Jump to content

HORGRAP

Members
 • Δημοσιεύσεις

  1.461
 • Εγγραφή

 • Days Won

  13
 • Αξιολογήσεις

  0%

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

HORGRAP's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • One Year In Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

486

Φήμη

 1. Συγνώμη που δεν διευκρίνησα. Αθήνα είναι τα Crash της Vodafone στο 5G .
 2. Πιτα το αεροδρόμιο. RACH_PROBLEM και SYNC_RECONFIG_FAIL Έχουν πρόβλημα με τις N Bands εδω και εβδομάδες και δεν το διορθώνουν. ( ανοίγει κλείνει το 5G καθε 3 δευτερόλεπτα ) Radio Link failures due to RACH_PROBLEM και SYNC_RECONFIG_FAIL
 3. HORGRAP

  5G NR

  Σε Dual SIM συσκευές θα εχετε παρατηρήσει οταν εχετε ιδιο δίκτυο και στις 2 SIM ( Sim1 Cosmote Sim 2 Cosmote . ή Sim1 Vodafone Sim2 Vodafone ) οτι ΑΝ είσαι σε ιδιο PCI και στις 2 Sim ....ΑΝΑΚΑΛΎΠΤΕΙΣ οτι πλεον και η Cosmote και πολλοί άλλοι παροχοι στην Ευρώπη έχουν ξεσκιστεί στο Boosting .... @mixtri @georgemv @Notus Ποια ομως είναι τα ...μειονεκτηματα σε ενα τέτοιο 'Feature ' ? ΠΟΛΛΑ 🙂 Δειτε εδω ενα παράδειγμα απο Voda που συμβαίνει και στην Cosmote και είναι φυσιολογικό για ' Boosting ' να ' ξεγελα ' τα Counters και στο τελος να σου τυχαίνει να έχεις EDGE στην SIM χωρις data enabled και 5G στην δεύτερη SIM Card ΜΕ ΙΔΙΟ ΠΑΡΟΧΟ απλα επειδή ...η μια SIM ειναι DATA enabled ( αρα +10 dbm boost συνηθως με RRC CONNECTED) και κατα συνέπεια αξιοποιεί το πολύπαθο buggish ......boosting 😉 ΚΑΙ ΣΕ single SIM σενάριο το boosting ' κλείνει ' OFF οταν δεν χρησιμοποιείς το δίκτυο ( RRC IDLE ) και επειδη τα εχουν κανει που@@@ανα με τα counters και thresholds ...μπορει να σε ριξει σε EDGE επειδή το RSRP ως δια μαγείας πηγε 10 dbm κατω ... απο -115 σε .... -125 ΑΝ ΉΣΟΥΝ ΣΕ χρήση δεδομένων ( RRC CONNECTED ) και βέβαια θα ακολουθουσες τα Boosted ...thressholds και δεν θα επεφτες σε EDGE. Πολλά τα λαθη των παρόχων με Counters/thressholds που ' φτιάχνουν ' το ενα και ' χαλανε ' το άλλο.
 4. Σε ολη την Ελλάδα συμβαίνει επειδή δεν έχουν σωστά Counters στις παλιες Basebands. Τι μου θυμίσατε τώρα 😉 Εκραζα 3 χρόνια υη Vodafone για να αλλαξει τα Counters όπου τρώει ασταματητα Handover errors. Η Vodafone το ελυσε εκτός απο κατι ξεχασμένα Micro στην Αθηνα ομως απο ταχύτητες άθλια. Η Nova αθλια γενικότερα εκτός και αν σου κάτσει καλη Band N78 με EN DC. Η Telekom Griechenland έχει λεφτά και φάσμα συχνοτήτων... ...δεν εχει ανάγκη απο ...MIMO 4 😉
 5. HORGRAP

  5G NR

  Εχει αγοράσει η Ελληνική Telekom 1500 MHz ? Στην Ευρώπη τελικά υπάρχει άφθονο φάσμα ομως δεν υπάρχει allowance σε EIRP για Extra Band 32 Band 38 ...
 6. HORGRAP

