Jump to content

Τουλάχιστον 3 χρόνια κρατά το κινητό του, το 42% των κατόχων smartphone! [poll]


Mythozz
 Κοινοποίηση

Πόσο καιρό κρατάτε το κινητό σας μέχρι να το αλλάξετε για το επόμενο;  

704 members have voted

  1. 1. Πόσο καιρό κρατάτε το κινητό σας μέχρι να το αλλάξετε για το επόμενο;

    • 0-3 μήνες: τα αλλάζω σαν πουκάμισα
      19
    • 3-6 μήνες: τα κρατάω μέχρι να τα βαρεθώ
      48
    • 6-12 μήνες: σταθερός στην αρχική επιλογή για αρκετό καιρό
      98
    • 1-2 χρόνια: όταν δένομαι με κινητό... δένομαι!
      229
    • Πάνω από 2 χρόνια: Ένα κινητό και ΚΑΛΟ για χρόνια!
      302
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      8


Recommended Posts

Note 2 Και συνεχίζω!! Ακόμα πάει "τάπα" Και με όλα τα καλούδια του νοτε 4 ακόμα Και το ωραίο screen off memo του 5

 

Στάλθηκε από το SM-N7100 μου

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 169
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ αλλάζω κινητό κάθε 1,5 με 2 χρόνια. Φυσικά παίρνω συσκευές Android μέχρι 200€, ώστε αν θέλω καινούργιο, να μη λυπάμαι τα λεφτά που έδωσα για το παλιό... ;)

 

Κι εγώ της ίδιας λογικής είμαι. Κάθε 2 χρόνια περίπου αλλαγή κινητού και μέχρι 200 ευρώ. Το θεωρώ ανοησία να δώσω παραπάνω αφού με αυτά τα λεφτά θα με καλύψει για 2 χρονάκια η συσκευή που θα επιλέξω. Άλλωστε δεν είμαι αυτό που λέμε power user να θέλω να κάνει παπάδες το κινητό...

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Link to comment
Share on other sites

Με βαλατε στη διαδικασία να θυμηθώ τί κινητά είχα στη ζωή μου ρε μπαγάσηδες. Πρώτο καινούριο δικό μου κινητό απέκτησα 15 ετών, το 2002. Μέχρι τοτε και για ~2 χρόνια έπαιρνα για μερικούς μήνες κάποιο παλιό από κάποιο από τα αδέρφια (είμαι το 4ο παιδί της οικογενειας). Θυμαμαι ότι ειχα για λίγους μήνες ενα flip-flop Motorola που δε χωρούσε να γραψει το "ΧΑΜΗΛΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ" στην οθόνη και εγραφε "ΧΑΜΗΛ ΜΠΑΤΑΡ" :lol::lol::lol:. Ηταν το αστείο της παρέας ότι ο τυρεμπορας είχε κινητο στα ... αραβικα :p (αν ξερει κανείς ποιο ηταν, παρακαλώ να το ποσταρει) . Επίσης για μερικούς μηνες ειχα το πραγματικά θρυλικο Nokia 8210 του αδερφου μου.

 

Ας μετρήσω λοιπόν ποια κινητα ειχα στη ζωη μου ως καινουρια για πρώτη συσκευη:

 

Nokia 3410 , αρχές 2002-μέσα 2004

Panasonic GD67 , μέσα 2004-τέλη 2006 (δώρο επειδή μπηκα στο ΕΜΠ)

Sony Ericsson k700 , τέλη 2006-Ιανουάριος 2009

Nokia N95 8GB , Ιανουάριος 2009-Δεκέμβριος 2012 (47 γεματοι μήνες)

Galaxy Note II , Δεκέμβριος 2012-Απρίλιος 2015

Galaxy Note Edge , Απρίλιος 2015-...

 

Επί συνολικών αποτελεσματων, έλαβον: 5 συσκευες σε 13 χρόνια (και κάτι μηνες). Την 6η, το Note Edge, δεν τη συμπεριλαμβανω επειδη εχει ακομα πολλά ψωμια, οπότε θα χαλάσει τον τρόπο υπολογισμου του μέσου όρου, ο οποίος προκύπτει 2 χρόνια και 7 μηνες ανα συσκευή.

