Jump to content

voithostyrempora

Members
  • Δημοσιεύσεις

    748
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

3 Followers

About voithostyrempora

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 14

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

voithostyrempora's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Ευτυχής κάτοχος της μεγάλης έκδοσης του Note 9 (512 GB internal flash memory, 8 GB RAM). Είχα εδώ και 4.5 χρόνια το ιστορικό Note Edge (Note 4 Edge που, λανθασμένα, λένε κάποιοι). Η αλήθεια είναι οτι δεν ειχα κάποιο φοβερό λόγο για upgrade, καθώς το Note Edge με κάλυπτε στα πάντα, πλην του ότι δεν ετρεχε τόσο smooth το FlightRadar24 (δεν του ειχα κάνει ποτέ hard reset βέβαια). Απλά ήθελα μια ανανέωση. Η συσκευη τα σπάει. Υπεργρηγορη, με άφθονο χώρο και ατελείωτη μνήμη. Εβαλα τη μία SIM που εχω 10.000 λεπτά και 10.000 SMS, έβαλα και τη δεύτερη που εχω 11 GB data, εχω και όσο χωρο θέλω χωρίς κάρτα μνήμης. Είναι και όμορφη όμως, πιάνεται με το ενα χέρι άνετα λόγω μικρού πλάτους, η οθόνη μυθική λατρεμενη AMOLED . Μόνο η μπαταρια με προβληματίζει κάπως. Μου βγαζει ανετα μερα με βαριά χρηση, αλλά για δευτερη μερα ούτε λόγος. Σε 2-3 χρόνια όμως πώς θα ναι;το non-swappable battery δεν παλεύεται (ήδη ο συμβιβασμός του να μην εχω FM radio από το Note Edge με πονούσε). Η κάρτα μνημης ειναι βασική ελευθερία που πάντα υπερασπιζόμουν, αλλά αφενός με μία SIM εχεις χωρο για κάρτα μνήμης, αφετέρου με 512 GB ειναι δυσκολο να ξεμείνεις στ αλήθεια από χώρο. Τουλάχιστον πρόλαβα το mini jack, πάλι καλά. Η έλλειψη physical/capacitive buttons δεν είναι τόσο τραγική τελικά , αφού τα gestures τα συνηθισα σε 48 ωρες και δουλευουν αψογα στο 100% των περιπτώσεων. Συμπερασματικά, οι βασικές ελευθερίες που ηθελα σε ενα κινητό: -καρτα μνήμης λύνεται άμεσα (με 1 SIM) ή έμμεσα (με τη μεγάλη έκδοση) -FM radio δυστυχως το χουμε κλάψει εδω και χρόνια, απαράδεκτο να λείπει -swappable battery θα πιω τον καφέ της παρηγοριας σε καμιά διετία πιστευω, κρίμα που καταργηθηκε -physical/capacitive buttons σχεδόν δε μου λείπουν πια -mini jack ίσα που το πρόλαβα, ευτυχως Το δε s-pen είναι λατρεία πλέον στα όρια του θρησκευτικού φανατισμού. Κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωη και στο θάνατο. Εχω πενάκι συνεχως από το 2012 (Note 2, Note Edge, Note 9) και δε νομίζω να φυγω ποτέ από το πενάκι, δε διανοοούμαι τη ζωη μου χωρίς αυτό (εντάξει, εννοοώ το κινητό μου χωρίς αυτό, αλλά ας υπερβάλω και λίγο). Οι νέες bluetooth δυνατοτητες το κάνουν εμβληματικό πλέον, έχει γινει προέκταση του χεριού μου. Αγορά από alphagadget με άψογη εξυπηρετηση . Τελική τιμή 612 ευρω με τιμολόγιο.Μπορούσα να το χα πάρει πριν κανα μήνα που ειχε πέσει στα 550 ευρω με τιμολόγιο, αλλά λανθασμενα περίμενα να πέσει κι άλλο. Περιμενα τελικά περισσότερο και από όσο υπολόγιζα αρχικά. Επόμενη αλλαγή βλέπω κατά το 2023-2024, καλά να μαστε, όταν θα ναι mainstream τα foldable smartphones, ελπίζω.
  2. Η μεγάλη έκδοση από τα 880 ευρω ανέβηκε στα 910. Σκούρα τα πράματα :ninja: .
  3. Επιτέλους σε τριψήφιο αριθμό ευρώ η 512αρα έκδοση, στα 946 ευρώ τελική, δηλαδή 762 ευρω συν ΦΠΑ. Μόλις πέσει εκεί κάτω από τα 600 ευρω συν ΦΠΑ (αφού ετσι κι αλλιώς με τιμολόγιο παίρνω κινητά), θα το τσιμπήσω. Εκει κατα το Φεβρουάριο το ήθελα και τελικά το βλέπω να γίνεται. Αν υπάρχει ένα κινητό στην αγορά που να αξίζει να δωσεις 550-600 ευρω (καθαρή τιμή), αυτό κατα τη γνωμη μου είναι το Note 9 στα 512 GB.
