αρνητική έκπληξη που μου έχει κάνει το δίκτυο κινητής της Cosmote εδώ και λίγες μέρες που άλλαξα από NOVA που ήθελα να το μοιραστώ. Ήδη σε 4 σημεία που κινούμαι εντός Αθήνας η ποιότητα του mobile internet είναι αισθητά χειρότερη από Nova. Στο σπίτι έχω χαμηλότερη ταχύτητα και συχνά dropped calls όπου το σήμα εξαφανίζεται εντελώς (!) για κάποια δευτερόλεπτα. Το ίδιο και στο γραφείο που εργάζομαι και γενικά έχω παρατηρήσει ότι σε εσωτερικούς χώρους το reception ειναι κάκιστο. Το απίστευτο για εμένα είναι το πόσο χαμηλό είναι το upload speed σε σχέση με τη NOVA σε αυτά τα σημεία ακόμα και σε περιπτώσεις που το download είναι αξιοπρεπές. Και δεν μιλάω για σημεία το ένα κοντά στο άλλο, υπάρχει διασπορά μεταξύ των σημείων που αναφέρομαι. Πραγματικά η ολιγοήμερη εμπειρία μου με έχει κάνει να απορώ για αυτά που διαβαζα μέχρι τώρα ως consensus για το δίκτυο της Cosmote το οποίο δικαιολογούσε τις ιδιαίτερα υψηλότερες τιμές του standard τιμοκαταλογου της. Ευτυχώς για εμένα μέσω γνωστού και συνδυαστικών προσφορών εχω το gigamax unlimited με κάτι λιγότερο από 15 ευρώ τον μηνα γιατί αν πλήρωνα τις τιμές που έχουν στη σελίδα τους θα είχα τρελαθεί. Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που βιωνω. 

41 minutes ago, vaggos_fromhell said:

Καλησπέρα σε όλους, 

Παρακολουθώ περιστασιακά το forum αλλά σπάνια συμμετέχω με μηνύματα. Ωστόσο είναι τόσο μεγάλη η αρνητική έκπληξη που μου έχει κάνει το δίκτυο κινητής της Cosmote εδώ και λίγες μέρες που άλλαξα από NOVA που ήθελα να το μοιραστώ. Ήδη σε 4 σημεία που κινούμαι εντός Αθήνας η ποιότητα του mobile internet είναι αισθητά χειρότερη από Nova. Στο σπίτι έχω χαμηλότερη ταχύτητα και συχνά dropped calls όπου το σήμα εξαφανίζεται εντελώς (!) για κάποια δευτερόλεπτα. Το ίδιο και στο γραφείο που εργάζομαι και γενικά έχω παρατηρήσει ότι σε εσωτερικούς χώρους το reception ειναι κάκιστο. Το απίστευτο για εμένα είναι το πόσο χαμηλό είναι το upload speed σε σχέση με τη NOVA σε αυτά τα σημεία ακόμα και σε περιπτώσεις που το download είναι αξιοπρεπές. Και δεν μιλάω για σημεία το ένα κοντά στο άλλο, υπάρχει διασπορά μεταξύ των σημείων που αναφέρομαι. Πραγματικά η ολιγοήμερη εμπειρία μου με έχει κάνει να απορώ για αυτά που διαβαζα μέχρι τώρα ως consensus για το δίκτυο της Cosmote το οποίο δικαιολογούσε τις ιδιαίτερα υψηλότερες τιμές του standard τιμοκαταλογου της. Ευτυχώς για εμένα μέσω γνωστού και συνδυαστικών προσφορών εχω το gigamax unlimited με κάτι λιγότερο από 15 ευρώ τον μηνα γιατί αν πλήρωνα τις τιμές που έχουν στη σελίδα τους θα είχα τρελαθεί. Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που βιωνω. 