 

Εχω ως ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ αρχή να κραταω κάθε ηλεκτρονικη συσκευη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για όσο έχει εγγύηση. Και μεχρι στιγμής όλες μου οι ηλεκτρονικές συσκευες, των κινητών μου συμπεριλαμβανομένων, τηρούν αυτη την αρχή. Δεν εχω κρατησει κινητό λιγοτερο από 26-27 μήνες και το αντικαταστούσα αφού ειχε ληξει η 24μηνη εγγυηση του.

 

Τη μεγαλυτερη διάρκεια ζωής ως πρώτη συσκευη την ειχε μακράν το Nokia N95 8 GB με 47 μηνες υπηρεσίας, συσκευη που έχω ακόμα στο συρτάρι μου και χρησιμοποιώ αφενός καθημερινά ως ... ξυπνητηρι :lol::lol::lol: (μακράν τα πιο δυνατα ηχεία κινητου που έχω ακούσει) , αφετέρου όταν πηγαινω για τρέξιμο στο πάρκο για mp3 player (τα Note μου ειναι αρκετά βαριά σε weight, η αλήθεια ειναι).

 

Από ολες τις συσκευες περισσότερο στην καρδιά μου έχω το Note II, μακράν. Το εχω στο σπιτι ως mini tablet (χωρίς SIM) εδώ και 15 μηνες, ενώ συμπληρωσε ηδη 43 μηνες ζωής συνολικά. Και 5,55 ιντσες οθόνη και 2 GB RAM και γρήγορος Exynos επεξεργαστης και πενάκι και αποσπωμενη μπαταρια και καρτα μνημης και FM Radio.

 

Το τρέχον Note Edge μου ειναι κι αυτό λατρεία και δε νομίζω να φυγω από τη σειρά Note τις επόμενες δεκαετίες, αν και η αποσπωμενη μπαταρια ειναι dealbreaker για μενα. Το προβλημα ειναι ότι το πενακι ειναι η διαφορά αναμεσα στη ζωη και στο θάνατο, οπότε εκ των πραγμάτων δεν εχω άλλη επιλογη. Θα κρατησω το Note Edge σίγουρα μέχρι να ληξει η εγγυηση του τον Απριλη του 2017, καλά να μαστε και εντός του 2017 με βλέπω μάλλον να αλλάζω συκευη, λογικά με το Note 8, εκεί κατα τα Χριστουγεννα του 2017,υγεία παν απ'όλα στον κόσμο αυτο. Θα χω 30αρισει κιόλας, οπότε θα ναι επετειακή αγορά :lol:.

 

Να κάνω ειδική μνεία στη μία και μοναδική δευτερη συσκευη που είχα ποτέ. Το τεραστιο φανταροκινητό Nokia C1-02, το οποίο αγόρασα λιγες μέρες πριν να καταταγω τοΣεπτέμβριο του 2011 (ΕΣΣΟ 316Β εδώ, ψάρακες) και είναι μέχρι και σημερα η δευτερη μου συσκευη, αλλά απλά κάθεται στο συρτάρι με τον ελληνικό μου αριθμο εδώ στην Ολλανδία. Με κάρτα μνημης για mp3, FM Radio, Edge Internet με Opera mini, mini jack για ακουστικα, mini USB για συνδεση με PC και μπαταρια που εβγαζε 4 εως 6 μερες βαριάς χρησης, ήταν το απολυτο φανταροκινητο (δηλαδή χωρίς κάμερα) για χρόνια ολόκληρα. Σε 2 μηνες συμπληρωνει μισή δεκαετία ζωής και δε βλέπω να το αφηνω πριν να με αφήσει, αφού η μπαταρια του κραταει 12-14 μερες, σχεδόν αποκλειστικά σε standby βεβαια (πού και πού με θυμάται καμια Cosmote/Vodafone και αν τυχει να μαι σπιτι οταν χτυπάει, μπορεί να το σηκώσω).

Samsung Galaxy Note Edge :love: & Samsung Galaxy Note II

 

http://voithostyrempora2.blogspot.com/2013/02/this-is-how-its-done.html : This is how it's done, γατάκια Ολλανδοί.