  5G NR

  Έτσι όπως το παμε σε αυτή τη χώρα θα αναγκαστούν οι παροχοι με αποφαση ΕΕΤΤ και Νομοθεσία να βαζουν Micro σε .... ΚΑΦΑΟ ΦΡΕΑΤΙΑ ΚΟΛΌΝΕΣ ΔΕΗ.... έρχεται 😉 ...ολα τα ενοίκια θα τα παίρνει ο ΔΕΔΔΗΕ 😉
 7. HORGRAP

  NOVA 5G

  ΚΑΙ Αθηνα ΚΑΙ Πειραιά ΚΑΙ Κυκλάδες ΚΑΙ Θεσσαλονίκη ΚΑΙ Κρητη πέρασα απο ολα αυτά τα μέρη χτες ( εκτός Θεσσαλονίκη ) με ηλεκτρικό σιδηροδρομο, πλοιο , αμάξι . Έχουν το ιδιο config παντού στα νεα Basebands . Μου θυμίζει την Vodafone παλιά πριν βρει την λύση στα Counters/thresholds. Η Nova τωρα απεκτησε κινηση παράλληλα με νέες Basebands και ΤΩΡΑ φάνηκε και σε αυτούς. Πάντα αργούν σε αναβαθμίσεις και σε Optimizations για ενα απλο λόγο. Μονο με κίνηση ' ανοίγουν τα μάτια τους ' με τα KPIs. Στον ΟΤΕ ειχε παρει μηνες να τα συμμαζεψουν τα HO_FAILS. Στη Vodafone ....πηρε 3 χρονιά. Στη NOVA ...ακόμη να ξυπνήσουν και τωρα με την κίνηση θα αρχίσουν να χάνουν πελατειακή βαση απο αυτό οπως εχασε η Vodafone παλαιότερα πολυ κοσμο απο αυτό.
 8. 9 0 0 MHz !! Band 4G ....σαν λύση για τις παρεμβολές απο Τουρκικά δίκτυα. Αντε με το καλο και Band B38 😉 Εν τω μεταξύ .... Στην Πλατεία Βικτωρίας ακομη το ξεχασμένο 4G Micro πετάει τους συνδρομητές εκτός δικτύου και σε 2G ...λόγω HO_FAILS.
 9. HORGRAP

  NOVA 5G

  Καταλήγω στο συμπέρασμα πως η Nova δεν εχει βρει ακομη την λύση στα Counters και Thresholds στα Huawei Basebands στην υποδομή της σε ΑΝΤΊΘΕΣΉ με την Vodafone ( Huawei ) και Cosmote ( Ericsson ) Στην Cosmote με άριστο σήμα δεν σε ρίχνει ποτέ σε 2G. ( Με ελάχιστο σημα ομως ναι...) Στην Vodafone δεν σε ριχνει ούτε με καλό ουτε με κακό σήμα σε 2G πλεον με εξαίρεση οπου γίνεται Handover σε ωρες αιχμής με ξεχασμένα Micro Cells οπως στην πλατεία Βικτωριας στον Ηλεκτρικό σιδηροδρομο ....Welcome To Vodafone SIM reset. Στην NOVA συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ σε ωρες αιχμής. 2G στο 2024 !
 10. HORGRAP

  5G NR

  MCC MNC 999 29 ισως ειναι καμιά Telenor ξεχασμένη σε κανενα πλοίο στον Πειραιά . Σχετικά με τα πλοία ...γίνεται το απόλυτο χάος με τα ' παραβατικά ' Repeaters. Το χειρότερο ειναι οτι καποια απο αυτα μπηκαν με τις ευλογίες της Cosmote εδω και πολλά χρόνια όμως ξεχασαν πως ειμαστε στο 2024 και οταν το πλοίο εχει κόσμο ....τα MHz κρασαρουν τα Repeaters. Ενα καλο παράδειγμα ...τα πλοια της ANEK για Κρητη με τα παλια Repeaters τής Cosmote. Παιζει η Vodafone μεσοπελαγα με λιγοτερο σημα ( χωρις Repeater ) ομως ΠΑΙΖΕΙ . ...και η Cosmote ειναι με -51 dbm απο Repeater στα πλοια χωρις να μπορεί να λειτουργήσει τίποτα ! Κάποια στιγμή έκλεισε το Repeater και ολα τα κινητά έπαιζαν σωστά!
 11. HORGRAP