Οχι δεν έχω καμία άσχημη εμπειρία με κοσμοτε ειδικά στην Αθήνα. Τι συσκευή χρησιμοποιείς και ποια είναι τα σημεία; Προσωπικά σε σημεία που κινούμαι (Ηλιούπολη, Άλιμος, Άγιος Στέφανος, Γουδή, Αμπελοκήπους) κάθε φορά η κατάταξη είναι 1. Cosmote 2. Vodafone 3. Nova. Για Βολο Πηλιο και Καρδίτσα η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη.

11 ώρες πριν, CaptainNickGR said:

Δυστυχώς το power saving στα iPhone είναι πολύ κακό, από την άποψη ότι βλέπεις εσύ 5G αλλά από πίσω κάνει συνεχόμενα εναλλαγές σε 4G, NSA, με αποτέλεσμα να κολλάει το session. Ειδικά σε vf αυτό είναι καταστροφή από προσωπική εμπειρία. 

Στο 13 & 17 δεν είχα ποτέ θέμα. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

3 ώρες πριν, mixtri said:

Οχι δεν έχω καμία άσχημη εμπειρία με κοσμοτε ειδικά στην Αθήνα. Τι συσκευή χρησιμοποιείς και ποια είναι τα σημεία; Προσωπικά σε σημεία που κινούμαι (Ηλιούπολη, Άλιμος, Άγιος Στέφανος, Γουδή, Αμπελοκήπους) κάθε φορά η κατάταξη είναι 1. Cosmote 2. Vodafone 3. Nova. Για Βολο Πηλιο και Καρδίτσα η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στο 13 & 17 δεν είχα ποτέ θέμα. 

Η συσκευή μου είναι το S26 ultra. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά χρησιμοποιώ esim. Τώρα όσον αφορά στα σημεία:

1. Στο σπίτι μου Άγιο Δημήτριο όρια με Άλιμο έχω σταθερά μια με δυο μπάρες και συχνά dropped calls εν ώρα κλήσης με αποτέλεσμα να το γυρίσω σε dedicated wifi calling. Σε αντίθεση με τη Nova που είχα φουλ σήμα και κανένα τέτοιο ζήτημα. Σε θέμα ταχύτητας mobile internet το download ειναι συγκρίσιμο αλλά όχι καλύτερο από αυτό που είχα με Nova ωστόσο το upload είναι τραγικά χαμηλότερο μαξ 10 mbps οταν με Nova έφτανα 40 mbps. 

2. Σε γραφείο στη Μεσογείων στο ύψος του Ερρίκος Ντυναν πολύ οριακό σήμα με αποτέλεσμα το ίντερνετ ακόμα και σε θέμα πλοήγησης να είναι hit and miss. Κανένα τέτοιο ζήτημα με NOVA. 

3. Σε γραφείο στην Λεωφόρο Αθηνών λίγο μετά το Μέγαρο Καρελια. Η Cosmote έχει edge ενώ NOVA καθαρό 5G.

4. Μέτρο Ηλιούπολης στις αποβάθρες με nova προηγουμένως ακοπο 1gbps download ενώ με Cosmote γύρω στα 600mbps. Προφανώς εδώ δεν είναι ζήτημα μη λειτουργικότητας ούτε θα σου κάνει τη τρελή διαφορά τα 600 με το 1giga ωστόσο το αναφέρω πάντα στο context ότι η Cosmote έχει το καλύτερο δίκτυο. Μιας και έπιασα το μέτρο εδώ είναι το μόνο σημείο που η Cosmote είναι πιο αξιόπιστη σε θέμα κάλυψης καθώς σε πολλούς σταθμούς έχει σήμα ενώ η Nova δεν πιάνει. 

Γενικά ασχέτως των προβληματικων σημείων που έχω συναντήσει, περιμένω να βλέπω την Cosmote παντού καλύτερη και όχι το ανάποδο βάσει όσων έχω ακούσει. 

Μιχάλη , ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΩΣ Η Cosmote ανέκαθεν είχε πολύ κακή διαχείριση στο 4G και 5G NSA και ειδικά 5G+ SA  UPLOAD απο τη συσκευή του συνδρομητή προς το δίκτυο.