Link to comment
Share on other sites

Όσο αγόραζα συσκευές με 200 ευρώ τις άλλαζα κάθε χρόνο λόγω του ότι κάτι με χάλαγε..το iphone 5 ήταν η πρώτη που με κάλυψε ειλικρινά αλλά την άλλαξα στον 1,5 χρόνο λόγω μικρής οθόνης. Το note 4 το χω 1,5 χρόνο και με την αλλαγή μπαταριών χαλαρά θα το κρατήσω πάνω από 3....Η μπαταρία θεωρώ ότι είναι σημαντικός παράγοντας αλλαγής κινητού λόγω πτώσης απόδοσης...παράδειγμα το iphone 6 plus του κολλητού, το οποίο ενώ στην αρχή είχε άκρως ανώτερη αναμονή από το το note 4, τώρα έχουν έρθει σχεδόν στα ίδια..

nokia 3330 - motorola V560 -  sony ericsson K800i - LG KU990 - nokia E5 - huawei ideos x5 pro - sony xperia ray - Lg optimus L7 II - HTC one x- iphone 4- iphone 5 - ipad mini - samsung galaxy note 4 - iphone 6 - ipad air - iphone 7 plus - samsung galaxy s10+ - xiaomi pad 5 - samsung galaxy s22 ultra - samsung galaxy s23 ultra

samsung galaxy watch, samsung galaxy watch 5 pro

Toshiba Satellite L775, Dell Latitude 3420, Asus Zenbook 14 Oled

Link to comment
Share on other sites

Απάντησα 1-2 χρόνια. Αλλά αν είχα τη δυνατότητα θα τα άλλαζα και στο 3μηνο σαν τα πουκάμισα όπως γράφεται.

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία χρόνια αλλάζω ανά δύο χρόνια και, συσκευή. Από την άλλη με το nexus 5 έχω μπει στα 3 σχεδόν και δεν με ψήνει να το αλλάξω ακόμη μιας και μέχρι πρότινος είχε υποστήριξη από την google και το hw του το διατηρεί ακόμα ακμαίο.

 

Μπορεί να βλέπω αρκετές συσκευές που μου αρέσουν αλλά δεν αξίζει για μένα να δώσω ένα Χ ποσό ώστε να πάω σε κάτι νεότερο ακόμα. Άλλωστε είναι και άλλες οι προτεραιότητες τώρα πια.

Link to comment
Share on other sites

Tα περισσοτερα κινητα που εχουν περασει απ'τα χερια μου τα κραταω το πολυ 2-2.5 χρονια,και οχι επειδη τα βαριεμαι αλλα επειδη κατι παθαινουν(ή τα χανω ή χαλανε)
Link to comment
Share on other sites

Είμαι μόλις στο 2ο smartphone μου ! Το πρώτο μου, ένα iNew V3 το κράτησα ~22 μήνες (Ιούνιος 14 - Απρίλιος 16). Αφού δοκίμασα το android και το συνήθισα (πάλαι ποτέ φανατικός του symbian...) είχα προγραμματίσει την αγορά ενός νέου (δυνατού) κινητού στην 2ετία και έτσι έγινε. Τον Απρίλιο πήρα ένα LG V10 με το οποίο είμαι ενθουσιασμένος και προβλέπω να το έχω υπό κ.σ καμιά 3ετία τουλάχιστον...

Άλλωστε και παλιά τόσο κράταγα τα κινητά μου, ποτέ δεν ήμουν του σπορ να τα αλλάζω συχνά...

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά πιο παλιά και συγκεκριμένα προ κρίσης, άλλαζα πιο συχνά κινητό, περίπου ανά χρόνο και ίσως και λιγότερο. Έγραψα μάλιστα κινητό και όχι smartphone, γιατί πρόλαβα την προ έξυπνων κινητών εποχή. Αλλά και όταν άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα smartphones, τα οποία αμέσως μου τράβηξαν το ενδιαφέρον, σαν «γκατζετάκιας» που είμαι, η συχνότητα αλλαγής τους ήταν μέσα στο χρόνο. Μου το επέτρεπε η οικονομική κατάσταση και έκανα ας πούμε και μια σχετική απόσβεση του ποσού που έδινα για την αγορά, αφού πουλούσα πρώτα αυτό που είχα και μετά αγόραζα άλλο. Όμως τα τελευταία έξι περίπου χρόνια, λόγω το ότι αυξήθηκαν τα μέλη της οικογένειας από τη μία και η μείωση των εσόδων από την άλλη, δεν μου επιτρέπουν την σχετικά γρήγορη αλλαγή ενός smartpone, οπότε με βλέπω να εξαντλώ την εγγύηση των δύο χρόνων και βλέπουμε. Η γνώμη μου είναι ότι εκεί στα δύο περίπου χρόνια, όσο είναι και η κάλυψη της εγγύησης ενός smartphone, θα πρέπει να γίνεται η αλλαγή του, αν και αυτό έγινε αρκετά δύσκολο τον τελευταίο καιρό.
Link to comment
Share on other sites