  4. Σημειωση: για μια κερδοφορα επιχείρηση το πραγματικό τελικό κόστος είναι το 71% της καθαρής τιμής, αφου γλιτώνει 29% φόρο κερδών. Ετσι, κατι που κάνει 1.240 ευρώ, τελικά της κοστίζει ακριβως 710 ευρώ (γλιτώνει 530 ευρω εναντι λιανικής). Πες τα. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνιες :p . Αντε ρε παιδιά κι εχει αρχίσει να γερνάει το Note Edge μου. 512αρι θέλω, τωρα το εθέλω :cool: (αλλά σε τριψηφια τιμή με ΦΠΑ).
  5. Welcome 2 the club, pal. :p Όσο πιο νωρίς έρθει, τόσο πιο νωρίς θα πέσει η τιμή του 512/8. Περιμένω να πέσει στα σκρουτζομάγαζα περίπου στα 800 με ΦΠΑ. Με τιμολογιο θα πληρωσω 645 ευρω, αλλά επειδή πρόκειται για κερδοφορα ΑΕ, παίρνω και 29% φοροέκπτωση, οπότε το τελικο πραγματικο κόστος θα πέσει στα 458 ευρώ. Αντε ρε Samsung, περιμενουμε την 512/8 έκδοση.
  6. Είσαι κι εσύ σε αναμμένα κάρβουνα; δεν ακούω νέα και ανησυχω. Το 512/8 μαύρο σε dual sim το περιμένω όπως η έρημος τη βροχη για να ξεδιψάσει. :ninja:
  7. Πού μπορώ να βρω την original flip wallet cover σε μαύρο; εφαγα τον κόσμο, αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά, παρά μόνο στο ebay με 39 δολλάρια. Η παλιά έχει ξεκινησει να ξεφλουδιζει εδώ και λιγες μερες μετά από πάνω από 3 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας. Εν τω μεταξυ, παίρνω τα πάντα διπλά. Εχω διπλή μπαταρία, διπλό s-pen, διπλό screen protector. Τα ιδια και στο Note II μου από το 2012. Πώς μου ξέφυγε η δευτερη θήκη δεν μπορώ να το χωνέψω.
  8. Ηδη έπεσε στα 579 ευρώ το Wi-fi only και συνεχιζει να κατρακυλάει. Ολο και πλησιάζει στην τιμη-στόχο που εχω βάλει, αυτή των 400 ευρώ (συν ΦΠΑ). Με ενα τιμολογιακι το τσιμπάω στα 400 ευρώ , αντί των αρχικών 829 ευρώ (με απόδειξη) που ξεκίνησε. Το ιδανικό θα ηταν να έπεφτε σε αυτή την τιμή το LTE (χλωμό δυστυχώς).
  9. Παρέλαβα τη συσκευή πριν λίγο, πραγματικά σαν καινούρια και με εγγυηση οθόνης 90 ημερών. Τελικά παρήγγειλα αυτό το screen protector και βλέπουμε .
  10. Μετά από 2+ εβδομάδες αναμονής και αφού επέστρεψα στην Ολλανδία στο ενδιάμεσο, η Samsung Benelux με ενημέρωσε ότι την Παρασκευη θα ναι έτοιμο το Edge μου με ολοκαίνουρια απαστράπτουσα οθόνη. Τελικά υπάρχει κάποιο δοκιμασμενο tempered glass που να καλύπτει και το edge κομματι ; (χλωμό) Εστω κάποιο screen protector;
  11. Εμένα λήγει η εγγύηση σε 5 μέρες (17 Απριλίου) και εδώ και 9-10 μηνες ειχα έντονο burn-in. Μετά από διψηφιο αριθμό αναβολών , εδέησα να το πάω χθες το μεσημερι στη Samsung Benelux εδώ στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Αν και πορτογαλική συσκευη αγορασμένη σε γνωστό σκρουτζομάγαζο της Πανεπιστημίου, η αποδοχή στο ολλανδικό σερβις εντός εγγυησης εγινε χωρίς δευτερη κουβέντα. Απλά δεν εχουν το ανταλλακτικό (νέα edge οθόνη) και το παρήγγειλαν από τα κεντρικά στο Αμστερνταμ. Σε καμια βδομάδα θα ναι έτοιμο. Εν τω μεταξυ το μεσημερι πετάω Ελλάδα για Πάσχα , οπότε ενα 8ημερο θα μαι με το Note II (οι παλιές αγάπες πράγματι πάνε στον Παράδεισο, τελικά) . Ομολογώ ότι αυτό που μου έχει λείψει περισσοτερο από το Edge από το Σάββατο που για λόγους προσαρμογης εκανα το migration είναι το ότι το πενακι πιάνει και στα capacitive buttons (ακόμα πατάω 2-3 φορές το Back με το πενάκι μέχρι να συνειδητοποιησω ότι δεν πιάνει :lol:) και δεύτερο η flip-cover θηκη με το αυτοματο κλειδωμα-ξεκλειδωμα όταν κλείνει-ανοίγει. Στα θετικά ότι παίρνεις επέκταση εγγύσης (ίσως και να κανα καλά που το ανέβαλλα συνεχώς επί 9-10 μηνες :p :lol: ) έως και τις 30/06/2017, οπότε ρουτάρισμα και custom ROM πάνε πλέον για Ιούλιο.
  12. Αυτό ισχύει τελικά; θα ναι διαθεσιμο αυριο Παρασκευή ; δε βλέπω ιδιαίτερη κίνηση σε skroutz/bestprice.
×
×
  • Create New...