Για εμένα και για ΟΛΟΥΣ ειναι το  σημαντικότερο πρόβλημα στην Cosmote διότι χωρίς UPLOAD δεν έχεις καλό Download και βέβαια Jitters και γεμάτα Buffers που παγώνουν τις βιντεοκλήσεις σε ολα τα Apps , Whatsapp, Viiber , Messanger , Teams , παντού το ίδιο φαινόμενο εάν είσαι σε κυψέλη με ΚΑΚΟ UPLINK .

Η Vodadone και η Nova προσέχουν περισσότερο την διαχείριση του φάσματος στο UPLOAD .

Το λεμε  : SINR  Signal-to-Interference-plus-Noise Ratio  !

Στην Cosmote το Uplink ειναι ΆΘΛΙΟ και τους σώζει το Uplink Carrier Aggregation πολλές φορές.

Έχουν κάνει βελτιώσεις σε σχέση με παλαιότερα στο φάσμα όμως εξακολουθούν πάρα πολλές περιοχές να " υποφέρουν " απο κακό SINR .

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΥΚΝΌΤΕΡΟ ΔΊΚΤΥΟ ΜΕ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΦΑΣΜΑ και μεγαλύτερη ισχύ οπως οι άλλες εταιρείες , πώς θα έτρεχαν να το συμμαζέψουν ? 

Οι άλλες εταιρίες παλεύουν και τα καταφέρνουν με λιγότερο φάσμα και με πυκνότερο δίκτυο στο SINR .

Ολοι το λέμε,

Πολύ κακο Uplink η Cosmite αν και έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλαιότερα.

Τα παράπονα ως τώρα: 

On 26/4/2026 at 6:53 ΜΜ, pluss said:

Έχω το Samsung S26 Ultra και από χθες παρατήρησα ότι η συσκευή δεν συνδέεται σε 5G+ (SA) τόσο στα Δυτικά όσο και στα Νότια Προάστια που κυκλοφόρησα, σε σημεία που άλλες φορές έπιανε. Έχω απενεργοποιήσει/ενεργοποιήσει το 5G και έχω κάνει γενικά όλα τα κλασικά πειράματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Να ανησυχήσω ότι είναι θέμα της συσκευής μου; Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Έκαναν προφανώς μαζικη " απόρριψη" πολλών συνδρομητών απο το 5G+ SA για να ξεφορτωθούν με εύκολο τρόπο τα προβληματικά KPIs αντί να βρουν άλλη λύση.

On 3/5/2026 at 3:10 ΜΜ, bezoss said:

Από τη μέρα που πήρα 5g SA SIM για Iphone, παρατηρώ να έχω φουλ σήμα και να μην έχω ιντερνετ. ή γενικά να δείχνει ότι έχω σήμα και να μην έχω ιντερνετ. τι παίζει άραγε? το εχετε παρατηρήσει και άλλοι? έχει θέμα η cosmote?

Τα γνωστά προβλήματα της Cosmote με την Ericsson ! 

On 3/5/2026 at 8:17 ΜΜ, TakeOverNet said:

Και εμένα μου το κάνει τελευταία. fligh mode on-off, ή γυρίζω στη δεύτερη κάρτα.

Η Cosmote ακόμη παλεύει να"  διαβάσει" τα KPIs με μαζικά errors στα Ericsson ....που οι άλλοι πάροχοι έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό εδώ και καιρό με την Huawei 😉

On 3/5/2026 at 9:46 ΜΜ, AlexM2 said:

Και εμένα σε iphone το ίδιο κάνει

On 3/5/2026 at 10:14 ΜΜ, panos.k2 said:

Εγώ το έχω απενεργοποιήσει το SA εδώ και καιρό. Μια δε φόρτωνε μια έπεφταν οι κλήσεις μια κολλούσε το upload. 

Το έκλεισα κι ησύχασα. 