Τα SYMBIAN τα κρατουσα 2-3 χρονια (ΝΟΚΙΑ). Μετα πηγα στα κινεζικα αντροιντ και καθε 2-3 μηνες λογω χαμηλου κοστους τα αλλαζα και για να μαθω αντροιντ. Με παρεσυρε και η κορη μου. Επειδη τα φτηνα αντροιντ ειναι χαλια μετα απο λιγο καιρο, κατεσταλαξα σε Windows phone. Οι εφαρμογες toys με καλυπτουν, οι αναγκες μου δεν αλλαζουν και ειμαι στους 9 μηνες με LUMIA 640. Eξαιρω την περιπτωση που εσπασα την οθονη και μου το εφτιαξε ο gestavros, σε λογικη τιμη (45 ευρω συνολο εργασια και ανταλλακτικο)
Link to comment
Share on other sites

Άρχισα να χρησιμοποιώ smartphone το 2012 και από τότε έχω αλλαξει, ως κύριες, 4 συσκευές. Τελευταία κύρια συσκευή το οneplus one, το οποίο έχω σχεδόν 20 μήνες. Ίσως το αλλάξω με το oneplus 3, αν τολμήσω το 400άρι. Λόγος αλλαγής βέβαια δεν υπάρχει γιατί δουλεύει μια χαρά και από εμφάνιση τα ίδια μιας και δεν το παρατάω όπου να 'ναι. Σκοπός ήταν να το διατηρήσω τουλάχιστον όσο έχει εγγύηση, στα 2 χρόνια δηλαδή, αλλά δεν μου κάνει καρδιά να το αποχωριστώ... θα δείξει.

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσουν πολύ τα κινητά, θέλω να τα αλλάζω, αλλά αυτο ...κοστίζει. Αυτό εξηγεί και το μεγάλο ποσοστό που κρατάνε το κινητό τους για πάνω από δύο χρόνια
Link to comment
Share on other sites

Για πειτε μου κατι ρε παιδια, γιατι διαβαζω εδω συνεχεια γνωμες 'αλλαζω κινητα σαν τα πουκαμισα'.

Πως γινεται να ειστε τοσοι πολλοι που αλλαζεται καθε λιγους μηνες/αντε χρονο-κινητο,

και ομως η δημοσκοπηση του θεματος να δειχνει με διαφορα ΝΙΚΗΤΗ, την κατηγορια ατομων που το κρατα πανω απο 2 χρονια;;;;

Link to comment
Share on other sites

Για πειτε μου κατι ρε παιδια, γιατι διαβαζω εδω συνεχεια γνωμες 'αλλαζω κινητα σαν τα πουκαμισα'.

Πως γινεται να ειστε τοσοι πολλοι που αλλαζεται καθε λιγους μηνες/αντε χρονο-κινητο,

και ομως η δημοσκοπηση του θεματος να δειχνει με διαφορα ΝΙΚΗΤΗ, την κατηγορια ατομων που το κρατα πανω απο 2 χρονια;;;;

 

Δεν διαβασες, εγω το εγραψα.

 

Το αρθρο μιλαει για Αμερικη, που παιζουν μπαλα με 2ετη συμβολαια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαβασες, εγω το εγραψα.

 

Το αρθρο μιλαει για Αμερικη, που παιζουν μπαλα με 2ετη συμβολαια.

 

Σε περίπτωση που δεν το είδες όμως υπάρχει και ένα poll στο thread...

 

image.png

Link to comment
Share on other sites

Για πειτε μου κατι ρε παιδια, γιατι διαβαζω εδω συνεχεια γνωμες 'αλλαζω κινητα σαν τα πουκαμισα'.

Πως γινεται να ειστε τοσοι πολλοι που αλλαζεται καθε λιγους μηνες/αντε χρονο-κινητο,

και ομως η δημοσκοπηση του θεματος να δειχνει με διαφορα ΝΙΚΗΤΗ, την κατηγορια ατομων που το κρατα πανω απο 2 χρονια;;;;