  5G NR

  Δοκιμαστικό 5G private network στον Πειραιά απο Cosmote ? Τι παίζει? ( Δεν αφήνει να συνδεθείτε) ...εν τω μεταξύ .... άθλιο Overlapping άθλιο Upload ΔΕΝ ΑΦΉΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΉ να συμπεριφερθει σωστά ..... και άπειρη κίνηση.... ! Οσο για την Vodafone στο ιδιο σημείο ειχε καθαρό Uplink και έπαιζε σωστα η N78 διότι ...υπήρχε Upload απο Band 20 ....σε αντίθεσή με την ΆΘΛΙΑ Band 20 της Cosmote που γονατίζει ολα τα Leg switches. Η Nova σε έριχνε σε 2G απο 5G HO_FAILS.
 12. Πώς κρασαρει ενα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ? Λίγο η θέα, τα Sectors που ειναι Over Overlapped ...... και το αποτέλεσμα αυτό : Band N78 RSRQ σαν να είσαι στο έτος 2030 😉
 13. HORGRAP

  5G NR

  Καλά νέα για την Cosmote . Επιτέλους έπειτα απο ΧΡΌΝΙΑ , αποφάσισαν να αλλάξουν τα Counters για να μην εγκλωβίζονται οι συσκευές σε " μεγάλα " κελιά αγνοώντας μικρότερα αναξιοποίητα πολλές φορές. ( παλιά έδιναν προτεραιότητα στα μεγάλα κελιά παραδόξως αντι να αξιοποιούν τα μικρότερα σε RRC CONNECTED συσκευές) Επίσης άλλαξαν και την πολιτική με τα Sleeping Cells και Sleeping Frequencies σε μικρα κελιά. ( Δεν κλείνουν οι δευτερεύουσες συχνότητες σε ώρες αιχμής για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΛΕΟΝ ) ΕΠΊΣΗΣ , ( με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια ) σημάζεψαν τις μεγάλες αποκλίσεις σε ισχύ μεταξύ διαφορετικών συχνοτήτων ανά κελί.( Οι αποκλίσεις στο παρελθόν χαλούσαν τα Counters διοτι οταν σε έστελνε το δίκτυο λόγω κίνησης δυναμικά σε άλλη συχνότητα ... η συσκευή δεν έβλεπε ισχύ στην άλλη συχνότητα και χαλούσε την πολιτική των Counters με . "..λαθη ".) Πολλές αλλαγές προς το καλύτερο. Επιτέλους Ανάσταση !
 14. Οι τοιχοδιωκτες της Vodafone ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ απο τον Ιούνιο το Liquid !! Μας έμεινε η Cosmote πλεον αντικειμενικά η πιο σταθερή σε πακέτα για όσους έχουν Anxiety με το χτίσιμο εμπιστοσύνης προς μια εταιρεία. Γνώμη μου, μέχρι να αλλάξει και η Cosmote και να αρχίσουμε ολοι να χρησιμοποιούμε ESIMs στα κινητά μας απο παγκόσμιους Carriers οπως η Ubigi ή άλλοι πάροχοι απο άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες με φτηνό Roaming παγκοσμίως και βέβαια και εδώ στην Ελλάδα με όποιο πάροχο έχει το καλύτερο σημα ( GoMoWorld, MobileMatter και άλλες) Cosmote προς το παρόν και βλέπουμε..
 15. Αλήθεια τώρα ... καταργούν το Liquid ??? !! Τι εμπιστοσύνη μπορεί να δώσει ο καταναλωτής σε μια εταιρεία που ξεκινάει να παρέχει μια υπηρεσία / πακέτο και την ΚΑΤΑΡΓΕΙ έτσι ψυχρά μεσα σε λίγο καιρό / μήνες ? ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ. Οι Marketing Managers της Vodafone έγιναν τοίχοδιωκτες 😉 Day Trading στο Marketing ! Πάει και το CU Liquid λοιπόν απο Ιούνιο 2024 !
×
×
 • Create New...