Συσκευη το iPhone 17 Pro Max

On 5/5/2026 at 10:50 ΠΜ, panos.k2 said:

Μέσα στην Αθήνα έχω πολύ καλύτερη συνολική εμπειρία με ΒονταφονΝοβα παρά με Κοσμοτε. 
Δυτική Αττική επίσης η Κοσμοτε έχει σημεία που είναι πολύ χάλια.

Στα Γιάννενα υπάρχουν περιοχές που οι άλλες κυριολεκτικα την τρώνε λάχανο σε σήμα. Πάνω προς Ζαγοροχώρια πλέον είναι όλες ίδιες. 
Και γενικά παρατηρώ ότι οι προβληματικές περιοχές των άλλων δικτύων είναι λιγότερο προβληματικές από τις προβληματικές περιοχές της Κοσμοτε 

On 6/5/2026 at 4:55 ΜΜ, takaros11523 said:

Τις τελευταίες 3 ημέρες στην Πανόρμου max ταχύτητα 10mbps είτεε.4g είτε με 5g. Πιο πριν είχα 300 ελάχιστο (εξαιρετικά σπάνια) και 700 μέγιστο. Τι συμβαίνει;

15 ώρες πριν, CaptainNickGR said:

48 minutes ago, vaggos_fromhell said:

Η συσκευή μου είναι το S26 ultra. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά χρησιμοποιώ esim. Τώρα όσον αφορά στα σημεία:

1. Στο σπίτι μου Άγιο Δημήτριο όρια με Άλιμο έχω σταθερά μια με δυο μπάρες και συχνά dropped calls εν ώρα κλήσης με αποτέλεσμα να το γυρίσω σε dedicated wifi calling. 

3. Σε γραφείο στην Λεωφόρο Αθηνών λίγο μετά το Μέγαρο Καρελια. Η Cosmote έχει edge ενώ NOVA καθαρό 5G.

Γενικά ασχέτως των προβληματικων σημείων που έχω συναντήσει, περιμένω να βλέπω την Cosmote παντού καλύτερη και όχι το ανάποδο βάσει όσων έχω ακούσει. 

Και στην Αθήνα, Εξάρχεια, Μουσείο, Κωλέττη, PCI 111 465 τα ίδια .

Παρακαλάς να μην σου δώσει το δίκτυο Band 3, Band 20, 

Κάποτε είχαμε θέμα με MIMO 2 Band 20 , τώρα έχουμε προβλήματα και με την Band 3 που θα έπρεπε να είχε σωστότερη διαχείριση με τοσο φασμα και MIMO 4 !

QPSK Encoding και KPIs στα κόκκινα.

On 10/4/2026 at 7:07 ΜΜ, georgemv said:

Η αλήθεια είναι πως εδώ στη Μεσσηνία που βρίσκομαι τώρα υπάρχουν διάφορα περίεργα, ειδικά στο SA configuration. Πχ λείπουν αρκετά link μεταξύ κεραιών και δεν γίνονται σωστα CA Combos. Ενώ είναι στον αέρα όλες οι μπάντες, συνήθως κάθονται χωρις CA.

On 13/4/2026 at 12:07 ΜΜ, evang.t said:

Μηπως με τα handover policies τους, και προσπαθώντας να αποφύγουν πολλαπλά και συνεχόμενα handovers κάνουν τη ζημιά;
Ή μήπως είναι θέμα συγκεκριμένου ΣΒ που μπορεί να έχει λάθος tilt, παραμέτρους power control κλπ;

Τα iPhone πάντα κορυφή ως προς τη συμπεριφορά τους στα δίκτυα 

On 13/4/2026 at 5:53 ΠΜ, mixtri said:

Θεωρητικά θα έπρεπε να σε αλλάζει στο καλύτερο cell. Οι συσκευές στέλνουν measurement reports και γίνεται το handover είτε σε ενεργό session είτε σε idle mode (SIB2 etc). Αν έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες για κάποιο λόγο για να μην φορτώνονται συγκεκριμένοι σταθμοί αυτό εμπίπτει στο optimisation. Ωστόσο δε θα έπρεπε να γίνεται τίποτα manual γιατί έχουν το load balancing ενεργό και θα έπρεπε να σε αλλάζει αυτόματα κυψέλη σε περίπτωση φόρτου.