Λογικά οι περισσότεροι που ψήφισαν ότι το κρατάνε πάνω από 2 χρόνια, αρκέστηκαν στην ψήφο και δεν έγραψαν κάποιο σχόλιο.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας τα μηνύματα εδώ μέσα,νόμιζα πως ζω στη Ελβετία.Τέλος πάντων. Στα πέντε χρόνια που τα έξυπνα κινητά έχουν αυξηθεί μαζικά, πάντα είχα τα φθηνά που έδιναν δωρεάν οι εταιρίες λόγω συμβολαίου(δεν περισσεύουν λεφτά από τους φόρους,λογαριασμοί και υποχρεώσεις). Βλακείες όπως το Samsung S Duos κ.λ.π. .Δεν είχα παράπονο, γιατί τη δουλειά την έκαναν (μετ' εμποδίων βέβαια). Καλύτερα βέβαια, γιατί μπορούσα να πειραματιστώ στην παραμετροποίησή τους(11 χρόνια δοκιμάζω διανομές linux στο pc). Τώρα έχω ένα παλιό LG E440 με android 2.3 . Έχω βγάλει όλες τις βλακείες της google (υπηρεσίες,ενημερώσεις), έχω βρεί τα παλιά apk από τις εφαρμογές που χρειάζομαι. Έχω μέσα τέσσερις εφαρμογές για fitness, twitter, fss reader , audiobook, tubemate. Μάλιστα δοκίμασα και την παλιά συντόμευση Πλοήγηση σε ένα μακρινό ταξίδι και δούλεψε μια χαρά(αναπάντεχα)! Ένα μεγαλύτερο και πιο καινούργιο κόλλαγε συνεχώς. Τα λέω όλα αυτά , γιατί θέλω να δείξω πως ένα καλό και αξιοπρεπές μηχάνημα μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό.
Link to comment
Share on other sites

Απο αρχες Γενάρη του 2013 είμαι με το note 2, έκλεισε 3,5 χρόνια στα χέρια μου και θα το παω σίγουρα στα 4 χρονια,οποτε απο το '17 θα ξεκινησω να ψάχνω με ποιο θα το αλλάξω(αν και μαλλον με βλεπω και πάλι σε αυτη την σειρά, οποτε λεω για Note 7)!

Ο λογος; απλά καλύπτει τις ανάγκες μου και δεν έβρισκα κατι το οποιο στα μάτια θα με έκανε να το αλλάξω νωριτερα!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα επειδη παιρνω κινητα τα αλλαζω καθε ενα χρονο(γιατι παιρνω φτηνα εως 150€ και τα λιωνω στο ιντερνετ).Τωρα θα αλλαξω το Lumia 535 μου,γιατι παρολο που εβαλα τα 10αρια,το κινητο σε Apps εχει θεμα.Αν και με καλυπτει,αλλα θελω να το αλλαξω.

 

Sent from mTalk

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

Παλαιότερα άλλαζα συσκευή κάθε 2 χρόνια. Όμως από το 2010 και έπειτα η αλλαγή έγινε στα 3,5 χρόνια και τώρα (ευελπιστώ ότι) θα γίνει στα 4 χρόνια.

 

Οι λόγοι που η αλλαγή της συσκευής αυξήθηκε χρονικά είναι οι εξής:

 

 

  1. Δεν έχει παρουσιαστεί κάποια νέα τεχνολογία που να αξίζει τη μετάβαση.
  2. Δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στη συσκευή που να δικαιολογεί την αντικατάστασή της.
  3. Οποιαδήποτε διεργασία πραγματοποιείται ομαλά, χωρίς κολλήματα (Lags).
  4. Οικονομικοί / Περιβαλλοντικοί λόγοι.

Link to comment
Share on other sites

2012 (άνοιξη) zte carl, το χρησιμοποίησα 1-2 μήνες αλλά δεν ...

2012 (καλοκαίρι) galaxy pocket, έμεινε 1 χρόνο.

2013 (καλοκαίρι) galaxy core, κύρια συσκευή για 1,5 χρόνο, ακόμη λειτουργεί πολύ καλά.

2014 Χριστούγεννα coolpad f1 και δεν υπάρχει ούτε σκέψη για αλλαγή προς το παρόν . Το κινητό, σύμφωνα με τις ανάγκες μου, πετάει.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ένα Thl T6s έχω εδώ και σχεδόν 2 χρόνια αλλά απεβίωσε απο πτώση. Αν δεν χαλαγε θα το κρατούσα κανα χρόνο ακόμα. Edited by impreza_sti
Δεν επιτρέπονται αγγελίες εκτός buy&sell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Μεχρι να μην αναβει αλλα το HTC θα λειτουργει για παντα λογω αηιοπιστιας οποτε.........εφ'ορου ζωης !!:lol::lol:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...