On 4/5/2026 at 11:18 ΠΜ, georgemv said:

Εγώ δεν είχα θέματα πάντως τις 10 ημέρες που ήμουν στη χώρα για Πάσχα. Με ενόχλησε μόνο το χάλια σήμα σε εσωτερικούς χώρους στην επαρχία.  Στο μπαλκόνι 600 Mbps, έναν τοίχο μέσα 80 Mbps… Και δε μιλάμε για τοίχο μοναστηριού, διπλό τούβλο είναι, σιγά το attenuation. Σίγουρα όμως για να είστε τόσοι που διαμαρτύρεστε κάτι πάει στραβά γενικότερα.

Μακάρι να είχαμε τουλάχιστον 60 MBps μέσα στο σπίτι με Cosmote , με τέτοιο Uplink δεν μπορείς να έχεις καλό Downlink . Εδω στην Αθήνα παλεύουμε με 10 και 15 MBps Download και 1 MBps Upload λόγω Ericsson ... optimizations 😉

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

4 ώρες πριν, vaggos_fromhell said:

1. Στο σπίτι μου Άγιο Δημήτριο όρια με Άλιμο έχω σταθερά μια με δυο μπάρες και συχνά dropped calls εν ώρα κλήσης με αποτέλεσμα να το γυρίσω σε dedicated wifi calling. Σε αντίθεση με τη Nova που είχα φουλ σήμα και κανένα τέτοιο ζήτημα. Σε θέμα ταχύτητας mobile internet το download ειναι συγκρίσιμο αλλά όχι καλύτερο από αυτό που είχα με Nova ωστόσο το upload είναι τραγικά χαμηλότερο μαξ 10 mbps οταν με Nova έφτανα 40 mbps. 

2. Σε γραφείο στη Μεσογείων στο ύψος του Ερρίκος Ντυναν πολύ οριακό σήμα με αποτέλεσμα το ίντερνετ ακόμα και σε θέμα πλοήγησης να είναι hit and miss. Κανένα τέτοιο ζήτημα με NOVA. 

4. Μέτρο Ηλιούπολης στις αποβάθρες με nova προηγουμένως ακοπο 1gbps download ενώ με Cosmote γύρω στα 600mbps. Προφανώς εδώ δεν είναι ζήτημα μη λειτουργικότητας ούτε θα σου κάνει τη τρελή διαφορά τα 600 με το 1giga ωστόσο το αναφέρω πάντα στο context ότι η Cosmote έχει το καλύτερο δίκτυο. Μιας και έπιασα το μέτρο εδώ είναι το μόνο σημείο που η Cosmote είναι πιο αξιόπιστη σε θέμα κάλυψης καθώς σε πολλούς σταθμούς έχει σήμα ενώ η Nova δεν πιάνει. 

Έχεις SA; Μήπως να δοκιμάσεις με NSA; Στο SA το aggregated φάσμα είναι πολύ λιγότερο με αποτέλεσμα να έχεις χειρότερη ταχύτητα και ιδιαίτερα στο uplink. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δοκιμάσει SA Cosmote στο τηλέφωνο. Οπότε έρχομαι Ελλάδα είμαι τεμπέλης να πάω να αλλάξω SIM. Ίσως αυτή  τη φορά.

4 ώρες πριν, HORGRAP said:

Μιχάλη , ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΩΣ Η Cosmote ανέκαθεν είχε πολύ κακή διαχείριση στο 4G και 5G NSA και ειδικά 5G+ SA  UPLOAD απο τη συσκευή του συνδρομητή προς το δίκτυο.

Για εμένα και για ΟΛΟΥΣ ειναι το  σημαντικότερο πρόβλημα στην Cosmote διότι χωρίς UPLOAD δεν έχεις καλό Download και βέβαια Jitters και γεμάτα Buffers που παγώνουν τις βιντεοκλήσεις σε ολα τα Apps , Whatsapp, Viiber , Messanger , Teams , παντού το ίδιο φαινόμενο εάν είσαι σε κυψέλη με ΚΑΚΟ UPLINK .

Η Vodadone και η Nova προσέχουν περισσότερο την διαχείριση του φάσματος στο UPLOAD .

Το λεμε  : SINR  Signal-to-Interference-plus-Noise Ratio  !

Στην Cosmote το Uplink ειναι ΆΘΛΙΟ και τους σώζει το Uplink Carrier Aggregation πολλές φορές.

Έχουν κάνει βελτιώσεις σε σχέση με παλαιότερα στο φάσμα όμως εξακολουθούν πάρα πολλές περιοχές να " υποφέρουν " απο κακό SINR .

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΥΚΝΌΤΕΡΟ ΔΊΚΤΥΟ ΜΕ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΦΑΣΜΑ και μεγαλύτερη ισχύ οπως οι άλλες εταιρείες , πώς θα έτρεχαν να το συμμαζέψουν ? 

Οι άλλες εταιρίες παλεύουν και τα καταφέρνουν με λιγότερο φάσμα και με πυκνότερο δίκτυο στο SINR .

Ολοι το λέμε,

Πολύ κακο Uplink η Cosmite αν και έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλαιότερα.

Τα παράπονα ως τώρα: 

Έκαναν προφανώς μαζικη " απόρριψη" πολλών συνδρομητών απο το 5G+ SA για να ξεφορτωθούν με εύκολο τρόπο τα προβληματικά KPIs αντί να βρουν άλλη λύση.

Τα γνωστά προβλήματα της Cosmote με την Ericsson ! 

Η Cosmote ακόμη παλεύει να"  διαβάσει" τα KPIs με μαζικά errors στα Ericsson ....που οι άλλοι πάροχοι έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό εδώ και καιρό με την Huawei 😉

Και στην Αθήνα, Εξάρχεια, Μουσείο, Κωλέττη, PCI 111 465 τα ίδια .

Παρακαλάς να μην σου δώσει το δίκτυο Band 3, Band 20, 

Κάποτε είχαμε θέμα με MIMO 2 Band 20 , τώρα έχουμε προβλήματα και με την Band 3 που θα έπρεπε να είχε σωστότερη διαχείριση με τοσο φασμα και MIMO 4 !

QPSK Encoding και KPIs στα κόκκινα.

Μακάρι να είχαμε τουλάχιστον 60 MBps μέσα στο σπίτι με Cosmote , με τέτοιο Uplink δεν μπορείς να έχεις καλό Downlink . Εδω στην Αθήνα παλεύουμε με 10 και 15 MBps Download και 1 MBps Upload λόγω Ericsson ... optimizations 😉

Τα προβλήματα που έχει η κοσμοτε στο SA με τα παγώματα δεν είναι λόγω RAN. Και το ξέρουν και το διορθώνουν. Δεν λέει κανείς ψέμματα εδώ μέσα. Αλλά μην κάνεις υποθέσεις για το τι φταίει γιατί έχεις πέσει πολύ έξω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

6 ώρες πριν, mixtri said:

Έχεις SA; Μήπως να δοκιμάσεις με NSA; Στο SA το aggregated φάσμα είναι πολύ λιγότερο με αποτέλεσμα να έχεις χειρότερη ταχύτητα και ιδιαίτερα στο uplink. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δοκιμάσει SA Cosmote στο τηλέφωνο. Οπότε έρχομαι Ελλάδα είμαι τεμπέλης να πάω να αλλάξω SIM. Ίσως αυτή  τη φορά.

Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με τεχνικά θέματα τηλεπικοινωνιών, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς είναι SA και NSA, πώς βλέπω τι έχω και πώς το αλλάζω;